Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 105
    azagori Maska e Korca_Reli
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Chicago U.S.A.
    Postime
    355
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    Po dashurin si ndjenj e ke prekur ndo nje here ti? Un jo...domethen qe nuk eksiston simbas teje (per ca njerez dhe ndoshta nuk eksiston)
    Shume krahasim i dobet.
    Per te ndjere dashuri shikon dhe prek te dashurin tend(pra mbase s'ke dashuruar)Per te besuar ne zot duhet ta prekesh ose ta shikosh zotin.
    (ne fillim te temes ishe jobesimtare,tani nga na dole se beson??)Nuk po e zgjat me shume

pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korca_Reli : 27-02-2007 më 17:34

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    a bre djalke pe korce sa i squt dole bre :P

Un nuk jam Ateiste, jam Agnostike
    Ka pak diference.
    Sa per shkrimin tim para 4 vitesh, ne pergjithesi i ati mendimi jam akoma.

Per te ndjere dashuri shikon dhe prek te dashurin tend
    Dashurin si ndjenj ti e ke prekur ndo nje here? Simbas teje dhe per te ndier zotin vete ne kish ndez qiri dhe puth ikonat.

Krahasimi im kishte te bente vetem me faktin qe nuk duhet ta prekim patjeter dicka qe te eksistoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga FierAkja143 : 27-02-2007 më 20:10

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    Krahasimi im kishte te bente vetem me faktin qe nuk duhet ta prekim patjeter dicka qe te eksistoj.
    Nese diqka e prekim, shijojme, degjojme apo nuhasim atehere kemi ne funksion shqisat, dhe nese ndiejme diqka siq eshte dashuria, dhembja trishtimi gezimi atehere hyjne ne funksion NDJENJAT, keto dy tipare qe njeriu i posedon.
    Barca

i/e regjistruar Maska e Jonela_vl
    Anëtarësuar
    27-02-2007
    Vendndodhja
    atje ku sme gjen dot ti...
    Postime
    40
    nuk jam kundra atyre qe besojne apo nuk besojn,personalish nuk para besoj shume ne zot per arsye se mendoj se nuk egziston zoti,pershendes gjithe besimtaret dhe ata jobesimtar

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Temat ruhen qe sot e tutje me sistemin e ri "Deathchain - Carrier of Pestilence".

Shkrimet zoologjike mund te soditen ne Kopsht. jo tek ai judaik, po tek ai zoologjik...
    Ndryshuar për herë të fundit nga darwin : 09-07-2007 më 00:43
    Prektora

Larguar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    282
    Përse nuk besoni në «zot» ?

Personalisht per aresye kohe.Edhe pse nuk besoj , perseri jam i ndershem,punoj,kam familje, dua dhe i respektoj njerezit dhe kafshet,dua dhe respektoj atin-dhe ku linda dhe ate ku jetoj gjithashtu jam anetar i Forumit Shqiptar, ndersa per natyren kam dobesi.
    Perse me ndricoi ZOTI per gjithe keto?
    Ne shenje respekti?
    Kthehem perseri ne fillim.Kemi shume gjera urgjentisht te domosdoshme ne shqiptaret per te harxhuar kohen me fantazite 1500 e 2000 vjecare te shkuara.
    Nese dikush flet me zotin kam nje mesazh .Kaq te keqinj jane shqiptaret qe po i torturon akoma.Po me thate pergjigjen (ndonjeri)do t'i jem shume mirenjohes per vitet qe me kane ngelur.Vetem jo fantazira dua video.
    Respekt per te gjithe njerezit.

Biznesmen i ardhshem Maska e Tepelenas_nr_1
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    Athina fck city
    Postime
    202
    Pershendetje . Me sa duket ne kohet e sotme eshte e cuditshme te mos besosh se sa te besosh.Me ter mend e cuditshme!!!
    Pyetje e sakte do ishte pse besoni?...Te besosh ne dicka qe eshte jashte llogjikes te njeriut eshte e cuditshme dhe jo e kunderta.
    Nuk kuptoj se si harrin dikush te bej pyetjen pse nuk besoni?!!!
    Te besojem cfare? Kur bazohesh ne llogjiken e njeriut nuk mund te besosh as ne fe as ne zot ndoshta kohet e sotme eshte normale te besosh ne dicka jasht llogjiikes te njeriut por besoj se dikur do vij dita ne te cilen te besosh ne dicka jasht llogjikes ton do te jet anormale.
    Ata qe besojen, bazohen ne tradita zakone ..ndjenja per te besuar .Ka njerez qe e kan te nevojshme te mendojen se ka dicka mbi ta, dicka te madhe qe na ruan na sheh na vrojton na qorton na ndihmon etc...
    Nga ana tjeter ka njerez te cilit se kan te nevojshme pranin e nje krijese te ndjenjave te njeriut.
    Sa me shume ecen perpara njerezim ne teknollogji aq me pak beson ne krijesa te ndjenjave te tija.Duke patur parasysh fen/te ne kohet e lashta dhe se si atoj an shnderruar ,zhdukur ose zhvilluar te ben te kuptosh se me kalimin e kohes do harrijem ne nje cast kur prezenca e krijeses te imagjinates tone nuk do jet e nevojshme.Pra do te kemi vrar zotin dhe cdo lloj krijesa tjeter te shpikuris tone!!! Ashtu sic e krijaum ashtu dhe do e vrasim.
    Por deri sa te vij ajo dit duhet te respketojem cdo besim te ndryshem duke mos u munduar ti bejejm te tjeret te mendojen ne menyren qe mendojem neve.
    Njerezit nuk jan krijes e zotit,Zoti eshte krijesa jone.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Tepelenas_nr_1 : 09-03-2007 më 09:34
    Mind is like a parachute it works best when it is open
    Dalai Lama

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535
    Une vete nuk besoj, sepse kur krahasoj veten time me ate qe beson, ve re se ata ne pergjithesi jane te lekundur emocionalisht, me paranoja, kane frike nga qellimi final e cdo perfundim me sukses apo jo ia atribuojne zotit.

Kam pershtypjen se keta besimtare e ulin ne zero dinjitetin e njeriut sepse nuk i njohin asnje arritje, asnje emocion. Natyra, ndjenja, pasioni, gjethja, lopa te gjitha jane pjelle e zotit. Kesaj gjeje qe askush nuk ka mundur te provoje se ekziston!

dude Maska e smoki
    Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    somewhere
    Postime
    68
    Cituar nga Vampiro: një buburrëc tha: “O ju buburreca, hyni në vendet tuaja që të mos u coptojë Sulejmani dhe ushtria e tij duke mos ju vërejtur”.
    ahahahahahah e forte kjo
    SHQIPTAR

8cubanezi3 Maska e Cub
    Anëtarësuar
    22-02-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    111
    Kush ka thone qe njerzit nuk besojn ne ZOT....Apo ja fusni ne tym,pse ca kujtoni se do ju them ju a besoj a jo ne zot...Ske pse hap teme te till kur nuk ka lidhje fare..
    Tålkìng behind my båck? While yoù re there..Kiss My Ass!!

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë ju shtyu që të besoni tek Zoti?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 19-09-2014, 20:49
  2. Besoni tek dashuria platonike ?
    Nga Kryeplaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-07-2011, 09:25
  3. A besoni se ka korrupsion ne institucionet e Kosovës?
    Nga ILMGAP në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-09-2009, 15:14
  4. A besoni në bestytni...?
    Nga master2006 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 29-10-2006, 07:22
  5. Përse besoni në Zot?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 06-03-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •