Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-10-2003
    Postime
    153
    une mendoj qe ATI mbas Krishtit vendosi qe Islami te jete feja e njeriut,pra nuk eshte me rendesi ku po shkojne disa shqiptare me rendesi eshte ti ku po shkone

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2004
    Vendndodhja
    vatikan
    Postime
    5
    Mos do tingellonte me mire titulli i temes : " Pse shume shqiptare po i rikthehen kristianizmit " ?!

Asgje personale plako , thjesht mendoj qe shqiptaret dikur kane qene teresisht te krishtere .......... dhe keshtu u takon te jene edhe sot. Mallkuar , mallkuar , mallkuar Turqia qe na shnderroi gjithcka e na la 500 vjet mbrapa.

Personalisht nuk ndjek Fe por besoj ne Zot. Ama ate qe eshte e drejte nuk rri pa e pohuar. Nuk dua qe tu kundervihem muslimaneve se ne pergjithesi miqte e mi me te mire muslimane i kam , por feja e shqiptarit ka qene dhe duhet te jete ...Feja Kristiane... !
    zoteri une mendoj qe shqipetaret per tu kthyer mbrapa kan shum arsye bile bile ne kohen kur kane jetuar dinosauret sepse ky deusi mendon qe te kthehmi mbrapa kena shum njerez te tille sikur ky dhe ai far IBRAHIM RUGOVA qe na ka shitur dhe ka mbetur i pandershem dhe ai far ZEKERIA CANA poashtu qe na shiti per nji kamion banana i ka shitur minatoret e trepces dhe sot shiten se jan shqipetar te vertet duke i haruar gjeth ata deshmor dhe jan me shqipetar se te enit nper lirine e kosoves dhe sot vazhdojn te ndertojne katedrala ne dhe duke i fyer njerezit qe kane bere kontribut dhe madje jeten per shqipetarizem ju pershendes.
    ma i keqi

Postuar më parë nga DeuS
    Asgje personale plako , thjesht mendoj qe shqiptaret dikur kane qene teresisht te krishtere ..........

Pershendetje ! [/B]
    Shqiptaret dikur tersisht kan qen pagan!Ne me plot gojen po flasim se jemi Ilir e Iliret kan qen pagan sa kam lexu une.

Shendet
    Mjellma

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    te gjithe kane qene pagan dikur...qofte shqiptar e qofte kombe te tjera

mos e ke fjalen per pellazget?
    Kishat qe jane gjetur deri dhe pagezimi i mbretit bullgare ne vitet qe permanda mesiepr tregon qe shqiptaret kane patur si fe krishterimin. Ke skenderbeun... kush e mbajti ate turqi qe ti perpinte me vatikan e me te gjithe , ne e mbajtem asnje tjeter.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Vendndodhja
    it
    Postime
    23
    Shqiptaret duhet te kthehen te gjithe ne te krishtere !
    Through my genes ancestors
    are calling me ,
    Not to waste the blood they
    gave for Liberty,
    This invasion we must force
    to cease,
    Or their souls will not rest
    in peace ,
    From the Eagle's Lands you
    must disappear,
    All you Invaders and you
    traitors too,
    We will be your shadow
    we will be your fear,
    With bullets and death,
    we will bless you ,
    Untill free of snakes is
    the Eagle's Nest ,
    No way , never I will rest !

Re: Pse disa shqiptare po shkojne ka krishterizmi?

Postuar më parë nga Albo
    Sepse pas 600 vjetesh shqiptare jane te lire te zgjedhin fene e tyre.
    Postuar më parë nga Besniku
    .... pronat fetare qe u rrembyen ne 1967 jane kthyer me shume per fete te krishtera dhe shpenzimet per ato qe nuk mund te kthene jane dhene me shume kishave katolike dhe ortodokse por kjo gje nuk po behet aq shume per xhamiat e rrembyera.

A din dikush te ma spjegoj kete fenomen pak ma mire mua?
    Besnik, kjo ndodh vetem ne jugun e Shqiperise. Trojet tjera shqiptare nuk jane te prekura nga ky fenomen. Ti duhet t'a kuptosh se ne krye te shtetit shqiptar eshte nje filogrek, ne krye te kishes orthodokse eshte nje grek, dhe te dy bashke te udhezuar nga mema Greqi bejne nje propagande te forte 'fetare', viktime e te ciles bien nje numer i vogel shqiptaresh qe edhe pse si fe kane pasur islamin, kurre s'kane lexuar mbi parimet e tij. Keto propaganda fillojne qe nga sponzorizimet e shtetit, te drejtuar nga Shenjtesia e tij Nano, e deri tek shoqatat dhe gazetat e financuara nga kompanite greke.

StterollA

i/e regjistruar Maska e krokodili_73
    Anëtarësuar
    14-06-2003
    Postime
    382
    Prijesi i shqiptareve luftoi per krishterimin, mbasi vdiq ai dhe e derdhem gjakun lume, turqit i kthyen shqiptaret me force ne myslimane. Kush i ftoi turqit ta benin kete gje, kush i ftoi ne shqiperi njehere, meqe ca na dalin e na thone fjale te bukura.
    Shqi[taret pa perjashtim duhet te kthehen ne identitetin e tyre evropian, qe eshte kridhterimi e jo ne arabi a afganistan.
    NJe tjeter arsye eshtre se feja krishtere eshte fe e paqes, progresit, paqerimit, e jo fe e luftes, urrjties, regresit e opresionit. Keto jane fenomene negastive qe i jane qep kombit tone qekur turqit na kthyen ne muslimane, e ka ardh koha me i heq qafe.

Prandaj uroj qe sa me shpejt ta plotesojme kete mision hyjnor.

Zoti ju bekofte

kroksi

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Thjesht se feja krishtjane i jep me teper liri njeriut sesa feja e islamit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-08-2003
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    29
    Mendoj se dukuria e kthimit te shqiptareve ne kristianizem nuk eshte edhe aq e perhapur. Ajo po zhvillohet sot ne te njejten menyre siç hyri myslimanizmi dikur ne Shqiperi: Nga nevoja ekonomike. Shqiptaret kerkojne te permiresojne gjendjen e tyre ekonomike duke u lidhur me Perendimin e krishtere dhe ne varesi te kesaj nevoje, ka edhe raste te konvertimit ne kristianizem. Me e theksuar kjo eshte ne Greqi, sepse atje ka me shume emigrante dhe sepse shteti grek ushtron presion fetar ndaj emigranteve. Une per vete jam ateist, por kam bindjen se po te isha besimtar nuk do ta ndronja kurre fene time, cila do qe te ihte ajo. Eshte shprehur ndonjehere edhe mendimi se kthimi i shqiptareve nga myslimane ne te krishtere eshte shenje e kthimit ne fene e origjines, por une nuk jam dakord me kete mendim, sepse edhe feja e krishtere i eshte imponuar ilireve nga pushteti romak, ne te njejten menyre siç u imponua myslimanizmi nga otomanet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga nikshi : 13-01-2004 më 16:27

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-08-2003
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    29
    Nuk jam dakord me mendimin e shprehur ne fillim te kesaj teme se komunitetet fetare te krishtera i paskan marre pronat ndersa komunitetet myslimane s'i paskan marre. Ky eshte lajm i rreme. Aq eshte e vertete qe komuniteti mysliman i ka marre pronat, sa qe kreret e ketij komuniteti po vrasin njeri tjetrin per te fituar te drejten e abuzimit me keto prona, siç ishte rasti i vrasjes se Sali Tivarit ne zyren e vet, ne Kryesine e Komunitetit Mysliman, ne mes te Tiranes,, ne mes te dites, ndersa kreret e tjere qe ishin ne dhomat e tjera "nuk e pane vrasesin se si hyri e se si doli nga godina". Zoterinj fanatike te fevet: Si ateist qe jam e ndjej veten neutral ne kete diskutime, ndaj po ju them: Te pakten, mos e politizoni fene, lereni ashtu siç eshte, se ndryshe veç fe nuk mund te jete me.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •