Pershendetje te sinqerta per te gjithe ju qe petet force dhe kurajo te mbronit dinjitetin e vendit tone te vogel per te shtrenjte.
Mes brengave te emigrimit dhe halleve qe nuk mbarojne treguat vertet shpirtin e shqiptarit.
Ju lumte.
Pershendetje te sinqerta per te gjithe ju qe petet force dhe kurajo te mbronit dinjitetin e vendit tone te vogel per te shtrenjte.
Mes brengave te emigrimit dhe halleve qe nuk mbarojne treguat vertet shpirtin e shqiptarit.
Ju lumte.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Megjithese BBC ka marre me dhjetra emaila jo vetem nga shqiptaret e Londres por edhe nga shume shtete te tjera duket se ata nuk kane ndermend te kerkojne nje falje publike rreth incidentit me himnin tone kombetar.
Nje grup emigrantesh shqiptare ne Londer kane vendosur te organizojne nje takim pune per te parapergatitur strategjine e nje proteste sa me te organizuar para zyrave qendrore te BBC ne ditet ne vazhdim.
Takimi eshte i hapur, dhe mund te marri pjese cdo njeri nga ju te dashur anetar te ketij forumi nga Londra.
Takimi do te zhvillohet te Dielen 4 Janar 2004 ne restoranitin shqiptar DARDANIA ne Green Lane ORA 14.00
Stacioni me i afert i metrose me Piccadilly Lane, eshte TURNPIKE LANE.(kur del nga stacioni ecen 100 metra majtas dhe DARDANIJA eshte ne fillim te Green Lane ne te djathte,)
Nese do keni ndo nje pyetje apo veshtiresi per ta gjetur mund te na telefononi ne 07796690896
Mirutakofshim.
Shijaksi.
Eshte keq, qe nuk mundem te marr pjese, se une jam ne Kanada.
"Akuza, shpifje, kërcenime, rreziqe nuk më kanë frikësuar kurr deri më sot, e kundërshtarët e mij le të janë të sigurtë se nuk do të më frikësojnë as mbas sodit (...). Nderin tem si njeri e si shqiptar e çmoj, e tham me krenari, nuk e le të përlyhet me llumin e shpifjeve. Mua n'idenë t'eme patriotike nuk ka muejtë as nuk do të muej me më shtrue ari i të tanë botës, por as mënia e të tanë anmiqve. Ka me shtrue vetën vdekja" - Hasan PRISHTINA, Deri në vdekje, "Ora e Shqipnisë", nr. 7, Vjenë, 22.V.1928.
Dua të theksoj që nga fillimi se përgjithësisht kam një respekt të madh për BBC-në, një prej radiostacioneve të pakët në botë që ka luftuar me sukses për pavarësinë e vet, një zë objektiv me rëndësi të madhe jo vetëm në Angli por edhe në botë.
Në të njëjtën kohë po solidarizohen më shqiptarët e fyer nga një lloj "humori" të papranueshëm. Reagimet më duken shumë me vend. Ne kemi të bëjmë me simbolin kombëtar, dhe ky duhet të jetë i shenjtë për cdo qytetar.
Këtu pa tjetër kemi të bëjmë me një farë racizmi. Shqiptarët, një popull relativisht i vogël dhe i pafuqishëm në arenën ndërkombëtare, mund të bëhet objekt fyerje - mendojnë disa!
Dua të përmend një rast të ngjashëm që ndodhi para gati 20 vitesh. Një reporter nga BBC World Service e vizitoi Kosovën dhe në programin e tij ai pa shije përsëriti disa shprehje raciste, tipike për kuzhinën sllave. Ai foli për faktin se në Kosovë numri i fëmijëve shqiptarë ishte i madh dhe tha si pa të keq: "The Albanian women are breeding like rabbits". (Gratë shqiptare po pjellin si lepurushka.) Ai nuk bëri asnjë koment për të futur këtë shprehje në kontekstin e shpifjeve.... ai sikur u pajtua me të...
Menjëherë shkrova një letër proteste duke pyetur ndër të tjera "Si do të reagonin dëgjuesit anglezë nëse thuhet se "gratë angleze janë krejt si lepurushka duke pjellë pa ndërprerje"??!
Mora një përgjigje miqësore, në të cilën u theksua se letra ime u dorëzua seksionit përkatës për një shqyrtim të rastit. Me kaq mbaroi ky incident.
Prapë, edhe një herë duhet theksuar se raste të tilla janë të rralla. Shpresoj se protestat e shqiptarëve kanë pasur rezultatin e duhur. Fatkeqsisht nuk kam qenë i informuar më përpara për këtë ngjarje të pakëndshme, sepse kam pasur një virus në kompjuterin tim që më ka penguar të ndjek këtë Forum për dy javë.... Dhe tani është disi vonë për ndërhyrje të reja.
Ndryshuar për herë të fundit nga Ullmar Qvick : 02-01-2004 më 19:25
Ullmar Qvick
Ja një letër nga Z. Bennett lidhur më këtë fyerje të madhe që na është bërë nga BBC-ja.
Hello Tahir,
Thank you for your email about Jo Brand's comments on EastEnders.
It appears she upset quite a number of Albanian people with what she said about the National Anthem, and I'd like to run a story on the website to highlight this.
However, as I did not see the programme, I am not sure exactly what she said, and in what context she said it. I know it was something about 'farting the national anthem', but that's about it.
Can you tell me any more about what she said?
Many thanks
------------------------------------------------------------------------------------
Steve Bennett
steve@chortle.co.uk
For comedy in the UK: http://www.chortle.co.uk
Ndryshuar për herë të fundit nga Tahir_Veliu : 06-01-2004 më 06:01
"Akuza, shpifje, kërcenime, rreziqe nuk më kanë frikësuar kurr deri më sot, e kundërshtarët e mij le të janë të sigurtë se nuk do të më frikësojnë as mbas sodit (...). Nderin tem si njeri e si shqiptar e çmoj, e tham me krenari, nuk e le të përlyhet me llumin e shpifjeve. Mua n'idenë t'eme patriotike nuk ka muejtë as nuk do të muej me më shtrue ari i të tanë botës, por as mënia e të tanë anmiqve. Ka me shtrue vetën vdekja" - Hasan PRISHTINA, Deri në vdekje, "Ora e Shqipnisë", nr. 7, Vjenë, 22.V.1928.
Meqense u krye protesta ndaj aktores angleze qe na paska fyer a do vazhdoni protestat ndaj fyeresve te tjere..psh ndaj Tutoreve shqiptare te vajzave ?
eeeee aty nuk na e mban mullaqja se Tutori te ve tritolin kurse kollaj ndaj Bibisive se ste thon asgje kur u ben protest per ndoj llaf goje dal vec 2 sekonda ne TV.
e tutoret qe kan nxire jeten mijra familjeve Shqiptare askush nuk guxon ti protestoje .. perkundrazi atyre u buzqeshim kur i takojme neper Pabe e kur dalin te krekosur nga Benzat..
Po per Altin arapin qe ka vrare me doren e tije te pakten mbi 10 njerez a do guxoni te protestoni ne Bruksel ku po e mbajne me pekule Mafia e Prod Pakut??
eeee aty sna e mban se ai eshte i tmerrshem..
me mire trimeri ndaj kaprojve se ndaj ujqerve..
do rujt b-itha..
Brari,
te gjitha shkojn me radhe. Vetem duhet te veprosh edhe ti ne qofte se deshiron qe te arrihet diqka konkrete.
Pershendetje te gjithve,ne vecanti atyre qe po ngulin kemb dhe mesa duket po i arin qellimit deri sa BBC te kerkojn falje.
Shijaks faleminderit per emailin qe me dergove per te me lajmeruar per takimin , por duhet te mar aroplanin qe te vi
Sinqerisht shok do kisha shum deshir te mblidhesha ne nje protest te till per vedin tim.
Ju uroj suksese
sinqerisht keli
Te nderuar bashkeatdhetare, dhe i nderuar Veliu, ajo leter eshte shkruar nga agjenti i Jo Brand i cili ka shprehur shqetesimin dhe eshte interesuar per detaja te incidentit, ku ne arsyetim e siper mund te kerkoje te falur ne aspektin njerezor qe komuniteti shqipetar eshte shume i ofenduar,por kjo nuk eshte asgje sepse ne tani presim pergjigjen e bordit te BBC ku mendoj pas pergjigjeve te ankesave duket se eshte ne levizje e siper.
Nje email i tille u ka shkuar te gjithe personave qe kane bere nje ankese adresuar Jo Brand.
Shqipetare te bashkuar ne arritjen e qellimeve.
kristali
Edhe pak gjak aortal.
Evening Standard
Tuesday 20 Jan. 04
BBC in bad odour with Albanians as TV joke backfires
Norman Windsom has long been a popular comedian in Albania but sadly the name of Jo Brand is no longer mentioned in polite Tirana circles.
A diplomatic incident has blown up following East-Enders Christmas Party on BBC1 on 24 December when Jo Brand asked actor Shane Ritchie whether she could fart the Albanian anthem. Now leaders of Albanian community in London have written to Jo Brand, to the BBC and to Ofcom to complain in strongest terms.
“The national Albanian anthem and flag are precious symbols of one of the oldest nations in Europe,” have they written. “These symbols represent hundreds of thousand of heroes who have died during the wars singing this anthem and holding our flag….
On more serious note, many of us believe this is part of a greater vindictive media campaign, which aim to make the life difficult for the newest community in Britain.
A meeting of Albanian intellectuals in London recently called for a public apology from the BBC and told all members of that community to boycott all BBC programmes until an apology has been made. A public protest will be organised outside the BBC headquarters.
So far the BBC has apologised to the Albanian Embassy but not to the Albanian association in London.
“This is not good enough” says Muhamed Veliu an Albanian TV correspondent in London. “We want a public apology on the screen”.
Over to Jo Brand. “ I am very sorry you and Albanian Community in the UK have been offended by an “off the cuff” joke made by Ms Brand” her agent Vivienne Clore has written to Veliu .”This was purely unintentional and apologies are proffered.
Krijoni Kontakt