Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 103
    i/e larguar Maska e Jamarber
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    390
    Qe te kerkojm te na respektojne te tjeret ,duhet te jemi dikush,te jesh dikush dote thote te duam e respektojm njeri tjetrin,pore ne shqiptaret kurre se kemi dasht dhe respektuar njeritjetrin,shembulli i qarte eshte qeveria e shteti shqiptare qe nuk i don qytetaret e vet

Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    The Sun
    Wednesday 21 Jan 2004

Albanians butt of joke

COMIC Jo Brand caused a stink by offering to break wind to the strains of the Albanian national anthem.
    The roly-poly star made her cheeky suggestion when she appeared on the EastEnders Christmas Party on BBC1.
    But when Albanian diplomats got wind of it they complained that Jo was being disrespectful to their country.
    A spokesman for the Albanian Community in Britain group said: “We have voiced our concerns to the BBC but no apology has been given.”
    Last night Jo, 43, apologised for the joke. Her agent said: “She did not mean to cause offence.”
    A spokesman for the BBC said a letter of apology had been sent to the Albanian Embassy.

Daily Star
    Wednesday 21 Jan 2004

JO BLASTED IN FART GAG ROW
    : by MARK JEFFERIES

A FARTING joke by comic Jo Brand has sparked a row between England and Albania.
    Brand was on the EastEnders Christmas Party show when she asked Shane Richie if she could, "fart the Albanian anthem".
    Now leaders of the Albanian community in London have complained to Brand, the BBC and telly watchdogs Ofcom.
    The letter states: "The Albanian national anthem and flag are precious symbols of one of the oldest nations in Europe."
    A meeting of Albanian intellectuals in London has called for a public apology from the BBC.
    A public protest is also being organised outside the BBC headquarters although the Beeb has apologised to the Albanian Embassy.
    A spokesman for EastEnders said: "It was a joke and was not meant in a malicious way."
    Jo Brand's agent added they were "very sorry" the Albanian community in the UK had been offended.

The Mirror
    Wednesday 21 Jan 2004

SUE CARROLL'S COLUMN: ILL WIND FOR JO

By. SUE CARROLL

ON the BBC's EastEnders Christmas Party, Jo Brand volunteered to fart the Albanian anthem. She's since been reprimanded by Albanians in London who demanded an apology, claiming it was part of a "vindictive media campaign to make life difficult for the newest community in Britain". So, along with the smoke, thought and health inspectors, we now have the humour police. Most people don't find Jo funny. But she deserves the right to be unfunny.

Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778

KOMUNITETI I SHQIPTAREVE MBETET I PAKENAQUR

Faqja 2 Janar 23, 2004

KOMUNITETI I SHQIPTAREVE MBETET I PAKENAQUR

BBC kërkon falje për fyerjen
    Një regjizore ofendoi në TV himnin shqiptar

Nga Londra Muhamed Veliu

LONDER
    BBC-ja i kërkon zyrtarisht të falur Shqipërisë për ofendimin e himnit kombëtar, nëpërmjet një letre dërguar ambasadës shqiptare në Londër. Lajmin e kanë bërë të ditur mediat britanike, të cilat janë rreshtuar përkrah shqiptarëve, lidhur me këtë incident. Zhvillimet më të reja të këtij incidenti janë shënuar dje, pas një letre dërguar nga BBC-ja ambasadës shqiptare në Londër dhe publikimit të disa artikujve në disa të përditëshme londineze. Në këta artikuj, ashtu siç ndodhi në të vërtetë para më shumë se një muaji, tregohet rreth ofendimit të himnit shqiptar dhe përfshirjes së komikes Jo Brand në konsuminin e batutës ofenduese në programin televiziv "Eastenders Christmas Party", ku ajo duke ju drejtuar aktorit kryesor të një telenovele tha: "Can she fart the Albanian anthem?", "A mund të pordhë ajo himnin kombëtar shqiptar"? .

Falja

Në letrën zyrtare dërguar ambasadës shqiptare në Londër nga drejtorja ekzekutive e televizionit BBC, Jana Bennett, kërkohet falje rreth incidentit dhe u sqarohet autoriteteve shqiptare, se një incident i tillë nuk do të ndodhë në të ardhmen. Autoritetet diplomatike shqiptare në Britani kanë qenë të kënaqura nga kjo shkresë e BBC-së. Por, letra dërguar ambasadës dhe publikiment në shtyp të këtij ofendimi nuk e kanë ulur ndjenjën e indinjatës në komunitetin shqiptar në Londër, i cili po o ndjek me shumë interes hap pas hapi, të gjihtë ecurinë e këtij problemi.

Shqiptarët

Një përfaqëi e këtij komuniteti, pas takimit të 4 janarit në bar "Dardania" në Veri të kryeqytetit britanik, i kanë dërguar një letër zyrës së ankesave të BBC-së dhe Komisionit të Pavarur që merret me monitorimin e medias elektronike "OFCOM", ku në emër të komitetit shqiptarë prej 40 mijë vetësh, kërkohet që gjigandi televiziv anglez të kërkojë falje publike mbi incidentin. "Programi është regjistruar disa ditë më parë se të trasmetohej, kështu BBC kishte mundësi ta evitonte batutën ofenduese, prandaj ne kërkojmë një falje publike" thuhet ndër të tjera në letrën e 4 Janarit, dërguar nga shqiptarët BBC, OFCOM, dhe të gjitha mediave elektronike e të shkruara angleze.
    Megjithëse ata e quajnë një hap pozitiv letrën e dërguar Ambasadës shqiptare nga BBC-ja dhe njëkohësisht falenderojnë mbështetjen e shtypit anglez me publikimin e ngjarjes, shqiptarët e Londrës, thonë se nuk kanë marrë ende anjë përgjigje zyrtare nga BBC dhe OFCOM.

Emigrantët: BBC të na kërkojë falje edhe ne taksapaguesve

Shqiptarët e Londrës kanë kërkuar që BBC-ja të reagojë edhe ndaj letrës së tyre. Lavdrim Terziu, një ndër anëtarët e komunitetit shqiptar, i cili po merret me ndjekjen e këtij problemi, i tha Gazetës se, "letra drejtuar ambasadës është një hap pozitiv që ne e përshëndesim, por është një letër drejtuar një institucioni shtetëror". "Ne vetë jemi taksapagues të BBC, pasi i japim asaj 116 paund vit (23 mijë lekë) për shërbimet e ofruara, gjë që do të thotë se nuk kemi vetëm të drejtë morale por edhe legjitime të protestojmë. Përgjigja ndaj ambasadës është përgjigje ndaj shtetit shqiptar dhe jo drejtpërdrejt ndaj taksapaguesve të BBC", ka thënë Terziu. Më tej ai ka thënë, se "në ditët në vazhdim do të insistojmë në kërkesën tonë, që ka të bëjë me kërkimin e faljes publike nga BBC-ja për të gjithë komunitetin tonë në Angli dhe shqiptarët në të gjithë botën.

Shtypi britanik renditet përkrah shqiptarëve:
    BBC gaboi rëndë

Norman Uisdom, ose Pitkini, ka qenë një nga komedianët me të njohur në Shqipëri. Por, nuk mund të thuhet e njëjta gjë edhe për aktorin Jo Brand. Një incident diplomatik ka ndodhur në BBC 1 më 24 dhjetor, kur Jo Brand pyeti aktoren Shane Ritchie, nëse ajo "mund të pordhë himnin kombëtar shqiptar". Tani drejtues të komunitetit shqiptar në Londër i kanë shkruar Jo Brand në BBC duke protestuar për këtë ngjarje. "Himni dhe flamuri shqiptar janë simbole të shtrenja të njërit prej vendeve më të vjetra në Europë. Këto janë simbole të mijëra heronjve të cilët kanë vdekur në luftë duke mbajtur flamurin në dorë dhe duke kënduar himnin", kanë shkruar ata. Sipas komunitetit shqiptar kjo është pjesë e një fushate të medias për tia bërë jetën të vështirë komunitetit më të ri në Britaninë e madhe. Gjatë një takimi të intelektualëve shqiptar në Londër ata kanë kërkuar që BBC të kërkojë falje publikisht.

Lezet me kripe
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Ne cati
    Postime
    51
    Me behet qejfi qe kjo pune nuk u la pas dore. E njejta gje duhet bere dhe me ata shqiptare qe nxijne emrin dhe simbolet e kombit.

mes jetes e vdekjes Maska e kristal
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    176

Te bashkuar deri ne vdekje.

Te nderuar bashkeatdhetare te gjakut e te shqipes falja zurtare qe ka bere BBC ambasadorit shqipetar eshte per tu konsideruar por kjo nuk do te thote qe ne duhet te jemi te kenaqur dhe te themi ja arritem qellimit.

Eshte e vertete qe ambasadori shqipetar perfaqeson kombin,por ne kemi kerkuar dhe do te kerkojme falje publike, e jo letra e fakse qe dergohen ne adrese te ambasadorit apo individeve te vecante qe kane derguar letra ankesash.

Sharja e hymnit shqipetar ka indinjuar cdo shqipetare ne mbare boten,duke perfshire edhe ata pertej atlantikut,duke patur parasysh qe incidenti ka ndodhur ne angli duhet tu qendrojme arritjes se qellimimeve tona deri kur BBC te kerkoje falje puplike ose ne nje menure apo tjeter duhet te organizohemi per nje proteste masive ndaj incidentit,duke patur parasysh qe puplicitete e ndryshme angleze tentojne ta kthejne shqiperine ne Kolumbi te dyte.

Sot dhe neser duhet te jemi shqipetare.
    Simbolet jane te paprekeshme.

kristali
    Edhe pak gjak aortal.

Lezet me kripe
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Ne cati
    Postime
    51
    Stina faktikisht protesta qe u be kunder ketij turpi ishte mese e permbajtur. Ne ate mori letrash qe ju derguan si ankese BBC, perfshi ketu edhe timen, i kerkohej arsyetim duke qene se ne goje ishin zene simbolet e kombit tone dhe per kete ne te gjithe kemi te drejte te ngreme zerin pavaresisht se ndonjeri mund ta kete kaluar paksa cakun. Nese ke lexuar me lart artikujt e ndryshem qe jane shkruar nga gazetat angleze nuk behet fjale per protesta te dala nga shinat dhe mua me duket gje shume pozitive qe kjo ceshtje arriti te kapi vemendjen e shtypit britanik. Shpresoj te sherbeje si mesim ne te ardhmen te dergoje sinjalin se shqiptaret nuk jane humbameno por dhe nuk pres qe te ndodhi ajo qe ndodhi me rastin e Robert Kilroy-t, sepse ne nuk kemi nje lob aq te forte sa arabet qe te ushtrojme aq shume trysni.

Shume respekte per te gjithe ata qe e ndoqen kete pune

!! I am not in Love !! Maska e Englander
    Anëtarësuar
    14-09-2002
    Vendndodhja
    !In Galaxy!
    Postime
    104
    Juve ore qe qenkeni kaq te indinjuar nga kjo tema si shpjegohet qe asnje nga juve nuk e ka pare nje film me Martin Kemp qe nuk me kujtohet titulli tani per tani qe tha- "mbreme erdhen dhe 3-4 vajza shqiptare nga rinasi ne heathrow qe te punojne si prostituta"! Kjo eshte me te vertete fyerje se ajo te pakten puna e hymnit ka qene gallate pavaresisht qe s'ka bere asnje per te qeshur. I gjithe filmi ka qene per ne shqiptaret dhe qe nga ajo dite jo se e kam pasur ndonjehere qejf ate aktor por tani e urrej dhe shume biles saqe po ta beja veze do ta thuaj ne 1000000 copa!
    Te nesermen kur kam vajtur ne kolegj me vinte turp. Biles ne naten qe u shfaq filmi nje shoku im anglez me tha coje tv te filan channel qe nuk me kujtohet tani ne ka qene itv apo bbc.
    I am just a simple girl in a simple town!

Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    Postuar më parë nga Englander
    Juve ore qe qenkeni kaq te indinjuar nga kjo tema si shpjegohet qe asnje nga juve nuk e ka pare nje film me Martin Kemp qe nuk me kujtohet titulli tani per tani qe tha- "mbreme erdhen dhe 3-4 vajza shqiptare nga rinasi ne heathrow qe te punojne si prostituta"! Kjo eshte me te vertete fyerje se ajo te pakten puna e hymnit ka qene gallate pavaresisht qe s'ka bere asnje per te qeshur. I gjithe filmi ka qene per ne shqiptaret dhe qe nga ajo dite jo se e kam pasur ndonjehere qejf ate aktor por tani e urrej dhe shume biles saqe po ta beja veze do ta thuaj ne 1000000 copa!
    Te nesermen kur kam vajtur ne kolegj me vinte turp. Biles ne naten qe u shfaq filmi nje shoku im anglez me tha coje tv te filan channel qe nuk me kujtohet tani ne ka qene itv apo bbc.

Englander e kuptoj shqetesimin tuaj.
    Ne keto gjashte vjet te qendrimit tim ne Angli nuk eshte hera e pare qe ne keto dramat e TV angleze kur vjen puna per tema prostitucioni vendosin si karakter vajzat apo pimpat shqiptare.

Kam patur rastin te bisedoj me nje kolegun tim gazetar te Evening Standard rreth berjes se shqiptareve steriotipa ne shkrime gazetash apo sic eshte rasti qe ju permendeni. Ai me spjegoi se para se shqiptaret te fillonin te beheshin "lojtare" serioze ne boten e prostitucionit ne Angli, faqet e gazetave dhe dokumentaret fokusoheshin te rusen apo bullgaret.
    Tani qe keta te fundit po merren me biznese me fitim prurese se sa prostucioni jane bashkekombasit tane ata te cilet e kane zevedesuar kete vakum steriotipash ne median angleze.

Te gjitheve na vjen keq, por do tju thoja se si nje gazetar qe jam kam ndjekur plot procese gjyqesore me shqiptare si rasti i fundit tejet i bushem i Plaicit, apo te tjere.

Dhuna qe keta persona pimpa kryejne ndaj vajzave dhe gupeve te tyre rivale perben lajm, dhe padyshim me pas behet subjekt per drama TV. Kam dijeni qe nje stacion anglez ka angazhuar 2 skenariste per te bere nje dokumenta me tre pjese per Plakicin.

Pra disa diteve nje televizion irlandes trasmetoi nje dokumetar rreth nje vajze shqiptare prostitute e gjetur e vrare ne pyll.
    Vjet ne ITV ne dramen The Bill po ashtu ne nje episod prostitucioni vajzat ishin shqiptare dhe krye tutori e kishte mbiemrin Berisha.

Perderime me sa ata shqiptare te cilet merren me prostitucion do te vazhdojne te jene aktiv me bemat e tyre ne faqet e shtypit, nuk do te med duket cudi te shikoje edhe ne TV kesisoj dokumentaresh, ne te ardhemen si ai me Martin Kemp qe i rreferoheni ju.

Te gjitheve na djegin te tilla gjera, por ky eshte realiteti, cdo kushi nga ne nuk mund te identifikohet me ata te cilet jane ne kete biznes. Shpesh here bisedoj me miq te mij gazetare rreth problemit, dhe ata jane dakort qe jo te gjithe ne shqiptaret jemi te tille si ato personazhe qe i luan Martin Kemmps &co.

Ps.
    Kristal te kerkoj ndjese per dalje nga tema.

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Fyerje Fyerje gjithe andej! Nuk na eshte ndar ne Shqiptarve ndonjeher "grricja" e mediave. Gjithmon me duket sikur ne Shqiptaret jemi te vetmit qe dalim ne gazeta.

Kam shok qe njofin "yardies" jamaican qe vrasin/dhe kan lidhje me drogen jo vetem lidhje ne Britani por mbar botrore, por asnjeher nuk dalin ne Lajme ose gazet, sic mund te dali nje i ri Shqiptar po te kapet.

Mua shume pak me intereson per njollen qe lejn ai minoritet i paket i cunave ose gocave Shqiptare ketu ne Britani, per arsye se mendoj jo vetem anglezet por c`do rob i gjall nuk duhet te paragjyoj dike pa e njoftur mire se nga vjen ai.

Besoj se ne si Shqiptar keto fyerje i presim ngaqe jemi komuniteti me i ri qe kerkojme te puthitemi me te tjeret. Eshte fillimi dhe c`do gje me nje fillim ka vershtiresit e veta.

P.S Nje gje qe do sygjeroja do te ishte, nese nje i huaj te nis dhe te paragjykon ty si individual Shqiptar, ti kunderviju me dinjitetin tende dhe rrife me fjal dhe me tru qe edhe ai te ngeli si m**!
    Jam JETUS jo TREGUS!.

i/e regjistruar Maska e S`ka Lezet
    Anëtarësuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Une e teprova me emailin ndaj BBC...por me ter mend me ngriti nervat....Nuk ja vej fajin anglezve ose BBC por me duket se personi nuk e ka bere pa qellim ate incident...Megjithate BBC eshte nje kanal disinformues....Ne duheshim te gjenim rruge te tjera..por reaguam per castin...Ne kesi rastesh keto njerez te papergjeshem hidhen ne gjyq...por prape une mendoj qe ka pas nje prapasken ketu...Fare mire te antagonizoj shqiptaret me anglezet and vice versa...Cfar putane qe paska qene...
    Money talks..abuse walks...

General Trial of Tears HVO/OKH

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Tifozët e Super Kampiones Tirana
    Nga BlueBaron në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 26-02-2006, 22:05
  3. Shteti grek, ky armik i kombit shqiptar
    Nga ~Geri~ në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 09-04-2005, 07:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •