Close
Faqja 13 prej 14 FillimFillim ... 311121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 139
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

O MAceeeeeeeeeeeeee!

Kur te pish caj hidhi nedhe pak limon se del me i mire.

Per car flet tema per car diskuton ti!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edhe Firma ime eshte e qarte, pra ate qe zoti e len ne erresire,(nuk pranon te verteten hyjnore) ska per te pare drite kurre, une thjesht po tregoj dicka te vertete qe ju se merrni vesh.

Dhe sefundi une kam sjelle goxha postime ne lidhje me temen dhe nese nuk je e zonja te pergjigjesh dorezohu. Ok ?
    Injoranca nuk zhduket me top

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040

Re: Nje pyejte per myslimanet.

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Pasi e kam lexuar kuranin dhe kam njohuri te plote ne te
    Po te ishte kjo e sakte, atehere s'do te kishe pasur nevoje ta besh asnje pyetje. As dijetaret me te medhenj islamike nuk mund te pohojne se kane 'njohuri te plote' lidhur me permbajtjen e Kur'anit, por ja qe ti na qenke supergjeni.

* * *

Kamikazet nuk jane zbulim i muslimaneve, me siguri ke degjuar per kamikazet japoneze qe me aeroplane ushtarake kane goditur caqet amerikane. Kane bere cmenduri? Jo, sepse ajo ishte arma e fundit qe u kishte mbetur per ta luftuar armikun superior.

Nuk dua ta justifikoj vetevrasjen assesi, por duhet te keni parasysh se vetevrasje eshte edhe kur nuk e lufton armikun. Ma merr mendja se asnjeri prej tyre nuk e ben per pike te qejfit, por me pare e vrasin veten duke marre me vete edhe ndonje armik, se sa te vriten si qen rrugesh nga ushtria mizore izraelite.

Po ta kishin ate armatim qe e ka Izraeli, fale aleateve perendimore, s'ma merr mendja se ndonje palestinez do te percaktohej per sulm vetevrases.

Kjo dhe mund te jete ne ndonje menyre ne kundershtim me Kur'anin (varesisht prej interpretimit te ajeteve lidhur me kete ceshtje), por me thuaj ti se sa "biblike" apo sa "te krishtere" kane qene gjithe ato luftera katastrofale ne Europe p.sh. gjate shekullit te kaluar? Ato megjithate kane ndodhur dhe kane shkaktuar vdekjen e miliona njerezve ne menyre sistematike, shifer kjo qindra mijera here me e madhe se numri i viktimave te sulmeve vetevrasese.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 02-01-2004 mė 14:55
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Postuar mė parė nga iliria e para
    Une per turqit dhe Turqine di mjaft. Dy here e kam vizituar.
    Per Kurdet di edhe me shume, di per te drejtat "qe i kan" per gjuhen shkollat etj. Nuk due ta zgjas ketu por due te them se as te drejte ne gjuhen e vet nuk kan. E di qe Ataturku ju pat premtuar shtetin e vet nese do i perzenin te gjithe te krishteret nga Turqia. Keta u mashtruan dhe bene masaker ne te krishteret,asirianet dhe tjeret. Shperblimi qe muaren per kete ishte helmi. Te gjithe prisit i ftoje ne darke kur kishin bere punen.
    Ne vend te pavarsise se premtur ju qiti helmin ne ushqim dhe i vrau te gjithe.Kurdet nuk jane PKK as Oxhallan, ata jane 30 milon.
    Atje ku flisje endra per Turqine dhe kercnimin e tyre Serbise te them se je ka fluturon por pa krehe.
    Plani i Serbise ka qen qe te zbraz krejt Kosoven dhe gjith shqiptaret ti debojne nneper mes koridorit te kurdisur me maqedonasit ne Shqiperi.
    Vertete eshte e tepert te flasim per kete pune se je aq larg realiteteit.
    Mos jetoni ne endrra e imagjinata. Mos jeni dyftyersh.
    Flisni te verteten. Beje nje vizite ne Turqi dhe do te shifesh te verteten. Ndoshta eshte me mire ne NY?

Ku ke qene? Ne cilin vend? Si quhet ai vend?

Ataturku nuk i premtoi askujt asgje. Ataturku ishte REVOLUCIONAR, ai revolucionoi me ndihmen e rinise turke,atij nuk i nevojitet t'i debonte te krishteret nga Turqia. Rrena te tilla vetem mendja jote prodhon.

Ataturku eshte i vleresuar nga te gjitha shtetet perendimore, dhe mjafton te lexosh pak per te ne ndonje website perendimor e meson per te. Pra, mos rrej!

Ato perralla per helme, ato me te vertete qe i ke qesharake. Heu heu, deri ku shkojne keto shpifjet e tua. Turqia nuk pat probleme me asirianet, po me ermenet. Assyria nuk ekziston, ekziston Armenia. Kush jane tjeret? Turqia ishte perandori e madhe, e me vone republike. Gjithe ajo ushtri e fuqi te kete nevoje per disa kurde qe dite sotit, 70% analfabete jane?

Une jo qe kam vizituar Turqine, po edhe kam jetuar aty. Kurdet vertete qe nuk jane te gjithe PKK, se atehere te gjithe do te vriteshin. PKK jane terroriste, dhe kete fute ne mendje. Cdo shtet i Botes i konsideron te tille. Ata nuk po luftojne per vendin e tyre, se une s'e di te kete ekzistuar Kurdistani ndonjehere ne histori. Ata jane te ardhur nga Iraku, qe jane instaluar ne Turqi, dhe qe tani kerkojne njefare Kurdistani. Pyeti pak kurdet e Irakut se sa i done kurdet e Turqise, e te tregojne pak ata. Derisa Kurdet e Irakut zgjodhen luften me ushtrine irakiene, keta te Turqise zgjodhen luften me popullin, PA i bere asgje Turqia. Kur tani kane mbetur me 2-3 kallashnkove maleve te Turqise, tani, ku eshte PKK e Ocalan?

Ocalan eshte fajtor mbi vrasjen e 30,000 personave ne Turqi, e s'eshte kukull e as luftetar lirie. Liria kurdeve ju erdh kur Parlamenti turk i kaloi ligjet qe ju lejojne lirine e fjales, informimit, kultures, edukimit (gjer tek ai Universitar ne gjuhen kurde), dhe cdo te drejte te barabarte me popujt tjere ne Turqi. E drejta historike e shqiptareve per troje shqiptare te lira, bazohet ne te drejten e tyre si pasardhes te Ilireve e Arberve. Kurdet jane popull i ardhur, nuk jane popull autokton. Edhe turqit jane popull i ardhur e jo autokton ne Turqi, mirepo ata krijuan Perandorine e tyre me fuqi, dhe ne kete rast, vendosin rrethanat e sodit. Nje shteti si Turqia, sot kurdet done t'ja shkepusin gjysmen e territorit, dhe kete bazuar ne asnje te drejte, por nepermjet sulmeve terroriste.

Per Turqine the ti me duket?!

Pyete nje kurd se kur ka ekzistuar Kurdistani per here te pare ne histori, te tregon vitin kur Ocalan dhe Co. filluan luften e tyre per 'clirim'. Prandaj edhe sot askush s'ju jep atyre te drejte, per dallim me Palestinezet dhe Shqiptaret.

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    sa per sqarim,
    ne vitin 1908 Turqia vrau 1,5 milione armene dhe akoma nuk ka kerkuar falje per kete.

ju lutem kthehuni ne teme nese ka mundesi se me sulme e kundersulme nuk behet diskutimi. Nje here pergjigjuni pyetjes qe iu behet, pastaj drejtoni kunderpytjen myslimane.

Zoti ju bekofte!!
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Vrau apo s'vrau armene eshte ceshtje tjeter, ajo/ai tha Asiriane. Ata kane kerkuar falje, po jo per gjenocid. Simbas tyre (e nuk e mbeshtes se nuk e di 100%), ka pas trazira dhe ka shperthyer lufta civile, ku ushtria ka reaguar keq dhe ka vrare njerez pa ndonje gjygj. Ky verzion mund te jete i vertete deri diku, po jo per 1.5 millione (kete shifer s'e kam degjuar ndonjehere, por po e pranojme ketu). Dmth, ka pasur koordinime per vrasje te armeneve, dhe ka pasur urdhera nga ushtaraket. Nuk e di per pushtetaret, po sidoqofte, ushtria nuk mundet ti vrasi 1.5 milione njerez pa dijen e politikaneve.

SIDOQOFTE, ky imi ishte vetem nje saktesim, per hir te vijimit te drejte te temes, e jo te shpifjeve qesharake.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Vertet interesante. Fyerje , sharje , ofendime dhe si gjithmone vetem Islami mbete fe e paqs dhe e bekimit, e tolerance dhe e mirkuptimit. Por me cudit vetem nje fakt: si shpjegohet qe vendeve islamike ju mungon pikerisht paqja dhe bekim? Nje shprehje e bukur thote: me i verber asht ai i verber qe thote, une shoh. Dhe shprehja tjeter thote: Verberia e njeriut mer fund , kur ai pranon qe eshte i verber.
    Perse ju myslimane perpiqeni ti ngatroni gjerat me dashje?
    Ju perpiqeni me cdo kusht, qe te gjithe perendimin ta quani te krishtere. Perse ju perpiqeni ta paraqisni perendimin te krishtere? Do te isha injorant po te pranoja se ju urreni Perendimin. Apsolutisht jo. Ju e Adhuroni ate dhe paguani cdo cmim per te jetuar atje. Pra urejtja juaj nuk eshte Perendimi, por eshte Krishti. Bibla na tregon se, Armiku i Krishtit dhe Perendise eshte vetem Satani. Pra te luftosh Krishtin do te thote te jesh i manipuluar nga Satani, i cili di te udheheqe sklleverit e tij ne lufte ndaj Perendise. Por perse ju perpiqeni ta paraqitni perendimin te kirshtere? E vetmja gje eshte: qe, nepermjet pisllekun dhe amoralitetit qe ekziston ne keto vende( ashtu si ne te gjithe boten pa Krisht) te fajsoni Krishtin dhe Krishterizmin. Ky eshte thelbi i luftes se Satanit, ndaj Perendise dhe te zgedhurve te tij.
    Me gjeni nje te krishtere( te vertete) ne kete forum, i cili del ne mbrojtej te pisllekut dhe amoralitetit qe eskizton vendet perendimore? Me gjeni nje te krishtere i cili, i quan vepra te krishtere ato te Hitelerit, Sllobodanit , apo inkuzicinin e tjera? Gaboheni te nderuar myslimane.
    Nese do ti riktheheshit shkrimeve te 11shtatorit ( ne kete faqe Shqiptare) dhe te lexonit shkrimet tuaja, do te shihni se askush prej jush nuk DESHMOI se Ben ladini eshte vrases dhe terrorist. Perkundrazi ju u hodhet ne mbrojte te tij. dhe mesa me kujtohet, ka qene vetem nje mysliman kosovar, i cili pranoi burrerisht se Bin ladini eshte terrorist . Por perse sot ju e "braktisni" Ben ladinin? Kjo sepse ai e disktrtitoi besimin islam. Por ai argumentoi se veprat e tij mbeshteten plotesisht ne kuran. ( Jezushaus ka te drejte ne ate qe thote).
    Une si i krishtere nuk e pranoj luften, vrasjet, varferine, imoraltetin , pisllekun, e tjera si keto, por kjo nuk varet nga une . Ajo qe une mund te bej per veten time eshte, ti largohem sa me shume se keqes, dhe te ndjek Krishtin, duke mos urryer askend.
    Perse nje pjese prej jush perpiqen me cdo kusht te me fyjen dhe te me poshterojne ( metode islamike)? Kjo pasi une deshmoj VEPREN dhe jo FJALEt tuaja. Nese ju thoni se islami eshte fe e paqes, a nuk duhet qe une ta shoh vertet me vepra kete gje? Por cili eshte perfundimi qe une dal? Ajo qe une konstatoj ne boten islame, eshte pikerisht, MUNGESA e PAQES, mungesa e BEKIMT, mungese e USHQIMIT, mungese e LIRISE se te drejtave te njerzve, injoranca dhe varferia. Pra ke te besoj : fjalet apo veprat? Nese ju thoni se, perendimi eshte i krishtere ke te besoj: Veprat apo ato qe ju thoni? Veprat tregojne se ne perendim ka nje liri te madhe te individit. Atje vertet ka korupsion, imoralitet dhe pisllek. Duke i ballafaquar keto me fjalen e Perendise ne bibel , dal ne konkluzionin se, perendimi nuk ecen simbas fjales se Krishtit ashtu sic ecen nje i krishtere. Me vepra ai tregon se eshte ne rrugen e botes, e cila eshte e zhytur nen mekat. Pra gjykimi fillon nga VEPRA. Perendimi eshte vend qe PRANON KISHEN e Perendise, dhe e njeh se Krishti eshte Zot e Perendi. Po keshtu ne Perendim jeton pjesa me e madhe e kishes se Krishtit. Pra fale ketij fakti, Perendimi ka bekim, sepse Perendia bekon ato vende qe bekojne kishen e tij dhe Izraelin, dhe denon nen mallkim te gjitha ato vende qe luftojne kishen e tij dhe Izraletin. A eshte ky nje FAKT? Hidhni nje sy ne bote, dhe do ta vertetoni shume lehte. Te gjitha vendet qe Urrejne dhe luftojne kishen e Krishtit dhe popullin e Izraelit, jane nen NDESHKIM dhe MALLKIM te Perendise. Kete gje Perendia ja tha Abrahamit qysh ne momentin qe e perzgjodhi , duke i thene: do te bekoj te gjithe ata qe do te bekojne ty dhe pasardhjen tende, dhe do te mallkoj te gjithe ata qe te mallkojne ty dhe pasardhjen tende . Fjala dhe premtimi i Perendsie nuk bien poshte, por jane te verteta. Ja pra une flas dhe deshmoj ne baze te VEPRAVE. Te krishtere nuk na ben fjala qe i themi vetes, por VEPRA qe bejme ne Krishtin. Mysliman nuk ju ben fjala qe i thoni vetes, por vepra qe beni ne Allahun.
    Eshte e vertet qe ka plot pedofila te cilet kane qene dhe ne profesionin e priftit, por: cili i krishtere ka pranuar ne kete forum, se ky prift eshte vertet nje i krishter qe ben vepren e Krishtit? Keta lloj prifterish me vepra e mohojne Krishtin dhe vertetojne se sa te krishtere jane. Pra baza e besimit eshte vepra. Nese nje mysliman perpiqet te paraqese te gjithe te krishteret si ky apo ai prift pedofil, kete ai e ben me qellim te keq, sepse qellimi i tij eshte : te luftoje Krishtin, sepse per kete edhe eshte thirur. Por nese dikush ketu shtron pyejten se, perse nje kamikas perpara se te kryeje vepren e tij vrasatare, theret: Allahu ekber? FAKti qe kemi perpara eshte se, ky njeri ne kete rast eshte duke deklaruar se po vetvritet per Allahun. Ka me qindra deshmi te kamikazeve , te cilet pranojne se vetvriten per Allahun. Atehere lind pyetja: A e meson kurani nje mesim te tille? Kurani meson se vetvrasja per Allhun eshte nje mesim thelbesor i tij, dhe jo vetem kaq, por ky martir ne xhenet do te kete edhe shperblim per veperne tij , duke mare Vasheza te bukura, me te cilat do te beje seks deri sa te nginjet.
    Po keshtu ju kini dhe faktet ketu ne kete faqe Shqiptare. Indriti dhe nje tjeter mysliman ketu, kane deklaruar me gojen e tyre deshiren per te vrare sa me shume cifute. Kur pyet myslimanet rreth vetvrasjes ate te thone se, kjo eshte e lejuar, vetem kur te kercenohet jeta ose kur te kane vrare te afermit e tu , si nenen babane motra vellezer apo grate dhe femijet e tu. Jam kurioz te di se, ke te aferm i kane vrare Indrit Cifutet?
    Ja pra ky eshte terrorizmi i mirfillte islamik, i cili ne qender te vet ka: lufte ndaj te gjithe atyre qe besojne ne Perendine e vertet Jehovah, dhe ne Zotin Krisht.
    Te nderuar myslimane sidomsos ti Altin dhe Shuaib, kam deshire qe te jeni objekitve , dhe te perputhni vetem per nje cast fjalet tuaja me veprat e besimit qe ndiqni. Nese islami do te ishte nje fe e paqes, se pari kjo do te ishte e dukshme ne boten islame. A jeni valle kaq te verbere dhe nuk e shihni se si nje popull me 3miljon popullsi, mbijeton ne mes te armiqve te tij , te cilet jane me qindra miljona? Ky eshte Izraeli. Ku qendron forca dhe mbrojta e tij, ne njeriu? Perendia ne Bibel thote; ai qe prek popullin tim, eshte njesoj sikur ka prekur beben e syrit te tij. Nese do te me thonit se ai mbijeton dhe ka bekim sepse ka Ameriken, atehere duhet te pranojme se Amerika eshte me e forte se Allahu? Si ka mundesi qe Allahu, (i cili eshte perendi sipas jush) ti lejoje qe besimtaret dhe adhuruesit e tij, te ngordhin per buke, te jene fukarej ne palce, te vriten dhe te perdhosen, dhe te mos i mbroje dhe bekoje ata? Por perkundrazi ajo qe une konfirmoj eshte fakti se, pikerisht vendet qe jane armike te Allahut jane me te Bekuara , me te begatuara dhe me ne paqe dhe siguri( flas per paqe dhe siguri ne bote)?!
    deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 03-01-2004 mė 04:55

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    o deshmues pergjigja ime eshte kjo ...

Pse Jezusi i la dishepujt e tij te vriten ???

p.s : dhe nje gje tjeter. JU MISIONAREVE JU ESHTE BERE ZAKON TE MBUSHNI FAQE ME KOTESIRA OSE GJERA TE PAVLERA SA PER TE BERE PROPAGANDE.

Here tjeter bjeri shkurt dhe mos dil nga tema. Argumentet e tua per te provuar dicka duhet te kene nje vazhduemesi llogjike dhe me baza. Kurse ti hidhesh sa ne nje ane ne tjetren.

ME thuaj cfare do te provosh ?? Cila eshte ideja kryesore qe duhet diskutuar ?? Cila eshte tema , per cfare po flet ?? Me thuaj idene tende kryesore me argumenta ... ok ??
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Newhost : 03-01-2004 mė 05:12

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Pse gjer tani ti me kot je pergjigjur??!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683

Re: Nje pyejte per myslimanet.

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Pasi e kam lexuar kuranin dhe kam njohuri te plote ne te, kam nje peytje te cilen ja u drejtoj kryesisht Indritit dhe Floririt.
    Perse nje mysliman, pranon qe me vetvrasjen e tij me bobmbe te vrase sa me shume njerez, dhe ne fjalen e tij te fundit ( perpara se te vetvritet thote: Allahu hikbek? Po keshtu ne te gjitha vendet islamike, kam pare se kur te gjithe myslimanet dalin ne demostrate me KALLASH ne dore, theresin: Allahu hikbek. Pyejta ime eshte: Per ke vritet ky mysliman ..?
    o deshmues edhe njehere po te rikujtoj pyetjen mos bej si dehur sepse di te lexosh (shpresoj ).

Nqs deshiron te analizojme pyetjen tende qe nuk ka nje fillim apo konstrukt llogjik do duheshin dite per te nxjerre kuptimin e pyetjes tende.

Ti thua qe ke njohuri te plota nga Kurani. Kujt i intereson kjo ? Nqs ke njohuri te plota pse pyet ne forum atehere ?

Ti thua qe ke 1 (njė) pyetje por ne fund del me nje pyetje tjeter qe nuk ka lidhje me fene. Fjalen "kallash" dime ta lexojme mos ki merak. Propaganda misionare e frymes se shenjte gjen vend vetem tek injorantet.

Ti me lart pyet se pse nje musliman kur vetvritet mundohet te vrase sa me shume.... Kete statistike nga e nxorre ?? Ti po pyet apo po nxjerr konkluzione ?

Te dhemb koka te lexosh "paragrafin" tend o deshmues analfabet. Meso te shkruash mire dhe gjej fillimin dhe jepi nje mbarim.

Tema per mua eshte e mbyllur sepse INDRITI dhe te tjere te kane dhene pergjigje edhe pse ti nuk ke ditur ca te pyesje.

Kjo teme vazhdon thjesht per faktin qe tu jepet mundesi atyre qe urrejne muslimanet qe te shfrehen ketu. Kot fshihesh pas frymes se shenjte deshmues sepse qellimet e tua duken qarte. Fryma e shenjte eshte e paster dhe kurre nuk mund te jete apo ti afrohet nje njeriu te piset si ty

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Exorcis, me vjen keq qe ti dhe te tjeret , ende nuk kini dhene nje pergjigje te plote. Mbase me duhet ta bej me te zberthyer pyetjen time, pasi shoh se e ke te veshtire qe ta kuptosh.
    Une pyes:
    1) Perse nje mysliman pranon qe me kamikazine tij te vrase sa me shume njerez? A permbush ai nje deshire te Allahut apo nje deshire njerzore? Kjo eshte pjesa e pare e pyetejs dhe per kete eshte dhene kjo pergjigje: Vetvrasja ne kuran nuk lejohet, nje pjese e dijetareve e pranojne ate si e vetmja mundesi per te mbijetuar, ndersa pjesa tjeter e dijetareve nuk e pranojne. Pra ne kete pergjigje kemi :as "mish as peshk".
    Pjesa tjeter e pyetejs:
    2) Perse ky kamikaz perpara se te vetvritet thote: Allahu ekber? Pra ne kete rast ky kamikaz, po ben nje deshire te Allahut ,apo nje deshire te njeriut? Pergjigja per juaj ka qene: Allahu ne kuran e ndalon vetvrasjen, dhe ky kamikakz ne kete rast nuk ka te beje me Allahun. Por cfare meson kurani? Kurani thote: behuni MARTIR te Allahut, pra jepni jeten per Allahun( ky eshte kuptimi me pak fjale) , ku Ben ladini mbeshtet luftene tij te Xhihadit islamik. Sic e sheh ti Exorcist, edhe ketu kemi, "as mish e as peshk".
    Pjesa e trete e peytjes eshte:
    3) Perese i gjithe populli mysliman ne vende te ndryshme arabe, del ne mbrojtje te kamikazeve dhe terroristeve ne pergjithesi, dhe me kallash ne dore theret Allahu ekber? Pra une ju pyes ju si myslimane qe jeni, se, a eshte myslimane e gjithe kjo mase e madhe popullate, qe i mbeshtet keta terroriste dhe kamikaze? Ju thoni se terroristet nuk kane te bejne me besimin ne islam, por nga ana tjeter ne shohim mijera e mijera myslimane qe dalin ne mbeshtetje e te tyre, duke mbajtur armet ne dore. Pra ketu jam ne dileme se nuk di ke te besosj, Realitetin , apo fjalet qe ju thoni. Kjo eshte nje ndodhi e vertete, dhe nuk eshte e shpikur nga deshmuesi.
    Pjesa e fundit e peytejs time eshte:
    4) Per ke vritetn keta myslimane, per ceshtjen e Allahut apo idalin e tyre kombetar? Tashti lexoje mire te gjithe kete qe une te kam shpjeguar, dhe shih me radhe nese ju i jeni pergjigjeur drejt apo jo.
    Ne pergjigjet tuaja sheh vetem kundershtime ndja njeritjetrit, Indriti thote te tjera, dhe Altini te tjera, dikush e quan ceshtje kombetare, e dikush terroriste, dikush e sheh te lejueshme nga kurani dhe dikush jo. Bini ne nje emerues te perbashket, dhe atehere mendoj se pergjigja eshte dhene e plote, pavaresisht nese eshte e vertete apo jo.
    Sa per te qenit tim analfabet, nuk cuditem qe e thoni ju.
    Gjeja qe ju nuk kini kuptuar asnjehere eshte se, une nuk urrej askend pervec Mekatit dhe Satanit, pasi armiku i Perendise eshte dhe armiku im.
    I nderuar zoti Exorcist, perpiquni te jeni tolerant dhe te mos fyeni besimin e tjetrit. Ne asnje shkrimin tim nuk kam fyer besimin e askujt , si dhe nuk kam gjykuar askend per ate se ku dhe si beson. Ne te gjitha shkrimet e mia kam sjelle argumenta dhe fakte , pa fyer dhe urryer askend. Por nga ana juaj shoh vetem urrejtje, tallje me Perendine ku besojne te krishteret ( e pa imagjinueshme per nje qe pretendon se beson ne Zot), dhe lufte e injorance te hapur. Ja pra mer mundimin dhe lexo me radhe shkrimet e vetes tende, te Altinit,te Indritit, te Shuaibit, te Del monako e te tjereve me radhe, dhe do te shohesh urejtjen dhe perdhosjen qe ata i bejn besimtarit te krishtere dhe Perendise ne te cilin ne besojme . Megjithate me duhet te pranoj se ka dhe plot myslimane te tjeret qe vertet me inkurajojne me tolerancen dhe respektimin qe tregojne ndaj bashkebiseduesit.
    Qe ne jemi kunder njeritjetrit, kjo eshte e vertete dhe nuk ka si te ndodhe ndryshe, pasi nuk besojme ne te njetin Perendi. Por ky fakt nuk duhet te na coje ne urejtje dhe fyerje. Ju mendoni se , duke share besimin e tjetrit do te beni te vertete besimin tuaj? Deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 03-01-2004 mė 13:23

Faqja 13 prej 14 FillimFillim ... 311121314 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  2. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 03:45
  3. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Florim07 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 16:51
  4. Muslimanet ne U.S.S.R (ish Bashkimi Sovietik)
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2008, 20:23
  5. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •