Close
Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 139
    i/e regjistruar Maska e DJAL_BERATI
    Anėtarėsuar
    09-11-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    23
    EHHHHHHHH MO DJEMA JU ZIHENI KOT.OPO CA BENI NJEHERE NUK E DINI QE TE GJITHA LUFTERAT NE KETE BOTE TE MJERE I KANE NCITUR BESIMET FETARE DHE SIDOMOS AJO E KRISHTERE DHE HEBREJTE APO JO PO JU KUJTOJ DISA RYQEZATAT PRANDAJ VRITENI MENDJEN PER DICKA ME MIRE PER VETEN TUAJ SE FEJA OK.DHE DICKA TE FUNDIT O JESUSHAUS ORE DJAL PO CA BENE MORE PO SI THUA TI NA QENKA JESU KRISHTI ZOT PO JU NJEHERE E BENI BIR TE ZOTIT NJEHERE VETE ZOTE MORE KETE SE KUPTOJ UNE SIDUKET DO JEM TRASHUR CA KOHET E FUNDIT.PARANDAJ VELLA QARTESOJ GJERAT O BEJE ZOT O BEJE BIR TE ZOTIT OK.
    TE JESH APO MOS TE JESH KJO ESHTE CESHTJA

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Bo, booooooooo, paska plas lufta e trete boterore kendej more djema.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Postuar mė parė nga Jesushaus
    Altini55,

nuk i je pergjigjur fare pyetjes time.

1. Kush e ndjek kuranin pike per pike bin ladeni apo ata qe e shajne ne kete forum?

2. C'mendim ke ti personalisht per bin laden?

3. Cili eshte qellimi final i kuranit dhe autorit te tij?

4. Perse thirret xhihadi?

5. Perse duhet te vriten te tere jobesimtaret (ebrejte dhe te krishteret)?

6. Cfare marrin si shperblin ata qe vdesin si martire per allahun?

7. Perse thoni allahu hyqber (akbar)? Allahu eshte me i madhi. Me i madh se kush? Se zoterit e tjere?

Zoti te bekofte!!
    1- Kuranin e ndjekin besimtaret e devotshem muslimane, prej tyre ka ne kete forum.
    2-Bin Laden eshte ne grupin e horrave bashke me bushin e sharonin e te tjere si puna jote.
    3-Qellimi i kuranit eshte qe te udhezoje besimtaret e tere botes dhe ti ftoje ata qe te jetojne sipas noirmave hyjnore.
    4-Xhihadi thirret per te mbajtur drejtesine dhe paqen ne bote, ai behet obligim per cdo musliman, menjehere pasi sulmohet paqa.
    5-Askund nuk urdherohet ne kuran qe te vriten te krishteret e cifutet, madje as pabesimtaret, nese ti ke lexuar dicka ajo ka shpjegimin e saj pasi kurani nuk eshte abetare. Me sa di une te jam pergjigjur nje here per kete.
    6-Martiret ne rruge te Zotit shpoerblehen me parajse(por ne rruge te Zotit ama e jo ne rruge te interesit).
    7-Allahu themi qe eshte me i madhi dhe kjo nuk kupton se eshte me i madh se Zoterit e tjere por me i madh se kushdo ne kete gjithesi, dhe nese do te dish, ju pretendoni se ka tre Zoter duke shtuar edhe dy pa te drejte, edhe Indjanet i thone Lopes Zot, edhe kinezet miut etj. Pra Islami ka thyer cdo barriere me ajetet e sure s Ikhlas qe ska nevoje ti permend se i dime me mire se une.
    M
    Injoranca nuk zhduket me top

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Atehere pergjigju!

Nese vrasja per Allah na buroka nga kurani pa me thuaj ti se kush e urdheron Sharonin te vrase femije gra dhe pleq ne Palestine?
    mos Valle kurani? kush e urdheroi hitlerin ti shpalle lufte gjithe botes Kurani? Kush e urdheroi Miloshevicin te masakroje muslimanet e bosnjes e te kosoves? Kush e urdheroi ate te vrase qindra katoklike kroate?Kush i urdheroi Evropjanet e krishtere te nisnin lufterat e turpshme te kryqezatave te cilat zgjaten dy shek. dhe u shkaktuan shume te vrare e shume deme materiale e kulturore?
    Kush e urdheroi ameriken te leshoje dy bomba automike ne hiroshima e nagasaki? Kush e urdheroi ate qe ne luften e gjirit me irakun te perdori arme me uranjum?
    kush i urdheroi Spanjen, portugaline. angline e francen qe ti shpallin tokat Islame e ato te amerikes jugore koloni te tyre mos valle kurani?
    Kush i urdheron katoliket dhe protestantet te vrasin njeri tjetrin ne irlande kurani?
    Kush i urdheroi spanjollet qe te digjnin neper turra drush muslimanet ne granada mos valle edhe ketu kurani?

Kush e urdheron Rusine te shkaterroje nje popull te tere?mos valle kurani?
    Kush e urdheroi italine qe te mbyse 87 emigrante shqiptar ne det ne 97 ?
    Kush i urdheroi policet Greke qe te torturojne tre emigrantet nga Elbasani kete vere dhe njeri prej tyre sapo u kthye u be operacjon per shkak te keqtrajtimeve, edhe keto kurani?
    Pergjigju per keto ti se kane ndodhur pak me perpara, ndersa per te mevoneshmet pergjigjem une.
    Pa respekt dhe urejtje Indriti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INDRITI : 30-12-2003 mė 16:51

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170

Re: Del Monaco.........

Postuar mė parė nga Traboini
    Del Monaco, mos u be qesharak me kete pyetje "Pse cifutet nuk vdiqen ne 9/11". e personalisht i njih 6 cifute qe punojn per Port Authority of NY and NJ qe kan qene present ate dite ne katin 72 te WTC-1. Nese shkon ne Union Square dhe lexon emrat e sheh qartas se ka disa cifute qe vdiqen. Vellau i Michael Lutnick, drejtor i Cantor Fitzerald vdiq ne WTC. Mos fol pa vertetuar. Une s'jam cifut por po te thom se kjo eshte teori nga Pakistani.

PYETJA ESHTE KJO: C'BENI JU NE PERENDIM NESE PERENDIMI ESHTE DJALLI I KORRUPTUAR? PSE NUK SHKONI NE REPUBLIKEN ISLAMIKE TE IRANIT? PERNDRYSHE KJO ESHTE VEC NJE HIPOKRIZI E PA PARE..............

P.S. SHQIPATERET DUHET TI KTHEHEN KULTURES MEME PERNDIMORE SA MA PARE SE NA MORI DREQI..........
    Ne kemi harruar te te pyesim ty ku te vemi, i dashur.
    Kujt kulture ti kthehemi pedofilise apo prezervatimit?
    Shpjegohu me qarte.

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    O Indrit ke dale me shpate ne dore

Qetesohu pak dhe pastaj fol. Lexo nje jere me vemndje ckemi shkruar dhe pastaj flasim. tir do pergjigje per dicka te ciles i jam pergjigjur me siper.
    Du a te te sqaroj per dicka. E keqja vjen nga zemra e njeriut, sepse njeriu eshte nen pushtetin e mekatit pra te djallit. Cfaredo feje te kete njeriu, (per mua fete jane nga njerezit), nese ne te nuk banon Perendia, ai vetem veprat e atit te tij, pra te djallit do te beje. Nese ti Sllobodanin e quan te krishtere, me thuaj ka bere Krishti gjera te tilla sic ka bere sllobodani? Sigurisht qe jo. Pra sllobodani ska asgje nga Krishti, nuk eshte aspak i krishtere. Krishti thote: duajini armiqte tuaj!!! Pra te kunderten e asaj qe ka bere sllobodani e qe kane bere me mijera te tjere te ashtequajtur te krishtere. Nje dite te gjithe keto do te dalin para Krishtit dhe do te thone kam bere kete apo ate per ty, por Ai do i thote: UNE NUK JU KAM NJOHUR KURRE!!! Keto jane fjale te Bibles. Per sa kehe nje njeri eshte nen thundren e mekatit prej zemres se tij nuk do te dale kurre ndonje gje e mire. Zoti yne i Bibles e urren vrasesin, kriminelin, genjeshtarin mashtruesin etj etj.

Marrim kuranin. Bin ladeni cdo gje qe ben e sqaron me kuran dhe asnje smund ta kundershtoje, sepse cdo gje e tille shkruhet ne kuran. Xhihadi nuk eshte per te sjelle rregull ne bote, por per te vrare. Per mua burimi i terrorizmit islamik vjen nga kurani, mesimi islamik, tjeter gje smund te te them. Shperblimi i atyre qe vdesin per allahun i ben ata te rinj qe te vetevriten, ben qe djalli te triumfoje. Kjo eshte e verteta dhe se luan topi. Djalli eshte ai qe do ti dergoje te gjithe ne ferr, dhe sipas fjales se Perendise, ai qe vetevritet shkon ne ferr. A nuk eshte puna e djallit ne kete mes? Asnje ska te drejte te marre jeten e dikujt, sepse jeten e ka dhene Zoti, as mbi jeten tende ti nuk e ke kete te drejte.
    Vete fjala martir, qe perdoret ne kuran eshte shume domethenese. S' mund ta sqarosh ne asnje menyre tjeter.

Zoti ju bekofte!!
    Jezusi ju do!
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    [i]Postuar mė parė nga Jesushaus [/

Per pyetjet qe ke bere, mund te ta spjegoj fare shkurt. C'do te thote kristjan? Kristjan do te thote te ecesh sipas mesimit te Jezus Krishtit, ti ngjash atij ne sjelljen tende. Jezusi eshte i vetmi njeri pa mekat ne kete bote. Ata qe vrasin, qe thuejne kuroren, qe bejne luftera dhe qe bejne vepra te tilla nuk do ta shohin mbreterine e Perendise. Ata nuk jane te krishtere. Sepse nuk bejne ate qe ka mesuar Krishti. Ata bejne veprat e atit te tyre, qe eshte djalli. Pavaresisht se ata vijne ne emer te Krishtit ose krishterimit, ata do te perfundojne ne ferr, bashke me djallin atin e tyre, ashtu sic thote Zoti yne Jezus Krishti. Do te vijne shume ne emer te Tij, por nje dite ata do te merrin denimin e merituar, qofte hittler, slobodani stalini etj etj. Zoti yne eshte Perendia i paqes, Perendia i dashurise. Ai qe ka Jezusin rrezaton me ane te veprave te tij, dashurine e Perendise.

!! [/B]
    Jesushaus ti nuk je pergjigjur te gjitha pjyetjeve te mia

Por megjithe keto peralla qe po na thua FAKTET biblike na thone krejt te kunderten

"Pastaj Samueli i tha Saulit " "Zoti me ka derguar qe te vajos mbret mbi popullin tend Mbi Izraelin""Tani degjo fjalet e Zotit"
    "Keshtu u thote Zoti ushtrive:"Une do ta denoj Amalekun per ate qe beri Izraelit kur i preu rrugen ndersa po dilte nga Egjipti""Tani shko godit Amalekun dhe cakto shfarosjen ete gjitha gjeraveqe ai ka pa pasur fare meshire per te por vrit burra dhe gra femije dhe foshnja gjiri lope e dhene dhe gomare (1 samuel)

Pra duket fare qarte o jesushaus se ato krime te sllobodanit jane vetem FAKTE biblike

Po me foshnjat e gjirit c'far ka bibla????????????

Po me kafshet e gjora dhe kafshet kane bere faj????????????

e shikon o jesushaus sa paqdashese eshte perndia ku ti beson

shoket e tu ne ca shkrime ne tema te tjera e kane shpallur sllobodanin HERO (dhe une ju jape plotesisht te drejte se nuk beri asgje me shume sec i kerkon bibla)

Kurse ti kundershton biblen dhe gjithe te krishtert e tjere !!!!!!!!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 30-12-2003 mė 17:23
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim
    Ket shkrim doe shkruaj per vellezerit e mi ne besim InshaAllah do te kuptojn dhe do ti largohen kesaj bisede te pa dobishme por eshte provokuese dhe e demeshme per disa qeshtje.
    Assalam alaikum wa rrahmatullahi wa barakatuhu.
    1-eshte e demeshme se ne nuk kemi drejt te quajm asnje vella musliman qe eshte ne grup me hora pse e them kete ju e dini o vellezer se eshte hadithi i Pejgamberit s.a.w.s. se nese i thom ndonj vellau pa prova se eshte ne dalalet apo besa pabesimtar ateher me te vertet nje nga ne i perket ketij grupi.
    2-mundet dikush me mtregue cilet nga dijetaret e ka akuzue vellaun ne fjal per vepra te bera apo pa bera asnje vetem nese merni per dijetar kardavin apo sikur ai te njejt
    3-keto vellazeni qka jan duke vjell keta nga zemra keto jan qe moti jo vetem tash perpara bin ladenit ka qen ndonj tjeter po para ti ka qen tjeter kush keshtu qe vim deri te Muhammedi s.a.w.s..
    Kurse juve te tjereve ju pershendes
    Kisha pas deshir ti them disa fjal edhe Jezusehaus me leje
    ti thua se bin ladeni punon vetem me Kuran un jam me ty eshte ma se e vertet at Allahu e shperbleft me Xhennetin Ferdeus InshaAllah eshte edhe ma se evertet se askush nuk mundet me te prue diqka qka kete e ven ne dyshim po ti i gjor ku ti kapesh ti me thua se duhet ta le personi krishtin mbrenda ne zemer obobobobobobo por ata perpara nuk kan pas krishtin ne zemer po ti lom ato histori po per keta sot keta te kesaj kohe po per keta ku ekan krishtin mos helbete i ka ra ne kok apo ku.
    Per ket qafirin tjeter Traboinin ti ku jeton ne hen apo ku ti nuk i she shtetet krishtere siq jan mexiko argjentina chile apo te dalim pakes kah afrika apo te shkojm ne anen e azis ti o i gjor nuk ke televizor ne shpi apo ti kan mbulue syt me propaganda baba bush e baba blair apo shroder.
    E bej nje thirje per vellezer mos lejoni qe keta te pabes dhe te pa paster te ju shtyn ne gabime dhe fjal te ndrysheme kunder vellezerve te juaj kudo qe jan ata.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Per juve qe thoni se feja muslimane eshte fe e paqes:1) Ku ka paqe ne bote ku ka musliman?
    2) keta qe bejene krime, vetvrasje, etj etj. e thone qe e bejne ne emer te Allahut, ne e mer te kujt e bejne ate?
    3)Ne cilin shtet musliman i permbahen Kuranit? Aq dallime ka nga talibanet, pakistanezet, iransit, arabet, magrebasit, kosvaret, boshnjaket, e per afrikanet me wodo nuk due as te flas? Asnje me nje nuk pajtohen!

Ju lutem te me pergjigjeni me sinqeritet. Ja filloni nga Afrika perendimore e der ne Indonezi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 30-12-2003 mė 18:46
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683

ja dhe bijte e injorances

Ska mundesi qe keto dite te gjesh nje misionar qe te thoje fjalen "musliman" dhe te buzeqeshi ne te njejten kohe.....

Nejse ska problem se Islamin nuk e rrezojne dot te pjellet e injorances....

Jesushaus !!! Kurani nuk eshte libra me perralla si Bibla qe te kete ndonje qellim final apo te tregoje nje histori qe ne fund princi me bukuroshen e fjetur martohen dhe qe atehere jetojne te bashke te lumtur pergjithmone....

Deshmues dhe Traboini !!! Mjaft pyetet se ku ndodhemi ne sepse po e beni forumin me keq se kopsht femijesh.... Nqs keni argumenta na i sillni para , perndryshe mos flisni kur nuk dini....Keto argumentat tuaja mund te emertohen si kryevepra idiote pa baza ose argumenta.... Dhe ti Trapoini mos flit me shume kompetenca sepse une nuk adhuroj asgje pervec Zotit dhe nuk jam ndonje misionar....

Qellimet tuaja (te frymezuara nga shpirti i shenjte ) duken qarte sesa pislleqe mbajne ne vete duke lexuar vete Biblen mund te kuptosh se si ju mund te ulni veten apo te beheni dyfytyresha vetem per te arritur qellimet tuaja :

1 Korintasve 9 :

19 Sepse, ndonėse jam i liruar nga tė gjithė, e bėra vetėn time shėrbėtor tė tė gjithėve qė tė fitoj sa mė shumė njerėz.
    20 Kėshtu e kam bėrė vetėn time Juda me Judenjtė pėr t`i fituar Judenjtė; e kam bėrė veten time si njė qė ėshtė nėn ligj me ata qė janė nėn ligj pėr t`i fituar ata qė janė nėn ligj;
    21 me ata qė janė pa ligj e kam bėrė veten time si pa ligj (ndonėse nuk isha pa ligjin e Zotit, por nėn ligjin e Krishtit), pėr tė fituar ata qė janė pa ligj.
    22 E kam bėrė veten time tė dobėt me tė dobėtit, pėr tė fituar tė dobėtit; e kam bėrė veten time gjithēka pėr tė gjithė, qė tė mund tė shpėtoj me ēdo mėnyrė disa njerėz.
    23 Dhe kėtė e bėj pėr hir tė ungjillit, qė tė bėhem edhe unė pjestar i tij.
    24 A nuk e dini se ata qė vrapojnė nė pistė, vėrtetė vrapojnė tė gjithė, por vetėm njė e fiton ēmimin? Vraponi nė mėnyrė qė ta merrni.
    25 Dhe kushdo qė merr pjesė nė garė kontrollon veten nė tė gjitha; dhe ata e bėjnė kėtė pėr tė marrė njė kurorė qė prishet, kurse ne pėr njė kurorė qė nuk prishet.

Ja pra cfare thote Pali dhe mesimet e tij sesi duhet te veproni ne menyre qe te fitoni.... Me nje fjale ju duhet te pershtateni ose te genjeni vetem e vetem per te fituar .... Shembulli i ketyre vargjeve reflektohet tek anetare te forumit si Deshmuesi i cili pretendon se ka njohuri te plota ne Kuran ne menyre qe te habisi te tjeret ose per ti prishur mendjen muslimaneve.....Atehere une po ju kujtoj se muslimanet nuk genjehen nga keto hile te rendomta....

Vazhdoni me diskutimin sepse ju nuk beni asgje me teper pervecse vertetoni fjalet e Kuranit...

Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  2. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 03:45
  3. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Florim07 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 16:51
  4. Muslimanet ne U.S.S.R (ish Bashkimi Sovietik)
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2008, 20:23
  5. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •