Close
Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 139
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Re: Re: Nje pyejte per myslimanet.

Postuar mė parė nga INDRITI
    Deshmues!

Po te pergjigjem fare shkurt!
    1- Ti kuranim mbaje ne dore po nuk di gje prej tij mos te genjeje mendja kot.Ne kete konkluzojan kam dale qe kur the se kurani thote se eshte kryqezuar nje dash.
    2-Vetevrasja ne Islam konsiderohet haram( e ndaluar rreptesisht).
    mirepo tani le te kalojme ne palestine, a kundershtojne Islamin ata ne kete rast?
    Muslimanet jane nje popull qe udhehiqen nga dijetaret dhe nje pjese e tyre jane shprehur, se nese nuk ka mundesi tjeter luftimi me armikun, i lejohet muslimanit te sakrifikohet dhe tju sjelle deme armiqve.
    Pra ky eshte i vetmi kusht qe e lejon vetevrasjen.
    Ky Musliman vritet Per fene e tij per atdheun e tij, per nderin e tij per traditen e tij e per te drejtat e tij.
    Deshmues perse nuk e ve veten ne poziten e nje Palestinezi?
    Nese dikush te vret te dashurit e tu, apo te rrenoj shtepine, apo te ben 1000 te zeza ti si do veproje me te?
    Ne shqiptaret krenohemi me mic sokolin qe u sakrifikua per shqiperine duke i vene gjoksin topit, por tani Palestineset a nuk jane ne te njenjeten pozite? A nuk duhet te krenohet edhe ata me keto njerez trima qe dhane jeten per keto ideale?
    Nese mendon se vetem shqiptareve ju takon te krenohen dije se je mjaft gabim.
    Indriti.

Indrit , ti je duke thene te verteten, pra Islami dhe kurani e lejon Kamikazin, pavaresisht se cili eshte motivi. Ja si thote Ahmeti ne shkrimin pak me siper:
    " tani a lejohen kamikazet a jo une te them se ne kuran eshte e ndaluar VRASJA e VETES ne menyre KATEGORITKE..."
    Tani ke te besoj ty, Ahmedin, apo kuranin, i cili e meson myslimanin qe te jape veten per Allahun, ne te gjithe menyrat.
    Sa per Luften e Palestines apo Izraelit, nuk me intereson, dhe pyejta ime nuk ka te beje me luften, por ka te beje me fjalet qe kamikazet, apo ata qe perpiqen te hedhin ne ere Ura, ndertesa, Avjone e tjera, perpara se te bejen kete veper te "mire" thone: Allahu ekber. Pra une peys: Allahu bashkohet dhe e kerkon kete veper prej ketyre myslimaneve, apo eshte kunder?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Postuar mė parė nga (AHMEDI)
    degjo deshmues meqe ben pytej te sinqerta dhe ke shume njohuri per islamin.
    Po te tregoj une se Allahu ekber do te thote Zoti eshte me i madhi.

Pse ebejne muslimanet kete thirrje eshte se ata kerkojne ndihme tek Zoti ne madheshtine dhe fuqine etij ndaj padrejtesive qe i behen atyre dhe kjo eshte dicak psikologjike qe edhe po ta shpjegova ti se beson sepse je jashte Islamit.Megjithate po te jap nje shpjegim te shkurter ne kohen e luftes te idhujtareve me besimtaret shejtani u vinte muslimaneve dhe ndikonte per te futur friken tek besimtaret .Atehere permendet ne kuran qe kur te jeni kunder armikut kujtoni Zotin dhe behuni te
    durueshem.Dhe me kete shprehje dhe thenie shejtani largohet dhe je me trim ne lufte sepse e di qe po lufton per te drejten dhe lirine tende me ndihmen e Zotit.
    Tani a lejohen kamikazet apo jo une te them se ne kuran eshte endaluar vrasja e vetes ne mynyre kategorike sepse zakonisht njeriu ka fatkeqesi dhe ai duhet te duroje dhe ta lidhi Zemren me Zotin dhe shperblimin e tij.

Me ka bere shume pershtypje nje prift ortodoks a katolik sme kujtohet per momentin kur e pyeten se alejohet per nje kristian te bej kete gje .Ateher ky u pergjigj se edhe jezusi sakrifikoi jeten e tij per Zotin.

-------------------------------------------------------------------------------------
    Por kjo ka nje ndryshim me ate qe ti thua ti Ahmet, pasi Jezusi e sakrifikoji veten per ti SHPETUAR njerezit, dhe jo per ti VRARE ata ne Autobuz, ne avion, ne Sinagoga, ne supermarket, ne hotel e ne vende te tjera.
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Pastaj para shume kohesh nje sekt kristian vrau veten sepse ishte dita qe do takonin jezusin e nuk ishin pak ishin mbi 100 veta besoj se emabn mend.
    Ky sekt nuk eshte i krishtere, sepse i krishtere nuk je sepse thua, por sepse vepron fjalen dhe porosine e Krishtit i cili tha: Duajini ARMIQTE tuaj. Munde te KEQEN me te MIRE. Duajeni njeritjetrin e tjera.
    Kini nje gje parasysh, nese nje i krishtere, i cili nuk vepron fjalen e Krishtit por ecen ne te kundert te tij , nuk eshte i krishtere, por eshte kunder Krishtit. Pra kur te flisni per te krishtere, gjithmone ballafaqimin bejeni me fjalen qe bibla predikon. Edhe une te njeten gje po bej me ju. Une jam duke ju ballafaquar me mesimine Kuranit, sepse ne kuran pranohet lufta dhe vrasje e te gjithe atyre qe jane kundershtare te kuranit.

Ky ishte nje shpjegim i sinqerte ndaj nje pyetje hipokrite.
    Pyejta eshte hipokrite, kur ajo kerkon te fshehe qellimin, ndersa une jam duke shprehur qellimin, ne mnyre qe ju vete te vertetoni FAKTEt e besimit tuaj, jo me cka thoni, por me ate qe VEPRO
    NI. Pra ketu nuk ka hipokrizi po ka sinqeritet, ashtu sic ti shprehesh ne fillim te pergjigjes tende.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 24-12-2003 mė 18:57

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Deshmues!

Atehere se paskam marre une vesh pyetjen!
    Vetevrasja ne Islam eshte kategorikisht e ndaluar, Ahamedi ju eshte pergjigjur shume drejt.
    Kjo eshte pergjigjia ime. e sa per ato qe shembin kulla pa preteks apo per interesa personale nuk kane kidhje me Islamin.
    Pershendetje.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Re: Deshmues!

Postuar mė parė nga INDRITI
    Atehere se paskam marre une vesh pyetjen!
    Vetevrasja ne Islam eshte kategorikisht e ndaluar, Ahamedi ju eshte pergjigjur shume drejt.
    Kjo eshte pergjigjia ime. e sa per ato qe shembin kulla pa preteks apo per interesa personale nuk kane kidhje me Islamin.
    Pershendetje.
    Me fal Indrit qe po nderhyj ne kete teme por doja te sqaroja dicka te vogel qe ju myslimanet nuk e keni kuptuar dot dhe qe e perdorni si argument kunder te krishtereve.

Por para se ta sqaroj dua te bej te qarte se kurre nuk jam munduar t'i kundervihem fese myslimane dhe as nuk kam per ta bere as tani dhe asnjehere ne te ardhmen, pasi kjo nuk eshte detyra ime si i krishtere. E quaj mosrrespektim ndaj myslimaneve te mundohem t'i bind ata se feja e tyre nuk eshte e drejte duke u munduar t'jua "vertetoj" kete gje duke share fene e tyre. Njekohesisht besoj se edhe kur myslimanet e bejne kete gje ndaj te krishtereve, ate nuk rrespektojne besimin e te krishtereve.

Tani le te kthehem tek fjalet e tua. Pergjigja jote mu duk shume e qarte dhe duhet ta pranoj ate qe thua ti se ata njerez qe sulmojne kulla etj., nuk kane asnje lidhje me Islamin. Por te lutem te kuptosh edhe ti, apo me mire edhe juve qe kur ju thuhet se Miloshevic, Bush, prifterinjte ortodoks dhe ata katolike qe abuzojne ne emer te krishterimit (jo te gjithe), apo te gjithe ata qe thone se jane te krishtere vetem per faktin se kane lindur ne nje vend te krishter, nuk kane lidhje me Krishterimin.

Keshtu pra nuk mund te hidhni poshte Krishterimin, per aresye se disa abuzojne ne emer te tij.

Por sic e kam thene edhe nje here tjeter, duhet te pushojme se shari fete e njeri-tjetrit se nuk na ka hije dhe nuk eshte e drejte. Te krishteret nuk duhet te sulmojne myslimanet dhe anasjelltas. Kjo gje na con ne fanatizem dhe urrejtje per njeri-tjetrin. Le te merren te krishteret me besimin e tyre dhe myslimanet me ate te tyren. Ne se duam me te vertete t'u tregojme te tjereve se sa i vlefshem eshte besimi yne, le ta tregojme ate duke shfaqur dashuri per njeri-tjetrin.

Me rrespekt,

liveintwoplaces
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim
    Deshmuesi ti ke njohuri per Kuranin me ben te qesh o mik eshte e njejta njohuri siq ishte per dashindhe kryqin.
    Per ceshtjen e vetvrasjes do ta them un nje gje nese ben vetvrasje per ceshtje personale siq jan per shkak smundjeve dhe mos durimit te saj apo per shkak varferis apo per shkaqe patriotike apo per cashtje tjera individuale jan te ndaluara,por nese ben nje aksion ku shpreson meshiren e Allahut s.w.t. dhe duke ju ber deme kundershtareve te besimit ateher ato jan te lejuara.
    Per vellezerit e mi ne besim Itakullah mos lejoni te ju provokoj nje person i cili me te gjitha me gjuh dhe vepra eshte kunder nesh ata qe rezojn kulla te ndrysheme kan arsyen e tyre pse kan ber at siq kishin arsye faraonat e kesaj dynjaje te shembin me qindra kulla te muslimaneve apo te mbysin e burgosin me qindra tjer vetem pse nuk ju shkojn per shtati dhe spo them ket per ne kohen e kaluar por po foli per kohen e tashme po foli per faraonet e kesaj kohe SUBHANALLAH droja dhe frika duhet te jet vetem prej Allahut s.w.t. dhe jo prej nje njeriu.
    Livetwoplaces ti me at se duhet te na vij turp neve se bo bejm krahasimin ndermjet bin ladenit dhe mic sokolit po ti nuk e sheh se sqe ketu krahasimi ndermjet bin ladenit e dikujt tjeter po qe krahasimi ndermjet palestinenzeve dhe mic sokolit nese ti i quan nje popull qe sakrifikohet vetem per shkak te liris si i quan ata te bashkbesimit tend qe i ran hiroshimen e nagasakit apo atyre perpara qe sulmuan parl harbor me aeroplan pa municione dhe ishin agresor apo atyre qe sulmuan nje popull e nikeraguas apo vjetnamit apo apo apo apo tjera e tjera me intereson se qka mendon ti per ta apo i arsyeton ti ata pse ben ne emer te paqes.
    Ju pershendes

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Es-selamu Alejkum vellezer muslimane!

E pse mor vellezer prokupoeni me tema te tilla dhe jepni pergjigje
    deshmuesit koplin qe i kangelur ne dere kerkon te na i hedh neve ka dale me mira here bllof ne tema (po kjo nuk eshte faji i jone por i atyre qe kane shkruajtur biblen dhe nuk ka baza) dhe hape tema provokuese
    Qe pas 11 shtatorit po behet nje propagand kundra Islamit Por qe pas 11 shtatorit feja Islame ka nje rritje te madhe ne numer
    Pra a mund te behet lufte me ZOTIN NJE dhe pa partner?????????? kush te doje le te beje se denimin nga Ai do ta marri

Tani per sa i perket temes do desha te pjyes te krishteret terorin qe Italinet bene kundra shqiptarve ne Otranto duke vrare shqiptaret e gjorr ne anije
    pleq gra shtatezane dhe foshnja 6 mujorsh
    a ka me teror se kaq qe fundja fundja shqiptaret per nje cope buke po venin
    Italianet jane popull besimtar ne emer te kujte i vrane ??????????

ps: mos u mundoni te mashtroni shqiptaret per fene e All-llahut se shqiperia dihet qe eshte 83% muslimane dhe ata qe nuk e paktikojne por ne gjak jane musliman por dhe ata qe nga dhuna greke dhe padituria qe jane pagezuar kur i pjyet nuk thone te krishter por musliman dhe po kethehen ne fene e tyre Hyjnore pra duket qarte gjaku dhe karakteri i muslimanit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 26-12-2003 mė 00:09
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Altin55, vertet qe jep shifra interesante. Por qe Shqiptaret sot ne bote jane shpallur si ai i lebrozit, mos valle ky fakt i nderon 83% te myslimaneve. Sot ne bote Shqiperia mbahet si vendi me i koruptuar, si vendi ku behet shitja e femijeve dhe droges e tjera. Mendon se 83% te ketij pislleku duhet ta mbajne myslimanet? Gjithmone i permbahem shifrave qe ti jep per besimin mysliman te shqiptareve.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Ti deshmues na fol nje cike per diturine qe ke rreth Kuranit se po bej kohe pa qeshur ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Exorcist. Qesh njehere me 83%- e me pas shohim e bejme. Si mendon ti, a jane 83% e te ligave te shqiptareve nje pjese qe i perkasin Islamizmit shqiptar? gjithmone i mbeshtetem mendimit qe ka dhene vete Altini, qe per mua verteton kuranin ne te gjithe shkrimet qe ai sjell.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    po ty ashtu do te duket sepse nuk di shqip... Mos kerkon te ta shkruajme ne greqisht ??

Quote : dihet qe eshte 83% muslimane dhe ata qe nuk e paktikojne por ne gjak jane musliman por dhe ata qe nga dhuna greke dhe padituria qe jane pagezuar kur i pjyet nuk thone te krishter por musliman dhe po kethehen ne fene e tyre Hyjnore pra duket qarte gjaku dhe karakteri i muslimanit

e kupton kete me siper apo e nuk e do ne shqip ? eksfaleminderit

Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  2. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 03:45
  3. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Florim07 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 16:51
  4. Muslimanet ne U.S.S.R (ish Bashkimi Sovietik)
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2008, 20:23
  5. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •