Close
Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 139 prej 139
    i/e larguar
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    zvicer
    Postime
    27
    Pse te krishteret kur shkonin me vra njerez te pafjshem e bojne keto per \Zotin,shemb.ushtaret e Hitlerit te gjithe e kane pasur siq me tregojne te vjetrit tone ne ryp te shkrume ME ZOTIN PERPARA apo luftat e kryqzatave ku popat i kan kryqu ushtart dhe i kane msue se duhet me myt sa ma teper musliman se feja e do.Apo kjo lufta e mram ne Kosove ku shkijet mytnin shqiptaret ne emer te Zotit te tyre.Pse a mundesh mem tregu Deshmues.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar mė parė nga deshmuesi
    Exorcis, me vjen keq qe ti dhe te tjeret , ende nuk kini dhene nje pergjigje te plote. Mbase me duhet ta bej me te zberthyer pyetjen time, pasi shoh se e ke te veshtire qe ta kuptosh.
    Une pyes:
    1) Perse nje mysliman pranon qe me kamikazine tij te vrase sa me shume njerez? A permbush ai nje deshire te Allahut apo nje deshire njerzore? Kjo eshte pjesa e pare e pyetejs dhe per kete eshte dhene kjo pergjigje: Vetvrasja ne kuran nuk lejohet, nje pjese e dijetareve e pranojne ate si e vetmja mundesi per te mbijetuar, ndersa pjesa tjeter e dijetareve nuk e pranojne. Pra ne kete pergjigje kemi :as "mish as peshk".
    Deshmuesi
    Po ti deshmues kaq nuk e kupton qe kjo eshte nje ceshtje midis dijetareve islame per ceshtje specifike ??? Komentet e tua mbaji per vete meqenese pyete sinqerisht. O misionar i shkrete a e kupton qe kjo nuk do te thoje asgje apo te justifikoje bombat vetvrarese. A e shef qe del argumenti im qe ti nuk je me ndryshe se ata misionaret qe shkruajne neper website dhe vetem bejne propagande kunder islamit. Pyetja jote morri pergjigje por ti e shtyn vetem per te hedhur balte mbi Islamin

Pjesa tjeter e pyetejs:
    2) Perse ky kamikaz perpara se te vetvritet thote: Allahu ekber? Pra ne kete rast ky kamikaz, po ben nje deshire te Allahut ,apo nje deshire te njeriut? Pergjigja per juaj ka qene: Allahu ne kuran e ndalon vetvrasjen, dhe ky kamikakz ne kete rast nuk ka te beje me Allahun. Por cfare meson kurani? Kurani thote: behuni MARTIR te Allahut, pra jepni jeten per Allahun( ky eshte kuptimi me pak fjale) , ku Ben ladini mbeshtet luftene tij te Xhihadit islamik. Sic e sheh ti Exorcist, edhe ketu kemi, "as mish e as peshk".
    Deshmuesi
    Komentet e Kuranit qe i ben ti dhe misionaret e tjere mbajini per vete. Nqs e dije pergjigjen pse pyet prape ??
    Nqs ky kamikaz do te ishte i krishter atehere cfare do te thonin mediat qe Bibla meson te vetvritesh ?? Pergjigju kesaj njehere

Pjesa e trete e peytjes eshte:
    3) Perese i gjithe populli mysliman ne vende te ndryshme arabe, del ne mbrojtje te kamikazeve dhe terroristeve ne pergjithesi, dhe me kallash ne dore theret Allahu ekber? Pra une ju pyes ju si myslimane qe jeni, se, a eshte myslimane e gjithe kjo mase e madhe popullate, qe i mbeshtet keta terroriste dhe kamikaze? Ju thoni se terroristet nuk kane te bejne me besimin ne islam, por nga ana tjeter ne shohim mijera e mijera myslimane qe dalin ne mbeshtetje e te tyre, duke mbajtur armet ne dore. Pra ketu jam ne dileme se nuk di ke te besosj, Realitetin , apo fjalet qe ju thoni. Kjo eshte nje ndodhi e vertete, dhe nuk eshte e shpikur nga deshmuesi.
    Deshmuesi
    O deshmues nje gje qe ti shton nga fantazia jote eshte se i gjithe populli ne vendet muslimane jane te armatosur. Ne keto vende vetem grupe te caktuara jane te armatosura dhe kjo gje dihet mire dhe nuk ka nevoje per spekullime te kota. Ceshtje e ketyre popujve eshte ceshtje kombetare si Kosova me Shqiperine dhe keta popuj i lidh feja njesoj si cifutet qe jane te lidhur nga feja e tyre.

Pjesa e fundit e peytejs time eshte:
    4) Per ke vritetn keta myslimane, per ceshtjen e Allahut apo idalin e tyre kombetar? Tashti lexoje mire te gjithe kete qe une te kam shpjeguar, dhe shih me radhe nese ju i jeni pergjigjeur drejt apo jo.
    Ne pergjigjet tuaja sheh vetem kundershtime ndja njeritjetrit, Indriti thote te tjera, dhe Altini te tjera, dikush e quan ceshtje kombetare, e dikush terroriste, dikush e sheh te lejueshme nga kurani dhe dikush jo. Bini ne nje emerues te perbashket, dhe atehere mendoj se pergjigja eshte dhene e plote, pavaresisht nese eshte e vertete apo jo.
    Sa per te qenit tim analfabet, nuk cuditem qe e thoni ju.
    Gjeja qe ju nuk kini kuptuar asnjehere eshte se, une nuk urrej askend pervec Mekatit dhe Satanit, pasi armiku i Perendise eshte dhe armiku im.
    I nderuar zoti Exorcist, perpiquni te jeni tolerant dhe te mos fyeni besimin e tjetrit. Ne asnje shkrimin tim nuk kam fyer besimin e askujt , si dhe nuk kam gjykuar askend per ate se ku dhe si beson. Ne te gjitha shkrimet e mia kam sjelle argumenta dhe fakte , pa fyer dhe urryer askend. Por nga ana juaj shoh vetem urrejtje, tallje me Perendine ku besojne te krishteret ( e pa imagjinueshme per nje qe pretendon se beson ne Zot), dhe lufte e injorance te hapur. Ja pra mer mundimin dhe lexo me radhe shkrimet e vetes tende, te Altinit,te Indritit, te Shuaibit, te Del monako e te tjereve me radhe, dhe do te shohesh urejtjen dhe perdhosjen qe ata i bejn besimtarit te krishtere dhe Perendise ne te cilin ne besojme . Megjithate me duhet te pranoj se ka dhe plot myslimane te tjeret qe vertet me inkurajojne me tolerancen dhe respektimin qe tregojne ndaj bashkebiseduesit.
    Qe ne jemi kunder njeritjetrit, kjo eshte e vertete dhe nuk ka si te ndodhe ndryshe, pasi nuk besojme ne te njetin Perendi. Por ky fakt nuk duhet te na coje ne urejtje dhe fyerje. Ju mendoni se , duke share besimin e tjetrit do te beni te vertete besimin tuaj? Deshmuesi
    o deshmues pergjigjet mos i ngaterro kot. Levizjet ne ato vende jane levizje nacionaliste por por por nese sipas disa dijetareve vetvrasja mund te lejohet per arsye se nuk kane mundesi per te mbrojtur.
    Ne nuk kemi frike nga e verteta o deshmues dhe e tregojme drejte. Mishin dhe peshkun haji vete se mos te jane prishur.

O deshmues per sa i perket ankesave qe ti na drejtohesh ne mos harro se kjo ndodh sepse tipa si ty mundohen ta fshejne te verteten me cfare do lloj mundesie.

O deshmues a e mban mend ne nje teme qe kam hapur per Kontradiktat e Bibles dhe pergjigje jote injorante ne fund ishte :

" Prit sepse se shpejti do te vije denimi i Zotit "

Ah te keqen e mendjes qe ke ti deshmues. Ti nuk di nga lidhet gomari vjen ne forum dhe fshihesh pas kompjuterit dhe ben deklarata si : "Kam njohuri te plota mbi Kuranin apo per ceshtjen e dashit qe u vu ne kryq"

Me tipa si ty nuk mund te diskutohet sepse ti ke qef te besh rolin e injorantit.

Ti e ke nisur me 1 (nje) pyetje temen dhe kuptimi i pyetjes tende mban 4 pyetje nenvete me te njejtin kuptim te gjitha dhe zgjatet dy faqe duke perfshire nje ese ne fund te zakonshme duke u ankuar dhe duke share.

Me mend ne koke o deshmues

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Exorxist, me ne fund dhe pergjigje, te pergezoj per kete. Vertet ti ke kapur thelbin e peytjes , dhe mund te thee se je plotesisht brenda llogjikese se temes.
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Postuar mė parė nga Ademir
    Pse te krishteret kur shkonin me vra njerez te pafjshem e bojne keto per \Zotin,shemb.ushtaret e Hitlerit te gjithe e kane pasur siq me tregojne te vjetrit tone ne ryp te shkrume ME ZOTIN PERPARA apo luftat e kryqzatave ku popat i kan kryqu ushtart dhe i kane msue se duhet me myt sa ma teper musliman se feja e do.Apo kjo lufta e mram ne Kosove ku shkijet mytnin shqiptaret ne emer te Zotit te tyre.Pse a mundesh mem tregu Deshmues.
    Shih e shkruaj. A ka rob qe i pergjigjet ketij shkrimi??

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anėtarėsuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjėkundi
    Postime
    297
    Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    Hajde hajdeeeeeeee. Irritohem kur lexoj keshtu lloj funderrinash.
    Tju vije turp per shqiptar qe jeni. Na krahasoni Bin Landenrat me Mic Sokolin.

Krahasojnė kėta,por vetėm harrojnė se Mic Sokoli,ishte gjak shqiptari dhe jo arabi.Dhe harrojnė se pėr kė i vuri gjiksin topit ai hero,dhe kush ishin armiqtė.Harrohen qėllimisht??!!
    Do shohėsh dhe lexosh plot tė tilla ,sepse janė nė strategjinė e luftės kundėr krishterimit kėto.

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Aldo!
    ate krahasim e kam bere une dhe me shume te drejte pasi ashtu sikur ne respektojme heronjte tane qe u veteflijuan per tdhe ashtu ju takon edhe palestinezeve te mburren me bijte e tyrte qe japin jeten per hie te nje ideali te larte.
    E ke shume gabim qe mendon se vetem ne shqiptaret kemi te drejte te krenohemi.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Po mor Indrit, por palestinezet pervec vetes se tyre sakrifikojne edhe njerez te pafajshem neper markata, disqe etj dhe jo ushtare te armatosur.

Ketu qendron ndryshimi i madh midis heronjeve te vertete dhe atyre qe heqin veten per heronj. Le te jap nje shembull. Cfaj kam une qe jam Shqiptar ketu ne Greqi qe sapo e marrin vesh, me shohin me sy te keq vetem dhe vetem disa shqiptare(te paket ne numer) kane vjedhur dhe kane vrare? C'faj kane pra populli cifut apo populli amerikan, nese qeverite e tyre jane te keqija?

Keshtu pra Mic Sokoli luftoi me ushtare dhe jo me nena dhe femije apo me njerez te pafajshem. Besoj se eshte bere i qarte ndryshimi midis palestinezeve kamikaze dhe Mic Sokolit.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    O iliria. Paske shume njohuri e shoh, qe kur flet per premtimet e Ataturkut. Edhe mos me trego mua Turqine se kam me dhjetra shoke turq, te lutem. Ne Turqi kam qene aq here sa ti mbase ske qene ne Shqiperi. Mos fol pallavra.
    HOLLAND...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Turqine e kam vizituar personalisht e kam par dhe njohur.
    Ti ke shok turq , po a ke shok kurd?
    Ajo eshte si te pyetesh serbet per kosovaret, po pyeti edhe kosovaret per Serbine.
    Edhe kjo pergjigje ishte si edhe shume te tjera, te diktuara.

PS
    Aq here ne Turqi, po pse nuk jeton atje por ne NYC?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314

Tema tė Ngjashme

1. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  2. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 03:45
  3. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Florim07 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 16:51
  4. Muslimanet ne U.S.S.R (ish Bashkimi Sovietik)
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2008, 20:23
  5. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •