Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Shume bukur Anton!

Dje me lindi nje ide qe ka lidhje me universitetet dhe mundesine e krijimit te faqeve perkatese te tyre, sikurse dhe mundesise se nje faqe te perbashket.

Shumica prej nesh qe shkruajne ne forum jane studente dhe mendoj se tani me ardhjen e veres nje pjese e mire do te shkojme ne Shqiperi, apo ne Kosove.

Mendimi im eshte ky.

Te marre informata secili ne qytetet ku jetojne familjet tona, aty ku kemi ndjekur shkollen tetevjecare, te mesme apo te larte (ku e kemi filluar apo cuar deri ne fund).

Psh. per fakultetin ekonomik une di se ka pasur nje broshure te mire pershkruese, po keshtu edhe per fakultetin juridik.

Mund te merren informata per numrin e studenteve, deget, lendet ne perberje te tyre.

Nje gje e ngjashme dhe me fakultetet e shkencave ekzakte, atyre natyrore, inxhinjerike, etj.

Me pas do te na duhet te gjejme disa programues te deshiruar per te harxhuar pak kohe per perpilimin e ketyre faqeve.
    Per kete arsye une kete ide qe me lindi do ta vendos edhe tek forumi i Informatikes (tek Shkenca), aty do te mund te gjejme me shume programues.

Pra cdo qytet qe ka universitet me nje sasi te dhenash baze (qofte edhe jo te plota) do te mund te behej me nje faqe ne internet, e me pas do te mund te behej nje faqe e perbashket nga e cila do te kishte akses ne te gjitha faqet e krijuara.

Uroj qe kjo gje te gjeje mbeshtetje.

Kur te shkoj ne Tirane, une marr persiper te gjej informacione per fakultetin ekonomik dhe per shkollat e mesme dhe ato tetevjecare.

Te nderuarit Leke Rezniqi dhe Gabro Gabi po e bejne kete me institucionet edukative ne qytetet ku jetojne.

Do te lutesha qe pasi te jete bere dicka e tille ne shume qytete te arrihet organizimi i faqeve ne internet.

Ju pershendes te gjitheve!
    Dita

i/e regjistruar Maska e xhelil
    Anėtarėsuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    82

bashkimi kombetare

Bashkimi kombetare do te vije vetem nga vullneti dhe lufta e shqiptareve te vertete.
    Ne qe shkruajme ne kete faqe mendoj se do te ishte me mire qe te benim nje konkluzion te te gjitha mendimeve dhe ideve qe jane thene e sterthene me pare se me sa me duket mua po degjeneron ne nje loje fjalesh dhe nuk po arrihet ne nje ide te sakte se si do te behet bashkimi kombetare.
    Nuk mund te peretendojme qe bashkimi kombetare te behet brenda nje nate dhe si e tille do te ishte shume e veshtire per mua te percaktoje se sa kohe do te duhet qe te shikojme nje shqiperi te bashkuar por une jam shume optimist se ajo dite dote vije qe te mos ngelem ne fushen e iderave dua te permend disa fakte historike.
    Nuk mendoj se ka popuj ne bote qe nuk luftojne per nje bashkim kombetare dhe per prosperitet dhe shembuj:skocia don qe te formoje shtetin e vete me nje embleme qe te jete krejtesishte e pa varur ekonomikishte dhe politikisht nga anglia nuk e di nese do ti arrijne por perpjekje bejne .
    Ne fakt nuk me intereson fare se cdo te bejne skocezet por e sjell kete fakt per te tregur se standarti ekonomik skoces eshte shume me i larte se ai mbareshqiptare dhe pothuaj se kene nje pavarsi te plote ekonomike nga shteti anglez por nuk jane te kenaqur me kaq
    Por per ne a duan shqiptaret nje shqiperi te bashkuar une mendoj se po (KAM BINDJEN SE SHUMICA E SHQIPTAREVE JANE PER NJE SHQIPERI TE BASHKUAR).Keshtu qe duke shpresuar se nuk jam gabuar se shqiptaret jane per nje shqiperi etnike dhe se kjo enderr shekullore nuk ka vdekur bashkimi i shqiperise do te realizohet.
    Nuk duhet te harrojme se kjo ceshtje asnjehere nuk eshte harruar qe nga koha e SKENDERBEUT e deri ne ditet tone.
    Vertet ka pasur periudha qe eshte zbehur qe eshte lene si ne hije nga figura te drushme politike ose eshte abuzuar per kete ceshtje nga politikane te koherave te ndrushme por nuk kane arritur dote qe te bejne te pa beren qe varrosin deshiren e shqiptareve per shqiperi etnike.
    Te dashur bashkatdhetare mos harroni dhe lufta teper e ashper dhe e pa skrupullt e europes dhe fqinjeve tane per te varrosur ke te ndjenje.
    Na eshte deshur dhe na duhet te bejme nje lufte krejtesishte te pabarabarte per kete ceshtje duke kujtuar pak sa historine kur europa na quante nje shprehje gjeografike apo ambasadoret ndanin trojet shqiptare sikur po ndani nj tepsi byreku.
    Kur ne kerkojme nje dicka themelore dhe esenciale per te quajtur veten se jemi komb ne vete dhe se sjemi as greke dhe as sllave.
    Por njga nje here kur neve edhe skemi ditur te flasim apo skemi mundur jane gjurmet e Apollonise, Butritit,Voskopojesdhe Zhurit qe kane perfaqesuar.
    Me shume se 500 vjet kane shkuar dhe endrra shqiptare akoma nuk eshte realizur por me shume perparime dhe avancime jane bere cka do te thote se nuk do te kete kthim mbrapa por vetem progres.
    Te dashur bashkatdhetare une mendoj se shqiptaret jan me shume se kurre te bashkuar dhe si asnjehere tjeter duke luftuar per bashkimin e shqiperise
    E PRA SI VJEN BASHKIMI SHQIPTARE ?
    ME PUNE DHE ME DJERSE NDA SHQIPTARET PER NJE SHQIPERI ETNIKE .
    Nuk do te arrihet bashkimi i vendit tone me kongrese se kongresi eshte bere ne PRIZEN dhe VLORE por do te behet me perpjekjet e mbareshqiptareve qe po bejne cdo minute cdo ore dhe cdo dite.
    faleminderit!
    JAM SHQIPTARE DHE SDUA TE VDES ANONIM.

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Te rinjte preferojne te ndjekin shkollat profesionale
    Kohet e fundit eshte vene re nje rritje e frekuentimit te shkollave te mesme profesionale ne vend. Me sa duket nisur nga kerkesat e tregut te punes te rinjte shqiptare kane filluar t'i rikthehen arsimit profesional. Maks Konini, drejtor i Arsimit te Mesem Profesional ne Ministrine e Arsimit dhe Shkences thekson: "Eshte vene re nje rritje e kerkesave per arsimin profesional. Kete e tregojne edhe pranimet e nxenesve te rinj, numri i te cileve eshte rritur nga viti ne vit". Nisur nga kerkesat gjithnje ne rritje per keto shkolla per vitin e ri shkollor 2002-2003, Ministria e Arsimit ka vendosur rritjen e pranimeve per nxenesit e shkollave profesionale. Nga 18 per qind per vitin shkollor 2001-2002, pranimet e nxenesve per vitin e ri 2002-2003 do te arrijne 24 per qind, pra kete vit mesimor do te nisin vitin e pare 7 000 nxenes. Para viteve '90 shkollat profesionale kishin nje frekuentim te larte. Raporti i frekuentimit te nxenesve midis shkollave te mesme profesionale dhe atyre te mesme te pergjithshme ishte 75 per qind per shkollat profesionale kundrej 25 per qind ne shkollat e mesme te pergjithshme. Nderkohe pas vitit 1990 pati nje renie drastike te frekuentimit. Ky raport ndryshoi kur vetem 14 per qind e te rinjve shqiptare ndiqnin shkollat e mesme profesionale. "Ndryshimet ekonomike, tregu i punes dhe hapja e shkollave

te reja profesionale, te cilat i pershtateshin ketyre

ndryshimeve, permiresimi dhe reformimi teresor i arsimit

profesional kane sjelle nje rritje te numrit te nxenesve ne

keto shkolla", shprehet Maks Konini. Tashme jane 19 000 nxenes qe po shkollohen ne 41 shkolla te mesme profesionale-teknike dhe ne 25 shkolla social-kulturore, ku ne jne pjese te tyre per pranimet e reja zhvillohet konkurs.

Ky eshte zhvillim shume i mire.

A di njeri me shume?

Cfare shkollash jane?
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

i/e regjistruar Maska e Lekė Rezniqi
    Anėtarėsuar
    06-06-2002
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    240

Tė nderuar

Kėrkoj falje pėr kėtė mosparaqitje timen.
    Dita dhe Anton ju lutem mė falni pėr tėrė kėtė mosparaqitje, por kam tepėr shumė probleme me ēasjen nė internet.
    Kam patur pėr detyrė t'i postoj informatat mbi fakultetet, por pėr shkak tė problemeve nė ēasje nuk kam patur mundėsi t'i postoj.
    Edhe kėsaj radhe hyra rastėsisht nė internet, dhe nuk isha i pėrgatitur t'i postoj kėto informata edhepse i kam pėrgatitur qė moti.
    Kur tė kem rastin do i postoj patjetėr.
    Ju njoftoj se tė premten (12-07) do shkoj nė Tiranė, pėr shėti, dhe patjetėr do vizitoj shumė vende jashtė Tiranės. Nėse ndonjėri gjendeni nė Tiranė, me dėshirė do takohesha me tė gjithė ju. Por, natyrisht edhe nėse keni ndonjė porosi tė kryej nė tė mirė tė planeve tona, jam i gatshėm tė ndihmoj.
    Mund tė mė shkruani edhe nė lek_rezniqi@yahoo.com
    Leka
    Ti Shqipėri mė jep nder mė jep emrin Shqipėtar.

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    I dashtun Leke,

e kalovsh mire ne Tirane e mos u shqeteso hic, sepse keto ide e projekte jane afatgjata.

Nuk bahen as per nje dite dhe as per nje vit.
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

i/e regjistruar Maska e Lekė Rezniqi
    Anėtarėsuar
    06-06-2002
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    240

Fondacioni "E Ardhmja"

Mė nė fund informacionet e kėrkuara pėr tė kontaktuar me Fakultetet e Universitetit tė Prishtinės.

Dita,

mė fal pėr vonesėn, por mė nė fund ia dola ta riparoj qasjen time nė internet, tė mos e zgjas.

Fakultetit Filozofik 038 224 035
    Dega e Psikologjisė
    Dega e Shkencave Politike
    Dega e Sociologjisė
    Dega e Etnologjisė

Fakulteti Ekonomik 038 518 593

Fakulteti Juridik 038 549 579

Fakulteti i Filologjisė 038 222 800 dhe 038 518 387

Fakulteti i Shkencave
    Matematiko Natyrore 038 549 872 dhe 038 549 874

Fakulteti i Kulturės Fizike 038 517 070

Fakulteti i Ndėrtimtarisė
    dhe Arkitetkturės 038 548 644

Fakulteti i Elektroteknikės 038 554 869

Fakulteti i Makinerisė 038 544 997

Fakulteti i Mėsuesisė 038 549 554

Fakulteti i Mjekėsisė 038 512 221; 512 222 dhe fax 512 223
    Dega Farmaci
    Dega Fizioterapi
    Dega Stomatologji

Fakulteti i Arteve 038 220 294; 220 201 dhe 220 446

Shkolla e Lartė Pedagogjike 038 228 021 dhe fax 229 022

Ja edhe njėherė numrat pėr thirrje nga jashtė Kosovė

Pėr thirrje tė telefonave fiks (038) duhet tė veproni kėshtu:
    ++ 381 38 _____________ (numri qė vie pas 038)

Pėr thirrje tė telefonave mobil (celularė) 044 duhet kėshtu:
    ++ 377 44 _____________ (numri qė vie pas 044)

Dhe pėr dėrgim faksi njėsoj sikurse thirrja e telefonave fiks (038)
    ++ 381 38 _____________ (numri qė vie pas 038)

Shpresoj se do tė tė shėrbejnė kėto informata.
    (Ju njoftoj se jam duke shkruar nga Prishtina, d.m.th. nuk jam nė Tiranė siē pata paralajmėruar. E kam shtyrė udhėtimin pėr shkaqe personale).
    Leka
    Ti Shqipėri mė jep nder mė jep emrin Shqipėtar.

i/e regjistruar Maska e Medi1
    Anėtarėsuar
    06-01-2007
    Vendndodhja
    Ne tok kudo
    Postime
    185
    Kjo iniciativ paska nisur para ca kohe ju pershendes te gjithve forumista qe merni pjes ketu.Un si antar i forumit Medi1 jam nga MAQEDONIA se shpejti do tua sjelli shenimet e kerkuara " shkollat dhe numrat e telef." nga ter teritori shqiptar.
    Ngelni te pershendetur forumista...

i/e regjistruar Maska e Medi1
    Anėtarėsuar
    06-01-2007
    Vendndodhja
    Ne tok kudo
    Postime
    185
    JA adresa e faqeve ne MAQEDONI :

http://www.schools.edu.mk/ - adresa e shkollave fillore dhe te mesme
    UNIVERSITETET ne maqedoni :

http://www.seeu.edu.mk/albanian/current.asp - univ. shtulit
    http://www.unite.edu.mk/ - univers. tetoves

me respekt per te gjith ...

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. A ka konspiracion kundėr Shqipėrisė?
    Nga BARAT nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. “Do t’ia dalim”, Veliaj ēel zyrtarisht fushatėn e G99-s.
    Nga toni007 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 93
    Postimi i Fundit: 24-09-2010, 14:59
  3. erjon velia,si zhduku 300 mije euro
    Nga flor1 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 07-06-2009, 13:33
  4. Pse duhet tė ekzistojė "e keqja" nė kėtė botė?!
    Nga djaloshi nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 06-11-2007, 03:14
  5. Kreu i NATOs: "E kaluara nuk kthehet mė nė Kosovė!"
    Nga Albo nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-08-2003, 10:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •