Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Manulaki te pershendes,

Na humbe fare dhe na ke munguar me te vertete.

U bere shkak qe te jap edhe une mendimin tim per festimin e Krishtlindjeve.

Ne rrallle te pare dua te them se me pelqen shume te festohen si Krishtlindjet edhe Pashket. Mendimi se keto festa nuk duhen festuar per arsye se e kane prejardhjen nga paganizmi, me duket nje mendim fanatik. Me pelqejne keto festa sepse ndryshon shume atmosfera dhe behet shkak per te dale pak nga rutina e perditshme, me pelqejne se japim dhe marrim dhurata nga njerezit e aferm dhe me te dashur, me pelqejne se kemi disa dite pushim nga puna si dhe marrim edhe para nga puna si dhurate.

Keto jane disa nga arsyet qe me pelqejne festat dhe per te njejtat arsye i pelqejne festat edhe shumica e njerezve. Por nga ana tjeter une per veten time, ashtu sic ma merr mendja edhe shumica e njerezve, nuk i bejne dhuratat per te kujtuar dhuraten qe Perendia na ka bere neve. Le te jemi te sinqerte, as Krishtlindjet nuk behen per te kujtuar ardhjen e Krishtit ketu ne toke. Keto festa kane krejtesisht nje domethenje tjeter. Njerezit i festojne thjeshte per t'u defryer, per te kaluar mire, per te shpenzuar, per t'u kenaqur sa me shume, por Krishti nuk ka vend fare ne keto festa per shumicen e njerezve.

Edhe une si i krishter, gezohem qe me jepet rasti nepermjet ketyre festave te kaloj me mire, te kaloj me shume kohe me familjen time, ne nje ambjent te bukur dhe festiv, por kurre nuk do thoja se ne keto festa me jepet rasti te sjell Krishtin ne mendje me shume se gjate gjithe vitit. Une per veten time, nuk kam nevoje te stimulohem nga keto lloj festash. Perjetimi i Krishtit per mua eshte dicka qe ndodh gjate gjithe vitit, keshtu qe nuk kam nevoje per keto lloj festash qe une te jem me prane Perendise.

Qe ta permbledh pak mendimin tim, me pelqen me mire te jem i sinqerte dhe te them se me pelqejne keto festa, por jo per arsye se kane kuptim fetar, por per arsyet qe permenda me lart. Ndofta Krishtin mund ta perjetoj me shume gjate periudhave te tjera te vitit se sa per Krishtlindje, Pashke, etj.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    i dashur vella Loveintoplaces,

ke krejtesisht te drejte per Krishtlindjen eshte ashtu sic thua ti. Ashtu sic nuk kishte vend per Marien dhe Jozefin ne hotelet e asaj kohe, po ashtu nuk ka vend per Jezusin ne zemren e njerezve sot. Edhe une kisha te ftuar dhe ia kalova shume mire.
    Sa per pashken, kjo feste s'ka aspak origjine pagane. Eshte festa e daljes nga Egjipti per hebrejte dhe per kujtimi i sakrifices se Jezusit ne kryq per ne. Jezusi vete e festoi dhe hengri darken e shenjte dhe tha: "bejeni per kujtimin tim".

Vella Zoti te bekofte ty dhe familjen tende!!
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar mė parė nga Jesushaus
    Sa per pashken, kjo feste s'ka aspak origjine pagane. Eshte festa e daljes nga Egjipti per hebrejte dhe per kujtimi i sakrifices se Jezusit ne kryq per ne. Jezusi vete e festoi dhe hengri darken e shenjte dhe tha: "bejeni per kujtimin tim".
    As qe nuk diskutohet nje gje e tille. Faleminderit per sqarimin vella i shenjte.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga Jesushaus
    Ore seminaristi klod,

Ku e pe fundamentalizmin tek une ti? Une solla nje artikull te shekullit dhe s'kam sjelle asnje mendim nga vetja ime.
    Ke shume urrejtje ne zemer, dhe shume hidherim.
    Zoti paste meshire per ty.
    Keto jane vetite e nje jo te krishteri, i nje njeriu qe s'e ka njohur hirin e Perendise, qe kryen punen e dikujt tjeter, nen masken e krishterimit.
    Lutem qe Jezusi te linde ne zemren tende dhe te provosh Krishtlindjen e vertete, e ti te rilindesh e te behesh bir i Perendise.
    Vetem nese je i rilindur mund te shohesh madheshtine e Perendise. Atehere ti do te ndryshosh, vendin e urrejtjes do ta zere dashuria, dhe nuk do te kete me hidherim ne zemren tende. Nuk do te adhurosh me njerezit, pemet, figurat e bera nga dora e njeriut, por do te adhurosh Perendine e vertete.
    Atehere do te njohesh se kush eshte Jezusi.
    Perendia te do! Por ai urren ata qe urrejne, idhujtaret, genjeshtaret, pijanecet, etj. etj. .
    Zoti te bekofte!!

O JH

po nqs ti sjell nje artikull ashtu kot, pa dashur te thuash asgje, atehere i bie te jesh, ne mos fondamentalist, tarallak, se ndryshe nuk ka se si shpjegohet.

Artikuli qe ti sjell tregon mendimet e deshirat e tua (fondamentaliste-gjermane-protestante), e nuk ka te beje fare me urrejtjen apo dashurine e tjeter kujt.

Vete fakti qe ti, sikurse Matrix-i, perpiqeni te intimidoni dikend duke iu referuar me emer, tregon per papjekurine e madhe qe ju karakterizon.
    Ty JH te pelqen, me siguri jo nga miresia, te me shohesh si dikush qe urren, ka zemerim. Eshte nje forme diabolike e gjykimit, e mbeshtjelle me krishterim fals.

Sidoqofte, boll me ty edhe personalizimet e tua. Nuk diskutohet me nje njeri provokues, qe nuk di ti qendroje as mendimeve te vetat.

Desha vetem te kaloj ne shkrimin e lexetshem te te krishterit, para se te largohem.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Krishtlindja

Postuar mė parė nga i krishteri

Krishtlinda nuk eshte siē mendohet ne kete bote ose nder njerezit pagane sepse:

1- Jezusi ka lindur nga fundi i pranveres dhe jo ne dimer..2- ne 25 dhjetore ka lindur buda, biri i perendise romake dielle dhe shume te tjere pagane..e kane vendosur kete date me teper per te plotesuar te gjitha fete ne kete date..

Fakti qe askush nuk e di me saktesi oren apo daten e diten e sakte se kur lindi Krishti, mos do te thote se Krishtlindja nuk mund te festohet?
    A eshte kuptimi i Krishtlindjes festimi i momentit/ores/castit ne vetvete kur Krishti lindi, apo eshte festimi i domethenies se plotesimit se ardhjes se "Fares se Gruas" te premtuar ne Eden NDAJ GJITHE RACES NJEREZORE?
    Kjo Race njerezore, e larguar nga Zoti e kish deformuar formen e sakte te plotesimit te ketij premtimi, duke varur shpresat e tyre ne Diellin apo krijesa te tjera.
    Keshtu qe Krishti nuk beri vecse zuri vendin qe njeriu ia kish dhene tjeter kujt, prandaj edhe Kisha, Trupi i Zotit, nuk pa ndonje kontradikte ne festimin e Krishtlindjes pikerisht ne Dhjetor, kohe e festimeve pagane me atribute te vete Krishtit, pavaresisht nga data e sakte e Lindjes se Krishtit.

Une jua dhashe fare qarte shembellin e "Perendise se panjohur", te cilen Pali e "zevendoson" me Krishtin!!!!

Une nuk jam kundra Krishtlindjes por jam kundra tradites per keto arsye:
    Festimi ne Dhejtor i Krishtlindjes nuk ka te beje fare me traditen. Juve nuk dini as se si te sulmoni!

1- nese dikush ka datelindjen urimet i jepen atij qe ka datelindjen dhe jo te ftuarve qe jane ne datelindje

Dhurata e Krishtlindjeve bazohet ne disa veti:

1. Krishti eshte dhuarata/oferta qe erdh nga qielli per tu veteofruar per shpetimin e te gjithe njerezve, pra njerezit marrin dhuarate.

2. E po ashtu njerezit i ofrojne vetvetet Krishtit qe lind, dmth pranojne dhuraten e tij.

2- dhuratat qe perdoren per Krishtlindje nuk duhen te behen sepse datelindja eshte e Jezusit dhe jo e jona(nese une kam datelindjen, nuk ndajne me njeri-tjetrin dhuratat te ftuarit e mi por mi sjellin mua, keshtu dhe ne Krishtlindje duhet dhuruar Zotit dhurata dhe jo njerezve).

Kjo eshte tjeter nje menyre teper e keqkuptuar e krishterimit:

Faktikisht thuhet se po tu ofrua nje dhurate si lajmi i mire apo shpetimi marresi e ndan kete me te tjere. Pikerisht ketu qendron edhe idea e perhapjes se lajmit te mire. Cfare evangjelisti je ti qe nuk kupton dot as kaq gje?
    Prandaj edhe berja e dhuratave nenkupton pikerisht kete mesazh qe me ardhjen e Krishtit po ashtu te gjithe njerezit afron me teper me njeri tjetrin, duke pare ne njeri tjetrin Krishtin, Trup i te cilit ata jane te gjithe sebashku.

3- Krishtlindja per nje te krishtere eshte dia qe ka pranuar Zotin jeten e vet ose me mire qe eshte rilindur sepse perndryshe Zoti do te lejonte te vendosej nje date per lindjen e Krishtit. Zoti nuk deshiroj te vendosi nje date, pikersisht sepse nuk do qe te te behet nje gje tradite por do qe gjithesecili prej nesh te jetoj lindjen e Krishtit ne diten kur e ka pranuar ne jeten e vete si Zotin dhe shpetimtarin e vet..vetem paganet bejne festa me te tilla duke thene se ēdo 25 dhjetore lind Krishti(sa here ka lindur Krishti?).
    Nuk dua te them se nese dikush nese ja dedikon Zotit kete date ben mekat por dua te them se nese dikush ben keto tradita dhe nuk ka nje date te cilen ka pranuar Zotin ne jeten e vet si Zotin dhe shpetimtarin personal atehere duhet ta beje sa me shpejte dhe te festoj lindjen e Krishtit ate dite qe e ka pranuar(por jo me te ngrene dhe me te pire por me falenderim dhe me lutje sepse Jezusi nuk lindi ne luks por lindi ne varferi qe te tregoje se duhet qe mos te kemi shume shpenzime materjale por te kemi shume shpenzime shpirterore)...

Me respekt i krishteri!!!

Pikerisht sepse Krishti ne momentin e ardhjes se tij na e beri te mundur Krishtlindjen ne cdo kohe qe ne e pranojme ate me besim e pagezim, prandaj edhe festohet ai moment, si pikenisje e shpetimit te njeriut.

A e shihni se cfare demi e shkaterrimi permbajne heretiket ne mesimet e tyre?
    Prandaj edhe une u them, sic thote e gjithe Kisha, se pseudo-kristianet nuk mund te jene pjese e Kishes. Mjafton tu hedhesh vetem nje shikim shkrimeve te JH, te krishterit etj e do te bindeni fare lehte per kete.

Pra, Gezuar Krishtlindjen te caleve, e sakateve se ata qe e shohin se jane te tille jane shume shume me prane Krishtlindjes se pseudo kristianet heretike qe po e degjenerojne krishterimin.

Elton Leka...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Seminarits, nuk e kutpoj se si ne ju mund te veproje Krishti, kur ne te njejten kohe zemra dhe goja jote, nuk nxjerin vecse perbuzje dhe urrejtje ndaj besimtareve te tjere te krishtere, te cilet nuk jan ne te njetin sekt qe ti ben pjese. Ky eshte nje guxim prej te mari. Ku eshte frika e Perendise ne ju? "MOS GJUKONI QE TE MOS GJYKOHENI"
    Sa per per festen e Krishtlindjes, cdo kush mund te jape opinjonin e tij, ashtu sic ai ndjen dhe perjeton. Gjeja qe me shqeteson ne kete teme( ashtu si dhe ne te tjerat) eshte pikerisht urrejtja qe te krishtert kane ndaj njeritjetrit. Me te vertet lind pyetaj: Ku eshte Krishti ne ju?! Une mednoj se duhet ti kushtojme shume rendesi letres se Jakob:3:6 .
    Sa per Krishtlindjen, eshte mire qe te mos ngatrojme mesimin dhe mesazhin qe kjo feste permban per ne te krishteret. Krishtlindja eshte nje FAKt, e cila na tregon permbushjen e premtimit qe Perendia i beri njeriut per shpetim. Ne nuk festojme Krishtlindjen si njerzit e botes, ku EGOJA personale dhe KRENARIA njerezore udheheqin festimin e kesaj feste. Ku cdo kush kerkon te tregoje jo Krishtin por vetveten.
    A eshte dhurata dicka e gabuar?
    Shpeshhere ne fokusohemi ne gjera qe nuk jane te rendesishme , dhe harojme ato qe jane te rendeishme. E keqja nuk qendron ne dhurata, ajo qendron ne QELLIMIN per te cilin ne bejme dhurata. A kerkojme ne te bekjojme te afermit tone nepermjet dhurates se Krishtlindjes, si nje deshire qe vjen ne emer te Krishtit, apo kerkojme te lartesojem veten tone , duke i treguar te afermit tone EGOIZMIN tone? Pra ketu ka rendesi QELLIMI. Pali thote: cdo gje qe te beni , bejeni per lavdine e Perendise. Ky varg na sqaron plotesisht se, askush nuk ka te drejte te paragjykoje vellane e tij , nese ia ben apo jo dhurata per Krishtlindje. Dikush ngre veten e tij, dhe dikush ngre Krishtin, Perendia do te gjykoje edhe te parin edhe te dytin. Ajo qe eshte e rendesishme per te gjithe ne, eshte: te mos i veme prag pengese vellajt tone ( sidomos kur ai eshte i dobet ne bese) , por me teper te mbajme barret e njeritjetrit. Vetem keshtu e prmbushim Ligjin mbreteror: TE DUASH TE AFERMIN TEND PORSI VETVETEN.
    Zoti ju bekofte,
    Deshmuesi.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    kjo ndodh per sia arsye deshmues:

1. fakti qe ju ndiheni te perbuzur eshte nje dobesi e juaja personale, ndersa fakti qe shihni dikend si dikush qe urren, apo ka zemerim ne zemer, tregon nje djallezi te mirefillte ne paragjykim te lig.

2. faktikisht, perbuzje, genjeshter e ligesi kane vecse mashtrimet doktrinore apo ne kurriz e emer te Bibles qe bejne shume ketu e qe pretendojne te jene te krishtere.

3. ne ne nuk eshte Krishti (ne kuptimin e bashkesise qe ti permend) e une kurre nuk e kam pretenduar qe ne NE te jete Krishti, pavaresisht nga dallimet.

pikerisht per kete une po ju flas kaq shpesh, per tu treguar gjera qe te mosvetemashtroheni.

4. se fundmi, rendesi ka per mua nqs une ju kam thene te verteten. Kaq kam pergjegjesi. Sa per emocionet tuaja ato ndryshojne kush e di ne sa e sa forma e nocione dita dites.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Klod Irineu,

Faleminderit qe e ke nxjerre emrin tim ne publik, por besoj se mundimi yt ishte i kote, se mjaftonte qe ata qe do donin ta dinin emrin tim, per te klikuar tek profili im per ta pare se si ishte, megjithate te falenderoj qe ua kurseve dhe kete mundim!

Nuk e kuptoj se cdo te thuash me "te qenit prane Krishtlindjes!" Ne zakonisht themi : Prane Krishtit! Nejse, ti e di me mire, sepse ne heretiket jemi shume larg krishtlindjeve dhe nuk i dime te tera!

Megjithate ta quash dike heretik, nuk do te thote aspak se ta besh ate automatikisht te tille, se dhe Krishti ishte nje heretik per judenjte,dhe te krishteret per judenjte dhe ortodokset jane heretike per katoliket dhe anasjelltas. Cdo denominacion i kishave zyrtare eshte heretik per gjithe denominacionet e tjera! Keto jane pasojat e pritshme. Ai qe nuk mendon si une, eshte armik i Zotit! Ai qe nuk mendon si kisha ku une bej pjese, eshte i mallkuar!
    Ne fakt Kisha nuk mendon fare i dashur Seminarist, se te krishtereve dhe po ua preve koken, prape te krishtere ngelen! Kisha vetem dashuron Dhendrrin e Saj!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    Manulaki te pershendes,

Na humbe fare dhe na ke munguar me te vertete.

U bere shkak qe te jap edhe une mendimin tim per festimin e Krishtlindjeve..................
    Pershendetje vella,
    dhe ju me keni munguar shume, por une ne kete periudhe jam shume e zene, me pritje dhe percjellje, plus qe ne pergjithesi hyj ne linje kur jam ne pune dhe keto kohe me eshte mbledhur pak rripi!

Per mua Krishtlindja eshte ajo qe thashe me siper, si edhe ajo qe gjyshi me gjyshen e quanin Pashka e Vogel, sepse nuk beheshin veze te kuqe.
    Kjo feste me kujton momentet e para qe une mesova ne fshehtesi nga gjysherit per Krishtin.
    Nje nate viti te ri, kur mua me erdhi ora per te fjetur, gjyshi po ngrinte nje dolli me nje gote me vere, dhe pa me vene re mua qe kisha hyre ne dhome tha:"Se vera eshte gjaku i Krishtit!" Qe atehere, pa ditur se kush ishte Krishti, dhe isha vetem 5-6 vjece, doja vetem te pija vere, pa i thene ndonje njeriu pse, por ne vetvete e dija se ishte gjaku i Krishtit.

Per mua Krishtlindja, Pashka, ditet e shenjtoreve, nuk jane thjesht tradita, por jane gjera qe ne menyre te cuditshme me kane mesuar per Perendine. Gjysherit e mij, nuk e di ne c'menyre me mesuan, por me mesuan, dhe ma futen thelle ne zemer dashurine per Zotin, duke me mesuar ne te njejten kohe qe nuk duhet t'i thosha njeriu tjeter per keto gjera.

Por me mire mos filloj me historite e femijerise se nuk do te mbaroj...pershendetje edhe njehere.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar mė parė nga Manulaki
    Nje nate viti te ri, kur mua me erdhi ora per te fjetur, gjyshi po ngrinte nje dolli me nje gote me vere, dhe pa me vene re mua qe kisha hyre ne dhome tha:"Se vera eshte gjaku i Krishtit!" Qe atehere, pa ditur se kush ishte Krishti, dhe isha vetem 5-6 vjece, doja vetem te pija vere, pa i thene ndonje njeriu pse, por ne vetvete e dija se ishte gjaku i Krishtit.

Per mua Krishtlindja, Pashka, ditet e shenjtoreve, nuk jane thjesht tradita, por jane gjera qe ne menyre te cuditshme me kane mesuar per Perendine. Gjysherit e mij, nuk e di ne c'menyre me mesuan, por me mesuan, dhe ma futen thelle ne zemer dashurine per Zotin, duke me mesuar ne te njejten kohe qe nuk duhet t'i thosha njeriu tjeter per keto gjera.
    Faleminderit qe ndave me neve experiencen tende. Shume interesante. Lavdi Zotit.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ja Na Erdhi Viti I Ri
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 03-12-2008, 14:13
  2. Gezuar 2005!
    Nga Kryeplaku nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-12-2004, 17:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •