Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778

"Më mirë në burg në Angli se i lirë në Shqipëri"

LONDER/ DOREZOHET VRASESI SHQIPTAR

"Më mirë në burg në Angli se i lirë në Shqipëri"

--------------------------------------------------------------------------------

Nga Londra, Muhamed Veliu

ANGLI

"Nuk mund të duroj më në Shqipëri. Dua të dorëzohem edhe pse e di që do të dënohem. Por më mirë aty, në Londër se këtu në vendin tim". Këto fjalë, të përcjella nëpërmjet linjës telefonike kanë habitur së tepërmi detektivin Peter Devlin, hetuesin e vrasjes së një menaxheri hoteli në Londër. Pas më shumë se një viti, emigranti shqiptar Afrim Krasniqi, i cili ishte shpallur në kërkim për këtë vrasje, ishte bërë sërish i gjallë. Por më tepër se fakti që një i kërkuar i telefonte vetë policisë, serxhenti anglez nuk po e besonte se një njeri mund të ishte më i lumtur të qëndronte në burg sesa i lirë në vendin e tij.
    Krasniqi nuk i kishte duruar më muajt e gjatë të kaluar në fshatin e tij dhe kërkonte të vetëdorëzohej. "A mund të vini të më merrni këtu në Shqipëri?", ishte fjalia e dytë e lëshuar prej tij në telefon, që e ka shtuar më tepër dozën e habisë tek dedektivi. Duke besuar se bëhej fjalë për një shaka të të kërkuarit shqiptar, polici anglez kishte vendosur të mos i vinte shumë veshin kësaj kërkese të rrallë. Pasi kishte mbyllur telefonin, serxhent Devlin humbi për njëmbëdhjetë muaj kontaktet më Krasniqin.
    Por shqiptari nuk u tërhoq nga ideja e tij për t'u larguar nga vendlindja edhe pse i duhej të përballej me një dënim të rëndë. Ai mori përsëri ilegalisht rrugën që kishte bërë në vitin 1999, kur shkeli për herë të parë në shtetin ishull. Ilegalisht ka mbërritur në Londër dhe sërisht nuk ka nguruar t'i telefonojë policisë dhe të dorëzohej.

Gjykatësi: Dorëzimi cinik
    Dje Krasniqi ka dalë para gjykatësve të "Old Bailey" dhe ka marrë dënimin maksimal, burgim të përjetshëm. "Çdo vlerësim për ardhjen e tij për t'u përballur me drejtësinë është negative, sepse qëllimi kësaj radhje është cinike dhe arsyeja pas kësaj është vetëm qëndrimi në Angli", kanë thënë gjykatësit.
    Trupit gjykues nuk i ka bërë shumë përshtypje vendimi i Krasniqit për t'u dorëzuar. Dhe kjo për arësyen e thjeshtë sepse emigranti shqiptar nuk ndjehej i penduar për atë që kishte bërë, por thjesht dëshironte të jetonte në kushte më të mira jashtë vendit të tij.

Vrasja në hotel
    Ngjarja za fill në datën 13 shtator 2001, në rrugën Fellowes Road, Hampstead NW3, kur 19-vjeçari shqiptar Afrim Krasniqi ka ekzekutuar Quadeer Abbas. Krasniqi, sipas akuzës, e ka vrarë menaxherin e hotelit të emigrantëve në Veri të Londër, ku banonte edhe vetë, duke i ngulur një thikë 3 herë në gjoks. Sherri mes menaxherit dhe Krasniqit nisi pasi ky i fundit shkeli rregullat e hotelit në fjalë. Në atë kohë, shqiptari ka mundur t'i shpëtojë policisë e të vijë në Shqipëri, ndërsa pas 2 vjetësh ka shkuar ilegalisht në Britani.

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    pershnetje!!!
    eshte me te vertete interesante ngjarja qe ke sjelle, Shijak london
    Mua me duket si e pabesueshme me shikim te pare.
    Por, ne te njejten kohe nuk mund ti besosh 100% shtypit te sotem, pasi sic mund ta dish edhe vete, shume raste ka per qellim nxitjen e lexuesit per ta blere artikullin apo per ti rritur prestigjin zerit te ndonje radio apo televizioni si dhe te propagandoje apo manipuloje nje ngjarje.

Ne rastin konkret nuk me duket si e zgjuar apo vertete real ai vendimi qe ka marre ai shqiptari (Me mire te jetoj ne burgun e anglise se sa te rroj i lire ne shqipri).
    Nuk do mundja ta gjykoja kete njeri te arrinte ne kete pike.
    Duket paksa qesharak dhe naiv, mendoj une, vendimi qe mori ai i rriu.
    ky individ, mendoj une nese vertet kjo ngjarje ka burime te verteta ka patur njohuri te ceket per sa i perket jetes dhe lirise dhe bej thirrje se nese shume prej nesh ndeshen me ngjarje te tilla duhet ne rradhe te pare te peshoje gjykimin qe ka ne vetvete per nje ngjarje te caktuar dhe ne te njejten kohe gjykimin e vendimit qe ka marre(ne rastin tone krasniqi) personi ne fjale
    Kam vecse nje fjale per ta mbyllur-
    "Liria eshte ideali me i larte i njeriut"!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga EXODUS : 21-12-2003 më 16:41

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Ju bashkofshin edhe te tjere "kolege"te tij ne te ardhmen.
    Me pak pune policise shqiptare dhe me i paster vendi nga garbage qe vrasin tjetrin per nje fjale goje.
    tipa te tille vertet jane me mire ne BURG sesa ne SHTEPINE e tyre.
    Zgjedhje idioti.
    Por cfare mund te presesh nga nje vrases??
    Shendet

ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    vetem ai qe ka bere 1 vrasje mund ta dije sesi ndjehesh,mbas atij akti!edhe ai person ka menduar qe dorezimi edhe ana ligjore do e ndihmoje ate shpirterisht!un e di per fakt qe jane njerez qe kane bere gabime,ilegale edhe kan ngritur doren qe un e kam bere!edhe ato jane shprehur...tani qe un thashe ca bera...ajo gje qe un kam bere nuk me han me koken...nuk me le pa gjume...
    jane njerez qe ndjehen fajtore per gjestin qe kan bere,saqe thone qe me mire te vdes sesa te jetoj me cfare kam bere!!!!!!!!!
    per 1 vrasje ai mund te ket henger 1 jete,e cila eshte 25vjet ne UK.per sjellje te mire ai del maximumi ne 20 vjet ose 10.ai 20 vjec eshte hajde del 40!te pakten anglishten e qan!
    Bravo i them per aktin qe ka bere!
    bunny
    How can she fall, if there is no one there to catch her

Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    aldo!
    bashkohem 100% me mendimin tend, se kushdo qe ben nje krim duhet ta paguaje me koke(koka ben koka peson). por qellimi qe ky i rriu u kthye ish qe ai te jetonte ne kushte me te mira pa marre parasysh heqjen e lirise
    per mendimin tim persona te tille jo vetem i prish imazhin shqiptareve ne teresi, duke kryer nje akt vrasje por ne te njejten kohe e degjeneron faktin se cdo te thote te jesh shqiptar i vertete dhekerkon te jetoje nen "lluksin" qe ofron ai burgu sesa te fshati i tij.
    cfare ti thuash ksaj mor aman, vete ngjarja po me ben te vjell me zorr

o aldo po lexoje me vemendje edhe nje here e mos ja fut kot plako, paragrafi i parafundit thote se i rriu donte te largohej nga shqiperia "per kushte me te mira ne burgun e nje vendi tjeter" e mundohu ta kuptosh thelbin.

Le ti hedhim nje sy te brendshem ngjarjes dhe te shohim se cfare permban ne te vertete tema.
    me lejo ta perseris edhe nje here:
    "me mire ne burgun e anglise sesa i lire ne shqiperi"

tregon hapur dramen shqiptare per tu larguar nga shqipria duke pranuar edhe burgun si kosto, aq sa sipas autorit te vrasjes, me mire te jetoj ne burgun e nje shteti te huaj ku i burgosuri mund ti kete te gjitha te nevojshmet ushqimin, ujin, energjine elektrike ne sasi jo te kufizuar sic mund ti ket nje njeri qe jeton"ilire"ne shqiperi por qe nuk mund te kete te njejtat kushte jetese

nese ti aldo mendon njesoj, hallall vllai.
    pershnetje aldo!
    Ndryshuar për herë të fundit nga EXODUS : 21-12-2003 më 17:27

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga EXODUS
    aldo!
    bashkohem me mendimin tend, se kushdo qe ben nje krim duhet ta paguaje me koke(koka ben koka peson)
    por le ti hedhim nje sy te brendshem ngjarjes dhe te shohim se cfare permban ne te vertete tema.
    me lejo ta perseris edhe nje here:
    "me mire ne burgun e anglise sesa i lire ne shqiperi"
    tregon hapur dramen shqiptare per tu larguar nga shqipria duke pranuar edhe burgun si kosto, aq sa sipas autorit te vrasjes, me mire te jetoj ne burgun e nje shteti te huaj sesa i lire ne shqiperi.

pershnetje aldo!
    E ke gabim,sepse ka disa arsye kjo dhe jo ashtu sic i intereson disave qe duan cdo gje ta politizojne.

e para- ai mund te jete skizofren dhe i ka levizur truri ne te mbrapshte

e dyta- ai mund te jete ne gjak edhe ne Shqiperi dhe me mire mbrohet ne burgjet angleze se sa ne kullen e ngujimit

e treta -,ky mund te jete thjeshte nje sesacion i mediave ,si shume here eshte konstatuar.

Keshtu qe nuk eshte me keq jeta ne Shqiperi se sa ne burgjet e anglise.
    Mos çmendemi dhe themi te pathena dhe budallalleqe.
    Jini me realiste dhe gjykojeni pa syze politike situaten.
    Atehere qielli do jete i kthjellet edhe per juve.
    Hajd shnet exodus

Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    eshkruar me pare nga DJ ALDO
    Keshtu qe nuk eshte me keq jeta ne Shqiperi se sa ne burgjet e anglise.
    Mos çmendemi dhe themi te pathena dhe budallalleqe.
    Jini me realiste dhe gjykojeni pa syze politike situaten.
    Atehere qielli do jete i kthjellet edhe per juve.
    Hajd shnet exodus [/B][/QUOTE]

e para
    me vjen keq o vllai por nuk kam perdor ndonje pale syze polkitike se kane "dale nga qarkullimi" ato me kohe.

se dyti
    po te kete mundesi
    lexoje edhe njehere me vemendje shkrimin, e do shofesh qe ky personi jo vetem qe sillet si skizofren por po ndyn koombin shqiptar ne teresi, duke dash me ndejt ne nje burg"lluksoz" se sa ne fshatin pas drita ose pa uje
    ky person (se ktu arriti biseda) meriton ekzekutim dhe jo heqje lirie sipas fakteve qe na ka sjellle.

e treta nuk kam perse te supozoj se a eshte dikush skizofren sepse aktet e ketij personi tregojne qarte per personalitetin e tij.
    po ashtu nuk mund ta supozoj se ai ndodhet ne gjak ne shqiperi se supozimi kerkon vertetim i dashur patriot

kokeforte Maska e elisabet
    Anëtarësuar
    06-10-2003
    Vendndodhja
    kendej
    Postime
    200
    Nuk me duket ndonje veprim qe mund te vleresohet...
    Ai , mendoj une kishte kryer nje krim dhe e dinte shume mire qe gjithmone do ishte ne kerkim, keshtu qe mendoi se ndoshta po te dorezohej do t'ja ulnin denimin.
    Mesa pashe gjykatesit nuk e kane vleresuar si veprim.
    Kushtet e Shqiperise nuk kane fare te bejne me vendimin e marre prej tij...
    Keta lloj njerezish per mendimin tim eshte mire te mos e perfshijne vendin e tyre ne pislliqet qe bejne pasi jane pikerisht keta qe na e felliqin vendin dhe emrin..
    Pershendetje......
    O bote, o dreq
    une linda te te ndreq
    Po bota u shthur
    per te mos u ndrequr me kurre.
    :^Globi

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga elisabet
    Nuk me duket ndonje veprim qe mund te vleresohet...
    Ai , mendoj une kishte kryer nje krim dhe e dinte shume mire qe gjithmone do ishte ne kerkim, keshtu qe mendoi se ndoshta po te dorezohej do t'ja ulnin denimin.
    Mesa pashe gjykatesit nuk e kane vleresuar si veprim.
    Kushtet e Shqiperise nuk kane fare te bejne me vendimin e marre prej tij...
    Keta lloj njerezish per mendimin tim eshte mire te mos e perfshijne vendin e tyre ne pislliqet qe bejne pasi jane pikerisht keta qe na e felliqin vendin dhe emrin..
    Pershendetje......

Teper e sakte kjo qe thua Elisabet!!
    Po kush e kupton kete se??
    kjo eshte pyetja.!!

i/e regjistruar Maska e krokodili_73
    Anëtarësuar
    14-06-2003
    Postime
    382
    Shume diskutante ketu nuk i shofin gjerat drejt po e kapin veshin si polici. Pa u futur thelle ne shkaqet qe e cuan krasniqin te zgjidhte burgun anglez me mire se lirine, njegje eshte shume e qarte, ne jemi monster si popull dhe ja kemi arritur ta shnderrojme shqiperine ne nje xhungel me kafshe te egra, ku civikizimi me i larte eshte mbyllja ne kulle dhe leximi i librit te lekes. Domethene jemi ne mesjete, fisin primitiv, dhe secili qe arrin te marri ndopak kontakt me nje shoqeri te civilizuar, arrin ta kuptoje se cfare majmunerie ne mase, kafsherie, egersireri eshte sote shqiperia shqiptare, deri ne ate pike ku me mire zgjedh burgun anglez sesa shkretetiren albaneze.
    Kroksi

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lasgush Poradeci
    Nga Bel ami në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 76
    Postimi i Fundit: 06-04-2023, 23:24
  2. "Më fal çfarë jeni duke porositur ???? "
    Nga DESA në forumin Kuzhina shqiptare dhe e huaj
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-08-2010, 16:39
  3. Pse është e vështirë të thuash "Më Fal"?
    Nga _Mina_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 22-11-2006, 19:53
  4. "Më fejuan në djep, por mora burrin që dashurova"
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 10-10-2004, 06:28
  5. "Me barin e thate digjet dhe i njomi"
    Nga saimiri-uk në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-03-2004, 12:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •