Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 39
    MeLoDi e EmBeL Maska e Sweet Brunettee
    Anėtarėsuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Ju es ej
    Postime
    52

Cfare eshte dhuna bashkeshortore?!

Pershendetje te gjitheve,
    Te them te drejten, po shifja 1 emision qepar, dhe me erdhi shume keq kur shifja disa gra, qe keqtrajtoheshin nga burrat e tyre, dhe perseri qendronin me ta. ( life is not fair) Cilat jane disa nga arsyjet qe i bejne burrat te ushtrojne dhunen fizike mbi gruan? Perse keqtrajtohet gruaja?- Pasojat e dhunes mund te jene traumatike per viktimen.
    Jeta....
    Ne preherin e saj te magjishem te pranon
    Pastaj.....eh pastaj..
    me piramiden e vdekjes te ngushellon!!

tani hakshe hakshe

ne fakt gjynah per ato gra qe trajtohen keq nga burrat. Cfare eshte dhuna bashkeshortore? ajo s'eshte vetem fizike, mund te jete dhe dhune morale, noihere gocat qe jane te ndjeshme ,ofendohen dhe nga fjalet qe u thote i dashuri i tyre. ne kete bote ka njerez si ti dush. Mos u marto me i burre qe eshte i dhunshem . Kot s'eshte fejesa para martese, nejse gjynah me verte e kam. Grate trajtohen keq sepse noihere e meritojne, por qe duhet dhe mirekuptimi ne mes ,se s'jemi kafshe jemi njerez.

i/e regjistruar Maska e Tironce_Moderne
    Anėtarėsuar
    25-07-2002
    Vendndodhja
    Nga "Ha mer dhe ika"
    Postime
    109

mire bere brunete qe e hape kete temen

Ty brunettee te vjen keq qe i ke pare ne televizor ato goca, kurse une i kam pasur shoqe ne te vertete. Burrat qe keqtrajtojne grate s'jane "burra" por jane "burrec"- pe ate qe se dine, burrec dmt per ata qe se dine c'eshte burreria.
    Une kam pasur ca shoqe te mia, ato vetem qanin, dhe i shifje me fytyre vula vula eshte e drejte???? jo, por nga njera ane sado qe i flisja atyre dy shoqeve te mija, ato rrinin me ata. ( nga njera ane mire ju behej) se duan burrat para vetes se tyre. Keta njerez qe ushtrojne dhunen fizike mbi gruan, jane njerez te pamoralshem dhe qe s'duhet ndejtur me ata asnje sekond, jo te rrish gjithe jeten. ky ishte mendimi im.

Virtualisht prane jush Maska e AlbanianQT
    Anėtarėsuar
    16-07-2002
    Vendndodhja
    $$town
    Postime
    99
    Po mi zemra po..aq kollaj eshte te flasesh. Por kur te bjen per pjes pastaj, hajde jepi dum ti.
    Ajo shoqja jote qe thu ti, s'eshte ndare nga opinioni se te gjith e dim shume mire opinionin ne shqip. dhe i ka ren kokes. Nje gje qe s'kuptoj eshte vete akti i personit..eshte e pafalshme. Turp!!
    Our greatest glory, is not in never failing but in rising in each time we fall!

i/e regjistruar Maska e Tironce_Moderne
    Anėtarėsuar
    25-07-2002
    Vendndodhja
    Nga "Ha mer dhe ika"
    Postime
    109

ashtu eshte ashtu

o Albanian Qt ca opinioni thua ti mo lal? opinioni s'te vret te ndahesh nga 1 burre i atille, ty te vret opinioni me shume kur del ne rruge me surrat te nxirre apo jo?????? E kam thene dhe njehere tjeter NE SHQIPTARET KEMI NGEL MBRAPA ME KOHEN. Shofim mbrapa se c'behet, dhe nuk shofim hallin tone. Mua mos me rent ne pjese 1 burre i tille, se po me ra, as kam turp fare, do e le dhe do jem krenare.

durohet 1 here ,2 here jo gjithe jeten. se s'kemi lindur per te vdekur vlla.

o njerez he pra flisni si mendoni ju? ne gocat e dim ,dhe e vuajme cunat e imagjinojne, dhe sikur krenarohen kur vrasin apo gjujne femrat , turpe per ju cunat pra, jo per ne.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tironce_Moderne : 29-07-2002 mė 23:57

Virtualisht prane jush Maska e AlbanianQT
    Anėtarėsuar
    16-07-2002
    Vendndodhja
    $$town
    Postime
    99
    O Tironcja, sme ke kuptu mire me duket. Mos merr kot si pushka jevgut motra. Mendoj se ajo shoqja jote ka qene ne shqip. prandaj nuk eshte ndar, se te kishte qen knej do ja kishte bo naften me kohe... Megjithate prap mendoj se eshte me e veshtire se sa thua ti.
    Our greatest glory, is not in never failing but in rising in each time we fall!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    Vlora, jepi moj te lumte dora
    Postime
    7

une jam dakort me albanian qt

o tironce e pse mendon qe eshte kaq e lehte moj debardhe?
    Ti nga shqiperia vjen dhe atje, opinioni eshte bere te qahet me lot. Ne e kemi 1 shprehje tamam. Ku u rrafsha mos u vrafsha. Tani ne familje dhe perdoret dhune, por qe po te jete e vazhdushme jo jo jo s'rrihet me ate njeri, se behet harbut pastaj. I iken shija jetes, si gjella pa krip.
    Dhuna bashkeshortore kur te dy grinden si macja me miun, dhe duan lepurin tranier. Se e dini ate fjalen Atje ku s'ka tigra, dhe lepuri behet king. Ne shtepi gruaja eshte kopetente, mos ta leje veten me poshte e burri,qe ta beje ai si te doje.
    O Vlore po ku je moj nene e dashur. ????? Te gjithe qe kane jetuar te Ali Demi ne vlore te me shkruajne email privat, qe te njifemi se na morri malli per vloren dhe vlonjatet.

hahahaaahha sofia

o sofia, lol kam nja 2 shoqe vlonjate dhe flasin si ty hahaaha ju jeni gallate per koke tuaj, sesi i perdorni ca fjale debardhe, oftikaqar, lumadh
    te na falni, se dolem icik ka tema

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Arsyet pse nje burre keqtrajton bashkshorten jane te shumta dhe krejtesisht individuale, dmth. ndryshojne prej njeriu ne njeri:

-1.Zakonisht grate i keqtrajtojne ata qe kane pasur nje femijeri kaotike ku babai i ka rrahur nenen dhe ai djale ka jetuar ne nje ambiet te tille ku perdorimi i dhunes konsiderohet si rrugedalje nga kriza, ne vend se te bisedohet!
    -2.Gruan e keqtrajtojne meshkujt me komplekse personale, ata qe nuk jane te bindur ne virilitetin e tyre dhe nuk i besojne vetes dhe kane shume dyshime ne dashurine e tyre.
    -3.Meshkujt qe tradhetojne jane keqtrajtues ne bashkeshortesi sepse ata mendojne kur e bej une, kete e ben edhe ajo, prandaj rrahja eshte me e mire dhe efektive! Pra dhimbja fizike apo shpirterore si mase edukuese!
    -4.Keqtrajtojne meshkujt frikacak, ata askund nuk mund te tregojne trimeri e guxim, por per tu vene ne qender te vemendjes ne familje, ata i rrahin grate dhe keshtu mendojne se po shpallen hero.
    -5. Dhe keqtrajtojne te tjeret duke u sjellur sipas traditave te huaja, psh . anadollake.

Keqtrajtimi ndodh ne shume menyra: fizikisht dhe shpirterisht. Humbja e teresishme e lirise te femra dhe tjetersimi i saj!
    Sipas psikologeve ata qe keqtrajtojne gruane i humbin femijet, sepse femija ben nje aleance ne heshtje me te dobtin. Zakonisht ne pleqeri, kurre burri humb potencen, qetesohet dhe nga ujku shndrrohet ne qengj, mirepo tani eshte vone, femijet jane te lidhur teper ngusht me nenen sepse me ate kane qare se bashku dhe kane vujtur te njetin terror.

Nje fakt qe vlen per Perendimin, ndoshta edhe per rinine tone: Grate e keqtrajtuara tradhetojne me shpesh, ato qe trajtohen mire, jo!

Ndoshta dikush i ka thene keto mendime , por une lexova vetem shkrimin e pare dhe aty ketu ndonje rresht tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 30-07-2002 mė 04:04

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Ja psh si flet QT.

"O Tironcja, sme ke kuptu mire me duket. Mos merr kot si pushka jevgut motra."

Kjo fraze eshte ushtrim dhune ndaj shoqes diskutante..
    Kurse shprehja "motra" vend e pa vend eshte nji shkelje e integritetit te personit.
    Nga e marin te drejte ca ti thone Moter cdo vajze njohur pa njohur..???
    Jo cdo vajze ka qef te jete MOTER e ndoj skelari te qelbur ose ndoj firaku morracak e ndoj dobici lapraks ose kucovar.

dallon psh shen albani qe eshte djal nga familje mire e qe kupton nga respekti.

Ne shqiperi ka shku shum posht cdo gje.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •