Sipas CIA Rusia e ka 10000$ te ardhura per fryme , Turqia 6500$ dhe ne 4500$.Postuar më parë nga Klevis2000
Sipas CIA Rusia e ka 10000$ te ardhura per fryme , Turqia 6500$ dhe ne 4500$.Postuar më parë nga Klevis2000
Edhe une jam i ketij mendimi, ne 500 vjet sundim turko-islamik ne Shqiperi nuk u hap nje shkolle, mendoni dhjetra breza injorante, te izoluar dhe te keqadministruar nga nje pushtues aziatik.Postuar më parë nga Traboini
Sa per krahasim shikoni se renditja e nivelit ne Ballkan eshte ne perpjestim te zhdrejte me vitet e sundimit turk. Konkretisht:
1) Niveli me i larte Kroacia, Sllovenia e Hungaria (sundim europian austriak).
2) Serbia, Greqia, Rumania, Bullgaria (qe e fituan pavarsine nga turku 100 rreth 50-100 vjet para nesh), keto paten kohe ta marrin veten edhe pse paten fat te kene mbreter europiane (gjermane).
3) Shqiperia, Maqedonia, niveli i fundit u cliruan te fundit nga Turqit.
Edhe komunizmi jone ishte me barbari sepse u ngrit mbi mentalitetin anadollak te bijve te Haxhi Qamilit.
Kot nuk ka dale shprehja "ku shkel turku nuk mbin bari" per te treguar se kane qene rrenuesa e jo zhvilluesa, 500 vjet te humbura pa nje cope rruge, pa nje shkolle e pa asnje lloj industrie.
E ka prape qe u qan zemra per ta... sternipat e tyre
Une mendoj se nuk vetem faji i Turqise. Eshte pozita gjeografike e Shqiperise, qe si nyje midis lindjes dhe perendimit ka qene gjithmone terren luftrash.Postuar më parë nga Labeati
Edhe para pushtimit turk, Shqiperia ishte zona ku kufizohej Roma dhe Bizanti.
Pozita e Shqiperise eshte e tille qe gjithmone do ekzistojne lidhje me Lindjen aziatike.
Mu duk shume interesante kur lexova disa dokumente ,ku thuhej se perpara se Shqiperia te behej e krishtere, ne kohen e ilireve, ne Shqiperi mbizoteronte Mithraizmi, nje fe qe pati qendren ne Iran, pra po nje fe aziatike.
Edhe periudha anadollake e komunizmit pati te njejtin qellim. Pra e vendosi Shqiperine si nje pike midis Lindjes dhe Perendimit, duke u ruajtur nga te dyja, dhe duke gjetur prehje tek nje vend aziatik si Kina.
Pra une mendoj se shkaku kryesor per prapambetjen eshte pozita jone gjeografike.
or lal e di cpo thu ti me keto shifro apo ja ke fut kot se po ti kesh marre me te vertete nga Cia keto paska falimentuar dhe Cia per mua me keto shifra qe ke dhene ti.Postuar më parë nga Qerim
Sa per ty labeat papnori pse sthua italiani edhe gjermani.Pse beheni kaq te "mencem" pse greqia nuk qe nenpushtimin turk.Po me dollaret qe enver hoxha beri bunkere do ishte bere shqiperia Sot zvicewr ne turizem.Po ju sju ka ngelk tjeter gje vetem se te luftoni si "don " kishoti me mullite e eres turke ose muslimane per hire te misionarizmin tuaj aspak argumentues.Te gjitha shtetet e ballkanit kane patur te njejten shkalle dhe nivel ekonomie por regjimi komunist per 50 vjet qe e beri ekonomine te centralizuar sipas jush ktaolikocentristet nuk ka pas faj fare sepse betonat e bunkereve i duheshin partise edhe duheshin hudh miliarda dollare per to.Ju ose jeni verberuar e nuk i shikoni gjerat haptas po i shikoni me uuretje tipike kryqezatash.
Klevis-Haxhi Qamili:Postuar më parë nga Klevis2000
faktet jane kokforta. Shqiperia mbeti e fundit ne Ballkan se u clirua e fundit nga Turqit.
Shkalla zhvillimit ballkanit eshte ajo qe kam pershkruar ne postin tim, te pelqen ty apo jo. ne se ke fakte na thuaj si na gjeti pavaresi nga turqit:
1) 99% analfabete.
2) 0 industri, vec baraka punimesh artizanati te shek 16.
3) 0 km rruge standarte.
4) 3-4 lloj fesh e sektesh nder 1 milion banore
Cfare zhvillimi pritet nga ky trashegim i "shquar" turko-islam?
Ndersa gjermani e italiani na sollen (meqe i permende):
Ne luften e I boterore:
1) Austriaket brenda 2-3 vjetesh (bilene kohe lufte) ndertuan rruget:
Shkoder-Tirane
Shkoder_Puke_Kukes
Portin e Shengjinit
Hekurudhe Shkoder-Shendgjin (qe mbas lufte u sabotua dhe zbatuesit u vrane nga serbet per arsye konkurrence te hekurudhes Serbi-Selanik).
Dhjetra projekte te tjera te nje shkalle me te vogel, nje pjese te mbetura pergjyse nga kapitullimi austriak.
2) Italianet ndertuan (L1B):
Rrugen Vlore-Tepelene-Permet
Rrugel Vlore-Sarande
Portin e Vlores
Papermende L2B kur ndertuan gjysmen e vendit nga Saranda ne Prishtine.
Ky pra eshte pushtuesi evropian qe per 3-4 vjet bere cka nuk beri pushtuesi aziaktik per 500 vjet.
Besoj se nuk do ti akuzosh italianet per influence kristiane se, me shume ndertuan xhamija ne Shqiperi se kisha.
Pushtuesi mbetet pushtuae po ne faza te caktuar i kane sdhene kulture popujve si Austria sllaveve (Kroaci, Slloveni, Ceki), ose Anglia (Indise, Hong Kongut dhe Malajzise e Afrikes etj)
Kjo nuk eshte propagande por fakte.
Pra sipas teje komunizmi ishte i mire po te mos bente bunkere. Dmth se dhuna, fukaralleku, industria kinezo-ruse do na lulezonin po mos benim 700 mije bunkere.Po me dollaret qe enver hoxha beri bunkere do ishte bere shqiperia Sot zvicewr ne turizem.
Eshte sistemi dhe kultura qe te zhvillon more trim dhe jo paret apo diktatura. Pare ka edhe Kuwajti po nuk kane ndonje zhvillim kulturor dhe as politik, vecse jetojne si parazite me paret e shitjes naftes.
Pse gjithmone njeriu kur nuk eshte mire fillon dhe kerkon gabimin te dikush tjeter. Patjeter qe turqia ka ndikimin e saj ne zhvillimin e Shqiperise ne shekujt e fundit, por duhet ta kuptojme ne rradhe te pare qe kemi vete shume gabime, pa pastaj te fillojme ti ndjame me te tjeret.
Ne preandorine Osmane ka pasur 22 Kryeministra Shqiptare. Disa nga njerezit me te shquar dhe me te pergatur kane qene shqiptare; pse nuk e rregulluan keta Shqiperine?
Ataturku vjen nga familje Shqiptare, Sami Frasheri ka shkruaar enxiklopedine e pare turke, Mehmet Akif Ersoy ka shkruar himnin turk etj etj figuara te shquara si ne turqi dhe ne Shqiperi, por kur vjen puna me shume kane dhene per te huajin sesa per vete.
Gjithashtu, Turqia nuk eshte shume mire per vete, pse kerkojme fajin tek nje qe ska ditur te zhvilloje vatren e vet.
Ndoshta ka ardhur koha qe te kerkojme fajin ne vetvete, dhe kur ta zgjidhim kete problem ndoshta perparojme. Ose ne te kundert do vazhdojme enderrimet "ah sikur te na kishte pushtuar austriaku a amerikane a dreqi ai i biri dhe jo turqia." Pushtimi eshte pushtim.
PershendetjePostuar më parë nga Klevis2000
Hai sa per muhabet. Edhe une dikur kam menduar se Rusia eshte dobet. Por Rusia me te vertete i ka 10000$ te ardhurat per banor, ka 10% rritje ne vit te ekonomise... dhe gjeja me interesante eshte se ende nuk ka filluar procesin e privatizimit.Sa per femra apo korrupsioni keto kane te bejne me mentalitetin e popullit rus dhe jo se jane te varfer.,
Une mendoj se Rusia eshte me mire se sa Turqia.
Pra duhet t`a kemi kujdes Rusine, sepse eshte nje kolloz ne rritje dhe mbas rreth 10 vjetesh do te kete te njejtat te ardhura si cdo vend evropian !!!!!
-DDR ishte shtet komunist sikurse Shqiperia dhe perafersusht ne te njejten kohe rane diktaurat. Ku eshte DDR sot (ajo pjese e Gjermanise nen sundimin rus) e ku eshte shqiperia sot?
-Cekia -Sllovakia?
-Sllovenia
-Kroacia.........
Tashti Bosnja, Shqiperia, shtetet e kavkazusit, etj. ku jane?
Beni nje analize te thjeshte se nen sundimin e kujt ishin keto shtete dhe zhvillimin sot.
Ndoshta do te keni me te qarte?
Megjithese faktoret jane te shumte duhet shikuar edhe te kaluaren se ne ate menyre i gjejme shkaktaret.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Postuar më parë nga Qerim
E rregulluam Shqiperine dhe tani po merremi me Rusine !
Cfare mendimi keni per projektin e naftesjellesit qe do arrije deri ne Vlore ?
Me qe ra fjala per investime !
Krijoni Kontakt