Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 54
    Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Citim Postuar më parë nga Klevis2000
    Une them se faji qendron se .......

Traboini
    i/e regjistruar
    Anëtar që prej : 09-12-2003
    Vendodhja: Afer gropes se WTC

Hiqe Shkronjen (T) te Turkut tek WTC dhe shikoje pse-ne.

Une them se sme behet te shkruaj o traboin po shikoje pak o pallosh rusine si eshte me 100 $ blen tre femra dhe tre tanke.Me 200 $ blen nje krytar bashkie dhe nje nendetese berthamore.Po kesaj turku ia ka fajin apo ateizmi.
    Sipas CIA Rusia e ka 10000$ te ardhura per fryme , Turqia 6500$ dhe ne 4500$.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga Traboini
    Dikush e tha siper se shkaku i gjendjes sone jane 500 vjet nen turqit. Kjo i thote te gjitha. Turqit na lane ate metalitet islamiko-orjental qe dominon te gjithe boten muslimane, duke perfshire edhe Shqiperine tone.

Gjithfare filozofash dhe mendimtaretsh japin arsye te ndryshme por te gjitha i tha Kadareja ne 1992 apo 1993 ne Le Figaro.

Ketu o vella eshte mentaliteti ne pyetje. Ai turkoshak.
    Edhe une jam i ketij mendimi, ne 500 vjet sundim turko-islamik ne Shqiperi nuk u hap nje shkolle, mendoni dhjetra breza injorante, te izoluar dhe te keqadministruar nga nje pushtues aziatik.

Sa per krahasim shikoni se renditja e nivelit ne Ballkan eshte ne perpjestim te zhdrejte me vitet e sundimit turk. Konkretisht:

1) Niveli me i larte Kroacia, Sllovenia e Hungaria (sundim europian austriak).

2) Serbia, Greqia, Rumania, Bullgaria (qe e fituan pavarsine nga turku 100 rreth 50-100 vjet para nesh), keto paten kohe ta marrin veten edhe pse paten fat te kene mbreter europiane (gjermane).

3) Shqiperia, Maqedonia, niveli i fundit u cliruan te fundit nga Turqit.

Edhe komunizmi jone ishte me barbari sepse u ngrit mbi mentalitetin anadollak te bijve te Haxhi Qamilit.

Kot nuk ka dale shprehja "ku shkel turku nuk mbin bari" per te treguar se kane qene rrenuesa e jo zhvilluesa, 500 vjet te humbura pa nje cope rruge, pa nje shkolle e pa asnje lloj industrie.

E ka prape qe u qan zemra per ta... sternipat e tyre

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Citim Postuar më parë nga Labeati
    Edhe une jam i ketij mendimi, ne 500 vjet sundim turko-islamik ne Shqiperi nuk u hap nje shkolle, mendoni dhjetra breza injorante, te izoluar dhe te keqadministruar nga nje pushtues aziatik.

Sa per krahasim shikoni se renditja e nivelit ne Ballkan eshte ne perpjestim te zhdrejte me vitet e sundimit turk. Konkretisht:

1) Niveli me i larte Kroacia, Sllovenia e Hungaria (sundim europian austriak).

2) Serbia, Greqia, Rumania, Bullgaria (qe e fituan pavarsine nga turku 100 rreth 50-100 vjet para nesh), keto paten kohe ta marrin veten edhe pse paten fat te kene mbreter europiane (gjermane).

3) Shqiperia, Maqedonia, niveli i fundit u cliruan te fundit nga Turqit.

Edhe komunizmi jone ishte me barbari sepse u ngrit mbi mentalitetin anadollak te bijve te Haxhi Qamilit.

Kot nuk ka dale shprehja "ku shkel turku nuk mbin bari" per te treguar se kane qene rrenuesa e jo zhvilluesa, 500 vjet te humbura pa nje cope rruge, pa nje shkolle e pa asnje lloj industrie.

E ka prape qe u qan zemra per ta... sternipat e tyre
    Une mendoj se nuk vetem faji i Turqise. Eshte pozita gjeografike e Shqiperise, qe si nyje midis lindjes dhe perendimit ka qene gjithmone terren luftrash.
    Edhe para pushtimit turk, Shqiperia ishte zona ku kufizohej Roma dhe Bizanti.
    Pozita e Shqiperise eshte e tille qe gjithmone do ekzistojne lidhje me Lindjen aziatike.
    Mu duk shume interesante kur lexova disa dokumente ,ku thuhej se perpara se Shqiperia te behej e krishtere, ne kohen e ilireve, ne Shqiperi mbizoteronte Mithraizmi, nje fe qe pati qendren ne Iran, pra po nje fe aziatike.
    Edhe periudha anadollake e komunizmit pati te njejtin qellim. Pra e vendosi Shqiperine si nje pike midis Lindjes dhe Perendimit, duke u ruajtur nga te dyja, dhe duke gjetur prehje tek nje vend aziatik si Kina.

Pra une mendoj se shkaku kryesor per prapambetjen eshte pozita jone gjeografike.

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Citim Postuar më parë nga Qerim
    Sipas CIA Rusia e ka 10000$ te ardhura per fryme , Turqia 6500$ dhe ne 4500$.
    or lal e di cpo thu ti me keto shifro apo ja ke fut kot se po ti kesh marre me te vertete nga Cia keto paska falimentuar dhe Cia per mua me keto shifra qe ke dhene ti.

Sa per ty labeat papnori pse sthua italiani edhe gjermani.Pse beheni kaq te "mencem" pse greqia nuk qe nenpushtimin turk.Po me dollaret qe enver hoxha beri bunkere do ishte bere shqiperia Sot zvicewr ne turizem.Po ju sju ka ngelk tjeter gje vetem se te luftoni si "don " kishoti me mullite e eres turke ose muslimane per hire te misionarizmin tuaj aspak argumentues.Te gjitha shtetet e ballkanit kane patur te njejten shkalle dhe nivel ekonomie por regjimi komunist per 50 vjet qe e beri ekonomine te centralizuar sipas jush ktaolikocentristet nuk ka pas faj fare sepse betonat e bunkereve i duheshin partise edhe duheshin hudh miliarda dollare per to.Ju ose jeni verberuar e nuk i shikoni gjerat haptas po i shikoni me uuretje tipike kryqezatash.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Sa per ty labeat papnori pse sthua italiani edhe gjermani.Pse beheni kaq te "mencem" pse greqia nuk qe nenpushtimin turk.
    Klevis-Haxhi Qamili:

faktet jane kokforta. Shqiperia mbeti e fundit ne Ballkan se u clirua e fundit nga Turqit.

Shkalla zhvillimit ballkanit eshte ajo qe kam pershkruar ne postin tim, te pelqen ty apo jo. ne se ke fakte na thuaj si na gjeti pavaresi nga turqit:

1) 99% analfabete.
    2) 0 industri, vec baraka punimesh artizanati te shek 16.
    3) 0 km rruge standarte.
    4) 3-4 lloj fesh e sektesh nder 1 milion banore

Cfare zhvillimi pritet nga ky trashegim i "shquar" turko-islam?

Ndersa gjermani e italiani na sollen (meqe i permende):
    Ne luften e I boterore:

1) Austriaket brenda 2-3 vjetesh (bilene kohe lufte) ndertuan rruget:
    Shkoder-Tirane
    Shkoder_Puke_Kukes
    Portin e Shengjinit
    Hekurudhe Shkoder-Shendgjin (qe mbas lufte u sabotua dhe zbatuesit u vrane nga serbet per arsye konkurrence te hekurudhes Serbi-Selanik).
    Dhjetra projekte te tjera te nje shkalle me te vogel, nje pjese te mbetura pergjyse nga kapitullimi austriak.

2) Italianet ndertuan (L1B):
    Rrugen Vlore-Tepelene-Permet
    Rrugel Vlore-Sarande
    Portin e Vlores

Papermende L2B kur ndertuan gjysmen e vendit nga Saranda ne Prishtine.

Ky pra eshte pushtuesi evropian qe per 3-4 vjet bere cka nuk beri pushtuesi aziaktik per 500 vjet.
    Besoj se nuk do ti akuzosh italianet per influence kristiane se, me shume ndertuan xhamija ne Shqiperi se kisha.

Pushtuesi mbetet pushtuae po ne faza te caktuar i kane sdhene kulture popujve si Austria sllaveve (Kroaci, Slloveni, Ceki), ose Anglia (Indise, Hong Kongut dhe Malajzise e Afrikes etj)

Kjo nuk eshte propagande por fakte.

Po me dollaret qe enver hoxha beri bunkere do ishte bere shqiperia Sot zvicewr ne turizem.
    Pra sipas teje komunizmi ishte i mire po te mos bente bunkere. Dmth se dhuna, fukaralleku, industria kinezo-ruse do na lulezonin po mos benim 700 mije bunkere.

Eshte sistemi dhe kultura qe te zhvillon more trim dhe jo paret apo diktatura. Pare ka edhe Kuwajti po nuk kane ndonje zhvillim kulturor dhe as politik, vecse jetojne si parazite me paret e shitjes naftes.

ErionB
    Anëtarësuar
    05-05-2004
    Vendndodhja
    Ne toke!!
    Postime
    125
    Pse gjithmone njeriu kur nuk eshte mire fillon dhe kerkon gabimin te dikush tjeter. Patjeter qe turqia ka ndikimin e saj ne zhvillimin e Shqiperise ne shekujt e fundit, por duhet ta kuptojme ne rradhe te pare qe kemi vete shume gabime, pa pastaj te fillojme ti ndjame me te tjeret.

Ne preandorine Osmane ka pasur 22 Kryeministra Shqiptare. Disa nga njerezit me te shquar dhe me te pergatur kane qene shqiptare; pse nuk e rregulluan keta Shqiperine?
    Ataturku vjen nga familje Shqiptare, Sami Frasheri ka shkruaar enxiklopedine e pare turke, Mehmet Akif Ersoy ka shkruar himnin turk etj etj figuara te shquara si ne turqi dhe ne Shqiperi, por kur vjen puna me shume kane dhene per te huajin sesa per vete.

Gjithashtu, Turqia nuk eshte shume mire per vete, pse kerkojme fajin tek nje qe ska ditur te zhvilloje vatren e vet.

Ndoshta ka ardhur koha qe te kerkojme fajin ne vetvete, dhe kur ta zgjidhim kete problem ndoshta perparojme. Ose ne te kundert do vazhdojme enderrimet "ah sikur te na kishte pushtuar austriaku a amerikane a dreqi ai i biri dhe jo turqia." Pushtimi eshte pushtim.

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641

Wink

or lal e di cpo thu ti me keto shifro apo ja ke fut kot se po ti kesh marre me te vertete nga Cia keto paska falimentuar dhe Cia per mua me keto shifra qe ke dhene ti.
    Pershendetje

Hai sa per muhabet . Edhe une dikur kam menduar se Rusia eshte dobet. Por Rusia me te vertete i ka 10000$ te ardhurat per banor, ka 10% rritje ne vit te ekonomise... dhe gjeja me interesante eshte se ende nuk ka filluar procesin e privatizimit.Sa per femra apo korrupsioni keto kane te bejne me mentalitetin e popullit rus dhe jo se jane te varfer.,

Une mendoj se Rusia eshte me mire se sa Turqia.

Pra duhet t`a kemi kujdes Rusine, sepse eshte nje kolloz ne rritje dhe mbas rreth 10 vjetesh do te kete te njejtat te ardhura si cdo vend evropian !!!!!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    -DDR ishte shtet komunist sikurse Shqiperia dhe perafersusht ne te njejten kohe rane diktaurat. Ku eshte DDR sot (ajo pjese e Gjermanise nen sundimin rus) e ku eshte shqiperia sot?
    -Cekia -Sllovakia?
    -Sllovenia
    -Kroacia.........
    Tashti Bosnja, Shqiperia, shtetet e kavkazusit, etj. ku jane?
    Beni nje analize te thjeshte se nen sundimin e kujt ishin keto shtete dhe zhvillimin sot.
    Ndoshta do te keni me te qarte?
    Megjithese faktoret jane te shumte duhet shikuar edhe te kaluaren se ne ate menyre i gjejme shkaktaret.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga Qerim
    Pershendetje

Hai sa per muhabet . Edhe une dikur kam menduar se Rusia eshte dobet. Por Rusia me te vertete i ka 10000$ te ardhurat per banor, ka 10% rritje ne vit te ekonomise... dhe gjeja me interesante eshte se ende nuk ka filluar procesin e privatizimit.Sa per femra apo korrupsioni keto kane te bejne me mentalitetin e popullit rus dhe jo se jane te varfer.,

Une mendoj se Rusia eshte me mire se sa Turqia.

Pra duhet t`a kemi kujdes Rusine, sepse eshte nje kolloz ne rritje dhe mbas rreth 10 vjetesh do te kete te njejtat te ardhura si cdo vend evropian !!!!!

E rregulluam Shqiperine dhe tani po merremi me Rusine !

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641

re.Tani Athine

Cfare mendimi keni per projektin e naftesjellesit qe do arrije deri ne Vlore ?

Me qe ra fjala per investime !

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Lek Zogu me se fundi ka nje strehe..
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 26-11-2005, 13:42
  4. Projekti i zhdukjes së shqiptarëve - Ivo Andriq
    Nga Dita në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 26-02-2005, 18:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •