Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-10-2007
    Postime
    63

Të bëhesh i besueshëm

Cili është sipas jush shqetësimi më i madh në jetën tuaj si burrë a grua?
    Studimet tregojnë se burrat e vënë domethënien në majën e peshores së tyre të vlerave. Nëse një grua e ul një burrë në ndonjë mënyrë dhe e prek atë në sedër,
    ajo do ta marrë patjetër tërheqje ose zemërim. Kurse gratë nga ana tjetër vlersojnë sigurinë. Ata kan nevoj për sigurin e një shume të mjaftushme parash dhe të një mjedisit të sigurt. E megjithatë më shumë se qdo gjë tjetër, një grua ka nevojë për sigurin e të qënit e aftë për ti besuar burrit të saj. Kur ajo është e sigurt për këtë ajo do të shlirohet në shum sfera.
    Quditrisht, të jesh i besueshëm është një forcë e karakterit që nuk theksohet shumë keto ditë. Por besueshmëria është baza për një dashuri, martesë dhe mardhënje seksuale të qëndrueshme dhe intime.

Një indetitet i përbashkët
    Për të arritur intimitet , një qift duhet të ketë një indetitet të përbashkët ose një mardhënje ne . Një qift duhet të përpiqen për sinqeritet dhe ciltërsi dhe të jen të hapur ndaj njëri- tjetrit. Pa besim, nuk mund të ketë as sinqeritet as afërsi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    Një mik e kishte nuhatur se gruja e tij po tërhiqej fizikisht dhe emocjonalisht ndaj një burri me te cilin ajo punonte. Burri ia shprehi dashurinë e tij, e ndihmoj atë në situata të vështira, dhe ia bëri të ditur se ai kujdesej vërtet për të . Duke u prehur në dashurinë të pa kushtëzuar të burrit të saj dhe përkushtimit të tij ndaj saj si gruaja e tij, ajo i besoi atij duke i treguar trazirën të sajë të brendshme. Në vend që ta dënonte atë ai e siguroi për mbështetjen e tij me lutje në përpjekjet e saj për të rregulluar problemin e saj të ndjenjave të saj. Brenda disa javësh ata arritën të zhvillonin një mardhënje të re të dashurie me besim aq të fortë sa që qdo kercnim që mund të ndërhynte në të u menjanua.
    Nëse ju nuk e keni atë ndjenjë të besimi se partneri juaj është besnik, i (e) besushëm dhe mendon gjithnjë më të mirën tuaj me dhe më mirën pë ju thuajse e pamudur që të jeni e hapur dhe të kultivoni një mardhënje intime dhe të qëndrushme. Ju mund të jetoni të dy në të njejten shtëpi, por do të jeni të dy të vetmuar jashë mase .
    Duke komentuar mbi një vetmi të tillë, Riqard SHtraus shkruan: Vetmia është një gjë e tmershme. Ajo është zbrazti, papajtushmëri, mungesë bashksie dhe shoqërie personale. Vetmia është mungesë për të ndarë vetveten me dikë që arrin të kuptojë - dikë me të cilin ju mund të gezoni një perkushtim dhe besim të përbashkët.
    Si karakteri edhe besimi nuk është fryt i punës në një natë të vetme , por kultivohet gjat periudhes të gjatë kohore. dhe më shumë njerz po ndergjegjsohen për nevojen për të ndërtuar besimin në një mardhënje , sidomos kur ata shpresojn për të zhvilluar një marrdhënje kuptimplotë.
    Një studentë e rrëfeu se në më të shumtën e rasteve, kur une shoh veten në shtrat me dikë,
    më vjen shumë keq që kam arritur deri në atë pikë.Derisa arruta një pikë ku e dija se natë do ta përfundoja duke kaluar natën me të gjithqka shkoj poshtë e më poshtë. Unë vetëm sa bëja lëvizjet. Ka patur raste kur kam dashur vetëm ti jap fund gjithqkaje dhe mënë fund hoqa dorë nga këto ngatresa kur e kuptova se seksi nuk është i mirë kur nuk ka një besim dhe dashuri të vërtetë.Pa të nuk ja vlen mundimi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    Një mik e kishte nuhatur se gruja e tij po tërhiqej fizikisht dhe emocjonalisht ndaj një burri me te cilin ajo punonte. Burri ia shprehi dashurinë e tij, e ndihmoj atë në situata të vështira, dhe ia bëri të ditur se ai kujdesej vërtet për të . Duke u prehur në dashurinë të pa kushtëzuar të burrit të saj dhe përkushtimit të tij ndaj saj si gruaja e tij, ajo i besoi atij duke i treguar trazirën të sajë të brendshme. Në vend që ta dënonte atë ai e siguroi për mbështetjen e tij me lutje në përpjekjet e saj për të rregulluar problemin e saj të ndjenjave të saj. Brenda disa javësh ata arritën të zhvillonin një mardhënje të re të dashurie me besim aq të fortë sa që qdo kercnim që mund të ndërhynte në të u menjanua.
    Nëse ju nuk e keni atë ndjenjë të besimi se partneri juaj është besnik, i (e) besushëm dhe mendon gjithnjë më të mirën tuaj me dhe më mirën pë ju thuajse e pamudur që të jeni e hapur dhe të kultivoni një mardhënje intime dhe të qëndrushme. Ju mund të jetoni të dy në të njejten shtëpi, por do të jeni të dy të vetmuar jashë mase .
    Duke komentuar mbi një vetmi të tillë, Riqard SHtraus shkruan: Vetmia është një gjë e tmershme. Ajo është zbrazti, papajtushmëri, mungesë bashksie dhe shoqërie personale. Vetmia është mungesë për të ndarë vetveten me dikë që arrin të kuptojë - dikë me të cilin ju mund të gezoni një perkushtim dhe besim të përbashkët.
    Si karakteri edhe besimi nuk është fryt i punës në një natë të vetme , por kultivohet gjat periudhes të gjatë kohore. dhe më shumë njerz po ndergjegjsohen për nevojen për të ndërtuar besimin në një mardhënje , sidomos kur ata shpresojn për të zhvilluar një marrdhënje kuptimplotë.
    Një studentë e rrëfeu se në më të shumtën e rasteve, kur une shoh veten në shtrat me dikë,
    më vjen shumë keq që kam arritur deri në atë pikë.Derisa arruta një pikë ku e dija se natë do ta përfundoja duke kaluar natën me të gjithqka shkoj poshtë e më poshtë. Unë vetëm sa bëja lëvizjet. Ka patur raste kur kam dashur vetëm ti jap fund gjithqkaje dhe mënë fund hoqa dorë nga këto ngatresa kur e kuptova se seksi nuk është i mirë kur nuk ka një besim dhe dashuri të vërtetë.Pa të nuk ja vlen mundimi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-10-2007
    Postime
    63

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    Loni barbah, një psikolog social, dhe linda levin, psikoterapiste, kanë vënë re gjatë sensioneve të tyre kshilluse se besushmëria është një faktor që lejon lirin dhe të qonë në përkushtim: Gratë në marrdhëniet e sigurta dhe përkujdesëse thonë se ndihen më pakë të vetëdishme, e më të afta për ta dhënë veten ne një përvojë sensuale sepse ata u besojnë partnerëve të tyre dhe ndihen të pranuar prej tyre .
    Une besoj se besushmëria është thjeshtë një pasqyrim i asaj se si n jemi thellë në brenda dhe qfarë kemi rezultuar të jemi.Dhe kerkohet kohë për ta ndërtuar këtë cilsi ne karakterin tonë

Tema të Ngjashme

1. Si të bëhesh musliman
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 09:57
  2. Si bëhesh bir i Perëndisë?
    Nga i krishteri në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-09-2008, 21:57
  3. Cilët janë lojtarët më të besueshëm në fushën e futbollit?
    Nga Davius në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 18-11-2007, 19:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •