Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 32 prej 32
    Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Jh

juve, ne pergjithesi, sektet e reja, jeni shume te fantaksur, edhe pse ende pa njohuri te nevojshme, jeni kaq shabllone ne gjykimin qe i beni shekujve, sa MAHNITET njeriu.

Une nuk dua te te jap shpjegime se si, qysh e tek, por pastoret protestante qe kane shtene ne dore Shqiperine, nuk ka asnjeri prej tyre asnje forumim edukativ teologjik apo historik kishtar, edhe pikerisht keta persona, me te njejtat motive si edhe juve, gjykonin Kishen ne te njejtat forma, duke ju mesuar edhe juve, rrjedhimisht.

Por kur ben muabet me ta, te bie menjehere ne sy mungesa e theksuar e kultures qe kane.

Mendimet tua jane pjelle e levizjeve anti-zot te mesjetes, qe benin thirrje per rebelim kundra cdo gjeje qe kontrollohej nga koncepti Zot, levizje qe frymezuan edhe rremujat protestante.

Juve kujtoni se po na tregoni vella irineun, sikur te tjeret se njihkan. Keni shume guxim.

Ajo qe ju thashe eshte se dikuria e gjuheve te panjohura u zhduk gradualisht nga jeta e Kishes, pra nuk thashe se nuk ka qene asnjehere, sikurse as nuk thashe se as nuk ekziston fare.

Ne Kishen ortodokse, si edhe ate latine katolike njihen shume raste shenjtoresh respektive gjate gjithe shekujve, te cilet kane folur ne gjuhe te panjohura, por jo tinguj te pamarre vesh.

Psh, thuhet se Shna Nou (Shen Andoni i Padoves), ndjekes i Shen Franceskut (per katoliket) kur u therrit para kolegjialittetit papal per te paraqitur mesimet e urdherit franceskan, meqe ky ishte gojetar, ai edhe pse u foli nje audience kardinalesh nga vende e gjuhe te ndryshme, te gjithe ata e morren vesh se per cfare ai predikoi, fjale per fjale, edhe e aprovuan.

Apo shembej te tille njihen ne plote raste: At Paisi i Malit te Shenjte ndodhte qe te rrefente franceze, edhe pse si grek, nuk dinte asnje gjuhe vecse greqishtes, edhe merreshin vesh shume mire.

Sidoqofte, dhurata e gjuheve te panjohura ne ate perhapje si ne kohe te apostojve nuk eshte pare me, sikurse edhe dhurata e profecise! E keto kane shpjegimet e tyre.

Shen Irineu ka qene ende i koheve apostolike.

Sa per Biblen e ke gabim. Protestantet kane heqe jo pak por 10 libra, e donin te hiqnin edhe me teper se kaq.

Kur une ju shoh juve, ty, Lieveintwoplaces etj se cfare kepusni neper forum, une e kuptoj fare mire pse kisha romano katolike (nuk ua ndaloi) por kontrollonte leximin e shkrimeve qe te behej brenda kontekstit kishtar. Ju sot me shkolle, e kepusni gafa, po ne ato kohe analfabetizmi, mungese informacioni per sqarim, supersticioni, sa e lehte do te ish te gabohej?
    Jezusi tha ata qe dote besojne tek une keto shenja do ti percjellin do te flasin ne gjuhe te tjera do te debojne demone do ti shkelin me kembe pushtete e erresires dhe nuk do ti gjeje asgje nese dike nuk e percjellin keto shenja ka shume mundesi qe te mos jete besimtar fare.Si puna e atyre qe donin te debonin demon (7 vellezerit e skevit)dhe i thoshin frymes se lig te perbetohemi per palin qe prediko0n Krishtin.Por fryma e lig u pergjigj une e njoh palin edhe Jezusin e di kush eshte POR TI KUSH JE? pra i tha qe ti sme debon dot sepse ske ndricim nga Perendia dhe ju hodh dhe e rrahu keq te gjith ata.Ata nuk ishin besimtare fare vetem se po perpiqeshin te imitonin palin Por duhet fuqia e frymes se shenjte qe te na japi besimin dhe zbulesen per te qene te percjelle nga keto shenja .
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Citim Postuar mė parė nga Peniel Lexo Postimin
    Megjithėse e vjetėr kjo temė, faleminderit qė e solle nė skenė pėrsėri. Kam pasur rastin tė bisedoj mbi kėtė dhunti me tė dyja palėt, me ata qė Perėndia ua ka dhuruar dhe e pėrdorin dhe me ata qė Perėndia nuk ua ka dhuruar dhe kanė njė qėndrim tė caktuar rreth kėsaj teme. Tė mos harrojmė se e folura nė gjuhė ėshtė dhunti dhe kėtė e jep Fryma e Shenjtė.

Bibla flet shumė qartė lidhur me kėtė ēėshtje dhe nė asnjė mėnyrė nuk mund tė mohojmė ekzistencėn e kėsaj dhuntie. Tani nėse ka besimtarė apo pastorė qė nuk bien dakort me ekzistencėn e kėsaj dhuntie, atėhere nevojitet njė studim mė i thellė dhe i hollėsishėm dhe mbi tė gjitha, ndriēim nga Perėndia.

Zoti ju bekoftė.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    I bekuari peniel
    Perendia nuk ja mban askujt dhuratat e tij por i jep pa anshmeri sepse keshtu eshte natyra e tij dhenes dhe i paanshem
    Nuk dua te behem mesues te me falesh nqs dukem i tille
    Kush jam une te mesoj dike qe e ka mesuar fjala e Perendise?
    Vetem doja te shtoja te ajo qe ti the qe sigurisht qe eshte shume e vertete qe Zoti jep dhuraten e gjuheve dhe ua jep atyre qe e kerkojne
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Letra e Kishės sė Romės drejtuar Kishės sė Korinthit
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 16:35
  3. Jeta e Shėn Nilit - 7 maj, 12 nėntor
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 22:19
  4. DOKTRINA - Kapitulli III: Trinia e Shenjtė
    Postimi i Fundit: 15-03-2005, 23:02
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •