Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-08-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    9

Lidhja ne rrjet e disa Kompjuterave

Kam 5 kompjutera dhe i kam te lidhur ne rrjet, problemi eshte se nuk kane te gjithe te njejtin version windows.
    Ka me os win98, win ME, win XP,
    Une kam mundur te bej lidhjen midis XP dhe 98 por nuk mund te bej konfigurimin e komp qe ka win ME.
    Faleminderit Nese mund te me ndihmoni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-08-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    9
    Po bashkangjis nje foto te (Setup a home or small office network) dhe nuk di se cilen mund te zgjedh, ose pasi une bej konfigurimin njelloj si tek komp. tjere dhe krijoj diskun nuk punon perseri.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-03-2003
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    21
    me dergo informatione me te hollsishme, se ndoshta edhe e gjej kohen te te ndihmoj.
    A ke nje Server qendror? Kush funktionon si DHCP-Server? Apo ke marre ne cdo komputer parametrat automatik?
    Ne cdo njerin nga komputerat shko ne COMMAND (Start, Run) dhe kryej kete komando "ipconfig /all" (pa " " dhe me nje blank ne mes). Rezultatet qe merr nga cdo komputer mi dergo me pas mua. Ne baze te atyre rezultateve mund te te ndihmoj.
    Pershendetje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-08-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    9
    Kam marre ne cdo komp parametrat automatik dhe punojne por komanda (ipconfig /all) nuk i jep te dhenat sepse hapet dhe mbyllet automatikisht.
    Faleminderit

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    A-Shehu,

Nuk ke dhene shume hollesi per lidhjen qe ke bere dhe kerkon te besh midis kompjuterave.

Kur thua qe i ke lidhur kompjuterat ne rrjet e ke fjalen per ne internet apo ne nje rrjet lokal? Si eshte bere lidhja? I lidh tek ndonje hub, switch, router? Si lidhesh ne internet? Cfare lidhje kerkon te besh? Do te ndash vetem internetin apo do qe kompjuterat te ndajne informacion me njeri tjetrin? Cfare windows kane kompjuterat? Win 95, 98, 98se, me, nt, 2000, xp home, xp pro?

Pasi tu pergjigjesh ketyre pyetjeve do jemi ne gjendje te te ndihmojme me mire.
    Edi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-03-2003
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    21
    Postuar mė parė nga A-Shehu
    Kam marre ne cdo komp parametrat automatik dhe punojne por komanda (ipconfig /all) nuk i jep te dhenat sepse hapet dhe mbyllet automatikisht.
    Faleminderit
    Hi,
    duhet te hapish Command, kjo eshte poshte Start, Run. Aty duhet te tipish se pari, si vijon:
    - ne Windows 95, 98, ME: Command (te hapet nje dritare me sfond te erret, aty duhet te japish me pas kommanden: ipconfig /all)
    - ne Windows 2000, Xp mjafton Cmd, po aty te hapet dritarja me sfondin e zi dhe tip kommanden e mesiperme.

Ne kete dritare ke mundesi pastaj ti lexosh rezultatet e kesaj kommande.
    pershendetje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-08-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    9
    Faleminderit se pari per pergjigjen!
    Komp i kam te lidhur ne nje rrjet lokal me ane te nje switch-i dhe komp. kane windows 98 , win Xp, dhe win ME. dhe une dua qe te mund te marr te dhena nga njeri komp tek tjetri. Une kam bere lidhjen mes komp me win xp dhe win 98 por nuk po bej dot konfigurimin e komp. me win ME.
    Kam dhene fig me siper por kur e bej konfig si tek te tjeret nuk ecen. mund te me japesh mundesisht vazhdimin.
    Faleminderit nese me ndihmoni!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-08-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    9
    Faleminderit per pergjigjen! Miri 98
    Por problemi eshte se Une e kam bere konfigurimin e 4 komp qe kane win 98 dhe win xp dhe me ka mbetur vetem njeri qe ka win ME dhe nuk dua qe te nderroj sistemin.
    Rruga qe me tregove me duket me e gjate dhe une nuk di shume.
    Pershendetje dhe Faleminderit!

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Kam kohė qė se pėrdor Win ME por nuk mbaj mėnd tė jetė ndryshe nga win 98. Sigurohu qė windows ME ka tė njėjtėn workgroup si dhe kompjuterat e tjerė. Kontrollo qė win me merr adresėn IP tė saktė.

Pėr tė bėrė kėtė shkto tek start > run > winipcfg

Adresat e kompjuterave duhet tė jenė tė njėjta pėrveē numrit tė fundit tė IP qė ndryshon.

192.168.0.1
    192.168.0.2
    192.168.0.3

Tė gjithė kompjuterat duhet te kenė tė njėjtėn gateway dhe subnet. Nqs kompjuteri e merr IP tė saktė, provo tė hapėsh network neighborhood dhe tė futesh tek kompjuterat e tjerė.

Gjithashtu shko tek my computer dhe provo tė futesh tek kompjuterat e tjerė duke pėrdoru emrin e kompjuterit ose duke pėrdorur adresen IP.

psh: \\Kompjuteri_98 ose \\192.168.0.2

Tė gjithė kompjuterat duhet tė ndajnė skedarėt dhe printerat e tyre nė rrjet. (file and printer sharing). Kėtė mund ta bėsh tek start > settings > control panel > network connections

Nqs pėrdor procesin automatik te windows XP, fut diskun dhe ndiq tė njėjtat hapa qė ke ndjekur me kompjuterat e tjerė qė kanė windows 98.

Lexo edhe kėto tema qė janė hapur mė parė nė forum.
    http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=28788
    http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=29896
    Edi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-08-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    9
    Faleminderit per pergjigjen !!
    Po e provoj dhe njehere dhe po i kontrolloj mire konfigurimin, Megjithate me keto qe me the besoj se jan ete mjaftueshme.
    Faleminderit dhe njehere shume per pergjigjen tuaj.
    Pershendetje

Tema tė Ngjashme

1. Lidhja Shqiptare e Prizrenit - 10 qershor 1878
    Nga Taulant-Dardani nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 11-06-2023, 07:23
  2. Procesi i Pavarėsimit tė Kosovės
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  3. Lidhja e dytė e Prizrenit
    Nga shendelli nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 18-12-2011, 11:46
  4. Ilirėt - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  5. Si vjen bashkimi kombėtar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •