Close
Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 134
    i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    A ka pasur përzierje të popullsisë turke me atë shqiptare gjatë pushtimit osman?

Normale qe ,Po ka pat 500 vjet te Pushtuar e kusur nga Turqit Ca do Mendosh ka pas dhe shum blies !!!!!!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Tema që në fillim kish marrë një kahje të gabueshme si p.sh.

Postuar më parë nga shqipëtarët e Shqipërisë:
    Ne ju kemi mbajtë në shtëpitë tona kur iu dëboi shkjau nga Kosova
    Postuar më parë nga shqipëtarët e Kosovës:
    Ju na keni detyruar të paguajmë qira
    Këto që i citova më sipër nuk e kanë pasë vendin në këtë temë.

Për temën:
    Pyetja është dashur të jetë, se sa jemi përzier.
    Me turq jemi përzier aq pak sa nuk ka ndikur në racën tonë aspak.
    Atë vajzën që kishte folë në fillim e kishin kritikuar mjaft kështuqë nuk pe nguci má, pasiqë qenka e re e mundet me u nervozue...lol..
    Veçse Shqipëtarët në Perandorinë otomane nuk ishin të ndarë sikurse sot, pra çfarë ka ndodhë me njërën krahinë ka ndodhë edhe me tjetrën.
    Gjithashtu përdhunime ka pasë por jo aq shumë sikurse ka pasë në shkjeni apo junan dhe turqët gjithëmonë kanë marrë femrat me vete në Anadoll, për këtë flet fakti se sot turqët janë më shumë të bardhë ndërsa turqët e vërtetë me fizionomi japoneze janë një pakicë apo një relikt në ditët e sotme.
    Në përgjithësi turqët kanë mbetur turqë këtu në Kosovë pasi deri vonë e konsideronin veten si më superiorë, ata nuk janë asimiluar në shqipëtarë.
    Përkundrazi shqipëtarët që posa vinin nga fshatrat në qytet, fillonin të flisnin turqishten dhe të mbaheshin për turq, në mënyrë që të barazoheshin me qytetarët e vjetër që në kohën e Halldupit kishin pasë statusin e "shehërlinjve".
    Pastaj një pjesë e madhe e turqve veqse janë larguar në Turqi pas shembjes së Otomanit, ndërsa shumica e turqve në Kosovë janë shqipëtarë të shëndrruar në turqë, apo shqipëtarë turkofonë.
    Serbët ndërkaq duke pasë parasysh se një pjesë janë rracë Dinarike pra iliroshqiptarë të asimiluar, një pjesë tjetër Neodanubiane (sllavë tipikë), ndërsa një pjesë tjetër janë nga raca mesdhetare, pra si u bënë mesdhetarë këta?
    Në kohën e Bizantit ushtarët pernadorakë flenin me shkina dhe kështu ua ndërruan rracën.
    Gjithashtu grekët kanë prejardhje aq të larmishme sa nuk u takon fare të flasin për neve.Ata kanë këtë mixim:
    -Turq mongolë
    -Egjiptas
    -Fenikas
    -Romakë
    -Shqipëtarë të vetëharruar
    -Shkije
    -Romë
    etj. etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alibaba : 16-09-2006 më 18:19

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Benni

Osmanet ne pergjithsi shkonin ne ekspedita pa grate e tyre.

Grate dhe nevojat fiziologjike ata i plotesonin atje ku ngrinin caderet.
    Ne ate kohe nuk ka patur as abortime dhe as perzervativa,
    Se pari, nuk eshte e thene qe Osmani te jete "Turk Anadolli". Ushtaret ata i sillnin nga te gjitha viset e Perandorise.

Se dyti, ushtri pa rrospi nuk ka.

Se tredi, mos kujto zotrote se eshte e lehte ta lesh femren me barre.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga DeuS
    Nese nuk e ke kuptuar deri tani , gjynah me vjen.

Nese ka komb qe do ta mallkoja , eshte vetem Turqia ( qe per cudi sot kembejme relata shume te mira me njeri-tjetrin ). Turqia te rrenoi . Turqia te dogji . Turqia te la 500 vjet mbrapa . Turqia te mallkoi . Turqia te ( kete e kupto vete ) katragjyshet. Me pak fjale Turqia te bastardoi.

Sigurisht qe do kete nga ato qe do na mbushin mendjen qe keto gjera qe thashe nuk jane te verteta , duke na sjellur fakte te ndryshme per te provuar te kunderten ( keshtjella ne ajer ) , por uroj qe te mos genjehesh shume shpejt.

Poshte Turku !

Ps....Apo nuk po shoh edhe filmin " Skenderbeu " tani , te sjellur ne forum nga Rakku. Nje force me teper per te shprehur urrejtjen qe kam ndaj tyre.

Ve bast qe dikush do thote prape qe nese kam pare filmin do ta kem pare edhe rezistencen Arbereshe ndaj tyre.

Eh Katragjyshet tona te shkreta ........
    He, he, parimisht pajtohem me ty gjer ne fund, konkretisht dhe praktikisht , jo!
    E para, nuk ishin turqit ata qe na i bene te zezat drejtperdrejte, ishin greket dhe serbet dhe italianet, mos t'i harrojme dhe keta. Kurse budallenje me brire ishim ne shqiptaret. Te gjitha kombet perreth lidhen lidhen aleanca e vasalitete te qendrueshme me turqine ndersa ne luftonim per ti mbrojtur.
    Dhe kur u munden te gjitha ushtrite tona, pastaj keta si vezire te mire i kshillonin turqis si te na zhdukin faren. Si te na e marrin pushtetin qe kishim ne bizant kishat e shkollat, si te na e ndalojne faljen dhe shkollimin ne gjuhen tone amtare, gjithnje me keshille "se po u lejove shqiptareve krenare te marrin sado pak kembet dhe diturine qe kishin, per pake vjete do te hyjne ne stamboll si ngadhnjimtar, si gjithe te paret e tyre, po na jipni neve kishat dhe ingerencat tjera dhe ne do tu sherbejme me neshtrim dhe do te bejme c'mos ta ruajme pushtetin tuaj sa me gjate mbi racen e panenshtrueshme shqiptare" por duke perdorur termin "racen e eger".

Tani qe kemi mbledhur pak mend, dhe tani qe e kemi kuptuar se vellezerit tane grek dhe serb per nga feja, jane aspak vellazeror me te krishteret shqiptar, perkundrazi do te lidheshin me djallin dhe do te digjeshin ne ferr vetem per t'i bere keq ketij vellau te madh, eshte me mire qe ne te miresojme punet tani me Turqine e modernizuar se sa armiqte tane.
    A s'thua ti?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    postuar nga Jamarber
    shume emigrante te kosoves dhe shqiptareve te maqedoniseqe punojn e jetojn ne kurbetkane dy tre lagje gra e femi,ata edhe ne muhabet kure pyesin per dikan pyesin :A ESHTE TURK APO KAURRE,NE VEND ME PYET A ESHTE SHQIPTARE ,
    Në Kosovë nuk të pyet kush se çfarë feje je, as që intereson kujt se si falesh ti, pos disa mjekrrave të pakta nga të dyja palët.Mjafton të dëgjoje se si flet shqip dhe muhabeti është i gatshëm ndesh me çaj e ndesh me kafe.
    Për në Diasporë nuk di ç'të them se nuk kam ndenjur shumë jashtë vendit.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Kjo është përbërja e grekëve, jo dhe aq studiuar.Nëse studiohet si duhet dalin edhe raca tjera në pah.

Greece = 40% East Mediterranean,
    25% Dinaricized Mediterranean,
    20% Alpine (most common in Epirus),
    10% Dinaric,
    5% Nordish

Biznesmen i ardhshem Maska e Tepelenas_nr_1
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    Athina fck city
    Postime
    202
    Po ka ..madje ka nje perzerje te madhe .Por kjo gje ka ndodh per te gjitha vendet ballkanike edhe vet turqia .Turqit mirrnin popullesit e vendeve te cilat pushtonin dhe i benin turq ...duke marr popullesia turke karakteristika te reja..ndaj dhe sot ne turqi mund te shiko bjond ..sy bojqiell etc//keto gjera kan ndodh dhe ne vendet ballkanike ca vende e pranojen ca jo.Si do qe te jet ne serbi dhe ne greqi ka patyr gjithnje nje lloj rryme nacionalizmi e cila kjo rryme ka deformuar historin sipas interesave te veta.Fakti eshte kyj shqiptaret megjithese jan perzyer me shume popuj ..gjithnje i kan mbajtur karakteristikat e tyre ..ndaj dhe sot eshte e lehte te njoheh nje shqiptar..psh kur eshte ne nje vend te huaj ...kemi karakteristika te perbashketa dhe keto karakteristika dallohen me shume tek shqiptaret se sa tek cdo tjeter vend.
    Mind is like a parachute it works best when it is open
    Dalai Lama

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Tepelenas
    ti mund ta flasesh per veten tende.
    Sa per mua dhe Alibaben
    ne jemi te sigurte se kemi gjak dhe race te paster!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    teknollogjia zoterinj teknollogjia. u demaskuan te gjithe ata qe besojne akome qe atehere nuk kishte kyca p qe hapeshin vetem mbas kontrollit DNA.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    teknollogjia zoterinj teknollogjia. u demaskuan te gjithe ata qe besojne akome qe atehere nuk kishte kyca p qe hapeshin vetem mbas kontrollit DNA.
    Për t'i besuar testit të DNA, duhet që edhe unë të kam njohuri apo të dij t'i studioj ato.Pra duhet që unë vetë të jam hulumtuesi, e jo të vijë turli greku anglezi e francezi e të mashtrojë me sy në ballë.
    Sepse derisa ti nuk ke njohuri të mjaftueshme rreth gjeneve ai tipi e bën një analizë sa për sy e faqe e pastaj të thotë: ja rezultati ti je me prejardhje "greke"
    Dihet se gjenet dhe raca janë një.Çfarë gjene ke asaj race i takon.
    Prandaj mënyra më e mirë e studimit gjenetik është ajo e jashtme pra klasifikimi racor.
    Të përzihesh me një popull tjetër do të thotë të kesh ngjashmëri racore me të, dhe me sa di unë ne jemi larg nga raca mongole altaike.
    Unë personalisht deri në gjeneratën e tetë i njoh stërgjyshërit dhe stërgjyshet e mia si nga nëna si nga babai, që të gjithë janë shqipëtarë madje një pjesë e konsiderueshme nga Shqipëria e Veriut.

Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Letersia Shqiptare
    Nga new-man në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •