Close
Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 134
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Dreri islamizimi tek shqiptarët ka ardhur me dhunë, por disa sikur puna e Mirditës, Himara dhe disa krahina tjera i kanë rezistuar apo ndoshta edhe kanë pasur më pak dhunë.
    Luftat e Skenderbeut dhe Arbërisë, dëshmojnë se shqiptarët jo që nuk e kanë dashur fenë islame por as edhe turqit në përgjithësi dhe ata kanë ardhë me forcë e dhunë dhe po me forcë e dhunë edhe kanë islamizuar një pjesë shqiptarësh.
    Mirëpo, e mira është tani që janë duke u larguar masivisht nga islamizimi shumica shqiptare dhe shpejt nuk do të ketë më të tillë.
    Për punën e grekut, kanë qenë disa shqiptar që e kanë quajtur veten ashtu këto vitet e fundit por për interesa ekonomike (edhe pse as kjo nuk arsyetohet, prapë sepse është gjëja më e fëlliqur që mund të bëj njeriu) dhe tani nuk ka më të tillë dhe nuk do të ketë.
    Tung
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar Maska e Dreri
    Anëtarësuar
    02-06-2002
    Vendndodhja
    Florida
    Postime
    661
    Dodon
    Edhe une do doja sinqerisht qe te pakten asimilimi te jete kryer me dhune
    muzg i heshtur

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Sfetigrad
    Shumë serb dhe grek na kanë quajtur neve turq në të kaluarën vetëm për të arsyetuar para botës pushtimin e tokave tona. E dijnë ata fare mirë se çfarë jemi dhe kush jemi.
    Mirëpo, edhe ato toka do të vij koha shumë shpejt që do ti rrimarrim sepse çfarë është e jona- është e jona dhe nuk e gëzon dot kush tjetër përveç neve.Prandaj edhe medoemos do të detyrohen të na i kthejnë.

Tung

Rrofte Shqiperia Etnike

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Postuar më parë nga Dreri
    Dodon
    Edhe une do doja sinqerisht qe te pakten asimilimi te jete kryer me dhune
    Të jeshë shumë i bindur sepse për këtë kemi shumë dëshmi, neve po të kishim dashur turkun nuk do të kishim bërë lufta gjithmonë gjatë gjithë sundimit të tyre. Pastaj, kanë qenë puna e fjetjes me grua të shqiptarit në natën e parë të martesës nga ana e vezirëve, pastaj puna e taksave, pastaj puna e qenies në vijë të parë të frontit në lufta etj. etj. pra shumë e shumë faktor.
    Pastaj ne nuk kishim aleat shumë të afërt që të ndikonte tek Turqia që të ulte zullumin sikur kishin në atë kohë greku e serbi Rusinë.
    Pra, kanë qenë shumë faktor që kanë ndikuar në islamizimin e shqiptarëve dhe që është më kryesorja e gjithë kjo është bërë pa dëshirën e shqiptarëve sepse po t'ishte pyetur dëshira e shqiptarit asnjë këmbë turku nuk do të kishte shkelur tokën arbërore kurrë, dhe jo më t'ia ndërronte fenë një pjese të kombit tonë.
    Tung

Rrofte Shqiperia Etnike

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Sfetigrad, sigurisht qe jemi perzier me Turqit si edhe Turqit me ne. Por fakti qe jemi me shume musliman nuk i ben aspak Sllavet edhe Greket me pak te perzier se ne. Nuk e di per Serbet por Greket te pakten gjysmat e mbiemrave i kane me prej'ardhje turke dhe vec asaj ne kohen e pushtimit osman edhe Serbet me Greket musliman ishin por mbasi iken Ottomanet ju rikthyen fese se meparshme, kurse ne nuk e bem. Edhe gjeografikisht Shqiperia ishte me e larguar nga Stambolli dhe forcat e Sulltanit sa here i versuleshin Shqiperise nga Maqedonia vinin. Fund qe ne fillim te shekullit te 18 ne Shqiperi nuk udhehiqnin ushtaret e Sulltanit por ushtaret Shqiptare te Pashait Shqiptar qe i jepte gjobe Sulltanit.

Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Dodon ti qe je Kosovar duhet ta dish me mire se une se Shqiptaret e Kosoves u ben vet Musliman qe ti iknin mbikeqyrjes se Patriarkanes Serbe te Pejes, pra nuk pati dhune ne asimilimin e Shqiptareve por ishte politika ottomane e atille e cila duke i dhene me shume mundesi Muslimaneve e coi popullin shqiptar drejt asimilimit.
    Duhet te dish dhe dicka tjeter, populli shqiptar asnjeher nuk e ka pasur te forte ndjenjen fetare, kete e tregon edhe fakti se princat Shqiptar para se te vijne Osmanet nuk e kishin problem fare te beheshin here Katolik dhe here Ortodoks (mer shembullin e Balshajve dhe te Topiajve)! Kete gje e pohon edhe vet Sami Frasheri.

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Postuar më parë nga Kryeplaku
    pra nuk pati dhune ne asimilimin e Shqiptareve por ishte politika ottomane e atille
    Së pari, osmanllinjtë me dhunë na okupuan, apo jo?
    Pastaj, politikat e atilla që nuk të linte të praktikoje fenë tënde duke të shtyrë ta ndërrosh atë medoemos, pra edhe kjo është dhunë e nivelit më të ultë.
    Sidoqoftë, pajtohem me ty se edhe në kombet tjera (si grekët, serbët e bullgarët) turqit islamizuan mjaft por ata u çliruan para neve nga turqit dhe braktisën shumë shpejt islamin sepse ishin të lirë.
    Kështu kemi rastin edhe në Shqipërinë e sotme, ku e kanë braktisur dhe janë duke u braktisur dhe shpejt nuk do të kemi fare. Poashtu edhe në Kosovë me ardhjen e lirisë atje, është duke u bërë e njëjta gjë.
    Dhe edhe në Maqedoni ka filluar dhe sa më shumë liri të kenë aq më shumë do t'i ikin kësaj feje.
    Me ribashkimin shqiptar, shqiptarët nuk do të kenë më islamë në mesin e tyre.

Tung

Rrofte Shqiperia Etnike

El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Frasheri, me menyren qe flet ti, me vjen te te them se ti je nje pasardhes i frashellinjve , or nga intelektual me prejardhje rilindasit sic edhe na hengre shpirtin duke i permendur (thua se kushedi se cfare po u tregon shqiptareve , nje gje qe nuk e dine) ti je asimiluar ne nje injorant, kopjues dhe adhurues i vetes por qe e ben duke i rene vrimes se frasherve. Boll se na merzite!
    ...Nje kosovare tjeter qe nuk ia kujtoj emrin , diku nga fillimi, thote nder te tjera, se eshte krenar qe eshte krenar per emrin e tij qe pune e madhe se eshte emer turk, me paturpesine me te madhe mohon bujarine , vellapritjen dhe mbeshtetjen qe i beri vellai i tij ne shqiperine etnike. Epo kot nuk thone , se njerezit me te rrezikshem te nje shoqerie , nuk jane vetem vrasesit, madje edhe shpesh me te rrezikshem se vrasesit, jane injorantet, mediokret, meskinet, inferioret, MOSMIRNJOHESIT, dhe te asimiluarit . (dhe sidomos ato ne turq)!!!Nese Dukagjini dhe Mirdita, jane te vetmet krahina shqiptare qe te muslimanizuara, nuk ka pse asnjerit ti vij inat pse nuk krenohet dot si ato , qe nuk ndryshuan as me dhune as me qejf e as per interesa te vogla apo te medha, pune per ato qe u ndryshuan te pakten ne fe( e ne besim) Po pse cfare deshet ju te ndryshonin tjeter ato vec besimit...? Apo eshte pak te ndryshosh besim????
    .... Sa per dijeni edhe muslimanet qe e deklarojne jo vetem veten e tyre shqiptare musliman, por edhe pushtimin otoman si ardhje e tyre ne shqiperi per te sjelle zhvillim e qe nuk jane pak pohues te tille, nuk jane musliman, jane katolike me emra turqish, or qe nuk e dine se kush jane.
    ...
    Kristina, as mos u fyej e as mos u lendo, muslimanet llapin shume e dine pak, dhe jo per faj te tyre , por per faji te fese me te cilen i mbuloj pushtuesi turk , per ti sjellur me gisht nga t'i duheshin atij.
    ...
    A jane turqizuar shqiptaret? Nuk e di kujt i thoni turqizim tjeter ju, apo te derdhnin gjakun e tyre ne nje bidon e ta nderronin me nje bidon gjak turk.
    Une per vete shumicen e shqiptareve musliman i trajtoj si emra turq, por me fe katolike....perndryshe fare pak mund ta respektoj nje shqiptar islam si nje shqiptar shqiptar(katolik, ortodoks, apo dreqist)!
    Dhe thoni nuk eshte gje te nderrosh fe'. Si ore nuk qenka gje , te nderosh besimin. Po tia kishte dhene truri turkut, te gjithe atyre qe nderruan fene e tyre te lashte me fene e turkut, ti ofronte stambollin (sic ua afroi disave , qe as eshtrat nuk pranon tia dorezoj kombit dhe tokes se tyre, te gjithe keta te konvertuarit do tia kishin mbathur, po thuaj ti ne ate kohe , nuk pati me shumice te zgjedhur te turkut. ) Po te kishin qene shqiptaret kaq atdhedashes sa thuhet ose sa do te donim te kishin qene do te kishim patur me shume se nje skenderbe, edhe pse i vetmi mjafton per te indentifikuar ato vlera me te cilat identifikon shqpitaret skenderbeu.
    Ti frasheri , a mi numeron pak punimet me vlera qe beri I MADHI SAMI FRASHERI , te cilin e njoh dhe e cmoj si te vetmin filozof te mirfillte shqiptar, ka bere per turqine dhe sa te tilla ka bere per shqiperine. Qe ne fakt numri i veprave te tij, qofte edhe ne sherbim te historise e te enciklopedise turqe , nuk ia ul aspak vlerat intelektuale te tij si mendimtar i madh,por krahasuar keto vepra me ato vepra qe beri me shqiperine , (qe nuk po them se jane pak, as nuk kam si te mos i jem mirnjohese per gjithe sa beri, por ama nuk mund te them as nuk kam si te besoj se ishte e gjitha sa ai do te mund te bente po te mos i kish sherbyer edhe turkut me devotshmeri.) ...Naimi....iha nuk po flas per Naimin se do te me duhet te flas per letersine po te hyj ne Naimi, qe ku dreqin ta dij une pse nuk me duket kaq poet sa thuhet per te.
    E ndersa per abdylin , prap duke mos e mohuar rendesine e tij ne lidhje me Lidhjen e Prizerenit, do t'iu sjell nje fakt , per te cilin me duhet te rishfletoj nje liber te Fishtes , ku tregon se si abdyli shkon ne lidhjen shqiptare te prizerenit i veshur me fustan turk....
    ...
    Keshtu qe mos i zmadhoni vlerat
    qofte edhe te frasherve nga deshira per tu mburrur ...
    E luftuam turkun , por e luftuam edhe duke e dashur edhe duke i sherbyer njeheresh nganjehere e shpesh.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e larguar
    Anëtarësuar
    14-11-2003
    Vendndodhja
    mendt e mija fluturojne mbi dajT
    Postime
    46
    Postuar më parë nga dodoni

Sidoqoftë, pajtohem me ty se edhe në kombet tjera (si grekët, serbët e bullgarët) turqit islamizuan mjaft por ata u çliruan para neve nga turqit dhe braktisën shumë shpejt islamin sepse ishin të lirë.
    dhe perkraheshin edhe nga ruset si hemiseret e tyre ne Balkan, do shtoja une

Kështu kemi rastin edhe në Shqipërinë e sotme, ku e kanë braktisur dhe janë duke u braktisur dhe shpejt nuk do të kemi fare. Poashtu edhe në Kosovë me ardhjen e lirisë atje, është duke u bërë e njëjta gjë.
    Dhe edhe në Maqedoni ka filluar dhe sa më shumë liri të kenë aq më shumë do t'i ikin kësaj feje.
    Me ribashkimin shqiptar, shqiptarët nuk do të kenë më islamë në mesin e tyre.
    Tung
    Amen!

Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Dodoni me idete e tua nuk vjen bashkimi kombetar por copetimi i kombit. Bashkimi kombetar vjen vetem nese dime te respektojme vecantite e njeri tjetrit. Nuk e di cfare bere ti ne Amerike por ne Kosove dhe Maqedoni Islami po lulezon me shume se kurre!

Sipas Akademise se Shkencave se Shqiperise (shif te www.shqiperia.com) Islami ne Shqiperi nuk hyri me dhune kete e verteton vet fakti se institucione te krishtere vashdonin te vepronin ne Shqiperi edhe mbas mbizoterimit osman psh. Koncili Katolik i Lezhes ose Patriarkana Ortodokse e Stambollit. Gjithashtu vet Osmaneve nuk i interesonte shume te na benin Musliman sepse atyre i pelqenin gjobat qe paguanin te Krishteret.

Saper pyetjen qe bere: Po forcat e krishtere (Venediku, Bizanti etj.) me cfare na okupuan, me lule?

Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Letersia Shqiptare
    Nga new-man në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •