Close
Faqja 64 prej 74 FillimFillim ... 14546263646566 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 631 deri 640 prej 740
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Autostrade i thonin edhe asaj Shkoder-Tirane, por s'duhet klasifikue si e tille.
    Kjo Durres-Morine cka asht ne te vertete?

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Citim Postuar më parë nga shkodra13 Lexo Postimin
    Autostrade i thonin edhe asaj Shkoder-Tirane, por s'duhet klasifikue si e tille.
    Kjo Durres-Morine cka asht ne te vertete?

Klasifikimi i këtyre lloj rrugësh bëhet sipas disa standarteve të cilat duhet të plotësojnë për të qënë të tilla.
    Pak a shumë si hotelet me yjet që mbajnë sipër.
    Këtu ku jetoj unë një autostradë quhet e tillë kur plotëson këto kritere:
    -Shpejtësia e lejuar nuk është me e vogël se 40 milje në orë që do të thotë jo më pak se 65 kilometra në orë.
    -Nuk ka kryqëzime në të gjithë gjatësinë e saj, por ka mbikalime dhe nënkalime, gjë që e bën trafikun të rrjedhshëm dhe nuk ka premisa për aksidente.
    -Nuk ka Drita Trafiku apo Semaforë siç i quajm ne, nuk përmban tabela "Stop"
    -Kthesat kanë një kënd të caktuar, dhe kthesat 45 gradëshe kategorikisht të ndaluara, kthesat kanë një rreze shumë të gjerë dhe për një shofer që drejton makinën me 125 km/h mundësisht të mos ndjehen fare, gjithashtu gjatë gjithë gjatësisë së kthesave duhet ti jepet këndi përkatës rrugës që do të thotë, pjerrtësia të jetë në krahun e brëndshëm të kthesës gjë që i mban makinat në rrugë në rast të një shpejtësie të madhe.
    -Korsitë të jenë të një gjerësie të caktuar që do të thotë më të gjera se rrugët normale, dhe jasht vijës anësore duhet të jetë një korsi emergjence, që shërben për automjetet që kanë defekte dhe dalin në atë korsi për të ndaluar dhe pritur për ndihmë apo diçka të tillë.
    -Në çdo 100 km ka një vendpushim, që është në formën e një parku ku ka banjo publike, dyqane, stola, parqe lojrash për fëmijet.
    E të tjera karakteristika që nuk më kujtohen për momentin.
    Ja pra pse asnjëra nga rrugët e ndërtuara në Shqipëri nuk i plotëson kriteret për të qënë një Autostradë normale.
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

i/e regjistruar Maska e Reschen
    Anëtarësuar
    07-12-2008
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    a jan ndertuar apo planifikuar te ndertohen ca "xhepa" pergjat autostrades..?

me xhep kuptoj nje dalje ne aytostrade qe hyn ne nje zone (qoshke) me pak gjelberim me ca stola e ca nevojtore e ca cezma e ndonje telefon a ndonje shitore ushqimore a dicka e tille.. e me ndonje polic qe vjen verdall e u jep siguri udhetareve e pak frike hajno krokodilo- maskave te zones..

dini gje juve?
    Braro te ka rene ndermend mire per keto vendet e pushimit. Neqoftese autostrada qe po ndertohet eshte e klasit te pare, meriton vende pushimi te ngjashme me ato qe jane te ndertuara perbri austradave europiane. Te shohim ata qe do te investojne per keto vende ndalesash, sa e njohin Europen.

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    a jan ndertuar apo planifikuar te ndertohen ca "xhepa" pergjat autostrades..?

me xhep kuptoj nje dalje ne aytostrade qe hyn ne nje zone (qoshke) me pak gjelberim me ca stola e ca nevojtore e ca cezma e ndonje telefon a ndonje shitore ushqimore a dicka e tille.. e me ndonje polic qe vjen verdall e u jep siguri udhetareve e pak frike hajno krokodilo- maskave te zones..

dini gje juve?
    'Xhepa' ka edhe autostrada Tiranë-Durrës e jo më kjo që është më e gjatë edhe më e gjërë.

Sa për policët, nuk është e nevoshjme se po ata policë do kryejnë edhe rolin e maskave.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

i/e regjistruar Maska e B.C.B
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Vendndodhja
    Republika e Prishtines
    Postime
    796
    Citim Postuar më parë nga Qerim Lexo Postimin
    Sikur te ish bere me 2 korsi dhe jo 4, do kishte nje vit qe kish mbaru dhe do kushtonte shume me pak.
    o qerim shpirti hahaha e din qka eshte AUTOSTRADA?

i/e regjistruar Maska e Kaoni
    Anëtarësuar
    19-03-2009
    Postime
    268
    He o pra mo, a e maroi ket rrugen ky Loku?
    T'bim rehat se na ka ca tajaren.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Energjinë për tunelet në autostradën Kosovë-Shqipëri do ta garantojë Kosova

PRISHTINË, 15 qershor- Energjinë elektrike në tunelet e autostradës Kosovë-Shqipëri do ta garantojë Kosova, pohon gazeta proqeveritare "Rilindja demokratike". Burime zyrtare nga Elektrodistribucioni për gazetën deklaruan se është biseduar rreth projektit për vendosjen e transformatorit 220/110 kilovatësh në trafostacionin Prizren 2, si dhe ndërtimi i largpërçuesit Prizren-Kukës.

Ndërtimi i largpërçuesit Prizren-Kukës do të jetë kryesisht në shërbim të furnizimit normal dhe pandërprerë me energji elektrike në tunelet, të cilat janë pjesë e autostradës Kosovë-Shqipëri (autostrada Durrës-Kukës-Prishtinë).

Gjatë vitit 2009 pritet të fillojë ndërtimi i largpërçuesit 400 kilovatësh Kosovë-Shqipëri. Ndërtimi i tij planifikohet të përfundojë për 20 muaj.

Burime të njëjta theksojnë se qeveria gjermane ka shfaqur gatishmëri për sigurimin e grantit për konsultantë dhe mbikëqyrje të realizimit të projektit nga ana shqiptare.

Njëkohësisht, komisioni adekuat qeveritar i Gjermanisë ka dhënë pajtueshmëri për financimin e pjesës kosovare të largpërçuesit prej 400 kilovatësh Kosovë-Shqipëri, nëpërmjet Bankës gjermane për zhvillim.

http://www.ekonomia-ks.com/

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    emri - ALKO9 dota emroja
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    Citim Postuar më parë nga Qerim Lexo Postimin
    Sikur te ish bere me 2 korsi dhe jo 4, do kishte nje vit qe kish mbaru dhe do kushtonte shume me pak.
    Dhe pas nja 5 vitesh te fillonte prape se si plotesonte standarded e nje rruge normale.Shqyqyr thuaj qe e filluan tamam me 4 korsi.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

cmitizuese Maska e zerbina
    Anëtarësuar
    16-01-2008
    Vendndodhja
    S`e di me thane
    Postime
    129
    Rrofte Sala qe na beri me rruge

Ishalla sa me shpejt te kryhet krejt ...

Edhe italia dhe gjermania do na kete zili
    Ich bin Chef
    Ich habe immer recht
    Du tust was ich sage

Faqja 64 prej 74 FillimFillim ... 14546263646566 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  2. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  3. Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 14-04-2009, 15:15
  4. Panik në autostradë, në zjarr një fabrikë, rrezikon stacioni elektrik
    Nga Bledari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 02-12-2008, 16:04
  5. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •