O Skifter!
Po çfar thuaj mor burr?
Ti a e shikon që vetëm një tunel 6 kilometra po bëjmë ne dhe nuk e përballojmë dot, e ke idenë ti se sa tunele mund të kërkojë një linjë hekrudhore? Kjo sikur terreni malor ta lejonte një gjë të tillë.
Nuk e di se sa informacion keni ju, por ne ishim në hapin e fundit të hekurudhës Milot-Rrëshen-Klos dhe pas "KUSHTRIMIT" që dha kryeministri i tanishëm dikur që ti vëmë kazmën çdo vepre komuniste, u shkatërrua! U morën shinat dhe u shitën për hekur, u morën trashetë dhe u përdorën dru zjarri!
Nuk do të çuditem aspak kur ndonjë ditë të na dali zoti Berisha dhe të na premtoi se do të ndërtohet hekurudha Milot-Rrëshen-Klos, ashtu siç tha se do ta kthej Shqipërinë në vendin e ullinjëve
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
A ka nai ekspert ketu te na sqaroje per nje gje...Une po shikoja alsat sot dhe po jepte transmetime nga kuvendi. Nje gje me beri pershtypje, Erion Bracja kishte marre ca te dhena nga ministria e ndertimit e territorit dhe kostoja e rruges kishte shkuar nga 7 euro per meter kub qe ishte kontrata origjinale ne 270 euro.....Woww, e vertete se me ket edhe ali baba duket si cerr xhepistash, dhe dicka qe se kuptoj si mund te kushtoj nje rruge 60km 1.2 miliarde euro....Buo kto jane taksa ne kurizion tone......
Gazeta Kritika
Ullinjte dhe Shqipëri Pe Koti23/11/2008
Ja ku po ndjejme qe dhe Silvia Konti, te filloj te shndrrohet ne Silvia pe koti, apo ne nje Ina Rama te rendomte, nen gravitacionin e vrimes se zeze shqiptare. Kundermon si nje loje mashtruse dhe banale:
Duhej improvizuar ankesa e Telitit ne gjykate dhe mbas vendimit te kesaj te fundit, kryeprokurorja kerkon te justifikoje deshtimin e akuzes me «nderprerjen» e hetimeve. Kur hetimet, si nga koha teper e gjate, qe kane pasur ne dispozicion dhe shoqeruar me nje material konkludues nga kontrolli i larte shteteror, duhej te kish perfunduar prej kohe. Duke u zgjatur ky hetim, tej kohes normale eksperienca te con atje qe perfundimi i tij do te jete vec nje bllof.
Vec koorupsionit qe mbart kjo rruge, sic del dhe nga kontrolli i K.L.M-se, ajo ka gelltitur, pothuaj gjithe fondin e investimeve dhe financohet kryesisht nga borxhi i jashtem. Ky investim, jo ne keto permasa te frikeshme, do te ish me efikas dhe me patriotik (kur nuk je per vehte, si mund te jesh per te tjeret), nqse do te investohesh ne drejtim te infrastruktureste rrugeve qe lidhin qytetet tona, apo zonave rurale, per te nxitur prodhimin dhe transportin e prodhimit bujqesor-blegtoral si dhe per nje lidhje sic e kerkojne standartet, me zonat turistike bregdetare dhe malore, qe ne pergjithesi jane ne nje gjendje te mjerushme. Ku dhe ne perlen e bregdetit shqiptar Vlore- Sarande, turisti udheton mbi nje rruge jashte standartit normal.
Kotesia e hidhur shqiptare, na vjen perseri e imponuar ne kulmet e saj nga kryeministri, kur me bllof-patetizmin e tij njofton per mbjelljen e 20 milion rrenje ullinjeve, 5 fishi atyre te sotme duke cvendosur vemendjen nga diskutimet per projekt buxhetin e vitit te ardhshem. Dhe mendo, qe ne nuk arrijme ti cfrytezojme per se mbari ate fond ullinjesh qe kemi, si ne drejtim te sherbimit ashtu dhe te ruajtjes se tyre.
Dhe kjo klime papergjegjeshmerie dhe percartjesh kryeministrore, stimulon natyrshem pozicionet antihistorike dhe thellesisht antikombetare te vemjeve te species klosi, qe vazhdojne pa asnje pengese te minojne themelet e kombit shqipar. Edhe ne shtetin me demokratik egziston censura, per te mbrojtur dinjitetin kombetar dhe kulturen njerzore. Kurse tek ne kloset, jo vetem qe nuk pengohen dhe denohen, por vec vazhdojne te stimulohen.
Kur dhe kush, duhet te ndale kete rrenim shqiptar?
pasi hakova ke emaili brarit, bera nje chat me msn me te per rrugen e kuksit. Une e kam reduktuar pak pasi kishte disa referenca me falor amerikan per antare te ndryshem te familjes sime. Megjithate ky eshte traskripti:
Une- Brar kostoja e rruges ka shkuar nga 7 euro per m3 ne 270 euro per m3, cili eshte mendimi juaj per te?
Brari- Keto i thone "ekspertet" ( ne artikullin poshte) qe i ka perdor prokuroria edviniste vishinskiste envero radhim qejf o qejf llogara tav karkalecoiste bmw vilo kater katoiste.. altin arapoiste.. ne ceshtjen rruga basha .. nje far katana.......
Une-mmmm brar po si e shpjegon qe 60km rruge kushtojne 1.2 miliarde euro...
Brari-polpotistet enveriste te kosoves dhe kanibalet e mafies enveriste me shum koka.. te llojit edvin met gjinush mejdan klos dritero e brace vampire..
Une-Mmm Brar, se kapa te gjithe pergjigjen po flet percart me duket?
Brari-Intuita me thot se je katan patjeter qe ke te bej me katanen e mejdan klos ramizit atij fare pushti enverist oficer mashtrus qe udhezonte kanibalo enveristet e llojit daut haradin e idriz toger.. me masakrue djemt e kosoves.. te rreshtuar ne fark.
Une-Brar po mire ti si thua a eshte Luli i korruptuar me 1.2 milione euro ne mosh te njome?
Brari-jan dy pale qe duan ta shohin lulin bash ne biruc ose ne litar.. polpotistet enveriste te kosoves dhe kanibalet e mafies enveriste me shum koka.. te llojit edvin met gjinush mejdan klos dritero e brace vampire..
opinioni duhet te ngrhet te ndale doren persekutore te ketyre armiqve ndaj nje lideri plot perspektiv per vendin tone si lul basha.. i talentuar..
Une-Brar cmendim ke per armiqte e partise?
Brari-se naten "armiqte" cburrerohen tha.. se u ben zzzz barku.. nga uria.. se u bie te fiket nga dhjetra net e dit pa gjume.. se ligeshtohen keq kur mendojne se cpo u ben enveri femijve e grave e nenave te tyre.. keshtuqe djajte enveroiste..pra palltosunet.. i perpunojne me mire e me lehte.. armiqte.. e pastaj u a marrin firmat.. te mjereve e pastaj i degdisin ne space e burrela e qaf bara..
Une-Brar po cmendim ke per gjoben 20 dollare qe delijorgji i paguante kompanise qipriote dhe kush e beri gerdecin?
Brari-2 muaj para se te shperthente gerdeci.. kamerat e mero bazes se rucit e anil basho malltezo tan hoxh edvin velive ishin futur ne gerdec.. pra kan pasur kohe te ven eshk e barut e ti rreshtojn predhat si ma do qejfin.. e tja plasin kur u duhej.. e saliu te mos kish haberin fare sa ish sahati ne oret e minave te mafies..
Une-brar te ka kap diarreja verbale, ik merr imodium.
Brari xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
U cme mori koka flak, ik o brar xhaja e shkruj nai tjeter liber per berishen mes kasandrave se lirohesh ashtu...
60 km dhe kostoja 1.2 miliard euro apo e kuptoj gabim une????????????????????
1 km ------20 milion
po spaska faj birisha qe shan fatos nanon se kto lek te bejne te shash baben e jo nanon
kush i pagun keto o vllezer
JO SEKS PARA MARTESE
kexhibija envero-stalinoisto-edvino arapoiste causho nexhmijoiste.. ..me nick..prokuroria.. ka ndezur motorret..
i lumte..
e vene totalisht qe nga dizet e pesa.. e deri tani qe shkruaj..ne sherbim te mafies vampire.. kanibale polpotiste.. kjo krokodile e tmerrshme.. me nick prokuroria.. kto dit per te sfiduar viziten e berluskonit.. kerkon patjeter te rrase ne biruce.. lul bashen.. per ti plotsuar vampirit edvin.. deshiren e eger per te pare lulin qe qesh.. ne pranga..
ju lumte o kanibale..se dini te kafshoni ne cdo kohe.. kte popull e vend te sterlodhur..
ja cthot e pordhura rd.. qe as nje kime bethe sja luajti mafies vampire 65 vjecare..
---
Avokati i ministrit të Punëve të Jashtme, Zef Nikaj reagon pas shkresës të prokurorisë
Katër shkeljet flagrante të Prokurorisë së Përgjithshme në hetimin e ministrit Basha
Avokati i Ministrit të Punëve të Jashtme, Zef Nikaj deklaroi dje se Prokuroria e Përgjithshme ka dëshmuar abuzim me pushtetin ligjor duke shkelur dispozitat kushtetuese që mbrojnë dhe garantojnë liritë e individit në një proces të rregullt ligjor. Duke iu referuar një shkrese të prokurorisë drejtuar klientit të tij Lulzim Basha Nikaj vlerëson se kërkesa e organit të akuzës për paraqitjen e Bashës më datën 27 nëntor në Prokurorinë e Përgjithshme përbën një shpërfillje flagrante të detyrimeve ligjore dhe vendimit të Gjykatës, si dhe demonstron qartë prapavijën e pastër dhe prapaskenat politike të trajtimit të kësaj çështjeje dhe përdomit të saj si një mashë politike nga ana e Prokurorisë së Përgjithshme. Ai rendit katër arsye të qënësishme, të cilat vërtetojnë shkeljen flagrante të ligjit nga ana e Prokurorisë së Përgjithshme. Fillimisht Nikaj vlerëson se me vendim të datës 18 nëntor 2008 Gjykata e Shkallës së Parë në Tiranë ka anulluar vendimin për zgjatjen e afatit të hetimeve për procedim penal lidhur me çështjen e rrugës Durrës-Kukës dhe siç argumenton ai sipas Kodit të Procedurës Penale hetimet nuk mund të vazhdojnë. "Me këtë kërkesë, prokuroria ka shkelur nenin 34 të Kodit të Procedurës Penale në pikën 1 të tij sipas të cilit në rastet kur bëhet një njoftim i tillë së bashku me aktin e letërthirrjes, duhet të bëhet e ditur edhe akti i akuzës konkrete, në të cilin duhet të tregohen të dhëna të mjaftueshme për marrjen si të pandehur", vlerëson Nikaj në reagimin e tij. Pra, vijon më tej ai, duhet të tregohen prova dhe fakte në ngarkim të personit të cilit duhet t'i atribuohet akuza dhe të tregohet dispozita penale konkrete, me qëllim për të vendosur të pandehurin në kushtet e mbrojtjes ligjore. "Kjo letërthirrje nuk është shoqëruar me asnjë dokument të tillë çka përbën një shkelje të rëndë ligjore", saktëson më tej avokati Nikaj. Kërkesat e prokurorisë të parashtruara në letërthirrje sipas avokatit Nikaj janë shkelje të hapura ligjore, pasi siç shprehet ai, klienti i tij në cilësinë e personit nën hetim nuk mund të detyrohet të paraqitet në prokurori, për të kryer ndonjë veprim procedurial, përvecse kur ai e sheh të arsyeshme, që me dëshirë të kryejë diçka të tillë. Gjitahshtu ai sqaron se kërkesa e prokurorisë për të pyetur klientin e tij në cilësinë e të pandehurit është tërësisht në shkelje flagrante ligjore, pasi bie në kundërshtim të hapur me vendimin e gjykatës. Më tej avokati Zef Nikaj sqaron se letërthirrja e prokurorisë mbart edhe një shkelje ligjore tjetër të rëndë pasi sipas nenit 34 të Kodit të Procedurës penale organi i prokurorisë në rast të një akuze eventuale duhet domosdoshmërisht t'ia komunikojë edhe mbrojtesit te tij ligjor. Në rastin konkret Prokuroria e Përgjithshme nuk ka bërë një gjë të tillë duke dëshmuar edhe njëherë prapaskenat politike që po përdor lidhur me këtë çështje. Nikaj thekson se të gjitha këto akte dhe veprime proceduriale janë absolutisht të pavlefshme në kuptim të nenit 128 dhe të papërdoreshme në bazë të nenit 151 pika 4 të Kodit të Procedures Penale. Ai paralajmëroi se për të gjitha këto veprime arbitrare në kundërshtim të hapur dhe flagrant me ligjin dhe Kushtetutën do të ndqien rruga ligjore.
Sot me datë 24 nëntor 2008 unë Avokat Zef Nikaj u njoha nëepërmjet klientit tim Z. Lulzim Basha me një shkresë të datës 24 nëntor 2008 të nënshkruar nga Prokurori iI Përgjithshem i Republikës Znj. Ina Rama bashkëlidhur së cilës gjendej fletëthirrje po e datës 24 nëntor 2008 nënshkruar nga prokurori Arben Kraja. Sipas fletëthirrjes njoftohet klienti im Z. Lulzim Basha të paraqitet në datën 27 nëntor 2008 në Prokurorinë e Përgjithshme. Kjo paraqitje sipas fletëthirrjes duhet të bëhet për tu njohur me Aktin e Njoftimit te Akuzës dhe për tu marrë në pyetje në cilësinë e të pandehurit.
Këto dy shkresa si avokat mbrojtës i vlerësoj si shkelje flagrante të ligjit për këto arsye:
1. Me Vendim te datës 18 nëntor 2008 Gjykata e Shkallës së Parë- Tiranë ka vendosur të pranojë kërkesën për anullim të vendimit për zgjatjen e afatit të hetimeve për procedimin penal nr. 1 të vitit 2007. Sipas këtij vendimi, i marrë në bazë të nenit 325 të Kodit të procedurës penale, dhe bazuar në nenin 325 pika 3 të Kodit të procedures penale .. "hetimet nuk mund të vazhdojnë…". Pra pas datës 06-11-2008 nuk mund të kryhet asnjë veprim hetimor për llogari të kësaj çështjeje, përndryshe çdo veprim është absolutisht i pavlefshem dhe i papërdorshëm.
2. Eshtë shkelur neni 34 i Kodit të procedurës penale në pikën 1 të tij sipas të cilit në rastet kur bëhet një njoftim i tillë së bashku me aktin e letërthirrjes, duhet të të bëhet e ditur edhe akti i akuzës konkrete, në të cilin duhet të tregohen .." të dhëna të mjaftueshme për marrjen si të pandehur.". Pra duhet të tregohen prova dhe fakte në ngarkim të personit të cilit duhet t'i atribuohet akuza dhe të tregohet dispozita penale konkrete, me qëllim për të vendosur të pandehurin në kushtet e mbrojtjes ligjore. Kjo letërthirrje nuk është shoqëruar me asnjë dokument të tillë çka përbën një shkelje të rëndë ligjore.
3. Në përmbajtjen e letërthirrjes klientit tim i kërkohet që :
a. Të paraqitet në prokurori në datë 27-11-2008 ora 14, si dhe
b. Kërkohet të pyetet në cilesinë e të pandehurit
Të dyja këto kërkesa të Prokurorisë së Përgjithshme si organ që hetoi çështjen konkrete janë shkelje ligjore, sepse, klienti im në cilësinë e personit nën hetim nuk mund të detyrohet të paraqitet në prokurori, për të kryer ndonjë veprim procedurial, përveçse kur ai e sheh të arsyeshme, që me deshirë të kryeje diçka të tillë.
Po kështu edhe kërkesa e prokurorisë për të realizuar pyetjen e klientit tim në cilësinë e të pandehurit është tërësisht në shkelje flagrante ligjore sepse ky është një veprim i pastëer dhe klasik hetimor i cili i ndalohet prokurorisë sipas Vendimit të datës 18 nëntor 2008 të Gjykatës së Shkallës së Parë - Tiranë.
4. Letërthirrja që i është komunikuar klientit tim mbart edhe një shkelje ligjore tjetër të rëndë, pasi sipas nenit 34 të Kodit të procedures penale, një njoftim i një akuze eventuale duhet domosdoshmërisht t'i komunikohej edhe mbrojtësit të tij, me qëllim garantimin e së drejtës së mbrojtjes. Në këtë rast unë si avokat mbrojtës nuk kam marrë asnjë njoftim zyrtar.
Të gjitha këto akte dhe veprime proceduriale janë absolutisht të pavlefshme në kuptim të nenit 128 dhe të papërdoreshme në baze te nenit 151 pika 4 të kodit të procedurës penale.
Ne thelb këto veprime në tërësinë e tyre tregojnë abuzim me pushtetin ligjor nga ana e Prokurorisë së Përgjithshme si dhe shkelje të dispozitave të Kushtetutës së Shqipërisë që mbrojnë dhe garantojnë të drejtat dhe liritë e individit për një proces tëe rregullt ligjor.
Shpërfillja flagrante e detyrimeve ligjore dhe e vendimit të Gjykatës demonstron qartë prapavijën e pastër dhe prapaskenat politike të trajtimit të kësaj çështje dhe përdorimin si një mashë politike të Prokurorisë së Përgjithshme.
Për të gjitha këto veprime arbitrare në kundërshtim të hapur dhe flagrant me ligjin dhe Kushtetutën do të ndjekim rrugën ligjore nga ana jone.
-----------
Rruga Durrës-Kukës do të ketë në bankën e të akuzuarve, ministrin e Jashtëm Lulzim Basha, që në kohën e firmosjes së rrugës ishte ministër i Transporteve
Tiranë- Rruga Durrës-Kukës do të ketë në bankën e të akuzuarve, ministrin e Jashtëm Lulzim Basha, që në kohën e firmosjes së rrugës ishte ministër i Transporteve. Ditën e enjte, më datë 27 nëntor ai do të thirret në Prokurorinë e Përgjithshme ku do të japë shpjegime para prokurorëve dhe hetuesve për projektin e Durrës-Kukës dhe fondet e akorduara per te. Ministri pa imunitet do të jetë në organin më të lartë hetimor në orën 14.00 të kësaj dite.
Ky lajm është konfirmuar sot nga Zef Nikaj, avokati mbrojtës i ministrit Lulzim Basha. Në një deklaratë për mediat ai tha se "sipas flete-thirrjes njoftohet klienti im Lulzim Basha te paraqitet me daten 27 nëntor në Prokurorinë e Përgjithshme". Kjo paraqitje sipas flete-thirrjes duhet te behet per t'u njohur me aktin e njoftimit te akuzes dhe per t'u marre ne pyetje ne cilesine e te pandehurit, shtoi ai.
Avokati i Bashës e ka quajtur sulm politik, thirrjen e ministrit të Prokurori si I pandehur. Ndërsa deri tani Basha është thirrur në cilësinë e të pyeturit. Sipas avokatit, Nikaj, këto veprime tregojnë abuzimin me pushtetin ligjor nga ana e Prokurorisë së Pergjithshme si dhe shkelje të Kushtetutes.
Deklarata vazhdon me shprehjen se shpërfillja e vendimeve të gjykatës demostron qarte prapavijën e pastër politike dhe prapaskenat politike që e përdorimin si mashe politike Prokurorinë e Përgjithshme.
Një ditë më parë, Gjykata e Shkallës së Parë, Tiranë, shpalli të pafajshëm dy persona që ishin nën akuzë për këtë rrugë. Pikërisht, ish-zv.ministrin e Transporteve, Armand Teliti dhe ish-drejtoreshën e rrugëve, Lejla Saraçi pasi nuk u gjetën prova për fajësinë e tyre.
Në bankën e të akuzuarve për rrugën Durrës-Kukës do të shkojë ministri Lulzim Basha dhe ish-drejtori Juridik i Transporteve, Andi Toma. Ata akuzohen për abuzim me fondet e kësaj rruge.
Zyrtari Toma akuzohet sipas nenit 248 te Kodit Penal se ka shpërdoruar detyrën në bashkëpunim me ish-ministrin e Transporteve Lulezim Basha.
Shekulli
rachi..
puna moshes eshte me rendesi ne fakt..
un krejve ju a kuptoj moshen..me dy fjal qe shkruani ktu..
brari dihet se cfar moshe ka.. kam moshen e dhjetoristave qe e tunden.. ushtrine e vampireve..
rach e di cilen mosh ke ti..
ja shife ktu ne video.. ke nji mosh me gjyshin tend vampir..me baben tend kelish plenumesh..qe duartrokisni kur kanibali con ne gijotine.. shoket e vet..
ky je ti rachi.. mos kujto se ke mosh tjeter..nje mosh me hysni kapon rita markon e manushin e nexhin e mizin ali.. ke..
ja shihi bashk moshataret e tu.. o kokudh.. qe po plasni qe nuk kafshini dot si dikur..
megjithse bravo ju qoft.. 3 korrikun e bet m.ut..
po nuk dihet.. del ndonje e do ju a vej k.oqe ne big njeher e mire ..se me saliun po beni qejf..
Krijoni Kontakt