Kane bere nje video te re te bukur per kete kenge Shigjeta, pas shpalljes se pavaresise. Besoj se eshte mire te jete dhe kjo video ne kete teme.
Kane bere nje video te re te bukur per kete kenge Shigjeta, pas shpalljes se pavaresise. Besoj se eshte mire te jete dhe kjo video ne kete teme.
Ps: Ndegjova se Ilir Shaqiri kohet e fundit ka nje grizė Financiare,sepse nuk ftohet ne asnje Koncertė,sepse Konkurenca eshte bere e madhe,dhe shija e popullit ndaj Kengeve Jevge dhe antivlerave eshte me e madhe se sa nje Mbretė i Muzikes Popullore Shqiptare ,siq eshte Ilir Shaqiri..
Hapa kete temė qe te pasqyrohet ,Vlera e nje Kengetari te madh,i cili ka bere shumė per Kengen shqipe dhe poashtu vlersohet si Zeri i Deshmoreve te UCKs,duke realizuar gati per qdo Hero te UCKs nga nje Kengė...
Biografia e Ilir Shaqirit
Ilir Shaqiri u lind nė Burojė tė Drenicės me 06.12.1960.
Mėsimet fillore i ka bėrė nė Turiqec, ato tė mesmet pėr farmaci nė Prizren, tė lartat nė gjuhė dhe letėrsi shqipe nė Prizren e Prishtinė. Nė vitin 1978 del pėr herė tė parė para publikut nė Shtėpinė e kulturės nė Prizren. Nė vitin 1983 nė festivalin "Rapsodet Kėndojnė" nė Drenicė merr ēmimin e parė nga juria profesionale.
Nė vitin 1984 me Shoqėrin Kulturore "Akumulatori" tė Mitrovicės nė festivalin e Kaqanikut vlerėsohėt si interpretues i shkėlqyeshėm dhe vokal me ardhmėri tė sigurt.
Me 1985 sė bashku me heroin e sotshėm tė kombit shqiptarė Hamėz Jashari ka formuar ansamblin folklorik "Drenica", dhe tė njėjtin ansambėl e kanė udhėhequr deri me 1990.
Me 1985 nė festivalin "Theranda 85" vlersohėt pėr interpretim.
Nė vitin 1988 boton albumin e parė "Djem petrita ka rrit Drenica".
Nė vitin 1989 "Luma e kuqe ka lidh besė".
Nė vitin 1989 "Falė te qoftė gjaku Kosovė".
Nė vitin 1990 "Fjalėt e Qiririt" dhe videoprojektin e parė nė botėn e kulturės shqiptare "Plisat udhėtojnė kah dielli".
Nė vitin 1991 ka mbaruar dy kurse pėr solokėndim nė Tiranė.
Nė vitin 1991 doli me albumin "Kėngė e rrallė" dhe video projektin "kthehu" tė gjiruar nga RTSH-Tiranė.
Nė vitin 1992 doli me albumin "Kėtu kam folenė" dhe ka marr ēmimin e parė tė publikut nė festivalin "Festarb" 1992 nė Shkup, festivali i parė ku bashkoi tė gjithė krijuesit shqiptarė.
Me 1993 doli me albumin "Liri", dhe videoprojektin "Zėri i atdheut".
Mori pjesė nė festivalin e kėngės nė RTSH me kėngėn e Naim Gjoshit Udhėt e mia.
Me 1994 botoi albumin "Tingujt e Zjarrt" dhe pjesėmarrje nė festivalin e kėngės nė RTSH me kėngėm e Naim Gjoshit Jam Evropė.
Me 1994 ka marr pjesė nė festivalin ndėrkombėtar "Folkmoot USA" 1994 nė Karolinen Veriore dhe ėshtė nderuar me njė qmim special.
Nė vitin 1995 nė festivalin "Kėnga Shqiptare" nė Prishtinė merr dy qmimet e para atė tė jurisė dhe tė publikut.
Me 1997 realizoi filmin televiziv "A.D-Vite tė rėndėsishme" me regjizorin Is Qosja.
Me 1998 botoi albumin "Kėtu Shkėlqen Plisi", dhe mbajti 68 koncerte nė pėrkrahje tė UĒK-sė nėpėr Evropė: Gjermani, Zvicėrr, Belgjikė, Angli, Itali, Norvegji, Suedi, Austri, Holandė dhe Shqipėri.
Me 6 mars 1999 merr pjesė nė pėrvjetorin e parė tė rėnies sė Komandantit legjendar Adem Jashari nė Prekaz, gjat luftės.
Me 1999 boton "Ēlirimtari".
Me 2000 boton "Garda e Kosovės".
Me 2001 boton "Kėngėt e Pėrndritjės".
Me 2002 boton "Bota e Rinisė" Ilir Shaqiri ėshtė autor i pėrmbi 400 kėngėve tė lehta, popullore dhe folklorike. Ai ka marr pjesė nė mė shumė se 1000 koncerte dhe pėrmbi 900 prej tyre janė humanitare. Nga viti 1988 ėshtė kėngėtari mė i kėrkuar nė tė gjitha radiot shqiptare kudo ku jetojnė shqiptarėt. Kėngėt e tij janė prezantuar nė shumė radio dhe TV tė botės.
Ai jeton dhe punon nė Prishtinė nė studion e tijė "Iliria".
Nė koncertin ndėrkombėtar tė Brukselit 1999 ai ėshtė cilsuar dhe vlerėsuar si kėngėtari "EMBLEMATIK I BALLKANIT".
JA VLERSIMET E TĖ TJERVE PĖR ILIRIN
Rexhep Munishi
etnomuzikolog: Ilir Shaqiri ka stil tė mvetėsishėm prej artisti. (2000)
Bahtir Sheholli
etnomuzikolog: Iliri hapi njė pus tė ri krijimtarie,por asnjėher nuk pėshtyu nė te vjetrin. (1995)
Rexhep Qosja
nderi i kombit: Kėnga e tijė then mure. (1994)
Naim Gjoshi
kompozitor: Nė zėrin e tijė ėshtė mbledhur e tėrė drama kosovare, kėngėt e mia do tė ishin ndryshe pa zėrin e tijė. (1998)
Ali Lleshi
publicist: Pushka e tij ka tė shtime tė madhe dhe shėnjestėr tė kalkulauar. (1994)
Mehmet Kajtazi
shkrimtar: Kur kėndon Iliri ma zgjon Ilirinė. (1997)
Nafije Grainca
publiciste: Ai ėshtė ringjallje e ndjenjave kombėtare. (1997)
Gjeneral Kudusi Lame: Nė luftėn e Kosovės luftuam me pushkė e topa ndėrsa Iliri ka luftuar me raketa. (2002)
Isa Qosja
regjizor: Tė tjerve ua kisha ndaluar ti kėndojnė atdheut. (1998)
Minire Fetahu
gazetare e kulturės: Emri i tij ėshtė sinonim i kėngės sė bukur shqiptare. (1996)
Sami Piraj
gazetar kulture: Ai din mė sė miri ta jetsojė kėngėn epike,ashtu si i ka hije asajė. (1993)
Agim Vinca
shkrimtar: Iliri i artikuloi mė sė miri kėrkesat e shqiptarėve tė Kosovės pėrmes artit tė kėngės. (1994)
Xhevdet Gashi
kompozitor: Iliri krijon muzikė tepėr etnike dhe mua mė jep mundėsi tė mėdha pėr orkestrim dinjitoz. (2002)
Abdullah Zymberi
Dr. i gjuhės shqipe: Nė kėngėt e tijė fusha ėshtė mė e gjelbruar,mali ėshtė mė i lartė,atdheu mė i dashur. (1995)
Vaqe Zela
A artiste e popullit: Me zėrin e tijė Kosovėn e ndjejė mė afėr. (1992)
Fatmir Limaj:
Kėngėt e tijė ishin logjistikė pėr UCK-nė. (2000)
Nexhmije Pagarusha:
Ai futi fjalėn intelektuale nė kėngė. (1996)
John Arcadius
Artist belg: Ilir Shaqiri ėshtė emblematiku i muzikės shqiptare nė Europė. (1999)
Aurela Gaqe
kėngėtare: Ilir Shaqiri i ėshtė pėrkushtuar me serjozitet e pėrgjegjsi kėngės sė bukur shqiptare. (1997)
Festojm 1 Vjetorin e pavarsis te KOSOVES me kengtaret e njohur:
ILIR SHAQIRI, SHKURTE FEJZA
& GRESA BEHLULI
Tour ne USA & CANADA
CHICAGO - Saturday February 14
NEW YORK - Sunday February 15
TEXAS - Tuesday February 17
CANADA - Saturday February 21
MICHIGAN - Sunday February 22
Info for all states will be posted soon.
eh anderr e kam ta takoj ket njeri naj dit
ky ma shkul zemnen prej krahrorit
JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE
Nese do isha duke u pushkatuar dhe do me kerkonin fjalen e fundit ajo do ishte:
Ma vendosni ta degjoj kangen e Ilir Shaqirit: Moj Evrope
Ilir Shaqiri
Moj Evrop evrop e vjeter
si s'ma gjete nje rrug tjeter
Ni rrug tjeter pak kthes 100 vjet mi qite nharres
Moj evrop e bija tallkanit
Ta vum zjarrin mes te ballaknit
ta vum zjarrin qe mpervlon
e nuk pres ma nuk pres si kujton
Nuk jav pres hilet si t'thash
se mka ra ma thika nasht
e dredhit po dalin nfush
arat vorre mi kan mush
100 vjet poj pres ngushllim
po i laj durt me gjakun tim
kthema mua krenarin dhe doren see
mos tndaj kufi, mos tndaj kufi
Kthema token , te jap qjellin
kthema borxhin kthema borxhin
lshoma djellin
dua tjem zot
ntime tokė
dje dhesot , sot e neser jam evrop ,jam evrop ,jam evrop
her ne lindje her ne azi her me be her me dredhi
trup e kok mi banin cop
qe tmos isha ma evrop
Moj evrop e bija tallkanit
Ta vum zjarrin mes te ballaknit
ta vum zjarrin qe mpervlon
e nuk pres ma nuk pres si kujton
Nuk jav pres hilet si t'thash
se mka ra ma thika nasht
e dredhit po dalin nfush
arat vorre mi kan mush
100 vjet poj pres ngushllim
po i laj durt me gjakun tim
kthema mua krenarin dhe doren see
mos tndaj kufi, mos tndaj kufi
lshoma djellin
dua tjem zot
ntime tokė
lshoma djellin
dua tjem zot
ntime tokė
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Imperator : 14-01-2009 mė 14:05
Albanian Perandory
Ilir Shaqiri:
Ilir Shaqiri krijoi nje stil te vecante te kenges per te shprehur shpirtin divers shqiptar...
Nuk ka shqiptar qe nuk i preku telat e shpirtit nje kenge e tija ,dhe s'kishte se si mos te prekte shpirtin vete shpirti i shqiptarit.
Eshte i rralle hymnizimi i prekshem dhe i bukur qe Iliri u ka perkushtuar te gjithe deshmoreve te lirise se Kosoves nga Jusuf Gervalla deri tek Komandanti Adem Jashari, perpara tyre pas dhe ne mes tyre deri tek Pavarsia.
Perkushtimet per heronjt kombetare qe nga Iliret , Skenderbeu deri tek Nene Tereza,Kosoves ,Shqiperise ,mbijeteses dhe lirise, dhe nje dite shpresoj ti kendoje bashkimit te Shqiperise.
Ilir Shaqiri ka ngritur Lapidarin me te madh dhe te perjetshem per Deshmoret e Kombit.
Une e kam takuar Ilirin me 1989,moti shume moti ,une dhe Abetarja bija ime kemi nje fotografi me kengetarin e famshem shqiptar.
Kengetari i Lirise
(Ilir Shaqirit)
Zure vend ne cdo zemer,
Bilbil i vertete.
Deshmorve emer per emer,
Zeri yt u jep jete.
Si bilbili ti kendove,
O, plis qilibari.
Kengetar zemer Kosove,
n'cdo oxhak shqiptari.
Pushke e gjate e Shqiperise,
me ty plot u mbush.
Luftetarve te lirise,
zemrat u mbaje prush.
Kosoves ti i kendove ,
Kengen e pavarsise,
me ze tend i sherove,
Plaget e lirise.
Me kenge tende morri liria,
takat dhe urate.
Ty te do gjithe Shqiperia ,
Skenderbe pa shpate.
Rrnofsh e kendofsh o Ilir,
o shqipja me flete.
Se te pret nje kenge e mire,
Per bashkim t'vertete.
Me nderime per kengetarin tim te dashur Ilir Shaqiri,
bili99
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 17-01-2009 mė 12:05
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
Ilir Shaqiri:
Ne Chicago per here te pare me 14 Shkurt , ne manifestimin e Pervjetorit te Pare te Pavarsise Kosoves..
Do te jete nje mbremje shqiptare e paharruar me Ilir Shaqirin dhe Shkurte Fejzen.
Kush me mire ka mbajt gjalle zerin e lirise ?, kush me mire ka perjetsuar perkushtimin atdhetar dhe i ka kenduar kenget me te bukura dhimbjes dhe sakrifices qe eshte bere ne themelet e shtetit te Kosoves...?
Do te kalojme shume mire shpresoj.
me nderime per kengetaret e lirise Shkurte Fejza dhe Ilir Shaqiri,
bili99
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
Krijoni Kontakt