18 dhjetor
Kam degjuar se i shurdheri mund te degjoj dhe qorri mund te shohi por memeci nuk flet
18 dhjetor
Kam degjuar se i shurdheri mund te degjoj dhe qorri mund te shohi por memeci nuk flet
18/12/03
Astrologji te kota fjalesh.....
Marramendje te se kaluares qe ti i kthen per te arnuar fragmente te grisura te vetmise tende...
shfaqen papritmas. ne nje cast te vetem padurimi per mosvetmi te vetvetes, dhe vetem kaq se me teper nuk mundesh te besh....
I vizatoj keto shkronja ....
Ashtu si ben dita me imazhet e saj, qe pastaj fryn mbi to dhe s'kthehet me pas...
Te ndaloj pak..
Te ndaloj kohen vetem per nje moment,ti marr edhe nje sekond borxh.
Vetem per te pare sa pata mundesi te bej.
Pse kerkon kaq shume nga mua.?
Nuk mund te kenaqesh ashtu si ben edhe me te tjeret?
Nuk mbaron kurre shkalla ime..
As kohen per tu kenaqur me nje konkuiste madheshtore ,se ne krah te njeri tjetrit jemi gati per sfiden e ardhshme.
Nuk mund ta quaj fajtore
Eshte ajo qe kerkova..dhe me ne fund e kam.
Gezohu mike,jetoj nen driten tende,protagonist i vetem i eksistences tende mizore..
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Kam pare se si qorri sheh me vesh dhe i shurdheri ndegjon me sy edhe memecin duke folur po edhe te pa shpirtin se si mer fryme po ama buzeqeshje orgjinale nuk pashe.
19/12/2003
Ti kalon kaq prane dhe kaq large endjes per perkedhelje dhe serisht friksohesh prej tyre ende pa te prekur.
Nuk te duket se po ecen ne rrenoja te imagjinuara ???
Perpara ke vetem rruge nje kalimshe te kthehesh aksidentohesh, por vec nga frikat e tua.....
I vizatoj keto shkronja ....
Ashtu si ben dita me imazhet e saj, qe pastaj fryn mbi to dhe s'kthehet me pas...
Eshte nate, eshte dimer...
Eshte terr, eshte ftohte...
Pertej qelqit shoh veq drita artificiale poqesh qe jane gati te krisin, po qe se rastesisht bie mbi to ndonje pike vese e agmise...
Athua jam gati edhe une te pelcas si poqi, me drite artificiale perball te ftohtit dhe territ...qe "natyralisht" e kane shtuar zjarmin perbrenda...
!...
Per nje moment, mbasi lexova nje post, buzeqesha me vete...a thua se ishte nje buzeqeshje orgjinale?Postuar mė parė nga Mision
Kam pare se si qorri sheh me vesh dhe i shurdheri ndegjon me sy edhe memecin duke folur po edhe te pa shpirtin se si mer fryme po ama buzeqeshje orgjinale nuk pashe.
![]()
Ka dite qe c'do gje te emocionon, mallengjen, fillon e qan si femije pa arsye, befasi syt mbushen me lot, per gjera te vogla, pa vlere dhe kjo perfaqeson nje nga ata dite qe shume urrej, dhe kerkoj ti shmangem por sforci im del pa rezultate. E trishtueshme brenda vetes, por jashte meje c'do gje vazhdon te eci, cicli i kohes ben te veten, ndjek rrugen e shkruajtur (kushedi nga kush) qe per ne shfaqet me nje pikcuditse e perjeteshme.....!
Malinkonia perhapet ne shpirtin tim, dhe s'di si ta ndaloj, rri me shprese qe neser nje diell i ri do te shfaqet ne orizontin pa fund, dhe do te me ngrohi me rrezet e tij te arta! Jam ne pritje......
20.12
(skicė pėr meditim)
Pasuria me e madhe sot eshte mospasja e kohes. Mungesa kronike e kohes siguron justifikim perfekt dhe te padiskutueshem qe mundeson shmangien e obligimeve te teperta ne nje menyre aq te lehte dhe mosperfillese, duke na kursyer nga mundi i te mesuarit te kodeve te miresjelljes qofte edhe ne menyre mekanike. Duhet te kemi sa me pak kohe reale ne dispozicion, qe te kemi teprice kohe per gjera krejt te kota dhe te parendesishme por qe cuditerisht na bejne aq te lumtur me ate vogelsine e vet te neveritshme. Edhe gjerat e mira ndodhin ne kohen e vet, nese aksidentalisht derdhet ndonje grimce rere nga te plasariturat e ores se mungeses e kohes...
Kete dimer, me duhet nje sasi impozante e mungeses se kohes per ta kaluar kohen disi...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 19-12-2003 mė 23:06
The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.
Kam filluar te dashurohem marrezisht ne te bardhen. Shkelqimi i bilurte i kristaleve te bores qe me bollek jane ne zonen ku po e kaloj fundjaven, me bejne qe jeshilen ta perkujtoj me me pak nostalgji. Dje isha ne Qytetin e Shpetimit, dhe koka me ngeli kthyer nga Gjallica. Sa hije i kishte plisi i bardhe ketij mali gjigand. E po, nuk jam dashuruar kot ne bardhesi...
Deri te Molla e Kuqe!
Krijoni Kontakt