10 Dhjetor ....
Paralele etjesh .......
Te paprekshme ndjesite e lena pas....
te paktat zemerata te dimrit perpiqem te largoj sot...
10 Dhjetor ....
Paralele etjesh .......
Te paprekshme ndjesite e lena pas....
te paktat zemerata te dimrit perpiqem te largoj sot...
I vizatoj keto shkronja ....
Ashtu si ben dita me imazhet e saj, qe pastaj fryn mbi to dhe s'kthehet me pas...
Sec mu kujtua sot kjo fraze e njohur, dhe sme hiqet nga mendja: " Ne jeten tende do te jem nje pike shume e vogel qe te dashuron. Dashuria e nje pike do te duket pa vlere, por mos harro qe edhe yjet nga large jan te vogla......." !
Dedikuar njeriut qe nuk din te vleresoj gjerat me te vogla dhe te thjeshta, qe ne realitet tregojn kuptime te plota!
Lėkundet gjethja e zverdhur, lėkundet dhe hesht
S'i ka mbetur asnjė forcė pėr ta mbledhur...
Njė frymė e lehtė frynė nė kėtė fundvjeshtė
Sa pėr ta rėzuar pėrtokė, gjethen e zverdhur.
Erė e lehtė frynė, pėr fatkeqsi tė gjethes - gjethe e mjera...
Era e lehtė, nuk tregoi mėshirė pėr gjethen e tharrė
E rėzoi nė pikė tė ditės, dhe vijoi tej gjetheve tjera
Po, po, e rrėzoi era e lehtė gjethen, kam plot dėshmitarė
!...
12/12/03
mijra dritare te vogla......
kalime pa emer....
te mbyllura me pas ne hapje te rruges time te eger ne hap .......
Ashtu si ben dita me imazhet e saj, qe pastaj fryn mbi to dhe s'kthehet me pas...
12 dhjetor...
Pas dymbedhjete dite ftohjeje, ne oren 12 te dites se dymbedhjete te muajit dymbedhjete, leshoi pe! Me puthi 12 here!
Ēuditerisht sot jam dashuruar me shifren 12, sepse per 12 here me shume m'u shtua dashuria per DiDi-ne syjeshile!
Deri te Molla e Kuqe!
14-12
.....pikerisht pse te njoh mire te dua..
jo perhere thua ate qe mendon,shpeshhere eshte inteligjenca jote qe zoteron komentin..
asnjeri nga ne nuk eshte ai qe mendon..dhe akoma me pak ajo qe themi..
poshte nje qetesie ndoshta te rreme,sigurisht te pavetedijshme,ndodhet nje vullkan perhere ne alarm..
..nuk jep gjithēka nga vetja,por ofron aq shume sa qe edhe ti nuk e imagjinon.
por shume pak jane ata persona qe mund te shohin me te vertete brenda teje.
zoteron nje siguri te palekundshme dhe je gati per te sfiduar gjithēka,pak rendesi ka ēfare..
sfidon veten tende per ti treguar vleren,te tjeret nuk te interesojne,jane thjesht udhetare qe rastesisht gjenden afer teje.
nuk njeh misura gjithēka e ēon ne ekstrem.
ke shume te mire dhe shume te keqe brenda teje,por ne kete moment ke gjetur ekuilibrin dhe mbi ty zoteron paqja e forces,e atij qe din sa vlen.....
koment nga nje e panjohur,ne nje pub,ne nje rrugice,te nje qyteti qe dua,i humbur nen mjegullen e nje te shtune pre-festive.
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
14 / 12 /2003
Nje pike nate me ka mbetur ne sy, enigme e pashprehur e vetmise time te sapo filluar.
Serisht ia nis nga fillimi, serisht vetem me veten time dhe gjurmet e lena te njerezve qe hyjne dhe dalin nga jeta ime.
Nje pike nate me vertitet nder sy te lodhur nga endrrat e keqia.....
Shpresoj ne diellin e lindur sot...
15 dhjetor... ora 02:27
Vetem edhe pak ore e do te perballem me zhurmen e Tiranes. Jam dashuruar marrezisht ne kete qytet. Sapo perfundova se lexuari nje liber te mrekullueshem qe ma shtoi edhe me dashurine per Tiranen, kete qytet te kontradites...
Deri te Molla e Kuqe!
15/12/2003
Trajta te pashquara resh ne kete qiell te zymte, mizanskene rendesash...
Terheqe ne vete gjithe sa ka perpire galaktiave te tejetvetmuara e te stermedha ftohtesirash e i hedh krenarisht dhe mosperfilles ne kete cope toke ku te mbijetuarit jane aksidental dhe ku procesi jetesor ndjek nje ritem te shformuar zhvillimi....
Per pak Diell kane nevoj te gjithe.
Per pak diell te ngrohte e te njehesishem me driten e vertete....
16 Dhjetor, ding-dang
I pata premtuar vetes, thashė: kurrė mė si atė, jo mė si atė. Tani po shoh se, dalngadalė po mposhtem para valėve tė largėta tė jetės. E do tė thuash ti: kaq ishte forca e premtimit tėnd, e do tė them unė: ndoshta kėshtu duhet tė jetė.
E di se nuk jam aq i fortė, sa ti kundėrvihem lumenjve rrėmbyes tė jetės. Duhet ta pranoj fatin tim, ti ul kokėn kėsaj rryme tė fortė ndienjash, qė mė kaplojnė, sa herė kujtoj imazhin e njė shpirti tė largėt, qė mė ėshtė shfaqur kohėve tė fundit pėrpara.
Por i kam premtuar vetes ama: kurrė mė si atė, jo mė si atė..
Krijoni Kontakt