-
SHPK dhe TMK
Nga trepca.net:
-------------
SHPK-ja sillet sikur tė mos kishte ndodhur asgjė!
Shkruan: Nazmi LUKAJ
Policia e SHPK-sė, jo vetėm qė nuk ka bėrė asgjė pėr kapjen e kriminelėve, por edhe sot, kur po vriten pjesėtarėt e saj, sillet sikur asgjė nuk ka ndodhur! Krerėt e saj e dinė se disa shėpėkėistė kanė punuar dhe ende kanė lidhje me shėrbimet sekrete kriminale. Mirėpo, deri mė tani, asnjė pėrpjekje nuk e kanė bėrė pėr identifikimin e tyre, pėr ti dėbuar nga radhėt e veta, me ēveprim SHPK-nė do ta kishin shndėrruar nė njė polici tė mirėfilltė, nė njė polici tė popullit dhe pėr popullin, ashtu si e ka dėshiruar ky. Deri sa tė mos e bėjė njė pėrēapje tė tillė, kriminelėt nė Kosovė ka rrezik qė kurbėn e krimit ta rrisin edhe mė shumė.
Ēudit fakti pse policia sillet sikur tė mos kishte ndodhur bash asgjė! Ky gjest i saj ėshtė me pėrplot pikėpyetje. Njė nga to ėshtė edhe se mos, vallė, krerėt e SHPK-sė edhe vetė mbajnė lidhje me shėrbimet e tilla?! Duke mos lėvizur nga amullia, SHPK-ja gjithnjė e mė tepėr po e humb besimin e vet nė popull. Gjithnjė e mė tepėr po e mbėshtjell veten me dyshimin se lidhjet e saj me shėrbimet sekrete janė shumė tė nyjshme, dhe se mu pėr kėtė nyjshmėri nuk ėshtė duke vepruar asgjė. Mosveprimi i saj pėr ti spastruar radhėt e veta, ka bėrė qė qytetarėt e Kosovės jo vetėm tė mos guxojnė tė bėhen dėshmitarė tė ndonjė rasti kriminal, por, madje, qė kjo temė edhe tė bėhet gogol pėr ta edhe gjatė bisedave.
Po tė ishin vrarė pjesėtarėt e njė policie nė secilin vend tė pėrparuar tė botės, krerėt e saj do tė mblidheshin urgjentisht pėr ti identifikuar shkaqet e tyre. Ato polici, vrasjet e pjesėtarėve tė vet, do ti kishin konsideruar si njė trandje tė fuqishme tė besimit tė tyre te qytetarėt. Madje, nė kėso rastesh, edhe vetė ministri i Punėve tė Brendshme do tė ishte detyruar qė tė jepte dorėheqje, nė rast se nuk do ti kishte identifikuar zbrazėtirat nė polici. Gjithēka me urgjencė do tė veprohej, pėr tia kthyer besimin policisė nė popull. Ndėrsa, kjo policia jonė i ka future veshėt nė lesh. Prijetari i saj, Sheremet Ahmeti, as pas kėtyre vrasjeve asgjė nuk ėshtė duke ndėrmarrė, qė ti pastrojė radhėt e veta. Ose, edhe vetė frikohet qė tė luajė me vesh, nga frika se do tė mund tė jetė edhe vetė pre e kėtyre shėrbimeve sekrete kriminale, njerėzit e sė cilės i njohin tash edhe vetė qytetarėt.
Ata sillen tė lirė, pa fije frike se do tė mund tė kapen nga policia. Ata vazhdojnė tė jenė rrezik permanent, pėr tė gjithė ata qė futen nė lista tė zeza nga krerėt e kėtyre shėrbimeve, tė cilėt kurrė nuk do tė guxonin ta zhvillonin veprimtarinė e tyre, po tė mos kishin pasur miqėsira me individė tė caktuar brenda SHPK-sė , si dhe me njėrėz tė ndonjė segmenti tė policisė sė UNMIK-ut. Ne ministėr tė Punėve tė Brendshmme nuk kemi, por policia ka njė prijetar tė vetin, e ai ėshtė Sherehmet Ahmeti, i cili, pėr tia kthyer besimin nė popull SHPK-sė, sa mė parė duhet ti bėjė tė gjitha pėrpjekjet pėr tia liruar frymėmarrjen kėsaj nga shėpėkėistėt e lidhur me shėrbimet sekrete. `
Nė rast se nuk do tė mund ta bėjė kėtė, atėherė detyrė e tij e moralshme do tė ishte dorėheqja, sepse, sė paku, vetes do tia ruante dinjitetin. Njė potez tė tillė, do ta bėnin tė gjithė ata krerė policie nė vendet e pėrparuara tė botės, qė ta ruajnė moralin e vet njerėzor, dhe pėr tė dėshmuar se shprehin haptazi protestėn e vet me gjendjen e rėndė nė ato polici. Sherehmet Ahmeti, nė kėtė mėnyrė, mund tė shpėtojė diēka nga respekti qė ka pasur nė popull, si njė ish-i burgosur politik. Nė tė kundėrtėn, do tė zvetėnohet gjithnjė e mė shumė, bashkė me institucionin qė e udhėheq. E gjendja nė kėtė polici, tashmė dihet nga tė gjithė ēfare ėshtė. Prandaj, kjo duhet ta gjejė njė zgjidhje me urgjencė, sa nuk ėshtė bėrė edhe mė e zymtė
---------------------------------
......
Mendime..
Skjarim per disa lexues.
SHPK - Sherbimi policor i Kosoves.
TMK- Trupat mbrojtese te Kosoves.
Vrasja e Sabaetes tregon se ne SHPK ka kriminele ose spiune te Krimineleve.
Vrasja e Drinit tregoi se ne TMk kishte dhe ka kriminele.
Agjentura Klosiste ne Kosove (qe sot dhe mund te jete e pamvarur nga Klosistet e Tiranes sepse ka fituar eksperiencen e nevojshme per te ecur me kembet e veta) mendon se SHPK dhe TMK jane "cifligje" te tyret e jo institucione te Kosoves.
Sikur PDK e AAK qe i thone vetes "Parti te dala nga Lufta" te kishin dale nga ndoj lufte qe kishte sjelle fitoren e ushtrise qe ata komanduan mbi ushtrine e Sllobos edhe mund te justifikoheshin ne filozofine e tyre te uzurpatorit te politikes dhe institucioneve kosovare mirpo te gjithe e dine(ata vete e dine me mire) se largimi i okupatorit Serb nga Kosova erdhi nga nderhyrja ushtarake e Natos.
E vetmja merit e ktyre dy Partive eshte se me strategjine e tyre te luftes "ndersyen" ushtrine Serbe mbi popullin e Kosoves dhe kur kjo ushtri serbe hyri ne Kosove populli u gjend i pa mbrojtur kurse shteti gjakatar serb u gjend me nji "arsye" te mjaftushme diplomatike qe ju dha aq bujarisht nga Hashim-Jakupet per te bere realitet endrrat e Cubrilloviqve e per te ja mshel dhe gojen
politikanve Kosovare me mandat te Popullit e kryesorja per tja mbyll shtigjet dhe diplomacise boterore..
Mirpo fati yne qe Sllobo gjeti belane se nje TROJK politikanesh nderkombetare te llojit Klinto-Bler e Shreder Solane u gjenden ne krye te Botes perendimore dhe Masakra e Sllobos nuk u la ne heshtje por u denua dhe ky denim ishte Shpetimi i yne..
Sikur Bota te kishte pas ne Krye ca tipa "mos nderhyrsa" te Llojit Camberlen cdo kishte ndodhur valle?
(chamberlain, ish minister dhe kryeminister i Britanise madhe ne vitet 38-40 qe bente sehir kur Hitleri i ra Cekise, Polonise etj..dhe me vone vet Anglise dhe Europes..)
Sot e ksaj dite 2.5 milion Kosovaret tone do ishin nder cadra kampesh neper dyer te botes..
TMK dhe SHPK duhet te pastrohen nga uzurpatoret e te vihet nen filtrin e Parlamentit e ku gjithe Nomenklatura e saje te perzgjidhet me transparence e keto dy institucione ti kthehen Popullit te Kosoves..
Deri tani kto jane Prona te Hashim Ramush Jakupave..e jo vetem prona por cfar eshte me e tmerrshmja ..jane dhe dy ARME qe i perdor shtabi vrases per interesat e tyre politike kriminale.
Le te fillohet ky pastrim me shkarkimin e Agim Cekut dhe Sheremet Ahmetit..
Kosova nuk i ka teper djemt e vajzat..e as Nanat Kosovare nuk i kan teper lotet..
Te ikin kta dy pisa..e pastaj plehu tjeter..
.......
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Brari : 05-12-2003 mė 22:12
-
-
trepca net
------------------
Njė pėrgjigje komesarit tė policisė Stefan Feller
Zoti Feller, ti e di edhe mė mirė se unė se si ėshtė gjendja nė SHPK
--------------------------------------------------------------------------------
9 dhjetor 2003 / TN
Ju lus qė shkrimin qė mė keni reaguar, ta lexoni mirė edhe njė herė. Se jam i bindur se do ta kuptoni se qėllimi i tij ka qenė shumė fisnik. Do ta kuptoni se ai ka synim ngritjen e SHPK-sė nė njė polici tė mirėfilltė, si tė shtetit Tuaj.
Shkruan: Nazmi LUKAJ
Komesari i policisė sė UNMIK-ut, z. Stefan Feller, sot ka dėrguar njė reagim tė tij pėr mua nė "Bota sot", nė tė cilin thotė: " Nėse shikojmė prapa, vetėm dy javė, dy policė trima nga Shėrbimi Policor i Kosovės janė vrarė nė pritė, dhe artikulli juaj i titulluar si SHPK sillet sikurse asgjė nuk ka ndodhur ėshtė tė them, me fjalė mė tė buta i vajtueshėm. Shkrimtari (nuk jam shkrimtar-po gazetar, verejtja ime) mundohet qė t'i politizojė vrasjet dhe tė sjellė dyshime dhe pasiguri nė popull, sa i pėrket balancit dhe ndershmėrisė sė Shėrbimit Policor tė Kosovės. Deklaratat janė dhėnė, pa ndonjė orvatje qė tė dėshmojnė, atė se shėrbimet sekrete kriminale punojnė pėrbrenda policisė.
Deklaratat se SHPK-ja po e humb besimin e popullit, se krimet nuk po zgjidhen, dhe asgjė nuk po bėhet nė kapjen e personit pėrgjegjės pėr vrasjet e fundit. Z. Lukaj nė mėnyrė tė zymtė mundohet qė t'i lidhė kėto nė njė varg akuzimesh tė njė teorie tė njė komploti tė fshehtė, pėr tė cilėn kėrkonte dorėheqjen e kolonel Sheremet Ahmetit. Ėshtė shumė e pafat qė vrasjet e fundit tragjike tė pėrdorėn nė mėnyrė personale, qė tė sulmohet organizata dhe shėrbimi nė cilin ata vdiqėn. SHPK-ė ėshtė e bashkuar nė shėrbimin e tyre ndaj popullit tė Kosovės. Normal se anėtarėt e tij kanė prejardhje tė ndryshme, etnike dhe politike ėshtė njė princip i pranueshėm qė njė polic duhet ta tregojė nė shėrbimin qė ai e pėrfaqėson, dhe kjo do tė thotė se shumėllojshmėria ėshtė e inkurajuar.
Se ēfarėdo qė janė si individ policia janė njė shėrbim. Ata janė pėrfaqėsuesit me tė sukseshėm dhe mė tė dukshėm tė Kosovės sė re. Suksesi i SHPK-sė nė zbatimin e ligjit dhe zgjidhjen e krimit nėpėr tėrė Kosovėn ėshtė njė njohuri mbarė popullore. Anketimet e fundit nė popullatė kanė treguar se kėto suksese kanė sjellė pėrkrahjen dhe mbėshtetjen mbarė popullore. Kėto sukeses mund tė jenė tė egra pėr ata me qėllime politike, dhe ėshtė shumė vėshtirė tė mos shihet politika prapa kritikave nė kėtė artikull dhe sulmi ndaj kolonel Sheremet Ahmetit. Z. Lukaj duhet ta dijė se kolonel Ahmeti nuk ėshtė i barabartė sa i pėrket pėrgjegjėsive me Ministrin e Punėve tė Brendshme, dhe se ai nuk i bart pėrgjegjėsitė pėr evoluimin-zhvillimin e SHPK-sė. SHPK-ja ėshtė pjesė e Policisė nė Kosovė dhe nė fund tė fundit i raporton Komesarit tė Policisė. Populli e di mė mirė.
Populli e di se SHPK-ė ėshtė polici e tyre dhe se ēdo tentim ėshtė bėrė qė tė gjenden dhe tė arrestohen vrasėsit qyqarė tė Sebahate Tolaj dhe Isuf Haklajt dhe se policia nuk do tė inkuadrohet nė politikė. Ne presim bashkėpunimin e gazetarėve profesionalė nė themelimin e sigurisė dhe ndėrtimin e shėrbimit policorė, dhe jo akuzimin e njėpasnjėshėm hasur nė kėtė artikull. Stefan Feller, komesar i policisė sė UNMIK-ut".(Letra e z. Feller ėshtė e botuar nė tėrėsi).
Letra e z. Stefan Feller, pėkundėr faktit se e respektoj misionin e tij nė Kosovė, mė la pa tekst. Mė sė shumti mė ēuditi se pse ky po e merr rolin e avokatit tė z. Sheremet Ahmetit. Sigurisht nga pėrkthimi i dobėt qė ia ka bėrė dikush, ai shkrimin tim aspak nuk e ka kuptuar. Edhe aty ku e ka kuptuar, gabimisht ka dhėnė konstatime. P.sh., e ka kuptuar qė kam thėnė se SHPK-ja po e humb besimin nė popull. Kjo ėshtė e vėrtetė, z. Feller, sepse unė jam ēdo ditė nė popull, dhe e di se kjo nuk ėshtė shpifje imja, por ky ėshtė mendimi i popullatės. Nėse nuk beson, dil dhe bisedo me popullatėn, ose bėje njė anketim, dhe do ta vėrtetosh kėtė gjė. Nėse tė del e kundėrta, atėherė keni tė drejtė qė tė ndėrmerrni edhe masa ndaj meje.
Por, po u doli konstatimi im ( e qė jam njėqindmijėpėrqind i bindur se do t'u dalė ashtu si kam shkruar unė), atėherė do tė duhej tė mė kėrkoje falje publikisht. Keni thėnė se " Shkrimtari (nuk jam shkrimtar-po gazetar, verejtja ime) mundohet qė t'i politizojė vrasjet dhe tė sjellė dyshime dhe pasiguri nė popull, sa i pėrket balancit dhe ndershmėrisė sė Shėrbimit Policor tė Kosovės".
Zoti Feller, unė nuk po mundohem t'i politizoj vrasjet, por ato janė politike. Kėtė e dini mirė edhe Ju, siē e dini se zonjusha Sebahate ka qenė duke punuar nė dosjen e kolonel Tahir Zemės. Pse u vra kjo, z. Feller? Pse u vra Smajl Hajdaraj? Pse u vra Xhemajl Mustafa?... Pėr politikė, z Feller. Pėr asgjė tjetėr. Dhe a janė zėnė vrasėsit e tyre? Jo. Kėtė e dini mirė. Se janė vrasje politike e di krejt populli, z. Feller. Dhe, sot e asaj dite, kurrė nuk janė kapur kriminelėt as tė tyre, as tė asnjė tė vrari tjetėr tė pasluftės.
Ēka ka bėrė policia, z. Feller, deri mė sot pėr t'u kapur vrasėsit e tyre? Unė nuk e di. Nėse Ju e dini, atėherė mė tregoni. Ose, do tė thoni se nuk po tregoni pėr shkak tė hetimeve?! Veē duhet ta dini se shumė familje janė duke bartur barrėn e dhimbjes pėr tė dashurit e tyre. Unė, pėr SHPK-nė, nuk "dua tė sjellė dyshime dhe pasiguri nė popull, sa i pėrket balancit dhe ndershmėrisė sė Shėrbimit Policor tė Kosovės", si keni thėnė. Kėtė dyshim nuk e kam shfaqur unė, por populli. Kėtė e dini mirė Ju, siē dini edhe shumė gjėra rreth kėsaj policie. Unė, z. Feller, SHPK-nė dua ta shoh nė atė shkallė policie tė mirėfilltė, si ėshtė policia Juaj nė shtetin Tuaj.
Asgjė mė shumė. Dhe, deri sa tė mos bėhet kjo, besueshmėria e saj nė popull do tė jetė e vogėl. Po ēuditem ēfarė anketimesh kanė qenė ato qė kėtė polici e nxjerr tė besueshme, si keni thėnė. Ndoshta keni pyetur vetėm anėtarėt e atyre partive qė nuk ēajnė kokėn pėr kėtė situatė. Se, pjesa dėrrmuese e popullit, ka kohė qė ka luhatur mendimin pėr SHPK-nė. Keni thėnė edhe se " Z. Lukaj nė mėnyrė tė zymtė mundohet qė t'i lidhė kėto nė njė varg akuzimesh tė njė teorie tė njė komploti tė fshehtė, pėr tė cilėn kėrkonte dorėheqjen e kolonel Sheremet Ahmetit".
Unė, sė pari, kam kėrkuar nga kolonel Sheremet Ahmeti qė t'i identifikojė ata pjesėtarė policie qė kanė punuar mė parė nė shėrbimet sekrete, e nėse nuk mundet, atėherė tė japė dorėheqje. Pra, kam kėrkuar njė angazhim mė tė madh tė z. Sheremeti nė kėtė drejtim, e jo kryekėput dorėheqjen e tij. Kėtė do ta bėnte ēdo udhėheqės policie, edhe nė vendin Tėnd, apo jo z. Feller?
Ata qė sot punojnė nė SHPK, e qė kanė pasur lidhje me ato shėrbime kriminale, populli i njeh mirė. Nėse duhet, njė ditė t'i tregoj edhe me emra. Sepse unė jam gazetar, dhe nuk i ruaj delet, po ēdo ditė pajisem me informata nga populli, qė ėshtė shumė i zhgėnjyer me punėn e SHPK-sė. Pėr artikullin qė kam bėrė, kam marrė shumė lavdėrata pikėrisht nga populli.
Madje, edhe nga vetė pjesėtarėt e kėsaj policie, qė e kuptojnė se kam pasur tė drejtė nė konstatimin tim. "Normal se anėtarėt e tij kanė prejardhje tė ndryshme, etnike dhe politike ėshtė njė princip i pranueshėm qė njė polic duhet ta tregojė nė shėrbimin qė ai e pėrfaqėson, dhe kjo do tė thotė se shumėllojshmėria ėshtė e inkurajuar. Se ēfarėdo qė janė si individė, policia ėshtė njė shėrbim. Ata(policėt) janė pėrfaqėsuesit me tė sukseshėm dhe mė tė dukshėm tė Kosovės sė re. Suksesi i SHPK-sė nė zbatimin e ligjit dhe zgjidhjen e krimit nėpėr tėrė Kosovėn ėshtė njė njohuri mbarė popullore", thotė Feller.
Jo, z. Feller, unė mendoj se ėshtė shumė e rėndėsishme se kush punon nė polici, sepse ai qė ka hyrė me qėllime tė errėta, assesi nuk mund tė jetė nė shėrbim tė policisė. Prandaj, po mė habitni me kėtė konstatim. Pastaj, edhe unė kisha dashur tė jetė qė " policėt e SHPK-sė janė pėrfaqėsuesit dhe mė tė dukshėm tė Kosovės", si keni thėnė Ju.
Mu pėr tė qenė e tillė kjo, edhe e kam bėrė shkrimin qė ju e keni cituar dhe qė i keni shprehur vėrejtjet Tuaja. Dhe, kėtė e dėshiroj sa mė parė, sepse kam dėshirė qė vėrtet Kosova ta ketė njė polici tė tillė. Kėtė e dėshiron edhe populli. Z. Feller, edhe Ti, edhe krerėt e SHPK-sė duhet tė jeni shumė tė bindur se qėllimi i shkrimit tim ka tė bėjė me mė tė mirėn e kėtij vendi- qė SHPK-ja tė angazhohet seriozisht dhe me tėrė fuqinė pėr kapjen e kriminelėve tė atdhetarėve tė vrarė pas luftės, sepse ata, me kontributin kombėtar qė e kanė dhėnė, nuk e kanė merituar kėtė tragjedi. Apo jo, z. Feller? Madje, shkrimin e kam bėrė me dhimbje tė madhe. Por, dėshira qė shteti im ta ketė njė polici si tė vendit Tuaj, mė ka shtrėnguar qė tė mos hesht.
Unė Juve ju respektoj, edhe misionin qė e keni, por Ju lutem, respektojeni edhe Ju misionin tonė tė gazetarit, sepse edhe ne e kemi opinionin tonė pėr gjithēka qė duhet tė jetė pozitive nė Kosovė. Dhe, krejt ēka shkruajmė, shkruajmė me qėllimin mė tė mirė. Pėr kėtė, duhet tė jeni shumė tė sigurtė. Krejt nė fund, dua t'jua them edhe njė gjė: nuk ėshtė hera e parė qė reagon UNMIK-u ndaj meje. Edhe mė parė keni reaguar, kur kam shkruar se njė kriminel serb ka qenė i pranishėm nė Pejė, kur ka ndodhur vrasja e fėmijėve serbė nė Gorazhdec. Madje, jam marrė edhe nė pyetje, qė ata e kanė quajtur konsultim, pse e kam bėrė atė shkrim. Sigurisht, se po tė mos kisha pasur tė drejtė, kishit marrė masa tė tjera ndaj meje. Po, kam pasur tė drejtė,sepse populli kriminelin, ditėn e vrasjes, e ka parė me sytė e vet nė Tregun e Gjelbėr nė Pejė.
Kjo mė bėn tė dyshoj se UNMIK-u po synon tė ma mbyllė gojėn. Qė tė heshtė pėrgjithmonė. Nuk kisha pasur dėshirė tė jetė ky synim Juaji. Z. Feller, nėse nuk e dini, jeta ime ka qenė, pėr shkak tė shkrimeve tė mia tė guximshme, vazhdimisht e kėrcėnuar nga shėrbimet sekrete, tė cilat, po ashtu, kanė dėshirė tė ma mbyllin gojėn. Dhe, edhe tani jam vazhdimisht nė shėnjestėr tė tyre. Pėrkundėr kėsaj, unė guximshėm kam botuar shkrime pėr shpartallimin e tyre dhe tė krimit pėrgjithmonė nga Kosova. Sepse e dua njė Kosovė pa krim. E dua njė Kosovė pa lot. Si e do edhe Ti vendin Tėnd. Reagimi Juaj, dhe pėrpjekja pėr tė ma mbyllur gojėn, Ju njoftoj, me tėrė sinqeritetin, se u shkon pėrshtati shėrbimeve sekrete dhe kriminelėve qė Kosovėn ta mbushin me lot. Njė ditė, mbase, edhe mund tė jem gjah i tyre. Atėherė do ta vėrtetoni mirė se sa shumė keni gabuar qė mė keni reaguar.
Po ashtu, duhet ta dini se unė aq shumė e kam luftuar krimin, sa Ju ėshtė dashur tė mė shpėrbleni, e jo tė mė reagoni. Madje, pėr kėtė ėshtė dashur tė marrė lavdėratė edhe nga vetė SHPK-ja. Jo vetėm unė, por edhe shumė gazetarė tė tjerė tė "Bota sot", sepse ta luftosh sot krimin, do tė thotė tė hysh nė listat e kriminelėve pėr tė mos qenė mė as vetė nė kėtė botė. Prandaj, z. Feller, Ju lutem, analizoni mė mirė gjėrat, e pastaj reagoni. Para se ta pėrfundoj kėtė shkrim, tė lus qė shkrimin qė mė keni reaguar, ta lexoni mirė edhe njė herė. Se jam i bindur se do ta kuptoni se qėllimi i tij ka qenė shumė fisnik. Do ta kuptoni se ai ka synim ngritjen e SHPK-sė nė njė polici tė mirėfilltė, si tė shtetit tuaj. Unė,z. Feller, Ju respektoj shumė, por kam dėshirė qė respekti nė mes nesh tė jetė reciprok.
--------------------------------------------------------------------------------
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt