Ke te drejte!
ketu po diskutohet se sa gra vdesin ne bote.
je mjaft larg.
Ke te drejte!
ketu po diskutohet se sa gra vdesin ne bote.
je mjaft larg.
Injoranca nuk zhduket me top
respekti i bibles ndaj gruas akoma nuk ka mbaruar, do shohim prape.
respekti i bibles ndaj gruas akoma nuk ka mbaruar, do shohim prape. Ju vetem kini durim dhe lexoni.
Je shume ironik per te qene mysliman!
Gjithashtu po te sjell keto vargje. 1Korintasit11,12. 1Korintasve7:1-7. Efesianet5:22-33. Kolosianet3:18 .1Pjetrit3:1-7. Zanafilla2:23,24. Zanafilla24:10-67 (Arsyeja pse po ju jap gjithe keto vargje eshte per te kuptuar sa e RENDESISHME eshte gruaja, dhe sa shume kerkon sherbetori per te) Gjithashtu mund te shohesh shume shembuj te grave ne Bibel, si Ester, (si udheheqese) Ruthi (c'beri bindja e saj dhe dashuria e saj ndaj vjerres se saj) Deborah(luftetare) Miriam (motra e Moisiut si profeteshe dhe bashke udheheqese me Moisiun per te nxjerre popullin e Izraelit jashte Egjiptit) Fjalet e Urta31:10-31....shembuj pafund ne Dhjaten e vjeter, dhe shembuj pafund ne Dhjaten e re, Maria, e bekuara nga te gjithe brezat, Grate qe ndoqen Krishtin, bindja dhe respekti i tyre, shembull per grate sot dhe gjithmone, Prisilla bashke me burrin e saj ne punen e tyre ndaj Perendise...e shume e shume te tjera qe nuk mund te permblidhen ne diskutim.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Manulaki : 05-12-2003 mė 18:20
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Eshte e vertete qe diskutimi mbi respektin dhe miresine qe krishterimi meson se i duhet shfaqur femres nuk ka fund sepse eshte pozitiv dhe jo negativ. Eshte nje diskutim qe po ta mbeshtetesh mbi mesimet e krishterimit nuk mund te gjesh pervecse dashuri ndaj femres, miresi, butesi, respekt...etj.
Kete meson Bibla.
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Postuar mė parė nga Manulaki
.
Altin55, jo une nuk mbaj rrobe, dhe nuk besoj se rroba tregon ate qe une jam, po eshte e vertete qe rroba eshte ndihme per prezantimin qe i bej une vetes, por nuk besoj ne ekstremitete dhe urdhera. Une besoj ne hirin e Perendise qe me ka dhene floke te gjata dhe te shendetshme, per te mbajtur koken e mbuluar. Une besoj se Perendia ma ka mbushur zemren me miresi dhe respekt per burrin tim, dhe burrat (vellezer, baba, gjysh, shoke) ne jeten time, dhe me dashuri per gjithe te afermit e mij.
.
O Manulaki nje pjetje te bera pergjigja mund te ishte e thjeshte p.sh. jo altin nuk mbaj shami
Prezantimin mund ta beshe te miniforumi i prezantimeve
take care
SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR
Jo vetem gruaja, por njeriu ne vetvete vendostet ne nje pozte skllaverie ne Kuran!
Ndryshimi me akuzimet qe i behen Bibles eshte se Bibla nuk mund te fajesohet per historite qe ajo tregon mbi njerez qe mekatuan.
Psh nqs une do tu tregoja juve mbi nje kriminel se si ai vrau e preu, kjo nuk do te thote se une po perkrah krimet e tij, e as nuk mund te perdoret tregimi im si aktakuze ndaj meje.
Ndersa me Kuranin e muslimanet problemi qendron ne ate se vete Kurani, Muhamedi, dishepujt e tij kryen akte vrasjeje e imoraliteti duke i qujtur te ligjshme keto veprime.
Gruaja eshte nje loder
Al-Musanaf nga abu Bakr Ahmad Ibn Abd Allah Ibn Musa Al Kanadi i cili jetoi ne 557H, volumi 1 pjesa II, fq 263
Nje here, Omari (nje prej Kalifeve) ishte duke folur kur e nderpreu e shoqja, e ai i thote: "Nuk je vecse nje loder. Po te jete nevoja te therrasim vete"
Edhe Amru Bin al-Aas, po ashtu edhe nje Kalif ka thene: "Grate jane lodra, keshtu qe merr e zgjidh"
Kete opinion e ndante edhe Muhamedi:
Gruaja eshte nje loder. Kushdo qe ta marre, lete kujdeset per te" (Tuffaha, ahmad Zaki, al-Marah ual-Islam, Dar al Kitab al Lubnani, Beirut, botimi i pare, 1985, fq 180)
Bindja se gruaja ishte nje loder kishte rendesi te vecante per mireqenien shpirterore te burrave, sepse sipas filozofit te madh Ghazali
"Ne shoqerine e grave, duke i veshtruar e duke luajtur me to, shpirti freskohet, zemra prehet, e burri focohet per adhurim ndaj Zotit...Prandaj edhe Zoti tha: "Ne menyre qe ai te prehet ne te" (Sura 7:189)
Gruaja eshte Aurah
Enciklopedia islame e perkufizon aurah si pudendum, latinisht do te thote, dicka per te ardhur turp.
"Aliu tregoi se profeti tha: Grate kane dhjete (aurat). Me tu martuar, i shoqi ia mbulon nje, e ndersa vdes, varri i mbulon dhjeta." (Kanz el Umah, volumi 22, hadithi 858)
edhe sipas Hadithit vijues, grate jo vetem qe kane dhjete turpe, por gruaja vete eshte nje turp
"Gruaja eshte turp. Kur dele jashte (shtepise), djalli e mirepret" (Ihya Uloum ed Din nga Ghazali, dar al Kotob al elmehyah, Beirut, volumi 2, Kitab Adab Al Nikah, fq 65. I raportuar nga Tirmizi si nje Haith me vlere)
edhe ja perse grate disinkurajohen te dalin nga shtepite:
"Gruaja eshte me prane fytyres se Zotit, nese gjendet ne shtepi te vet. Edhe lutja e gruas ne shtepi eshte me e mire se lutja e saj ne xhami" (ne vazhdim te references se mesiperme)
vazhdon...
Lexo lexo.
Gruaja shikohet ne disa raste si skllave apo si lavire
7 Nė rast se dikush shet bijėn e tij si shėrbėtore, ajo nuk do tė shkojė ashtu si shkojnė skllevėrit.
8 Nė qoftė se ajo nuk i pėlqen zotėrisė sė saj, qė e kishte marrė pėr vete, ai do ta lėrė tė shpengohet; por nuk do tė ketė tė drejtėn tua shesė njerėzve tė huaj, sepse kjo do t`ishte ta trajtosh me mashtrim.
9 Dhe nė qoftė se e marton me birin e tij, do ta trajtojė nė bazė tė sė drejtės tė tė bijave.
10 Nė rast se merr njė grua tjetėr, ai nuk do tė pakėsojė ushqimin dhe veshmbathjen e saj, as edhe bashkėbanimin e saj.
11 Nė rast se nuk bėn kėto tri gjėra pėr tė, ajo do tė shkojė pa dhėnė asgjė , pa paguar ēmim.
Me poshte gruaja numerohet ne pronat e burrit,mes gomarit dhe lopes:
17 Nuk do tė dėshirosh shtėpinė e tė afėrmit tėnd; nuk do tė dėshirosh gruan e tė afėrmit tėnd, as shėrbėtorin e tij, as shėrbėtoren e tij, as lopėn e tij, as gomarin e tij, as asgjė tjetėr qė ėshtė e tė afėrmit tėnd".
Krijoni Kontakt