Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 33
    i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

Arrow Udha e pasqyrės time!

Nė dhomė ishte ngrohtė...
    Shikoj nė dritare, dhe pėr njė ēast e hapa tė shoh qiellin ku m’u duk se Hėna kishte ngelur nė vėnd, dhe nuk po lėvizte mė pėr disa ēaste.

Jashtė bėnte shumė ftohtė. Njė fllad i freskėt mė pėrshkoi fytyrėn dhe trupit m’u mbėrthyen tė dridhura sa qė mė bėn ta mbyll shpejt dritaren.

Dimri sesi mė duket… i vėshtirė pėr t’u pėrballuar nga tė ftohtit.

Ulem pėrballė oxhakut, dhe shoh drejt tek flakėt e zjarrit bubulak, por njė natė m’u duk sikur nė ato flakė diēka lėvizi, dhe sa vinte e zmadhohej mė tepėr.

Pa pritur pash qė nga flakėt doli njė ėngjėll shumė i bukur, dhe me njė buzėqeshje tė ėmbėl, mė tha "Hello, unė jam ėngjėlli qė mė thirre.”

Fėrkova sytė e befasuar dhe me njė ndjenjė sa tė gėzueshme aq edhe tė frikshme… Po shihja njė ėngjėll qė deri n'atė ēast nuk e kisha besuar kurrė se ishin tė vėrtetė, por qė pata menduar se janė vetėm imazhe ėndėrrash e njėrzish...

Mbylla sytė pėr disa sekonda, sepse mendova se ish ėndėrr, por kur i hapa sytė, ėngjėlli rrinte dhe mė shikone ashtu duke mė buzėqeshur.

M’u afrua dhe mė morri dorėn time nė mes tė dy duarve tė tij, dhe ma ledhatonte duke mė thėnė, “Mos ki frikė, ti gjithmonė ke besuar mr shpirt tek ėngjėjt, tek unė pra, ndryshe nuk kishe si t'mė shikoje tani...”

Ndėrsa unė si e hutuar vazhdoja ta shikoja dhe ta dėgjoja pa hapur gojė. Ai vazhdoj, “Ne jemi me tė vėrtetė ėngjuj qė u japim njerėzve shpresė, kur njerzit i humbin shpresat, ndaj ne u vijmė tyre nė ndihmė... Dhe ti s’ke nevoj tė jesh nė mėdyshje mė jetėn tėnde…” foli dhe pas njė qetėsie tė thellė mė tha, “Ti do kesh suksese nė jetė, do njohėsh njeriun mė tė dashur tė jetės tėnde…nuk do vonoj shumė... dhe do jetė pėrball teje… beso pėr kėtė qė tė them!”

E pas atyre qė mė tha mė ledhatoj dorėn dhe flokėt, dhe me njė buzėqeshje tė ėmbėl nė ftyrė u zhduk... N'atė ēast njė trokitje ra nė derė, dhe mėndja mė shkoj menjėherė tek fjalėt e ėngjėllit... Mendova do jetė "ai" qė po troket…

Hapa derėn me njė frymė, dhe pash njė grua tė moshuar rreth tė 60-tave qė ishte zverdhur nė fytyrė, dhe njė rrėke gjaku i rridhte nga vetulla. “Mirėmbrėma,” mė tha. dhe ashtu ngutshėm mė pyeti “A mund t’mė ndihmoni tė thėrras me telefonin tuaj ambulancėn, sepse kemi bėrė njė aksident me makinė, dhe burri im gjėndet i rėnduar atje jashtė nė rrugė…” Unė menjėherė lajmėrova urgjencėn duke i ardhur sadopak nė ndihmė asaj gruaje qė dukej tejet e tronditur. Bashkė me tė, pasi thirra ambulancėn, dolėm tek makina dhe pamė burrin e saj qė po rėnkonte. S'kaloj shumė dhe u dėgjua sirena e ndihmės sė shpejtė.

Ajo grua mė falemnderoj duke mė puthur nė ball, dhe duke mė pėrshpėritur njė urim qė nuk e mora mirė vesh, por mendoj se urimi ishte i ngjashėm me atė tė ėngjėllit tim… Urimi i saj mė pėlqeu edhe pse nuk e kuptova se ē’mė tha, por fjalėt e ėngjėllit sesi mė sillen nėpėr mėndje ore e ēast…
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drini_nė_TR : 28-04-2004 mė 01:40

i/e larguar Maska e Studenti-Te
    Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    Ne pluhur
    Postime
    215
    Sonte nuk hengra aspak Buk, i kurseva parat per bileten ta blej dhe te futem ne parajsen qe do ket fjal te embla, por kur arita ta mar bileten, biletat ende nuk kishin dalur..Pra me ruani nje mua ...do vi do e blej ...

Alba !Tregimin e ke shkruar bukur ,por tek poezia je nxituar . Kur te teket me kriju poezi duhet te kesh frymzim .Frymzim njeriu nuk ka ne cdo kohe , prandaj here tjeter mundohu te krijosh nje poezi me frymzim dhe do shohesh se sa e bukur do dali .

Pershendetje
    Pėrmbi za, qė lėshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040

Re: Udha e pasqyres time !

Postuar mė parė nga ALBA
    Sot krijova vetem titullin , me duhet shume frymzim per ti dhen pak udhe krijimit . E di qe dikush do ta lexoj dhe do qeshi ,ashu sikur po qesh une ne keto momente , po skam cte bej , keshtu eshte kur nuk ke frymezim, dhe ato rrall vine .Gjithmon frymzimi lidhet me ndjenjen e shpirtit . Ato shperndahen ne menyro jo te barabarte sepse , gjithmon njenja e "Dashuris" kerkon privilegje nga njerzit. Keshtu qe te gjithe i bejne privilegje kesaj ndjenje ,dhe une s'jam ne kundershtim ,por me duhet te thellohem ne frymzim ,sepse deshiroj te kem ndjenjen e paster te dashuris time . Pastaj nga ndjenja te frymzohem , dhe del nje krijim i bukur si i disave ,qe shkruajn aq bukur dhe une i kam shume zili . Por atyre nuk ju mungon ndjenja per te cilen flas .Nejse nuk po zgjatem se me duket sikur i bej moral vetes .
    Shpresoj qe te filloj se shpejti nje krijim .Prisni biletat ju qe do me lexoni .loool .
    Alba,

Kur tė tė djegė nė shpirt, kur tė dhemb diē brenda nga shpėrthimi i ndjenjave, kur tė tė shtrėngojė diē sikur ta ndal frymėn, kur me duar duke u dridhur mezi e gjen lapsin dhe njė copė letėr tė shkruash, atėherė ka gjasa tė jesh e kapluar nga frymėzimi.

Nuk mjafton vetėm ta lėshosh grepin dhe tė presėsh derisa tė kapet, nuk ėshtė as retorikė e ushtruar.

Nė pritje tė frymėzimit tėnd poetik...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 06-12-2003 mė 21:51
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

carpe diem Maska e drini_nė_TR
    Anėtarėsuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, AL
    Postime
    1,585
    Mė shumė sesa poezinė, unė po komentoj pėrmbatjen e saj. Thonė "larg syve larg zemrės" dhe kjo gjė ėshtė e vėrtetė, ne zakonisht ndjejmė ēfarė arrijmė tė shohim, dhe tė prekim vetė. Por ėshtė njė vėnd qė nuk ka nevoj tė shikosh pėr tė ndjerė, dhe ky ėshtė vetė shpirti dhe mendja qė secili nga ne ka. Shpirti ėshtė energjia qė na shtyn tė veprojmė, tė ndjejmė, tė kuptojmė, tė mendojmė etj etj. Ėshtė njė energji nuk shteron kurrė, dhe ata njėrėz qė ndihen tė dobėt e keqpėrdorin nė mynyra tė ndryshme, me anė tė besimeve tė verbėra, me veprimet e pamatura, etj etj. Pėrgjigjia ėshtė gjithnjė shpirtėrore, sepse shpirti ėshtė gjithnjė i vetdijshėm, ėshtė ajo qė i thonė "syri i sė vėrtetės." Siē tė kanė thėnė mė lart edhe Lexuesja dhe Shiu, duhet tė shohėsh mė shumė tek shpirti jot, nė brėndėsi tė tij sepse aty i merr pėrgjigjet ose ato mesazhe qė kėrkon. Gjithnjė, dhe e theksoj, gjithnjė varet nga sa besė ke dhe sa nė brėndi tė shpirtit tėnd je pėr tė dėgjuar ato "zana" ose ėngjuj e tė tė thonė ēfarė do tė dėgjosh.

Njė mynyrė e mirė pėr t'u ushtruar qė tė dėgjosh zanat e tua ėshtė ky: Sikur ėngjulli tė tė thonte qė pėrgjigjjia ėshtė se ai nuk e di pėrgjigjen atėherė ēfarė do bėje?...

Fakti qė pėrgjigjia mund tė tė duket sikur s'tu pėrgjigj, ajo pėrkundrasi ėshtė njė pėrgjigje shumė e qartė: Disa gjėra duan kohė, dhe "koha" ėshtė pėrgjigjia e asaj zane

Drini.

Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    uau car lloj kritikash me inteligjenc .Keni te drejte .Une vertet e ndjeva vet qe me doli fallco ,por ishte vone . Do mundohem qe kurre mos te krijoj pa u frymzuar .Falimderit Lexuese Shiu dhe Drini , jam mirenjohese qe ma vute ne dukje gabimet ...

Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Episodi i filmit te sapofilluar
    qe shpirtin ma ndolli si aktore saj
    me futi vitamina ,qe kurre si kam provuar
    gjaku mu perzi me gjakun e saj ...
    .

Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Me e bukra enderr eshte, ajo qe se kam pare
    Me e bukra ndjenje eshte, ajo qe se kam shijuar
    Me e bukra kenge eshte, ajo qe se kam degjuar
    Me e bukura fjale ajo qe sta kam thene ** ***
    .

Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Ndjenja

Magjia e shpirtit, zemrėn pesh ma merr,
    mėngjeset shtatzanė me shpresa mė mbajnė…

Koha qesh me mua, e unė mendimet i fsheh,
    nėn njė zė pa tingull, qė thellėsisht mė ndal.

Kam njė ndjenjė tė humbur qė ecėn si hije…
    e shkon ēalė ēalė shpirtit tim t’plagosur
    humbet nėpėr mjegull, dikujt kėrkon t'i thėrrasė,
    dhe vjen sėrisht tek unė, lodhur e xhindosur.

Nė sfondin e shpresės e ruaj kėt ndjenjė
    dua shpirtin tim kurrė mos ta arėnoj,
    nuk dua atė ndjenjė me lotėt ta vadis
    dua veē me puthje gjithmonė atė ta zgjoj

Alba
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drini_nė_TR : 28-04-2004 mė 01:09

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Postuar mė parė nga ALBA
    Me e bukura fjale ajo qe sta kam thene ** ***
    Albė moj,

po sikur u mėsuam qė fjalėt e flliqta tė paraqiten me ***** e jo ato mė tė bukurat! Aman mos i kurse, shkruaji edhe ato se edhe ashtu janė poezi nė vete ato dy fjalė...

p.s. nė fillim mendova: 'ja edhe Alba jonė e pėrmbajtur nė fund e shkretoi - ia paska futur ndonjė tė sharė!'
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 09-12-2003 mė 20:06
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shkoni perpara pasqyres...
    Nga iktuus nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 27-03-2024, 04:21
  2. C'mendoni per televizionin shqiptar ne Kanada
    Nga rili nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 07:40
  3. Ditari i ndjenjave
    Nga Hyllien nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 388
    Postimi i Fundit: 17-07-2006, 23:57
  4. Kur prehem ne varg
    Nga Ard nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 251
    Postimi i Fundit: 05-09-2005, 10:27
  5. Pasqyra e Borbardhes
    Nga nitROSHI nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-12-2004, 18:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •