Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 30
    Shqipëria e Bashkuar Maska e Tahir_Veliu
    Anëtarësuar
    10-11-2003
    Vendndodhja
    Gyrbet
    Postime
    134

Ardhja në Kanada e ndonjë prej anëtarve të familjes

Une i kam derguar letrat per te fejuaren time, e kam sponzoruar si anetare te familjes dhe sot mbas 30 diteve qeveria me ka derguar nje leter ne te cilen, e konfirmojn dergimin e letrave. Aty poashtu thojke qe te gjitha gjerat jane ne rregull dhe letrat do te percillen per ne Vjene prej nga do te percjellen per ne Prishtine.

E fejuara ime i ka bere analizat mjeksore dhe te gjitha te tjerat.

Ne qofte se eshte ndokush ketu qe ka bere diqka te njejt sikurse une, i kisha lutur te me sqaroj se edhe sa kohe ua merr mendja qe do ja jepin vizen.

Ju pershendes
    "Akuza, shpifje, kërcenime, rreziqe nuk më kanë frikësuar kurr deri më sot, e kundërshtarët e mij le të janë të sigurtë se nuk do të më frikësojnë as mbas sodit (...). Nderin tem si njeri e si shqiptar e çmoj, e tham me krenari, nuk e le të përlyhet me llumin e shpifjeve. Mua n'idenë t'eme patriotike nuk ka muejtë as nuk do të muej me më shtrue ari i të tanë botës, por as mënia e të tanë anmiqve. Ka me shtrue vetën vdekja" - Hasan PRISHTINA, Deri në vdekje, "Ora e Shqipnisë", nr. 7, Vjenë, 22.V.1928.

Nese eshte nepermjet Organizates Internacjonale te Mergimit (IOM) atehere zakonisht mer 6 muaj qe ajo te mer letren perfundimtare per te udhetuar.

Kerko numbrin e telefonit te IOM-it ne Shkup (sepse mesa e di une ne Pr s'ka nje qender te tille) dhe interesohu sa me shpesh. Beni telefonate te dy, ti dhe e fejuara, se mund t'a shpejtoni procesin.

StterollA

Anëtarësuar
    10-11-2003
    Vendndodhja
    Gyrbet
    Postime
    134
    Faminderit Stterolla
    "Akuza, shpifje, kërcenime, rreziqe nuk më kanë frikësuar kurr deri më sot, e kundërshtarët e mij le të janë të sigurtë se nuk do të më frikësojnë as mbas sodit (...). Nderin tem si njeri e si shqiptar e çmoj, e tham me krenari, nuk e le të përlyhet me llumin e shpifjeve. Mua n'idenë t'eme patriotike nuk ka muejtë as nuk do të muej me më shtrue ari i të tanë botës, por as mënia e të tanë anmiqve. Ka me shtrue vetën vdekja" - Hasan PRISHTINA, Deri në vdekje, "Ora e Shqipnisë", nr. 7, Vjenë, 22.V.1928.

i/e regjistruar Maska e Ledina
    Anëtarësuar
    09-10-2003
    Postime
    65
    pershendetje Tahir, dhe urime
    Te lutem, nqs ke kohe a mund te me shkruash c'fare dokumentash duhen per te sjelle nje te aferm, ketu ne kanada, se nuk e kam idene fare.

Anëtarësuar
    10-11-2003
    Vendndodhja
    Gyrbet
    Postime
    134
    Apo mendon si anetar te familjes?

i/e regjistruar Maska e Ledina
    Anëtarësuar
    09-10-2003
    Postime
    65
    Po, Tahir, si anetare te familje, pra bashkim familjar

Anëtarësuar
    10-11-2003
    Vendndodhja
    Gyrbet
    Postime
    134
    Ne qofte se deshiron qe te sponzorosh ndonje anetar te familjes qe te vij ne Kanada, atehere ti si sponzoruese duhet te plotesosh Kerkesen per sponzorim, ndersa personin qe e sponzoron, ai/ajo duhet e plotesoj Letrat e Imigracionit. Te gjitha keto i gjene ne adresat e shenuara me poshte. Poashtu personin qe e sponzoron, ai/ajo duhet te plotesoj formularin specifik per regjionin nga vjen, pra ne qofte se eshte nga Shqiperia do ta ploteson ate qe eshte vetem per Shqiperi.

Anetari i familjes suaj ne atdhe, duhet te beje analizat mjekesore, adresen dhe numrine mjekut te autorizuar nga qeveria kanadeze e ke ne adresen e me poshtme.

Adresa e faqes se Imigracionit
    http://www.cic.gc.ca/english/sponsor/index.html

Aplikacionet per anetaret e familjes:
    http://www.cic.gc.ca/english/applications/fc.html

Informata dhe disa formularë specifik për regjionin e Evropës
    http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/3901e.pdf

Informatat për mjekun:
    http://www.cic.gc.ca/english/contacts/dmp/albania.html
    http://www.cic.gc.ca/english/contacts/dmp/kosovo.html

Anëtarësuar
    10-11-2003
    Vendndodhja
    Gyrbet
    Postime
    134
    Poashtu duhet te nxjerr nje leter nga prokuria qe tregon se ai/ajo nuk eshte nen hetime nga shteti.

Te gjitha letrat duhet te plotesohen dhe nenshkruhen, nga ti dhe anetari i familjes (ate qe deshiron ta sponzorizosh) dhe i dergon ne Missisuaga, ONT.

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Tahir, mesa e di une, edhe ne Prishtine/Kosove e ke nje qender te tille te IOM ku mund te interesohesh. Kjo me vjen si logjikim se IOM ka qene mbikeqyrese e TMK dhe me bie ndermend qe kur kam qene me 2002 ne Kosove, dikush me permendte nje zyre emigrimi me emer te tille.

Po gjeta ndonje gje mbi ta, e fus ketu.

Anëtarësuar
    10-11-2003
    Vendndodhja
    Gyrbet
    Postime
    134
    Prishtina
    Ruhije Hoxha
    IOM Pristina, Nazim Hikmet 5, Prishtina
    (381 38) 549 059

AsgjeSikurDielli,
    edhe adresen per IOM ne Kosove e pata vendosur aty, ndoshta te ka pshtuar pa e shiquar.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. K. Frasheri: Ismail Kadare, i subvencionuari i diktaturës
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 16-10-2011, 08:32
  2. Tradita ilire tek shqiptarët e Maqedonisë
    Nga alibaba në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Simboli heraldik i familjes dhe pinjollëve Bua
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-05-2006, 01:17
  4. Libri rijadus salihin
    Nga useid në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 12:51
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •