Per mendimin tim duhet te jesh edhe te kesh.
Si mund te jesh kur nuk ke ushqim te jetosh???
Per mendimin tim duhet te jesh edhe te kesh.
Si mund te jesh kur nuk ke ushqim te jetosh???
Pergjigja ime eshte se ne forumin shqiptar une ndjej nje kenaqesi shpirterore, sepse dukemi si te civilizuar kur shkruajme per njeri-tjetrin. Po po tye ishim te duke folur nga afer do u grindeshim si ce kemi zanot ne shqiptaret, sepse nga nje teme dalim ne nje teme tjeter hyme direkt ne fushen politike.
me rrespek Alfredo nga anglia por me shpirt nga shqiperia
fredi UK
meshkujt gjithmone thone "ate e kam femer" ,ata nuk thone "jame i dashuruar ne te" .me fjalen "Kam" nenkuptohet prona qe i takon vetem atij qe "egziston" qe "qenson" pra kam eshte diqka nje shkalle me e larte se sa "Jam"
mendoj prandaj jam egoist
TE JESH....
Dote thote te rinovohesh,te rritesh,te dashurosh,te dalesh nga izolimi i unit tend te burgosur,te ndjesh interes,"te dhurosh vemendje",te japesh.
ERICH FROMM.
Pershendetje Arval.
"Te jesh apo te kesh"
eshte nje titull i nje libri qe u botua vitet fundit ne Shqiperi, i Erich Fromit.
Ne momentin me te pare qe te jem e mundur me kohen do te zgjedh nje pjese nga ky liber dhe do te shtoj opinjonet e mia sa me pak te dnikuara prej tij. (ndonese po te qe per te qene e ndikuar jam perderisa edhe e kam lexuar librin ne fjale).
Ralativja e te qenit me te pasurit eshte shume e gjere. Per te patur, duhet te jesh se pari . Ajo se cfare duhet te jesh , cfare je dhe se cfare mund te jesh me vone...zgjeron dhe temen, deri edhe studimet filozofike. Ne rastin konkret From ka punuar shume ne diferencimin e qenies dhe pasies. E ka plotesuar kete studim edhe me shembuj.
une po premtoj ne nje fare menyre se do te mund te zgjedh dicka te shkurter prej tij... per ti dhene permasa edhe me filozofike temes qe eshte hapur.
pershendet, macia blu
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
kesaj pyetjeje mund ti pergjigjem vetem me nje pyetje tjeterPostuar më parë nga Eda H
Pershendetje. me mire te jesh apo te kesh?? me mire te jesh dikushi?? a te kesh? ai qe ka a mund edhe te jet dikush ne te njten kohe?? po po spate a mund te jesh? a shkon keto dy gjera bashke apo jan krejt dy gjara te ndryshme e nuk varren nga njera tjetera.
me shume respekt
eda
KA LINDUR ME PERPARA PULA APO VEZA!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
Simply the best
joe,
ore po ku ke qene ti me pare ore?
qenke filozof i madh....filozofoke per shkurt ! lol
... po ta shkurtoj edhe une pyetjen ty....si thua ti?
a je apo a ke? apo te kane...ty te tjeret. ???
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
Puna eshte se keto nuk jane pyetje per tu bere e dashur, sepse mbi keto pyetje ka pasur ka dhe do te kete filozofe qe kane shkruar vepra te tera, tani dashkemi ti pergjigjemi neve me dy rrjeshta.
me duket sadopak qesharake!!!
Simply the best
e kam shkuar kete para disa ditesh kam menduar pak dhe e kam kuptyar se nuk e kam mirePostuar më parë nga antitheos
meshkujt gjithmone thone "ate e kam femer" ,ata nuk thone "jame i dashuruar ne te" .me fjalen "Kam" nenkuptohet prona qe i takon vetem atij qe "egziston" qe "qenson" pra kam eshte diqka nje shkalle me e larte se sa "Jam"
persosmeria nuk qendron ne ate qe "ke" por ne ate qe "je".pra me e rendesishme eshte te "jesh" sesa te "kesh"
mendoj prandaj jam egoist
kurse un do thosha se eshte me mire ti kesh te dyja
RESPECT...
Live and let the others live
see ya don`t wana bee ya
Krijoni Kontakt