Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 75 prej 75
    kurrė s'do ta kuptosh Maska e hope_thebest
    Anėtarėsuar
    06-02-2006
    Vendndodhja
    nė njė shtėpi tė vogėl
    Postime
    64
    Damastioni, Dhe une nje mendje me ty jam. Me mungojne ato shetitjet ne mbremje, nje vizite te tezja, kafja me komshien, nje bisede ne mes te rruges me shoqen etj etj, gjera vertet te vogla por qe kane te bejne shume.

Sa per temen, Emigrimi me mesoi si te kem durimin e qenit, se te me thoshin para se te vija qe do rrish 8 vjet pa shkuar ne asnje vend dhe pa pare njeri me sy, do me ikte truri e mund te beja vetvrasje, keshtu qe me mire qe ca gjera nuk i dime. Kete pra, me mesoi kurbeti.
    Ti mė ke bėrė magji, se nuk ka mundėsi tė tė dua kaq shumė unė ty!!

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Kjo teme ka per te ngjallur interes te madh ashtu sic do te ngjalle edhe reagime te shumllojshme nga netaret tane. Kam parasysh ketu qe shumica e anetareve te ketij forumi jane emigrante ne vende te ndryshem dhe jetojne ne realitete ne ndryshem. Mirepo forumin e vizitojne edhe shume shqiptare nga Shqiperia, Kosova e Mali e Zi, qe kane deshire te emigrojne duke u larguar nga vendi i tyre.

Nuk e kam hapur kete teme per te nxjerre ne dukje as veshtiresite dhe as problemet qe lindin me emigrimin. Nuk e kam hapur kete teme as per te debatuar mendimet tuaja. E kam hapur kete teme ne menyre qe ju si emigrante te hidhni mesimet qe ju keni nxjerre ne emigrim qe u kane ndihmuar te ndryshoni per mire menyren e te menduarit, te sjellurit, te komunikuarit, te perceptuarit.

Me pak fjale, cfare ka ndryshuar per mire ne jeten tuaj, qe nga dita qe ju jeni larguar nga Shqiperia? Si ka ndikuar ky emigracion ne formimin e karakterit dhe personalitetit tuaj?

Duke patur parasysh qe shumica e temave mbi emigrimin degjenerojne mbi veshtiresite e tij, e hapa kete teme per te evidentuar edhe vlerat e emigrimit ne rradhet e shqiptareve. Ata qe nuk mendojne se emigrimi nuk ka vlera, nuk jane te lutur qe te marrin pjese ne kete teme.

Albo
    Vlera e Emigrimit?Ka vlere te madhe sepse arrin te kuptosh veten sa i afte je per te ecur perpara ne jete pa ndihme apo mbeshtetje.

pema
    Anėtarėsuar
    07-02-2006
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    28
    Jam bindur me plotesisht per thenien nje gje di qe nuk di asgje , mitomaniteti im u ridimensionua, ndoshta jam me pak shqiptar dhe me shume tolerant, shume me shume, bota nuk eshte vetem bardh ( kuq) e zi dhe pa dyshim rrotullohet

DoNt Be JeLoUs Maska e ||_BeJbi_||
    Anėtarėsuar
    04-03-2006
    Vendndodhja
    aTje JaM EnE uN Do Te ViSh eNe tI
    Postime
    120
    -Emigrimi me ka mesuar te jetoj jeten vetem...te mesoj se tek kush te kem besim me shume...ti bej gjerat vetem pa ndihmen e asnjeriut!

-Emigrimi me ka bere te ndjej mall per ata qe me kan bere koken dhe per ate qe me kan rritur

-Emigrimi disa kohe me beri ato qe sme vinte ne mendje qe mund te arija ti beja

-Emigrimi me shpuri ne fund te botes...Per mir i thone llafit por 10 vjet vetem varrit mund tja tregoj!

Me pak fjal kjo ishte jeta ime kur u largova:

Shtator ishte kur u largova na vendi tim
    Shtator ishte kur ter gezonin qe shkollen do fillonin
    Kurse mua lotet me pikonin
    Shtator ishte qe un largova nga familja
    Shtator ishte kur un shume lot derdha
    Asnjehere se dija qe do largohesha
    Po thashe dhe un ta provoja
    Pashe pallatin ku un isha rritur
    Pashe nenen ne ballkon qe shpirti po i pikellonte
    Pashe dhe shoqen ne ballkoni tjeter qe me sy dot spo me shikonte
    Ah kjo dit
    Shume larg me largovi
    Zemren ma coptovi dhe lotet per shume vite smi ndalovi
    Arrita ne nje vend qe se njifja
    Gjume ne sy nuk kisha vetem mendoja ca kisha len mbrapa
    Shume nate e dite kaluan
    Shume muaj dhe vite u ben pa i takuar
    Jet Emigracioni I thon
    Te ben te lotosh
    Zemren ta copton
    Dhe shume gjera meson!
    Emigracion Vuatje Lot Dhe Mall
    Vetem jetoje jeten sic te vjen
    Se Emigracioni nuk eshte fush me lule!
    LoVe Me oR HaTe Me Am StiLL GoNa Be HeRe

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-02-2006
    Postime
    17

re

Emigrimi mua personalisht me ka mesuar diēka shum magjike .
    ēa te ka mesuar do thoni ju ....
    Po ja me par se kisha iden sesa komb i rall i fort i bukur inteligjent mund te ishin shqiptaret ne krahasim me boten .
    Dalja ne emigrim me beri te ndihem aq i lumtur saqe jam gati te nisem ne jupiter e po me doli nai banor atje e me pyet nga je do i them shqip jam nga berati babuē :-))))
    edhe do e kem koken lart fare gjith kapadallek qe thoni ju se shko nga te duash edhe me i keqi shqiptarve esht yll bote po ta krahasosh me ēdo komb tjeter kete me mesoi emigrimi mua se te tjerat qe diten qe linda ne shqiperi i kam pasur te shkruara ne GEN :-)

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema tė Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. Hakmarrja, vritet nėna e emigrantit
    Nga GiSHteZa nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 169
    Postimi i Fundit: 06-05-2009, 17:24
  3. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  4. I jepet lamtumira emigrantit qė u hodh nga trageti
    Nga FLORIRI nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 04-01-2007, 18:25
  5. Mėsimet e nxjerra nga dhuna nė Kosovė
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •