Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 75
    i/e regjistruar Maska e Xhixhua
    Anėtarėsuar
    09-03-2005
    Vendndodhja
    bathore... mer cope druni
    Postime
    134
    Emigrimi dhe xhixhi!

Do tregoj i barcalete n'fillim se i bo pak hije muhabetit masanej do dal tek tema....

ik i katnar i vogel nga fshati e co familja ne amerike. kalojne 1-2-3-4-5 vjet kthehet robi ne fshat. Sa vje mbledh katnari modh gjithe shokt e vet se i kish ardh cuni ka amerika e donte me u lavderu pak. E fillojn te gjithe tu pyt imigrantin si osht jeta ca kee bo me ca merresh na trego per ameriken. Ky daja dru kishte shku pyke ishte kthy. xhabra vabra duke dhone pergjigje s'tie me ca u thone robve, koker leku s'kishte bo. I thote baba , po mir mer cun me trego i gjo qe te ka lon pershtypje ty me shume ka te gjitha. Po ja mer bab i tha ata e merrshin derrin e futshin ne fabrike si derr ene e qisnin sallom ka ana tjeter.
    Katnari e pa u skuq ne ftyre ene i tha " po tis'ke pa fabriken e sateme mor kopil i m...tit. I futa sallamin dhe ja ku me doli derri.....

E qe thoni ju emigrimi te ben dhe derr po amon dhe te sjell ne vete. Per pune brumi si jena ne shqiptaret emigrimi me shume ndikon pozitivisht thote lala, sidomos per brezin e tranzicionit qe se ka njoft ushtrine. Qe thojn dynjoja brezi qe vjen do boje hajer osht mese e vertet per menimin tim. po piqen robt.
    Piqesh ( me shume se digjjesh) se ktu sta ve njeri pjaten me trahan ne mnjes. Po nuk e bone tet orarshin edhe nai overtime funjave s'ke leke me ble as breke nuk ke. po nonen edhe baben me te la eme te shpla si ke kshuqe ky osht nga msimet e para---ja ku msove pergjegjsine.
    Po do fillosh te msosh ne tolerancen, se ka bota plot rob ngjyra ngjyra....kom i tjeter histori te vertet....nji figure tu punu lavapjate me nji restorant grek bashck me i cun ezmer gati zezak. Dita e pare e ktij botit ene po i vite shpirti ne maje te hunes sepse jevgu po i silte pjatat si me pas sjelle posten e gjithe lagjes. E i erdhi shpirti moj te hunes filloi tu e sha... u te .q..fsh tome mer jevg i ***** e derrci verrci. E pa ky xubi i zi dhe ja ktheu " te tom ku ta kesh" dhe iku. Per habine e ktij botit xubi ishte cuni i nje shqiptareje te vjeter qe ishte martu me zezak dhe detyrimisht dukej pak i "djeg". Amon ditet kalune dhe ai jevgu ju bo robi me i omel i emigrantit te fresket shqiptar se jo vetem se munej te merrej vesh po edhe zezaku e nimote per gjona qe ky duhet te bote per pune patentash e ssn etj etj....ky ishte dhe mesimi i tolerances qe e kan msu te gjiteh ku jane
    kemi msu dhe pak racizmin se e kena ndjere vete mbi krahet tona.
    kemi msu se kokderri dhe kembengulja e shqiptarit ste japin uje dokudo... kshu pra kena msu dhe peruljen. kemi taku depresionin dhe jena msu me i leshu lotet megjithese jena burra zamoni me mustaqet dy pash. Dhimbja dhe trishtimi qe jena larg robve te shpise na jan bo hije qysh diten e pare. Ke msu me shume per nacionalitetin dhe patriotizmin qe brezi jon ka shum nevoje te mesoje.

Ta them une i gjo qe akoma se kena msu ne dhe qe eshte gjynaf .....te bojme per njoni tjetrin. Nuk ka ven qe nuk nigjo capacula qe thojne " s'merrem me shqiptaret une " ... a thu se ky qe e thote ka lind ne zvicer.....
    Kjo eshte shume gjo e poshter.

i/e regjistruar Maska e Jimy
    Anėtarėsuar
    06-05-2005
    Postime
    196

Wink

Citim Postuar mė parė nga love_ya
    ne Shqiperi ke mundesi per te vene dicka me shume??? hmmm, doubtful!
    Pse moj lov nuk te besohet ty?Une njoh njerez qe kane jetuar ne Amerike dhe ne Europe,dhe pasi kane vene dy lek kane investuar ne shqiperi, ku sot e kesaj dite jetojne aty, me mire se ty dhe mua bashke, dredhin zinzhirin gjithe diten,dhe ēdo nate hajne neper restorante lol.

LA VIE LA VRAI

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446

Pėrshėndetje beni!

Shkrim i bukur dhe interesant,por nėse ėshtė edhe i tėri i vėrtetė,aty nuk mė pėlqen.Nuk mė pėlqen tė kesh bėrė gjitha ato prapėsira qė shkrove kėtu,jo sepse ti i ke bėrė,por sepse kėto janė mungesė e edukatės dhe e pėrkujdesjes sė prindėrve tuaj ndaj teje!Fėmiu qė bėn gjėra tė tilla,nuk ėshtė fajtor,pėr kėto pėrgjigjen prindėrit nė tėrė botėn e civilizuar ku gjendesh ti tani, po edhe tė prapambetur ku ke qenė mė parė (nė Tiranė-Shqipėri).Nė shtetet pėrėndimore,prindėrit e fėmijėve tė tillė dėnohen pėr tė gjitha veprat e fėmijėve tė tyre,gjersa kėta fėmijė tė kenė arrirė moshėn madhore,ose nėse nuk janė nė gjendje t`a bėjnė kėte vetė,fėmijėt ndahen nga familja dhe dėrgohen nė trajtime speciale shtetėrore dhe pėrveq tė drejtės pėr vizita,prindėrit nuk posedojnė mė tepėr ndonjė tė drejtė as detyrim!
    Tani siq thua i ke kuptuar tė gjitha nė vendin e huaj,por kjo nuk do tė thot njėkohėsisht se i ke bėrė me vetėdije,por me detyrim,se tė huajt nuk tė pyesin nga e ke "mėmėn"por bėjnė ligjin e tyre: o do bėsh si tė thonė ata,o do tė tė bėjnė si duan ata!
    Sidoqoftė ke sjellė njė tregim shumė tė mirė pas shumė tė kėqijave!

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    jeta e emigrantit eshte shume e veshtire dhe askund nuk mund ta gjesh identitin tend si tek vendi yt dhe sikur te jesh ne vendin me te mire ne bote ...

peace :)
    Anėtarėsuar
    07-05-2005
    Vendndodhja
    US
    Postime
    55
    Citim Postuar mė parė nga Jimy
    Pse moj lov nuk te besohet ty?Une njoh njerez qe kane jetuar ne Amerike dhe ne Europe,dhe pasi kane vene dy lek kane investuar ne shqiperi, ku sot e kesaj dite jetojne aty, me mire se ty dhe mua bashke, dredhin zinzhirin gjithe diten,dhe ēdo nate hajne neper restorante lol.

LA VIE LA VRAI
    e di ate shprehjen ti : "me mire i fundit ne qytet se i pari ne katun", edhe ai qejfi qe bojne ata ne shqiperi duket qejf duke krahasuar me ato te tjeret, po s'me hyn ne sy tani qe jam ne US
    Never for the sake of peace and quiet deny your convictions

peace :)
    Anėtarėsuar
    07-05-2005
    Vendndodhja
    US
    Postime
    55
    edhe meqe ra fjala s'ke pse thua qe jetojne me mire se ty dhe mua bashke, kur ti s'e ke idene se si jetoj une apapapa vetem te supozojne dine ca njerez
    Never for the sake of peace and quiet deny your convictions

i/e regjistruar Maska e blueyes
    Anėtarėsuar
    06-10-2004
    Postime
    203

Smile Citova tek shkrimi yt pasi me beri pershtypje!!!

Citim Postuar mė parė nga Jimy
    Ne rradhe te pare ti po i ben biografine vetes tende,ashtu siē e mendon dhe e gjykon ti pa prekur temen. "Aventurat e tua dikur" nuk kane lidhje fare me emigracionin. E them kete sepse ato qe ke shkruajtur ti me siper(ne nje moshe adolishence kuptohet) nuk ka Tironc mos i ket kaluar, nejse ky eshte problem tjeter.Ketu preket ēeshtja si ndjehen shqiptaret ne emigrim. Une personalisht me dt.2 Korrik 1990 jam futur ne ambasaden Franceze, ku edhe sot e kesaj dite jetoj ne France.Eshte normale qe emigrimi te meson shume gjera ne jete, aq me teper per ne shqiptaret qe ishim te izoluar afro gjysem shekulli.Qe te jesh ne emigracion nuk eshte krenari, dhe as per tu mburrur, perkundrazi................
    Mire thoshte ai XHAXHI, ēdoni jasht shtetit mor jaho,punoni mor ketu se eshte veni juj,kishte pasur te drejte Hoxha.Une per veten time ēohem ne 5 te mengjesit,pi kafen dhe dy cigare mbrapa dhe nisem per pune.Paguhem 1200 euro
    ne muaj,them se bej nje jete normale me gruan dhe tre femijet.Me teper kohen e kaloj ne shtepi,nuk ke ku shkon me duket vetja si ne internim.Gjithshka eshte e ftohte, e ngurte secili ne hesap te vet, sa edhe komshiun qe kam prane, ju betohem nuk i di as emrin dhe as ku punon,dhe nje bonzhu qe ta thote me gjysem zeri, me duket sikur me thote boshurren. Po te paguhem ne shqiperi si ketu kthehem qe neser as nuk behem pishman fare,shyqyr zoti kam dhe shtepine ne Tiron, te pakten dal si njeri takoj dy shoke,te afermit te cilet mbaj lidhje dhe sot e kesaj dite.Franca siē na i jep leket ashtu na i mer nga krahu tjeteraz,drita,uje korrent etj,perdite letra .Kur zbres poshte per te pare a ka ndonje leter, sa i fus ēelesin kur brrrrrrr zbardhet poshte.Pastaj ēmimet kane nje rritje teper te larte,kane shkuar ne filifistun, nuk eshte si perpara.
    A e dini qe shqiptaret, per ketu ne France e kam fjalen,kerkojne tek njeri- tjetri lek borxh, sepse nuk del llogaria ta mat koken me spango qeveria.
    Po te mos kisha dalur nga shqiperia,besoj se do te kisha bere diēka ashtu siē kane bere dhe po bejne shoket e mi dhe shume te tjere,te cilet i kam zili(ne kuptimin e mire te fjales) dhe jetojne me mire se mua ketu ne France.
    Ne ketu punojme per nje cope buke,kurse ne shqiperi ke mundesira per te vene edhe diēka me shume.Aty eshte puna dhe leku o sot o kurr.
    Do ta kerkojme nje dite,por do jete vone sa nuk do kemi takat me ngrejt as poturet..

Per mendimin tim, Emigracioni i ka sjellur shqiptareve si peshqesh namin e keq,ambicjen dhe ftohjen midis tyre.

LA VIE LA VRAI
    Jeta e verteta
    Jimy ne radhe te pare nuk jam dakort me ty kur thua qe shkrimi i Benit nuk ka lidhje me emigrimin..Pasi ai shume qarte po te tregon ndryshimin fantastik te jetes se tij....Me pelqen Beni pasi ka nga ato njerez qe kurre nuk bejne autokritika dhe aq me pak ndryshime...

Jimy si ti dhe shume te tjere qe jane familjare nuk mund te krahasohen me jeten e studenteve mundesite me te medha qe kane krahasuar me rastin tend....

Nese ti nuk do te kishe nje pergjithesi me te madhe jam e sigurte qe ato para qe paguan shpenzimet per femijet do ti vije ne poune per gje tjeter p.sh sdudim i nderuar per te mesuar dicka me shume dhe nuk do ta kishe litarin tek fyti...

Hapi tjeter eshte qe dhe bashkeshortja juaj duhet te punoje ne te kundert nuk mbijeton dot dhe jo me te jetosh....

Ne shume pika te jap te drejte por ne te tjera nuk bashkohem me mendimin tend..

I veshtire eshte emigrimi por mos thuaj te lutem qe ske fituar asgje fare pasi nuk do te vazhdoje te jetoje ne France...

Pranoje qe te pelqen jeta me e qete pa shume thashetheme solidare ti shohesh te tute per pushime e shume gjera te tjera..

KJo teme le shume per te folur...

Une si Ami kam fituar goxha njke pune te mire vend pozitiv ne shoqerine spanjolle pasi ketu jetoj qe prej tre vitesh qetesi pannvaresi ne sensin e mire te fjales..Kur e blej bileten nje here ne vit kenaqem pasi e paguaj me djersen e ballit e jo duke kerkuar borxh,pa luajtur rolin e dhise se zgjebothur e bishtin perpjete brenda mundesive permbush deshirat e mia.....Dhe te njerezve qe me duan....

P.S Perderisa vazhdojme te jetome ne vendin qe dikur emigruam..Do jete per dicka..

Nese gabohem me korigjoni ju lutem..
    Urime benit Albos per temen fat ne jete Jimyt dhe te gjithe juve kudo qe ndodheni ne keto momente..

Me respekt e dashamiresi Ami!!!

Larg familjes Maska e lumturi
    Anėtarėsuar
    27-08-2005
    Postime
    111
    Une erdha ne Amerika kur isha 16 vjec si studente. Nuk dija shume gjera te jetes. Isha shume a varur tek mami, po mami nuk ishte me ketu. Nuk ka qene aspak e lehte, por tani kam nje pune shume te mire dhe jetoj mire. Imigrimi me ka forcuar karakterin, po te kesh vullnet dhe deshire, cdo gje mund te arrihet. Me ka dhene me shume dashuri per Shqiperine, dhe shume gjera te tjera te cilat jane permendur ne citimet a siperme.
    First try to understand, than try to be understood.

Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Me ka mesuar te urrej VETMINE!

p.s. shume shkrim i bukur Benni. Dhe ty Ami (blueeyes) te uroj suksese e me behet qefi qe flet pozitivisht.
    If I Only Could....

Heartless Maska e White_Angel
    Anėtarėsuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    Emigrimi hmmmmm

Kemi kerkuar belane me para .......
    O Zot per vete sdua gjė jo...por pėr prindėrit nje dhėndėr tė bukur!

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. Hakmarrja, vritet nėna e emigrantit
    Nga GiSHteZa nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 169
    Postimi i Fundit: 06-05-2009, 17:24
  3. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  4. I jepet lamtumira emigrantit qė u hodh nga trageti
    Nga FLORIRI nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 04-01-2007, 18:25
  5. Mėsimet e nxjerra nga dhuna nė Kosovė
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •