Ne rradhe te pare ti po i ben biografine vetes tende,ashtu siē e mendon dhe e gjykon ti pa prekur temen. "Aventurat e tua dikur" nuk kane lidhje fare me emigracionin. E them kete sepse ato qe ke shkruajtur ti me siper(ne nje moshe adolishence kuptohet) nuk ka Tironc mos i ket kaluar, nejse ky eshte problem tjeter.Ketu preket ēeshtja si ndjehen shqiptaret ne emigrim. Une personalisht me dt.2 Korrik 1990 jam futur ne ambasaden Franceze, ku edhe sot e kesaj dite jetoj ne France.Eshte normale qe emigrimi te meson shume gjera ne jete, aq me teper per ne shqiptaret qe ishim te izoluar afro gjysem shekulli.Qe te jesh ne emigracion nuk eshte krenari, dhe as per tu mburrur, perkundrazi................
Mire thoshte ai XHAXHI, ēdoni jasht shtetit mor jaho,punoni mor ketu se eshte veni juj,kishte pasur te drejte Hoxha.Une per veten time ēohem ne 5 te mengjesit,pi kafen dhe dy cigare mbrapa dhe nisem per pune.Paguhem 1200 euro
ne muaj,them se bej nje jete normale me gruan dhe tre femijet.Me teper kohen e kaloj ne shtepi,nuk ke ku shkon me duket vetja si ne internim.Gjithshka eshte e ftohte, e ngurte secili ne hesap te vet, sa edhe komshiun qe kam prane, ju betohem nuk i di as emrin dhe as ku punon,dhe nje bonzhu qe ta thote me gjysem zeri, me duket sikur me thote boshurren. Po te paguhem ne shqiperi si ketu kthehem qe neser as nuk behem pishman fare,shyqyr zoti kam dhe shtepine ne Tiron, te pakten dal si njeri takoj dy shoke,te afermit te cilet mbaj lidhje dhe sot e kesaj dite.Franca siē na i jep leket ashtu na i mer nga krahu tjeter

az,drita,uje korrent etj,perdite letra .Kur zbres poshte per te pare a ka ndonje leter, sa i fus ēelesin kur brrrrrrr zbardhet poshte.Pastaj ēmimet kane nje rritje teper te larte,kane shkuar ne filifistun, nuk eshte si perpara.
A e dini qe shqiptaret, per ketu ne France e kam fjalen,kerkojne tek njeri- tjetri lek borxh, sepse nuk del llogaria ta mat koken me spango qeveria.
Po te mos kisha dalur nga shqiperia,besoj se do te kisha bere diēka ashtu siē kane bere dhe po bejne shoket e mi dhe shume te tjere,te cilet i kam zili(ne kuptimin e mire te fjales) dhe jetojne me mire se mua ketu ne France.
Ne ketu punojme per nje cope buke,kurse ne shqiperi ke mundesira per te vene edhe diēka me shume.Aty eshte puna dhe leku o sot o kurr.
Do ta kerkojme nje dite,por do jete vone sa nuk do kemi takat me ngrejt as poturet..
Per mendimin tim, Emigracioni i ka sjellur shqiptareve si peshqesh namin e keq,ambicjen dhe ftohjen midis tyre.
LA VIE LA VRAI
Jeta e verteta
Krijoni Kontakt