Close
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 115
    !! I am not in Love !! Maska e Englander
    Anëtarësuar
    14-09-2002
    Vendndodhja
    !In Galaxy!
    Postime
    104
    Klaracelo po te drejtohem ty si te je e para qe hape kete teme.
    Une per vete kam pas mbaruar shkollen ne Shqiperi dhe pastaj ika jashte shtetit. Ne fillim kisha ate mallin per shoqerine, per ujin per guret dhe mundesisht dhe per robte qe i kisha inat.
    Kur vajta ne Shqiperi pas 4 vjetesh e ca u ndjeva nje cike melankolike kur i shifja shoqerine ne pune dhe isha ne dilema te shkoja ne university ne angli apo te kthehesha mbrapa perderisa kisha diplomen dhe do te gjeja dhe pune.
    Erdha prape ketu kjo ishte ne shtator u futa ne universitet dhe per vitin e ri ika prape me vellain qe ta festonim me pleqte.
    Drita nuk kishte, uje nuk kishte e ku ta di une dhe pamja e robve nuk te ndihmonte fare ashtu te ngrysur si tua kishe vrare gjithe robte e shpise dhe thaseh me vete une te iki me vrap dhe tja ve veshin shkolles se shqiperia nuk eshte per mua te pakten tani per tani jo.
    Mendimi im eshte se do te behesh pishman po te ikesh se ashtu eshte vendi atje monoton and senseless.
    Shpresoj te te kete ndihmuar sadopak mendimi im.

Megjithate shpresoj te behet for next generation.
    Pac Fat dhe ishalla make the right choice.
    I am just a simple girl in a simple town!

zemerdragoi Maska e greendrag
    Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    272

Klaracelo

Ne radhe te pare te uroj suksese ne shkolle e te uroj sa me shpejt nje laure!
    Me vjen keq qe e kam hasur pak me vonese temen tende titulli i se ciles besoj se i vjen ne mend cdo dite cdo shqiptari jashte atdheut.
    Gjeja kryesore per mua eshte qe te kesh parasysh porosine qe te kishte dhene Malli qe ne pergjigjet e para :"Pyet 10 vete e bo si di vete"
    Pergjigja ime qe do te vinte direkt nga zemra per kete teme do te ishte " Bej gati valixhet e kthehu sa te fusesh diplomen ne gjep" , por nuk eshte kaq e thjeshte te vihet ne praktike sepse eshte nje vendim qe ka te beje me te ardhmen e jetes tende. Un cdo dite i bej vetes kete pyetje dhe ndonjehere behem gati qe te le gjithçka e te marr avionin pa e kthyer koken prapa po per fat te keq Shqiperia jone eshte akoma mbrapa ne shume drejtime dhe lajmet qe lexoj e degjoj perdite nuk me japin aspak shtyse per te menduar per me mire, FATKEQSISHT. Nuk dua te zgjerohem duke permendur zhvillimet e fundit ne politiken shqiptare. Sa here flas me shoket e shoqet e mia nga malli qe kan pa me pare me thone te kthehem me vrap po kur muhabeti behet me serioz dhe fillojm te flasim per mundesite atje ndryshon puna dhe me thone tju pastroj ndonje ure ketej qe te marrin skafin e pare.
    Arsyet per tu kthyer apo mos tu kthyer jane te shumta ( me fal ne qofte se po te thelloj me shume dilemen), por secili duhet te vendose sipas arsyes se tij sepse cdo kush eshte nje person ndryshe i cili jeton nje jete ndryshe ...
    DASHURI , MIREQENIE , SIGURI jan disa nga faktoret qe duhet te marresh parasysh per mendimin tim kur te studiosh zgjedhjen tende, pastaj rendesia e seciles prej ketyre(apo te tjerave) kundrejt njera tjetres varion nga personi ne person.
    Kush jeton per te luftuar nje armik,ka interes ta lere te jetoje.
    HENA TURRAVRAP HAPESIRASH I LEH QENIT,
    QIELLIN KAPERDIJN BABEZITSHEM RE,
    SA E KRISUR KJO EPOKE E DREQIT,
    SOT AS TRUPI IM SME NXE.

zemerdragoi Maska e greendrag
    Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    272

TË RROJË SHQIPËRIA

Me vjen keq kur lexoj ne kete teme disa postime mjaft te ceketa qe nuk tregojn opinione por injorance...
    Ndoshta Enveri ka pasur te drejte qe sju jepte pashaportizim per ne qytet fshatareve ( edhe pse sdi sa e vertete eshte kjo ),
    por ka bere nje gabim shume te madh kur nuk i degdisi edhe ca "QYTETARE" ne ndonje zone te thelle....
    Fshatar nuk eshte ofendim por thjesht banor i nje ndarje administrative qe eshte fshati.
    Ju kujtohen ato fjalet qe i thoshte Bakoja Ollgës :
    "Pa me thuaj moj Ollge ha buk ti ha...po qumesht...grure...fasule(kto si hante Ollga se i benin keq per stomakun)
    pa me thuaj grurin ku e mbjell ti ne cati ...........?
    E pak histori nga fillorja....."Ishte fshati pa erdhi qyteti e jo qyteti qe u be fshati, me nje fjali qe mos te zgjatemi mesohuni te bashkejetoni ne paqe me njerezit e mire e mos beni paragjykime idiote duke na kthyer nostalgji per kohet qe asnje nuk do qe te kthehen.
    Pershendetje e vazhdim te mbare te temes
    Kush jeton per te luftuar nje armik,ka interes ta lere te jetoje.
    HENA TURRAVRAP HAPESIRASH I LEH QENIT,
    QIELLIN KAPERDIJN BABEZITSHEM RE,
    SA E KRISUR KJO EPOKE E DREQIT,
    SOT AS TRUPI IM SME NXE.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    moj cupe e bukur . kjo eshte nje te me e rendesishme . unde vete jetoj ne greqi 10 vjet dhe e vetmja deshire qe kam eshte te kthehem ne shqiperi por cme ka ngelur mua ne shqiperi , shoket kane ik te gjithe . puna nuk gjendet kollaj . farefisi im jane ketej dhe une nuk njoh me njeri atje madje kur vajta ne berat para 3muajsh me kapen policet si person i dyshimte se sme njihnin . u tmerova dhe me erdhi keq per vete . ne vendin tim te ndjehem i huaj . nejse . degjo mua . ju moj vajze keni bare nje shkolle dhe kjo eshte nje avantazh per ju . shko ne vendin tone gjej nje pune te mire dhe ndertoje jeten tuaj atje ke vendi yt sepse ne vend te huaj je gjithnje e huaj dhe nese nuk e ben tani nuk do mund ta besh dot ma vone te kthehesh . pra zoti te bekofte me ndonje djale te mire shqiptar te martohesh dhe qendro ne shqiperi . sepse shqiperia ka nevoje per ne . me respekt nga kastrioti .

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    Pershendetje klaracelo!

Ket teme e ke hap per dy veta se edhe une ashtu jam ne poziten tende.
    Per vete kam dy vite pa vajt dhe ndjej shume mall. Keshilla ime eshte ktheu dhe shife nese mund te sigurosh nje pune, pse jo ktheu gjithmone

Emigrimi eshte i keq! 6 vitet qe kam ketej si krahasoj kurr me jeten ne shqiperi...duke filluar nga shoqeria e deri ke jetesa!

Un jam ne dilem per vete, shif e bej do thoja!
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Shqiperia, ka nevoj per pak trru se i gjith trrui i ka ik jasht kufirit dhe kjo gje e ka cuar shqiprin ne papunsi totale, dhe pa u zhvilluar si gjith shtetet e europes.

Po me ca indivit qe kan hapur biznesin e tyre privat shqiperia ka ber pak perpara, dihet qe nje ndihmes e fort eshte Emigracjoni qe e ka cuar para shqiprin.

Me pak shkronja kur ske gje ne dore ne shqipri do stermundohesh te kerkosh dhe neper bote, se ska gje tkeqe te kerkosh per nje jet me tmir se ne shqipri, ndahet malli po kshu e ka kjo pune ca ketej ca andej.

shnet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BaBa : 18-12-2007 më 06:57
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    po ti baba si e ke syrin?
    -Benjamin Franklin-

Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Postime
    4,061
    Citim Postuar më parë nga Ervisa Lexo Postimin
    po ti baba si e ke syrin?
    shum tbukur e kam

sbahet llaf me u kthy shqipri per ja ca vjet

kur te plakemi kismet (:

Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    E paske mendu mire. Te pakten ne ate moshe qe don me u kthy, po cofe, cof ne vendin tend! S'ka me keq se te cofesh ne vend te huaj!
    -Benjamin Franklin-

Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Postime
    4,061
    ervisa, pun e madhe sot te pakten tlejojn me mar kockat nga cdo shtet

PS: ti e di te famshmit cofin vend te huaj

po ti ervisa si ma ke menjen , mos mshif mua ti se 500 k/m arrij shqipri

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  2. Kryepeshkopi Anastas ende pret nënshtetësinë shqiptare
    Nga Arrnubi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 07:39
  3. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27
  4. Beratasit dhe çifutët
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12
  5. Historia e minoritetit grek ne Shqiperi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-10-2002, 13:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •