Close

Rezultati i Sondazhit: Besoni ne Trinitet?

Votues
29. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

13 44.83%
  • Jo

16 55.17%
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 64
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pikerisht, aty qendron puna.

Elohim eshte aplikuar per Perendine, apo per te "perendishmit" qe ti thua se jane therritur ata te cileve u eshte drejtuar Fjala e Zotit. Kuptimi tre-plural i Elohimit ka te beje me autoritetet. Edhe Djalli eshte nje lloj autoriteti mbi ata qe e kane pranuar edhe rrine nen autoritetin e tij, prandaj edhe Shkrimet i drejtohen me "perendi i kesaj bote", e cila bote, ne fakt, ne te gjithe Shkrimet eshte cilesuar si kalimtare, e perkohshme, qe do te zhduket si tym apo si ne enderr, pra eshte nje ekzistence pa jete ne vetevete, e e tille eshte edhe perendishmeria e perendise se saj, djallit.

Ajo qe ka rendesi ne temen tone eshte te kuptohet, nese do ti shohesh mire vargjet biblike qe jane marre per shqyrtim, se aty Perendia paraqitet si nje Unitet personash, autoritetesh, te cilat autoritete kur shprehen flasin ne njejes, dmth qe jane Nje! Pra ideja e Trinitetit.

Shembulli i Deutoronomit 6:4

"Degjo o Izrael, Jahve Elohim eshte Nje Jahve."

dmth:

Jahve (njejes) Elohim (perendite shumes) eshte NJE (Njesh-ne unitet) Jahve (njejes)

edhe

Jahve Elohim, nuk ka se si ti pershtatet me mire Perendise Tri-Un, Tri (ne shumes)-Un (ne njejes).

mgjth une do te vazhdoj me ate se a ka patur tradita Hebraike te Trinise, gje qe ti pyete diku me lart!

(AHMEDI)
    i/e ftuar
    Aman se le name me kete shpjegim ose seminarist po na shpjegon trinitetin me dhiaten e vjeter tani duke ditur mire se triniteti u shpik me vone mbas largimit te jezusit pastaj mos me bej te sjell nje faqe nga ato te deshmitarve te jehovait qe ta bejne sallate ato qe thua ti ne lidhje me trinitetin jehovastik,.Kur tershi na u beka nje dhe na qeka tre persona ,hajde mendje hajde Zoti eshte nje e jo tre gjithe dhiata e vjter deshmon per kete dhe dhiata e re .

( Deuteronomi 4:39)"...Perendia eshte Zot ne qiell e ne loke. Si Ai nuk ka tjeter." (Deuteronomi 6:4)"Degjo 0 Izrael: Perendia,Zoti yne eshte Nje"; (Isaja 42:1011 )"...keshtu qe te me njohesh, te kuptosh e te besosh se une jam ai. Asnje Perendi nuk u krijua perpara meje dhe nuk do Ie kete nje te dyte me pas. Una dhe vetem une jam Perendia dhe perveē meje nuk ka Shpetimtar tjeter"; (Isaja 44:6):" Keshlt tha Perendia...Une jam i pari, dhe une jam i fundit; dhe vec; meje nuk ka Zot tjeter"; (Isaja 45:18): "Pasi kjo u tha nga Perendia qe krijoi qiejte; vete Zoti e krijoi dhe ndertoi boten dhe ate nuk e krijoi sa koti,nuk e ndertoi qa ta lera ta pabanuar: une jam Perendia dhe nuk ka tjeter."
    Nga Isaja 45:18 mund te arrijma ne pertundimin se vetem Zoti ishte
    Krijuesi dhe askush tjeter, madje as Jezusi, nuk mori pjese ne kate krijim.
    Po keshtu mund ta shohesh: Deteronomi 4:35, Eksodi 8:10, II Samuel 7:22; Mbreterit I 8:23; Kronikat 117:20, Psallmet 86:8 20:6 dhe 113:5; Hazeja 13:4; Zekeria 14:9

(AHMEDI)
    i/e ftuar
    Sigurisht. lexo Markun 12:29 qe te shikosh se ē'thote Jezusi per vetveten :" Jezusi iu pergjegj: Ja, urdheresa me e madhe: Degjoni ju izraelitel Zoti eshte Perendia juaj, Zoti e askush tjeter."(1 Korintasve 8:4):"njohuria" na thole se idhujt s'kane ekzistence ta vertete dhe se nuk ka hyjni perveē nje Perendie te vetem. (I Timoteut 2:5):"Sepse ka vetem nje Perendi, dhe nje ndermjetes ne mes Perendise dhe njerazve: njeriu Jezu Krisht." Sigurisht. lexo Markun 12:29 qe te shikosh se ē'thote Jezusi per vetveten :" Jezusi iu pergjegj: Ja, urdheresa me e madhe: Degjoni ju izraelitel Zoti eshte Perendia juaj, Zoti e askush tjeter."(1 Korintasve 8:4):"njohuria" na thole se idhujt s'kane ekzistence ta vertete dhe se nuk ka hyjni perveē nje Perendie te vetem. (I Timoteut 2:5):"Sepse ka vetem nje Perendi, dhe nje ndermjetes ne mes Perendise dhe njerazve: njeriu Jezu Krisht."

ne version in e Mbretit Xhejms botuar ne vitin 1916 dhe ne ate kohe perbente nje nga bazat me te forta per doktrinen e Trinise . Por tani kjo pjese "Ati, Fjala dhe Shpirti i Shenjte dhe te tre keta jane nje," eshte hequr nga "Revised Standard Version" i vitit 1952 dhe 1971 si dhe nga mjaft Bibla te tjera duke u konsideruar si nje lIuster e rreme qe kishte cenuar tekstin greqisht.
    Ne botimin "New American Standard Bible" vargjet (5:7-8) te letres se pare te Gjonit jepen ne kete menyre: "Shpirti i. Perendise deshmon per kete dhe shpirti eshte e verteta, jane pra tre deshmitare: shpirti, uji dhe gjaku. Deshmite e ketyre pajtohen." Gjithashtu ne: "New World translation ofthe holy scriptures" te perdorur nga deshmitaret e Jehovait do te gjesh keto fjale:" Sepse jane tre deshmitare. Shpirti, uji dhe gjaku dhe deshmite e ketyre te treve pajtohen." Ne qofte se ti do te me thoje se nuk ke asnje dijeni per heqjen e kesaj pjese te rendesishme, do te te kuptoja fare lehte. Por ama ēuditem se si nuk kane dijeni per kete tere ata predikues e prifterinj te fese se krishtere.
    Triniteti nuk ashte diēka Biblike. Fjala "Trini" nuk gjendet as ne Bibel e as ne fjaloret Biblike. Ajo kurre s'u predikua nga Jezusi dhe ai nuk e permend askund. Nuk ka asnje lIoj baze apo prove ne Bibel qe te na beje ta pranojme Trinine e Shenjte.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Nuk kam shume kohe tani qe te shkruaj dicka rreth kesaj teme, por per ata qe dine anglisht dhe kane pak kohe mund te lexojne kete link : TRINITETI

Pershendetje!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Ja disa referenca nga Testamenti i Vjeter ku behet fjale, ose lihet te nenkuptohet Trinija.

Duke filluar me Zanafillen 11:5-8:

5 Por Zoti zbriti pėr tė parė qytetin dhe kullėn qė bijtė e njerėzve ishin duke ndėrtuar.
    6 Dhe Zoti tha: "Ja, ata janė njė popull i vetėm dhe kanė tė gjithė tė njėjtėn gjuhė; dhe kjo ėshtė ajo qė ata filluan tė bėjnė; tani asgjė nuk ka pėr t’i penguar ata tė pėrfundojnė atė qė kanė ndėrmend tė bėjnė.
    7 O burra, tė zbresim pra atje poshtė dhe tė ngatėrrojmė gjuhėn e tyre, nė mėnyrė qė njėri tė mos kuptojė tė folurėn e tjetrit".
    8 Kėshtu Zoti i shpėrndau mbi faqen e tėrė dheut dhe ata pushuan sė ndėrtuari qytetin.

Perendia po fliste me veten e Tij dhe Ai drejtohet ne shumes. Ketu ne shqip eshte perkthyer "O burra", por mendoj se ne anglisht ideja del me qarte, aty thuhet "Come, let Us...". Pra nje Perendi qe flet ne shumes per veten e Tij.

Isaia 6:8:

8 Pastaj dėgjova zėrin e Zotit qė thoshte: "Kė tė dėrgoj dhe kush do tė shkojė pėr ne?".

Edhe njehere Perendia flet ne njejes "Kė tė dėrgoj..." dhe vazhdon ne shumes "kush do tė shkojė pėr ne?", kur fare mire Ai mund te thoshte "kush do te shkoje per Mua?". Jo pa qellim Perendia flet ne kete menyre, ne shumes sepse jane tre Persona.

Le te vazhdojme me tutje, Isaia 48:16:

16 Afrohuni tek unė, dėgjoni kėtė: "Qysh nė fillim nuk fola nė fshehtėsi; kur kėto fakte ndodhnin, unė isha atje. Dhe tani Zoti, Zoti, dhe Fryma e tij mė kanė dėrguar"".

Perendia ne fillim te vargut thote "Afrohuni tek unė, dėgjoni kėtė...", dhe pastaj perfundon me "Zoti, Zoti, dhe Fryma e tij mė kanė dėrguar". Pra Zoti (Jehovah) dhe Fryma e Tij ka derguar Perendine. Kjo shpjegohet me faktin se Jezu Krishti po flet ne emer te Perendise, sepse Ai u dergua nga Ati dhe Fryma. Ky varg e identifikon Perendine Jehovah si Tre Persona.

Nje pasazh i ngjashem me ate me siper kemi edhe tek Zakaria 2:10-11:

10 Lėsho klithma gėzimi, gėzohu, o bijė e Sionit, sepse ja, unė do tė vij, tė banoj midis teje", thotė Zoti.
    11 "Atė ditė shumė kombe do tė bashkohen me Zotin dhe do tė bėhen populli im, dhe unė do tė banoj midis teje; atėherė do tė pranosh qė Zoti i ushtrive mė ka dėrguar te ti.

Ne vargun e pare Zoti thote se do te vij te banoj midis teje (midis judenjve) dhe ne vargun e dyte del se Zoti eshte derguar nga Zoti i ushtrive, per te banuar midis judenjve. Kjo gje shpjegohet vetem me ane te Trinitetit, Nje Perendi, ne Tre Persona, Ati, Biri, Fryma e Shenjte.

Ndersa persa i perket Testamentit te Ri, kjo gje duket shume me qarte si tek formula e pagezimit, Mt. 28:19, Gjoni 1:1, apo edhe pasazhe te tjera.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Astrit!

Mua me duket shume me i pranueshem versioni qe deshmitaret e jehovait kane mbi Zotin dhe Krishtin. Sipas tyre Zoti (JHWH) eshte Perendia i Gjithepushtetshem, i cili nuk ka fillim dhe fund. Krishti eshte i parelinduri, fillimi i krijeses se Perendise me ane te se cilit Perendia krijoi gjithcka, prandaj Krishti e meriton titullin krijues. Gjithashtu me ane te Krishtit JHWH fal mekatet e njerezve dhe po ky Krisht do te munde Satanin ne diten e fundit ne Harmagedon, prandaj ai eshte shpetimtar dhe mbret. POr ne fund Krishti i perulet Atit dhe i dorezon mbreterine qe i takon vetem JHWH. Pra Ati dhe Krishti nuk jane 2 pjese te se njejtes gje por 2 persona te ndryshem, me pushtet jo te njejte, me madheshti jo te njejte dhe me fillim jo te njejte.

Ky shpjegim per mendimin tim perputhet edhe me pjeset e tjera te Bibles dhe i jep shpjegim edhe vargjeve qe ke sjelle me siper, ku Zoti flet ne shumes. A nuk eshte kjo me llogjike?

Pershendetje, SS.

Postuar mė parė nga SuNRiSeR
    Astrit!

Mua me duket shume me i pranueshem versioni qe deshmitaret e jehovait kane mbi Zotin dhe Krishtin. Sipas tyre Zoti (JHWH) eshte Perendia i Gjithepushtetshem, i cili nuk ka fillim dhe fund. Krishti eshte i parelinduri, fillimi i krijeses se Perendise me ane te se cilit Perendia krijoi gjithcka, prandaj Krishti e meriton titullin krijues. Gjithashtu me ane te Krishtit JHWH fal mekatet e njerezve dhe po ky Krisht do te munde Satanin ne diten e fundit ne Harmagedon, prandaj ai eshte shpetimtar dhe mbret. POr ne fund Krishti i perulet Atit dhe i dorezon mbreterine qe i takon vetem JHWH. Pra Ati dhe Krishti nuk jane 2 pjese te se njejtes gje por 2 persona te ndryshem, me pushtet jo te njejte, me madheshti jo te njejte dhe me fillim jo te njejte.

Ky shpjegim per mendimin tim perputhet edhe me pjeset e tjera te Bibles dhe i jep shpjegim edhe vargjeve qe ke sjelle me siper, ku Zoti flet ne shumes. A nuk eshte kjo me llogjike?

Pershendetje, SS.
    Version i pranueshem, nuk eshte patjeter, version i vertete. Aq me teper qe ky version ka ardhur pas ndryshimit qe i eshte bere Fjales se Perendise.
    Krishti thote ne Zbulesa, Une jam Alfa dhe Omega, Fillimi dhe Mbarimi, I pari dhe i Fundit. Keto jane te njejtat fjale qe thuhen ne dhjaten e vjeter nuk me kujtohet tani libri, por do ta gjej dhe do te ta sjell. Si mund te thuash ai nuk eshte i barabarte me Perendine, kur vete Ai e ka pohuar nje gje te tille, kur vete Ai thote qe kush ka pare ate ka pare Atin.
    Persa i perket Frymes se shenjte, Deshmitaret e Jehovait, thone qe eshte thjesht nje lloj energjie. A mund te mesoje energjia, a mund te jape paqe energjia, a mund te banoje energjia? Keto nuk jane cilesi te nje energjie, por cilesi te nje personi.
    Perendia eshte nje, dhe na shfaqet ne tre forma. Ne Atin, Birin, dhe Frymen e shenjte. Ai eshte NJE ne tre.

Pershendetje Manulaki
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Postuar mė parė nga Manulaki
    Version i pranueshem, nuk eshte patjeter, version i vertete. Aq me teper qe ky version ka ardhur pas ndryshimit qe i eshte bere Fjales se Perendise.
    Krishti thote ne Zbulesa, Une jam Alfa dhe Omega, Fillimi dhe Mbarimi, I pari dhe i Fundit. Keto jane te njejtat fjale qe thuhen ne dhjaten e vjeter nuk me kujtohet tani libri, por do ta gjej dhe do te ta sjell. Si mund te thuash ai nuk eshte i barabarte me Perendine, kur vete Ai e ka pohuar nje gje te tille, kur vete Ai thote qe kush ka pare ate ka pare Atin.
    Persa i perket Frymes se shenjte, Deshmitaret e Jehovait, thone qe eshte thjesht nje lloj energjie. A mund te mesoje energjia, a mund te jape paqe energjia, a mund te banoje energjia? Keto nuk jane cilesi te nje energjie, por cilesi te nje personi.
    Perendia eshte nje, dhe na shfaqet ne tre forma. Ne Atin, Birin, dhe Frymen e shenjte. Ai eshte NJE ne tre.

Pershendetje Manulaki

Nuk eshte tamam keshtu, pasi une nuk e di qe Bibla te jete ndryshuar nga Deshmitaret e Jehovait. Di vetem qe Bibla eshte ndryshuar per te mbrojtur Trinitetin duke u shtuar nje goxha varg ne 1 Gjonit 5:7 me duket, por qe per fat te keq versionet qe botohen tani e kane hequr fare pasi dihet qe ai varg nuk ekziston ne doreshkrimet e vjetra.

Ndersa Alfa dhe Omega eshte nje titull qe i takon vetem Zotit qe nuk ka fillim dhe fund dhe ne Zbulesa Krishti flet ne emer te ketij Zoti prandaj prezantohet me "I pari dhe I fundit". Psh ne Zbulesa 1:8 "Une jam Alfa dhe Omega - thote Zoti". Per kete do te shkruaj me gjate ne nje shkrim tjeter.

Shpirti i Shenjte nuk eshte "thjesht nje lloj energjie". Eshte energjia qe e ka burimin tek Zoti I gjithepushtetshem.

Kjo duket qarte tek:

Mateu 3:16 "Dhe Jezusi sapo u pagezua doli nga uji dhe ja, qiejt u hapen dhe ai pa Frymen e Perendise duke zbritur si nje pellumb e duke ardhur mbi te"

Gjoni 20:22 "Dhe, si i tha keto fjale ,hukati mbi ta dhe tha: "Merrni Frymen e Shenjte""

Veprat 2:4 "Keshtu te gjithe u mbushen me Frymen e Shenjte dhe filluan te flasin ne gjuhe te tjera, ashtu si Fryma e Shenjte ua jepte te shpreheshin"

Veprat 2:33 " Ai pra duke u qene i ngritur ne te djathte te Perendise dhe duke marre nga Ati premtimin e Frymes se Shenjte ka perhapur ate qe ju tani shihni dhe degjoni"

Nga keto vargje duket qarte qe Fryma e Shenjte nuk ka se si te jete person por eshte fuqia me ane te se ciles Perendia vepron dhe me ane te se ciles pehap lajmin e mire.
    ------------------------------------------------------------------
    Gjithashtu, megjithese shume profete apo apostuj paten vizione te Zotit dhe Krishtit ne qiell asnjeri prej tyre nuk pa ndonje vizion apo shfaqje te Frymes se Shenjte prane Zotit dhe Krishtit.

Veprat 7:55,56 "Por, ai i mbushur me Frymen e Shenjte, i nguli syte nga qielli, pa lavdine e Perendise dhe Jezusin qe rrinte ne kembe ne te djathten e Perendise, dhe tha: "Ja une po shoh qiejt e hapur dhe Birin e njeriut qe rri ne kembe ne te djathten e Perendise"

Zbulesa 7:10 "Dhe therisnin me ze te madh: Shpetimi eshte i Perendise sone qe eshte ulur ne fron dhe i Qengjit"

Perseri Bibla eshte e varfer ne pasazhe ku Shpirti I Shenjte te shfaqet krahas Zotit dhe Krishtit, biles edhe kur behet fjale per te sic eshte skena e pagezimit te Krishtit, perben nje prove me teper qe nuk eshte person.

----------------------------------------------------------------

Bibla ka shume pasazhe ku Fryma e Shenjte paraqitet si forca e Perendise. Perendia e perdor Frymen e Shenjte jo si te barabarte me te por si vegel ne sherbim te tij, si energji qe buron nga Perendia.

Psalmi 104:30 " Ti dergon Frymen tende dhe ata krijohen, keshtu ti riperterin faqen e dheut"

1 Korintasve 12:4-11 perforcon idene qe Fryma perdoret nga Perendia per t'iu dhene dhunti te ndryshme besimtareve. Dhe ky lloj perdorimi nukbehet me ane te bindjes se Frymes ndaj Perendise por si dicka qe eshte e Perendise, pra jo si person me llogjike dhe veprimtari te tijen por si nje energji qe e drejton ku do Perendia.

Dhe nuk eshte energjia qe jep paqe, meson dhe banon por eshte Perendia qe i jep keto me ane te Frymes se Shenjte.

Pershendetje, SS.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SuNRiSeR : 07-12-2003 mė 15:43

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga SuNRiSeR

Nuk eshte tamam keshtu, pasi une nuk e di qe Bibla te jete ndryshuar nga Deshmitaret e Jehovait. Di vetem qe Bibla eshte ndryshuar per te mbrojtur Trinitetin duke u shtuar nje goxha varg ne 1 Gjonit 5:7 me duket, por qe per fat te keq versionet qe botohen tani e kane hequr fare pasi dihet qe ai varg nuk ekziston ne doreshkrimet e vjetra.

Deshmitaret e JHV nuk e kane ndryshuar Biblen? Vetem nje fakt: shih Joani 1:1 si e kane perkthyer nder shume vargje te tjera, e do te shohesh, nese e kane ndryshuar apo jo! Apo qe kane futur termin JHV ne Dhiaten e Re qe nuk eshte ne origjinal. Sidoqofte, ceshtjene Jehovisteve mund ta diskutojme me gjate ne nje teme tjeter, po te deshironi!

Ndersa Alfa dhe Omega eshte nje titull qe i takon vetem Zotit qe nuk ka fillim dhe fund dhe ne Zbulesa Krishti flet ne emer te ketij Zoti prandaj prezantohet me "I pari dhe I fundit". Psh ne Zbulesa 1:8 "Une jam Alfa dhe Omega - thote Zoti". Per kete do te shkruaj me gjate ne nje shkrim tjeter.

E mira eshte qe nese ben nej pretendim te tille, te referohesh qarte se nuk ka se si te flase ne emer te Atit, kur thote se "Une jam Alfa e Omega"..

Shpirti i Shenjte nuk eshte "thjesht nje lloj energjie". Eshte energjia qe e ka burimin tek Zoti I gjithepushtetshem.

Kjo duket qarte tek:

Mateu 3:16 "Dhe Jezusi sapo u pagezua doli nga uji dhe ja, qiejt u hapen dhe ai pa Frymen e Perendise duke zbritur si nje pellumb e duke ardhur mbi te"

Gjoni 20:22 "Dhe, si i tha keto fjale ,hukati mbi ta dhe tha: "Merrni Frymen e Shenjte""

Veprat 2:4 "Keshtu te gjithe u mbushen me Frymen e Shenjte dhe filluan te flasin ne gjuhe te tjera, ashtu si Fryma e Shenjte ua jepte te shpreheshin"

Veprat 2:33 " Ai pra duke u qene i ngritur ne te djathte te Perendise dhe duke marre nga Ati premtimin e Frymes se Shenjte ka perhapur ate qe ju tani shihni dhe degjoni"

Nga keto vargje duket qarte qe Fryma e Shenjte nuk ka se si te jete person por eshte fuqia me ane te se ciles Perendia vepron dhe me ane te se ciles pehap lajmin e mire.

Po mire si i behet atehere qe Krishti urdehron qe apostojt te pagezojne ne emer te Atit, Birit edhe Shpirtit te Shenjte?

A trishtohet dot nje energji? (Efesianet 4:3o, Isaia 63:10)

Ne Bibbel, po te doni ju japim referencat, Fryma tregohet te funksionoje sic funksionon nje person (trishtohet, largohet, shenjteron, cakton, drejton,degjon, ndermjeton, blasfemohet etj etj)...
    ------------------------------------------------------------------

Persa i perket vizioneve, ne besojme nga Triniteti vetem Biri u shfaq, e nepermjet tij ne shohim gjithe Lavdine e Perendise Triune. Ati e Fryma nuk kane forma te caktuara. Ky ka qene edhe shkaku perse zakonisht ne ikonografine ortodokse Ati nuk paraqitet, as Fryma, pervec sipas simboleve shoqerues si pellumb.

Profetet ne vizione nuk pane Atin, ne Esencen e tij, ashtu si Ai eshte, se Ai qe eshte i papershkruar e qe nuk e ze dot as qielli e as toka nuk ka se si te rrethohet nga nje fron apo engjejt, ndryshe i binte qe te mos ishte me Ai.

Gjuha e vizioneve perben nje teme me vete!

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    C'ja keni futur kot dhe ju. Kapeni pas gjerave te vogla. Harroni nga filluat.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A ekziston Triniteti?
    Nga mesues nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 29-10-2016, 22:35
  2. Krishterimi Feja e vėrtet? Triniteti!!
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-05-2009, 14:37
  3. Triniteti i Perėndisė
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-09-2005, 03:09
  4. TRINITETI rrjedh nga PAGANIZMI
    Nga ardi_pr nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 176
    Postimi i Fundit: 16-09-2005, 17:15
  5. Triniteti
    Nga i krishteri nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 15-02-2003, 13:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •