Close
Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 93
    Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Postuar më parë nga Studenti_blu
    Shterri emocionet pak dhe kij kujdes ne te shprehur. Perdore logjiken dhe argumentet. Askush nuk te tha te mos shkosh drejt perendimit por t'i lesh rahat ata te cilet duan te jetojn ne menyren e vete ashtu sic e len rahat laviren te e bart siden naper shqiperi, ashtu si e len rehat narkodilerin te e bart drogen neper shqiperi , ashtu sic e len rehat Fatosin te e haj shqiperin si kanibal , ashtu sic e len rehat te krishterin te jetoj pa i then kush gje se si te jetoj ASHTU LEJENI REHAT FEMREN SHQIPTARE MUSLIMANE te jetoj e lire neper shqiperi sepse ajo aspak nuk ua zen rrugen dhe nuk ju shqeteson bazuar ne rregullat dhe te drejtat e njeriut .

Por JO dhe JO . Edukumi i femres muslimane shqiptare juve ua merr shpirtin e kini gjak e urreni sepse jeni mesuar me politiken pro masone per t'i dhen nje fytyr gogoli Islamit dhe muslimaneve kudo qe jan neper bote.
    E thashe dhe me lart se jam nje nga pjestaret qe po shkojne drejt se ardhmes,sa per ty o mik te kam lene me kohe ne parajsen e rreme,ne parajsen imagjinare te nje qielli gri,ku nuk duket dielli,dhe dielli te verbon.Por nuk e ka fajin dielli se bufit i vriten syte dhe kerkon te jetoje ne erresirre.
    Sa per te drejtat tuaja sesi duhet te jetoje vajzat myslimane,eshte vertet lerini te lira te jetojne,pa stresin tuaj,pa propoganden tuaj,pa i vene ne mes te nje sheshi per nje gabim qe munt te kete bere ne jete dhe e godisni me gure sikur jetojme ne epoken e GURIT.
    Ketu ku jetoj kam njohur shume te tilla,qe i shpetuan ferrit dhe jane bere luftetare te jetes,avokate doktoresha ,pedagoge,qe po te jetonin aty ne kornizat ,apo sendyqet tuaja do te ishin te vdekura per se gjalli.
    DJ ALDO ka shpjegur te tjerat nuk kam cfare te shtoj.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Dje isha per nje vizit tek nje familje Shqiptaresh ketu ne Gjermani. Aty takova nje turke e cila ishte e martuar dhe kishte dy femije . Ajo ishte komshije me kete familje ku isha une per vizite . Rame ne muhabet dhe diskutuam me shume per ligjet e myslymanizmit . Gjera qe me ben pershtypje i diskutova me shume . Mbasi kjo ishte gruaja e pare , e ema e tij i ishte futur shkes ne Turqi , dhe e kishte martuar me nje grua te dyte e cila kishte nje femije Si perfundim hym ne muahebet me te , dhe e pyeta per shume gjera lidhur rreth fese myslymane .

E pyeta pse ti nuk ke shami ne koke qe je myslymane ? Me tha ; Pikerisht prandaj dhe jam larguar larg njerezve te burrit , sepse me kan detyruar te vej shami me zor , ku une jetoj ne nje jete te lire , dhe bej ate qe eshte e llogjikeshme , dhe jo ate cfar me detyrojne me diktatur.

Pastaj e pyeta a eshte e vertet qe ne kuran thote qe ke te drejte te martohesh me kusherinjet e tu .PO , me tha bile kete gje e urrej dhe une , por eshte me se e vertet qe ne kuran eshte e shkruar , dhe sot e kesaj dite gjithe feja myslymane martohen keshtu .Dhe pyetjen e trete ja bera me takt , sepse kisha hall mos mu ofendote.

Po ti pse nuk martohesh dhe te marresh nje burre te dyte , ashtu sic ka marre burri jot grua tjeter ? Filloj qeshi e me tha ; Po une kam namus . E pyeta po burri jot nuk ka namuz qe te ka lenduar ty duke u martuar per se dyti ? Se di me , por keto jane ligjet e fese myslymane , nuk kemi c'bejm me tha , duhet me i duru .

O Zot , mendova me vete , ishalla ne Shqiptaret se kemi fatin e asaj , apo te qindra e mijrave vajzave te botes myslymane , te cilat vuajn ne meshiren e fatit qe i pret .

Me keto qe shkruajta , dua te dal se sa e poshteruar eshte gruaja ne fene tuaj, dhe ju djemte Shqiptar i beni mashalla ketyre gjerave. Lereni vajzen te jetoj e lire , mos e e mbani te ndrydhur nen ligjet e fese tuaj , se eshte poshtersia me e madhe qe ju t'ja impononi asaj me dikatature .Nuk po ju them qe femra te digjenerohet , por te jete e lire , te vendosi vet per jeten e saj , per shkollen per fatin e saj etj.

Ndoshta ne kuran eshte shkruajtur per te drejtat e gruas , por ne pyetje vin se a zbatohen ato , nga myslymanet ?. Une them se jo . Ne te gjithe fene myslymane gruaja eshte nje sllave e burrit , asgje me teper . Keq me vjen por kjo eshte e vetrteta . Mos u mundoni te na bindeni me faqe kurani ose me teori , por me
    praktik .Me thoni nje grua myslymane e cila merr pjese ne parlamentet e qeverive arabe ku mbizoteron myslymanizmi?
    Ja pra kjo eshte e drejta e gruas ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga ALBA : 22-12-2003 më 13:37
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297

Per studentin dhe Ahmedin

Postuar më parë nga ALBA
    Dje isha per nje vizit tek nje familje Shqiptaresh ketu ne Gjermani. Aty takova nje turke e cila ishte e martuar dhe kishte dy femije . Ajo ishte komshije me kete familje ku isha une per vizite . Rame ne muhabet dhe diskutuam me shume per ligjet e myslymanizmit . Gjera qe me ben pershtypje i diskutova me shume . Mbasi kjo ishte gruaja e pare , e ema e tij i ishte futur shkes ne Turqi , dhe e kishte martuar me nje grua te dyte e cila kishte nje femije Si perfundim hym ne muahebet me te , dhe e pyeta per shume gjera lidhur rreth fese myslymane .

E pyeta pse ti nuk ke shami ne koke qe je myslymane ? Me tha ; Pikerisht prandaj dhe jam larguar larg njerezve te burrit , sepse me kan detyruar te vej shami me zor , ku une jetoj ne nje jete te lire , dhe bej ate qe eshte e llogjikeshme , dhe jo ate cfar me detyrojne me diktatur.

Pastaj e pyeta a eshte e vertet qe ne kuran thote qe ke te drejte te martohesh me kusherinjet e tu .PO , me tha bile kete gje e urrej dhe une , por eshte me se e vertet qe ne kuran eshte e shkruar , dhe sot e kesaj dite gjithe feja myslymane martohen keshtu .Dhe pyetjen e trete ja bera me takt , sepse kisha hall mos mu ofendote.

Po ti pse nuk martohesh dhe te marresh nje burre te dyte , ashtu sic ka marre burri jot grua tjeter ? Filloj qeshi e me tha ; Po une kam namus . E pyeta po burri jot nuk ka namuz qe te ka lenduar ty duke u martuar per se dyti ? Se di me , por keto jane ligjet e fese myslymane , nuk kemi c'bejm me tha , duhet me i duru .

O Zot , mendova me vete , ishalla ne Shqiptaret se kemi fatin e asaj , apo te qindra e mijrave vajzave te botes myslymane , te cilat vuajn ne meshiren e fatit qe i pret .

Me keto qe shkruajta , dua te dal se sa e poshteruar eshte gruaja ne fene tuaj, dhe ju djemte Shqiptar i beni mashalla ketyre gjerave. Lereni vajzen te jetoj e lire , mos e e mbani te ndrydhur nen ligjet e fese tuaj , se eshte poshtersia me e madhe qe ju t'ja impononi asaj me dikatature .Nuk po ju them qe femra te digjenerohet , por te jete e lire , te vendosi vet per jeten e saj , per shkollen per fatin e saj etj.

Ndoshta ne kuran eshte shkruajtur per te drejtat e gruas , por ne pyetje vin se a zbatohen ato , nga myslymanet ?. Une them se jo . Ne te gjithe fene myslymane gruaja eshte nje sllave e burrit , asgje me teper . Keq me vjen por kjo eshte e vetrteta . Mos u mundoni te na bindeni me faqe kurani ose me teori , por me
    praktik .Me thoni nje grua myslymane e cila merr pjese ne parlamentet e qeverive arabe ku mbizoteron myslymanizmi?
    Ja pra kjo eshte e drejta e gruas ?
    Per studentin dhe Ahmedin
    Pergjigjet qe ti do,nga une,i ke te gjitha brenda ne kete post te Albes.
    nuk kam çfare shtoj apo pakesoj nga ajo.
    Eshte njesoj si te te isha pergjigjur une.
    Qe te mos humb kohen e çmuar nuk po shkruaj me gjate.
    besoj se do marresh pak "ere" nga kjo.

Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Postime
    3,720
    Postuar më parë nga Studenti_blu
    Parimet mbi te cilat e ngrit ti iden tende jan gjysem te pasterta dhe gjysem te verteta.
    Islami dhe doktrina islame nuk jan ashtu sikur fytyra e gogolit ,fytyr te cilen ju e keni krijuar ne imagjinaten tuaj.
    Fundja une hyra ne debat per te mbrojtur veprimin e lire te femres muslimane ne shtetin shqipetar. Kur ajo don te veshet ashtu perse ndokush duhet te i ndaloj veprimet e posacerisht shkollimin?

Ti me gjykimet tuaja anti islame e me shum edhe anti njerezore thua qe "profesori" i "nderuar" ka bere nje gjykim shum te mire qe ka ndaluar shkollimin e te muluarave , me detajisht te mbuluarat te mos shkojn ne shkoll ose te hjekin mbulesen sepse eshte shkoll laike ....

Ketu nisa diskutimin dhe ketu do te mbaroj dhe aspak nuk te kam ndaluar ( peseris edhe nje here ) shkuarjen twende drejt Europes perendimore dhe nuk te pengoj ne ate drejtim dhe nuk e diskutoj ate ceshtje sepse eshte e drejta jote personale se cilen kahje e merr.

Pse sme le mua rehat ne ket erresiren time?
    Te pengoj?
    Frikohesh se mos vall kjo erresira do te sjell dicka te pa pritur , befasi per ty ?
    Kur e din se une jam ne rrugen e prapambeturis pse nuk me len te qete?
    Te vije keq?

Eshte ironik tentimi yt per manipulim me karakterin e ndokujt tjeter.

Shendet
    Studenti
    Me behet qejfi qe parimet mbi te cilat ngre idete e mija jane gjysem te pasterta dhe ghysem te verteta,se ato te tuat,jane boshe ,gjithe zhgenjim .
    Te thashe edhe me larte po nuk dashke te me kuptosh,nuk e kthej koken mbrapa te shoh varken tende ne mes te oqeanit qe pret ndihmen e Allahut te gjej liman.Anija ime lundron ne dete te lira ,ne ujra te kalterta,dhe eshte e mbushur me endrra ,me shprese me drite ,kurse varka jote prej druri,eshte plot me psheretima .Nuk sheh perpara si kapedan e vetvetes por pret cdo gje te te bjere nga qielli aty ku falesh cdo gjysem ore.
    Si njeri me shpirt njerezor nuk do deshiroja askend te kerkoje te jetoje ne erresirre dhe jo ne drite,por kjo eshte e drejta jote.
    Sa per manipulime karakteresh jeni ata qe keni fituar ne kete loje zhgarravine te jetes.
    Parrulla juaj ka qene gjithmone dhe do te jete po diku aty rreth mendjes tuaj i keni bere corbe ,ndaj dhe jeni futur ne labirinte ne te cilat vete nuk doni te dilni.

GETE

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,194
    Postimet në Bllog
    22
    Komentet jashte teme u kaluan ne kosh. Mesohuni ta shprehni mendimin tuaj te plote per temen ne nje mesazh dhe mos u hidhni nga dega ne dege ne diskutim.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

anetar i rregullt Maska e fioreal
    Anëtarësuar
    05-07-2003
    Vendndodhja
    Ne planetin Toke
    Postime
    124
    Studenti Blu keni bere me termend nje panorame me te vertet reale.Ju falenderoj ,ne emerin tim dhe te shokeve te mi myslimane.Thnx
    ..I grandi ci sembrano grandi fino a quando stiamo in ginocchio...

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

Re: Per ALBA dhe *DJ-ALDO*

Turp [/B][/QUOTE]

Me kupto drejt Student ! Ti je vertet myslyman . Une nuk ta imponoj ty mos te besosh ti ne fene tende . Ti beso dhe hallall te qofte . Secili ka te drejten e fjales ne kete bote . Une nuk kam pse sjell ketu ne forum genjeshtra sic me akuzon ti , por sjell realitetin dhe si praktikohet femra ne fene myslymane ketu ku jam une .
    Student , une qe te shkruaj di dhe te jap pergjigje tezave te mija qe kam then . Une jetoj tash 14 vjet me myslymane arabe apo turke me shami , por ato nuk jan fare te lumtura qe kan shami ne koke , ate e detyron me diktatur familja. Ato vete ma kan thene se une i kam ne shkolle dhe i kam shoqe .
    Ato, kur nuk ka njeri ,heqin shamin regollojn floket i lyejn ato , dalin dhe foto pa shami ,bile kete gje e bejne dhe ne shkolle sepse ne shtepi nuk munden nga frika qe kan ndaj familjes .Dhe ato kerkojne qe te jene te lira , por ligjet e diktatura e fese i nenshtron aq shume sa ato kan frike ta heqin shamine ..

[QUOTE]Postuar më parë nga Studenti_blu

E pyete per ate martesen me kusherinjt ?
    Nuk e pyete per cfar lejohet ajo? Cfar mesazhi ka ajo pune?
    Do te them shkurt : Problemet e shumta seksuale qe po nodhin diteve te sotit si puna incestit e problemet seksuale mes antareve te familjes ato e kan bazen ne ate ligj Kura'n-or ku Kur'ani duke e ndaluar femren te zbulohet dhe duke lejuar martesen i tejkalon keto qe ndodhin sot.
    Kur'ani e lejon at lloj martese por nuk e pelqen.
    Ti ALBA nese nuk e ke ditur do te te them : Kur'ani ka ligje te ndara ne tri kategori edhe ate:
    Gjera qe lejon
    Gjera qe lejon por nuk pelqen
    Gjera qe ndalon

-----------------------------------------------------------------

Se kuptoj keto idete e tua , e lejon por se pelqen ? Cdo te thote kjo ? Kur ne gjithe fene myslymane ne bote, shumica jane te martuar ndermjet fisit .Me kete gje qe bejne ato , feja e lejon , dhe njerzit e fese myslymane e pelqejn kete gje se ndryshe nuk do ta benin .Ke te pyesesh , shumica e cifteve myslymane jane kusherinje . A nuk eshte nje turp ky per ne Shqiptaret ? Nuk e di por mua do me vinte turp ta degjoja tek nje Shqiptar kete gje e jo me ta provoja .
    ------------------------------------------------------------------------------------[QUOTE][i--Shembull: Martesa me nje grua eshte e lejuar
    Martesa me me shum se nje e lejuar po jo e pelqyer por per te stabilizuar punet e keqija qe i sjell femra qe nuk e permban burri lejohet , Shkurorezimi lejohet por urrehet , Alkoholi ndalohet[/i]

----------------------------------------------------------------------------------
    Aaa domethen burrat paskan te drejte per tu martuar me gra te tjera , po grate pse nuk paskan te drejte ?
    A nuk eshte ky nje nenshtrim i gruas ?Domethen qe ky ligj nuk tregon barazimin e gruas me burrin . A shikon qe feja myslymane nuk ka ndare drejt ne kete ligj . pse thua turp , neve qe po i cilesojm keto gjera qe jane me llogjike te padrejta ?

Me vjen keq qe me ke then turp! Se prisja prej teje .Une them ate qe mendoj dhe qe per llogjiken time ato qe kam cilesu nuk jane te drejta , panvarsisht se jane ligje te fese tuaj .

Nuk e di cfare llogjike keni ju per keto ligje , ndoshta ju pelqejn , se gjithmon burri ne fene myslymane ka qene pasha efendi , e gruaja gjithmon ka vuajtur me shekuj ndaj burrave te tyre qe i kan perdorur si skllave.

Ketu po e mbyll , se nuk mundem une tju mbush mendjen ju , per ate qe shikoj vete ketu ne realitet tek njerzit qe besojn fese islame .

Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Alba !!
    Sejcili ka mendimin e tij dhe duhet ta respektojme.
    Ketu po mbrohet hapur nje teze e nje feje e cila ne te gjitha vendet ku ndiqet,eshte ajo qe udheheq dhe e shikojme rezultatin si nga intelekti i ketyre popujve por edhe nga perparimi i tyre.
    Me duket e kote te lodhesh e te perpiqesh te mbushesh shoshen.
    Gjithnje ajo do vazhdoje te rrjedhe ,dhe do te te shkoje mundi dem e dashur.Cfaredo qe te hedhesh ne te do boshatiset se ka vrima .
    Fanatizmi nuk ka brire dhe as emer te shkruar ne balle.
    E takon dhe e kupton menjehere qe eshte fanatizmi.
    Jam ateist,familja ime rrjedh nga ortodokse,dhe e kam thene dhe e them me KRENARI,se jam i lumtur qe asnje nga paraardhesit e mi,nuk ju nenshtrua Turqise dhe nuk nderroi fe.
    Te tjere duhet te reflektojne me humbjen e emrit shqipetar duke marre nga turqit perfitime vetem ne rast se nderronin fene.
    Sic e shikojme ketu shahen veten greket dhe serbet dhe asnje mysliman nuk e permend Turqine,e cila nenshtroi popullin shqiptar per 500 vjet.
    Mos harrojme se fanatizmi i tyre eshte aq i madh sa nuk permendin faktet e pamohushme me te cilat kane dale hapur kunder kristianizmit.
    Mos harrojme vitin 1995-96,nuk me kujtohet ekzakt data,kur kisha e shekullit te 13 ne Voskopoje,u nxi me mbishkrime arabe.I shkruan kristianet ato,apo myslimanet??
    perse deshen te ndezin zjarr mes dy feve,dhe cilet ishin??
    Mund te me thone mbrojtesit e kesaj feje,se ne cfare xhamie,kane hyre naten dhe kane SHKRUAR GREQISHT apo SERBISHT,greket apo serbet apo vete kristianet shqiptare??(te kuptohemiUrrej keto dy vende njesoj siç urrej edhe Turqine)
    Mund te me tregoni se ku eshte kjo xhami e perdhunuar nga feja tjeter??
    E thjeshte apo jo??
    Ndryshuar për herë të fundit nga *DJ-ALDO* : 23-12-2003 më 21:17

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-03-2003
    Vendndodhja
    Oakland, CA
    Postime
    738
    Kercenimi islamik eshte real. Sa here ka pasur sinjalizime per akte terrorriste ndaj ambasades se USA ne Tirane? Jo per gje por po na turbullojne edhe maredheniet me Ameriken qe mezi e kemi.

Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Postime
    3,720
    Studenti blu
    Nese ti mendon se kam shprehur mes posteve te mija fyerje personale te kerkoj falje.Megjithese une mendoj se jo.
    Kryqezova thjesht mendimet e mija me te tuat,por fatkeqsisht te tremb degjimi i se vertetes,te shurdhon .Ndaj te uroj qofsh i bekuar ne bunkerin tend heroik,aty ku ditet jane te gjata plot halle dhe netet te pasigurta e pa mbarim.

GETE

Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 12:57
  2. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2005, 09:04
  3. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-09-2005, 20:18
  4. Kercenimi islam per Shqiperine
    Nga Enri në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 116
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 06:25
  5. Taksa e Xhizihase: Barazi edhe dinjitet nen ligjin islamik?
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-10-2002, 04:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •