Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 74
    Postuar mė parė nga klevis2000
    o doktor nuk thuhet Allahu harroi se Zoti nuk harron por ti je i paditur ja ku i ke dhe dy mrekulli te tjera per dy tjerat do pyes ose do te kerkoj qe te jem shume i sakte se nuk jam shume i ditur per to eshte me duket hapja e detit dhe me duket se eshte fitorja me magjistaret por megjithate do te kerkoj ose pyes dhe do te bie pergjigje me te sakte per dy te tjerat.ok
    Klevis ...

Ne Suren Maide 116 lexojme ...

Dhe kur All-llahu tha: "O Isa, bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: "Mė besoni mua dhe nėnės time dy zota pos All-llahut!?"

Po te edhim nje kendveshtim te shkurter mbi kete ayet do te shikojme se ate qe ti e quan Zot ( Allahun ) ngaterron personat e trinitetit duke e vendosur Merjemen ne nje pozite te tille me Jezusin dhe Atin . Ky ayet na verteton qe Allahu eshte i pavetedijshem ose se ka idene fare cfare besojne te krishteret kur permendin fjalen ( Trinitet ). Sepse Allahu duke ngaterruar personat e Trinitetit jo vetem eshte i pavetedijshem por eshte edhe i paditur rreth personave qe perbejne Trinitetin .

Megjithate ja ku i ke dy mrekulli te tjera qe ti i dije por ke harruar me duket ti permendesh.
    Une nuk i kam harruar. Por Indriti llogjikonte se Gjoni nuk kishte shkruajtur disa te dhena per Jezusin dhe per kete ai kishte harruar , Dhe si nje demostrim shume te thjeshte une i tregova se ne qofte se Gjoni sipas pretendimit te tij kishte harruar atehere ne mund te perdorim te njejten llogjike dhe te themi se edhe Allahu harroi pa permendur disa mrekulli ne nje ayet ose tjetrin .....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga doktori4u : 07-01-2004 mė 07:46
    Sepse e verteta gjithmone triumfon kunder te keqes

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Klevis ...

Ne Suren Maide 116 lexojme ...

Dhe kur All-llahu tha: "O Isa, bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: "Mė besoni mua dhe nėnės time dy zota pos All-llahut!?"

Po te edhim nje kendveshtim te shkurter mbi kete ayet do te shikojme se ate qe ti e quan Zot ( Allahun ) ngaterron personat e trinitetit duke e vendosur Merjemen ne nje pozite te tille me Jezusin dhe Atin . Ky ayet na verteton qe Allahu eshte i pavetedijshem ose se ka idene fare cfare besojne te krishteret kur permendin fjalen ( Trinitet ). Sepse Allahu duke ngaterruar personat e Trinitetit jo vetem eshte i pavetedijshem por eshte edhe i paditur rreth personave qe perbejne Trinitetin .
    116. Dhe kur All-llahu tha: "O Isa, bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: "Mė besoni mua dhe nėnės time dy zota pos All-llahut!?" (Isai) Tha: "Larg asaj tė mete je Ti (o Zoti im). Nuk mė takon mua ta them atė qė s'ėshtė e vėrtetė. Ta kisha thėnė unė atė, ti do ta dije. Ti e di ē'ka nė mua, e unė nuk di ē'ka nė Ty. Ti je mė i dijshmi i tė fshehtave!"

E para duhet te dish se ky ajet nuk flet per trinitetin por per adhurimin qe njerzit i bejne maries dhe jezusit.Po keshtu ne kuran egziston dhe nje ajet tjeter per adhurimin qe kristianet i bejne prifterinjve por ne rradhe te pare ti doktor duhet te dish se ceshte adhurimi.Pra kurani tregon se njerzit sduhet qe cilesite krijesave tia japin Zotit dhe cilesite e Zotit tia japin krijesave.Pra kur te krishteret ia japin maries cilesi prej cilesive te Zotit duke e lutur ate ose duke kerkuar prej saj fat dhe miresi ose sherim te gjitha keto duhen ti drejtohen vetem Zotit sepse Ai i ka ne dore dhe jo krijesa ateher kur njeriu ben kete gje ai adhuron krijesen

9:31.
    Ata i konsideruan "ahbarėt" (priftėr jehudi) tė tyre, "ruhbanėt" (murgjit e krishterė) tė tyre dhe Mesihun (Isain) birin e Merjemes, pėr zota pos All-llahut, ndėrsa ata nuk janė urdhėruar pėr tjetėr (nga pejgamberėt) pos pėr adhurimin ndaj All-llahut njė, e qė nuk ka tė adhuruar tjetėr pos tij. I lartė ėshtė Ai nga ēka i shoqėrojnė.

Pra doktor nje ishkrishtere ne ate kohe qe ishte kthyer ne musliman e pyeti Muhamedin a.s se ne nuk i adhuronim prifeterinjte.Muhamedi a.s i tha >A nuk ia ndalonin ato te lejuaren dhe ua lejonin te lejuaren dhe ju i bindeshit.(Ky pra eshte adhurimi sepse e drejta per te bere dicka obligim ose per ta ndaluar dicka e ka vetem Zoti ne momentin qe prifterinjte ndalonin njerzit prej atyre gjerave qe Zoti i ka lejuar si (psh martesa qe murgjit e kane shpikur vete si ligj) ato i jepnin vetes cilesi qe se meritonin pra bindja ndaj krijeses ne kundershtim me Krijuesin ose me sakte Dhenia vetes prej cilesive te Zotit ose te tjereve quhet idhujtari dhe bindja ne kete urdhera te quan dhe ty pjesmarres ne idhujtari ose idhujtar.

Mbaje mend kete rregull
    Dhenia e cilesive te Zotit krijeses dhe dhenia e cilesive te krijeses Zotit eshte IDHUJTARI dhe merioton denimin me te madh

Mbaje mend kete rregull
    Dhenia e cilesive te Zotit krijeses dhe dhenia e cilesive te krijeses Zotit eshte IDHUJTARI dhe merioton denimin me te madh [/B]
    dmth vdekjen , Pra sipas gjukimt tend kush eshte pergjegjes qe ne nuk i japim adhurimin a duhur Atij qe i takon ??? . O klevis une nuk thashe qe ky ayet flet per trinitetin . por po te shikojme se cfare ndodh ketu ate qe ti e quan Zot nuk e ka idene fare se cfare adhurojne te krishteret . megjithate thashe te te shkruaj nja dy llafe pasi te gjitha komentet dhe materialet a tjera do ti edhe ne faqen time www.answer-islam.cjb.net . Shpresoj se se shpejti do te kemi mundenise te disedojme edhe per ate qe ti e quan Zot (dmth. Allahun) por deri tani nuk po shoh ndonje teme per kete topic ketu ne forum . dhe sepse koha eshte e kufizuar nuk mund te hape teme te he per kete .

Pershendetje. Doktori
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga doktori4u : 11-01-2004 mė 13:44

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Denimin me te madh nga ana e Zotit o njeri dhe jo nga njeriu.

Sa per eee.answer-islam.cjb.net shko jepja ndonje tjeteri se me pelqen me shume kjo www.answering-christianity.com megjithate bieri ne forum ti sqaroj dhe ato te tuat qe mos te genjejne ato qe i kane shkruar,

Per kenaqesine tende po te bie kete shkrimin.

Ser Isak Njutoni mbi Biblen

Nga Dr. A. Zahur

Me 1690 Ser Isak Njutoni (1642 - 1727) shkroi nje doreshkrim mbi korruptimin e tekstit te Dhiates se Re persa i perket 1 Gjoni 5:7 dhe Timotheu 3:16. ajo kishte titullin, "A Historical Account of Two Notable Corruptions of scripture." (Nje llogari historike e dy korruptimeve te shquara te shkrimeve).

Ser Isak Njutoni

Per te parandaluar kriticizmin nga njerezit qe e rethonin, ai nuk e pa te arsyeshme qe te shprehte mendimet e tij haptazi dhe ne kete menyre botimi i tij ne Angli do te ishte i rrezikshem. Njutoni i dergoi nje kopje te ketij doreshkrimi Xhon Lokes duke i kerkuar atij qe ta perkthente ate ne frengjisht per ta botuar ne France. Dy vjet me vone, Njutoni u informua per nje perpjekje per te publikuar nje perkthim latin te saj ne menyre anonime. Sidoqofte Njutoni nuk dha aprovimin e tij per kete veprim dhe keshilloi Loken qe te merrte hapa per te parandaluar kete publikim.

Me poshte jane disa pjese nga "A Historical Account of Two Notable Corruptions of scripture." (Nje llogari historike e dy korruptimeve te shquara te shkrimeve)

Njutoni mbi I Gjoni 5:7

Njutoni thote se ky varg per here te pare eshte shfaqur ne edicionin e trete te Dhiates se Re te Erasmusit.

"Kur ata krijuan Trinine; ne edicionin e tij ata futen gjera nga doreshkrimi i tyre, ne qofte se ata kishin nje te tille, si nje almanak qe i ka kaluar koha. Dhe a ka mundesi qe keto metoda jo te pastra te kenaqin nje njeri te arsyeshem?... Eshte me teper nje rrezik sesa avantazh ne besim, qe ta besh ate te mbahet ne nje kallam te thyer.

"Ne te gjithe ceshtjen universale pasionante dhe te gjate per trinine ne kohen e Xheromit si dhe para dhe pas tij, ky tekst i "te treve ne qiell' as edhe nje here nuk ka qene menduar. Ndersa tani eshte ne gojen e kujtdo dhe llogaritet si ideja kryesore e biznesit dhe me siguri ka qene keshtu gjithashtu edhe me ta, neqoftese ka qene ne librat e tyre.

"Le ta kuptojne mire kete ata qe jane ne gjendje. Une per vete, nuk e kuptoj fare. Ne qofte se ne themi se nuk jemi te vendosur qe te percaktojme se cfare eshte shkrim i shenjte dhe cfare jo me ane te gjykimit tone personal, une e rrefej ate ne vende ku nuk ka kontradikta, por ne debat une dua qe te mbaj krahun e asaj qe une kuptoj me mire. Eshte temperamenti i nxehte dhe arti superticioz i botes njerezore qe ceshtjet e besimit ti mbushe gjithmone me mistere, dhe per ate arsye te pelqeje me teper ate qe kupton me pak. Keta njerez mund te perdorin apostullin Gjon sic duan, por une kam ate respekt per te si per te besuar se ai shkroi ate qe ndiente dhe atehere e marr kete si nje dicka te tij qe eshte me e mira."[1]

Njutoni mbi I Timotheu 3:16

"Ne te gjitha koherat me te nxehta te ceshtjes se gjate kontradiktuese ariane asnjehere nuk erdhen ne skene...ata qe thone "Zoti i shfaqur i misheruar" mendoni kete si tekstin me te dukshem dhe me vend te biznesit."

"Fjala 'Shenjteri' sjell dominimin mbi qeniet vartese dhe fjala Zot ne te shumten e rasteve do te thote Mbret. Cdo mbret nuk eshte Zot. Dominimi mbi nje qenie shpirterore perben nje Zot. Ne qofte se ai dominim eshte i vertete atehere ajo qenie eshte Zoti i vertete; ne qofte se ky dominim eshte trillim, nje Zot fals; ne qofte se eshte suprem, nje Zot suprem."

Njutoni po ashtu shkroi nje diskutim mbi dy tekstet e tjera qe Athanasiusi ishte perpjekur te korruptonte. Kjo pune nuk ka arritur deri ne ditet tona. Ai besonte se jo te gjitha librat e e Shkrimeve te Shenjta kishin te njejtin autoritet.

Isak Njutoni pati lindur ne Lincolnshire me 1642 dhe u edukua ne Kambrixh. Ai u zgjodh ne Shoqerine Mbreterore me 1672, dhe ishte anetar i Klubit te Zoterinjve ne Spalding. Njutoni u be Pergjegjes i Mintit (vendit ku priten parate) Mbreteror me 1696, ku kishte rolin e fiksimit te standartit te floririt. Njutoni u zgjodh President i Shoqerise Mbreterore me 1703. Ser Isak Njutoni kishte pikepamje unitariane dhe ishte ndjekes i Ariusit.

Reference
    1. A.Wallace, "Anti-Trinitarian Biographies," Vol. III, pp. 428-439, 1850.

Referenca te tjera
    2. Alton, "Religious Opinions of Milton, Locke, and Newton," 1833.
    3. Green, "Sir Isaac Newton's Views," 1871.
    4. Newton, "Sir Isaac Newton Daniel," 1922.
    5. Mac Lachlan, "The Religious Opinions of Milton, Locke, and Newton," 1941.
    6. Channing, W.E., "The Character and Writing of Milton," 1826.
    7. M. Ata ur-Rahim, "Jesus: A Prophet of Islam," 1983.

Disa unitariane te tjere ne Krishterim jane: Milton (1608-1674), John Locke (1632-1704), John Biddle (1615-1662), Michael Servetus (1511-1553), Francis David (1510-1579), Lelio Francesko Maria Sozini (1525-1562), Fausto Paolo Sozini (1539-1604), Thomas Emlyn (1663-1741), Theophilus Lindsey (1723-1808), Jozeph Priestly (1733-1804), dhe William Ellery Channing (1780-1842). Nga Unitarianet e pare te famshem jane: Arius (250-336 e.r), Iranaeus (130-200), Tertullian (160-220), Origen (185-254), Diodorus, dhe Lucian (v.312).
    Biografite e tyre permbahen ne referencat 1 dhe 7.

Me poshte eshte nje raport i shkurter per nje mjek te famshem dhe shkencetar, para dhe pas Njutonit, i cili kishte mendime te fuqishme fetare per trinine.

Michael Servetus (Majkell Servetus) (1511-1553), lindur ne Spanje, mbaroi shkollen per Mjekesi ne Tuluze me 1534. ai ishte nje nga evropianet e pare qe shkroi per principet e qarkullimit te gjakut. Servetusi shkroi tre vepra te rendesishme: 'Gabimet e Trinitetit' (1531), 'Dy dialogje mbi Trinine' 915310, dhe 'Perteritja e Krishterizmit'. Luteri publikisht e denoi ate me 1539. Servetusi ndoqi idete e mbajtura nga apostujt e pare te cilet i perkisnin shkolles Antiocene te Kristianitetit, dhe ai u kujdes per botimin e Bibles me 1540. Servetusi pati korrespodence me Kalvinin per me teper se njezet vjet. Si rezultat i nje konflikti te ashper, Kalvini e arrestoi ate ne Milan, dhe mbas nje gjyqi te shpejte Servetusi u dogj ne turren e druve. Servetusi konsiderohet nga shume veta si "themeluesi i unitarianizmit modern."

Theophilus Lindsey (Theofilus Lindsej) njihet si organizatori i kongregacionit te pare unitarian ne Angli. Ne 17 Prill, 1774, Benjamin Franklin(Benxhamin Frenklin) dhe Joseph Priestly (Jozef Pristli) ndoqen sherbimin e pare Unitarian mbajtur nga Lindsey ne Londer. Joseph Priestly njihet si zbuluesi i oksigjenit. Kontributi kryesor i Priestlit per unitarianet ne Angli ishte argumentimi i plote, si nga ana historike dhe filozofike, ne krah te njesise se Zotit. Jozeph Priestley shkroi punen e tij me te rendesishme dhe me influence, 'Histori e Korruptimit te Kristianitetit' ne dy volume. Priestly pohoi humanitetin e Jezusit, por hidhte poshte conceptin e lindjes se tij vetem nga nena me ane te Frymes se Shenjte. Po ashtu ai hodhi poshte doktrinen e Trinitetit. Shtepia e Priestlit u dogj nga nje grup njerezish dhe po ashtu u dogj edhe nje hotel ku grupi i njerezve gabimisht mendonin se Priestly ishte atje. Libri i tij u dogj ne menyre publike ne Hollande, Jozef Priestly lundroi per ne Amerike me Benjamin Franklinin me 1794, ku dhe hapen disa nga kishat Unitariane ne dhe rreth Filadelfias.

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Doktor kane 1400 vjet qe orientalistet dhe te krishteret qe kerkojne mangesi ne kuran por kurre skane gjetur ndonje ne te dhe as kane per te gjetur deri ne fund te botes.A se harrova doktorr tek fjalori biblik ke emrin Allah tek emrat e Zotit shikoje mire tek emri eloh se ka dhe nje mynyre te shkruar tjeter qe eshte Alah

3:58.
    Kėto qė po t'i lexojmė ty (o i dėrguar) janė nga ajetet, janė nga Kur'ani i pa tė meta (i rrezistueshėm
    5:83.
    Kur e dėgjojnė atė qė i ėshtė zbritur tė dėrguarit (Kur'anin), prej syve tė tyre rrjedhin lotė, ngase e kanė kuptuar tė vėrtetėn dhe thonė: "Zoti ynė, ne kemi besuar, pra regjistro ndėr ata qė dėshmojnė (ndėr ymetin e Muhammedit).

10:37.
    Nuk ėshtė e logjikshme tė mendohet se ky Kur'an ėshtė i trilluar prej dikujt pos All-llahut, por ėshtė vėrtetues i asaj (shpalljes) qė ishte mė parė, dhe sqarues e komentues i librit. Nuk ka farė dyshimi se ėshtė (i zbritur) nga Zoti i botėve.
    2:23.
    E nė qoftė se jeni nė dyshim nė atė qė Ne ia shpallėm gradualisht robit tonė, atėherė sillnie ju njė kaptinė tė ngjashme si ai (Kur'ani) dhe thirrni (pėr ndihmė) dėshmitarėt tuaj (zotėrat) pos All-llahut, nėse jeni tė sinqert (nė thėniet tuaja se Kur'ani nuk ėshtė prej Zotit).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Klevis2000 : 11-01-2004 mė 14:04

[B][size=4]Doktor kane 1400 vjet qe orientalistet dhe te krishteret qe kerkojne mangesi ne kuran por kurre skane gjetur ndonje ne te dhe as kane per te gjetur deri ne fund te botes.
    Kevis si per kenaqesine tende dhe kete subjekt une do ta ngre ne websitin tim , dhe per kenaqsine tende do te thoja se une e kam visitur www.answering-christianity.com por problemi qendron se Osama Abdallah personi i cili hosts ato faqe eshte nje person qe nuk mund te besohet . Gjithashtu te keshilloj te besh disa lexime tek kjo faqe http://answering-islam.org/Responses/Osama/index.htm . Megjithatu une kam postuar nje post ketu ku asnjeri nuk me dha pergjigje dhe dhithashtu e vendosa ne websitin tim e titulluar Teksti i Kuranit shpresoj qe ky artikull te te japi disa informacione mbi Kuranin gjithashtu shume materiale do shtohen me kalimin a kohes .

Pershendetje . Doktori

Postuar mė parė nga doktori4u
    Kevis si per kenaqesine tende dhe kete subjekt une do ta ngre ne websitin tim , dhe per kenaqsine tende do te thoja se une e kam visitur www.answering-christianity.com por problemi qendron se Osama Abdallah personi i cili hosts ato faqe eshte nje person qe nuk mund te besohet . Gjithashtu te keshilloj te besh disa lexime tek kjo faqe http://answering-islam.org/Responses/Osama/index.htm . Megjithatu une kam postuar nje post ketu ku asnjeri nuk me dha pergjigje dhe gjithashtu e vendosa ne websitin tim te titulluar Teksti i Kuranit shpresoj qe ky artikull te te japi disa informacione mbi Kuranin gjithashtu shume materiale do shtohen me kalimin a kohes .

Pershendetje . Doktori

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    o doktori4ju orgjinaliteti i Kur'anit gjendet dhe sot e kesaj dite ne muzeun Topkone ne Turqi pra ky orgjinalitet ekziston 1400 vjet madje dhe sot e kesaj dite ne arabin saudite gjenden pllaka guri ku u shkruajt Kur'ani ne kohen e Profetit Muhammed a.s

thojua dhe atyre te website se ndofta nuk e dine
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 11-01-2004 mė 21:06
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar mė parė nga doktori4u
    Kevis si per kenaqesine tende dhe kete subjekt une do ta ngre ne websitin tim , dhe per kenaqsine tende do te thoja se une e kam visitur www.answering-christianity.com por problemi qendron se Osama Abdallah personi i cili hosts ato faqe eshte nje person qe nuk mund te besohet . Gjithashtu te keshilloj te besh disa lexime tek kjo faqe http://answering-islam.org/Responses/Osama/index.htm . Megjithatu une kam postuar nje post ketu ku asnjeri nuk me dha pergjigje dhe dhithashtu e vendosa ne websitin tim e titulluar Teksti i Kuranit shpresoj qe ky artikull te te japi disa informacione mbi Kuranin gjithashtu shume materiale do shtohen me kalimin a kohes .

Pershendetje . Doktori
    o doktor , paske marre edhe doktorata ne teologji ? hahahhaa Ke mundohesh te genjesh apo ke mesuar te perkthesh....

Postuar mė parė nga The exorcist
    o doktor , paske marre edhe doktorata ne teologji ? hahahhaa Ke mundohesh te genjesh apo ke mesuar te perkthesh....
    O exorist kaq di te besh ti ??? e cfare te them per genjeshtra ??? me verteto se une e kam gabim a mund ta besh ?? Sa per genjeshtrat fakte jane fakte dhe jo vetem ti por askush nuk mund te vertetoj se e kam gabim .

Te fala doktori dhe shpresoj qe faqja ime te kete pelqyer .

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •