Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 74

Bibla

Postuar mė parė nga The exorcist
    Muslimanet nuk e kane shpikur idene qe Bibla eshte bere nga njerezit por Kurani e thote e vete

2:79.
    Ėshtė shkatėrrim pėr ata qė me duart e veta e shkruajnė librin, e pastaj thonė: "Ky ėshtė prej All-llahut!, e pėr tė arritur me te njė fitim tė paktė, pra ėshtė shkatėrrim i madh pėr ta ēka shkruan duart e tyre dhe ėshtė shkatėrrim i madh pėr ta ajo ēka fitojnė.

Ne fakt ky nuk eshte i vetmi ajet por ka edhe te tjere qe flasin rreth rruges se gabuar qe krishteret apo jahudite ndjekin.
    E si mund te pretendoje nje muslimsne qe Bibla eshte e bere nga njerzit kur dihet se vete fjala Bibel nuk ndodhet ne Quran .
    Te thuhash se libri = Bibla ky eshte nje argument pa fakte .
    Megjithate duket mire se exorcisti besoka se bibla eshte e bere nga njerzit dhe jo fjala a Zotit .
    Megjithate une do te sfidoja jo vetem exorcist po cdo muslimane te me thote kush ishte njeriu i pare qe besoi qe toka ishte nje rruzull dhe jo e sheshte

i/e regjistruar Maska e MyslimaniKrenar
    Anėtarėsuar
    06-11-2003
    Vendndodhja
    Aktualisht USA
    Postime
    7
    Doctori4u, ne fillim te sugjeroj te mesosh ta shkruash gjuhen tone te bukur pak me mire sepse tingellon keq dhe me duket sikur po e flet nje njeri i pa-edukuar me te cilin s'ia vlen te debatoj.

Se dyti, te sugjeroj qe dhe anglishten ta mesosh me mire para se te postosh ne websitin tend (nese eshte krijuar nga ty). Jo per ndonje gje, po me vjen te qesh sepse kohet e foljeve jane gabim dhe duhet qe cdo fjali ta lexoj nga dy here.

Se treti, ky eshte forum shqiptar, mbi cdo gje tjeter, ok? Une e shikoj si ulje kur ti vendos nje link per nje websit anti mysliman. Cdo njeri ne kete forum e di vete se si e jeton jeten e tij; prandaj mos u bej shkak i percarjeve midis bashkatdhetareve. Apo e kam gabim Albo?

Por ajo qe te sugjeroj me shume se cdo gje eshte: nese je i humbur vete, te pakten mos merr te tjere me vete se ndoshta do pendohesh nje dite dhe do urosh qe koha te kthehej dhe njehere qe t'i rregulloje gabimet e tua.

P.S: Albo, nese nickat tone do kishin link tek nje faqe pro al-qaida, a do ta shuaje? Pa dyshim! Dhe si nje person mendimin e te cilit e respektoj, besoj se do besh ate qe eshte e drejte dhe ne kete rast. Flmd!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MyslimaniKrenar : 26-12-2003 mė 11:52
    "Truly in the heart there is a void that can not be removed except with the company of Allah. And in it there is a sadness that can not be removed except with the happiness of knowing Allah and being true to Him. And in it there is an emptiness that can not be filled except with the love for Him and by turning to Him and always remembering Him. And if a person were given all of the world and what was in it, it would not fill this emptiness."

Vajzes myslimane:
    ~~Ngjyra qe i shkon me shume fytyres tende bardhoshe eshte e kuqja, ngjyra e turpit (shyness). Ate mund ta blesh vetem ne supermarketin e besimit, prandaj rend!

~~~Bukuria e buzeve te tua eshte Fjala jote e sinqerte e cila qendron e patundur si shkembi. E kjo arrihet vetem nepermjet ndergjegjesimit se ka nje Krijues qe na mbikeqyr e na studjon.

~~~Parfumi yt me i shtrenjte eshte Morali. Ate mund ta pervetesosh vetem duke ndjekur traditen profetike.

~~~Sapuni me i mire per trupin tend te brishte eshte PENDIMI. Nese vjen nga thellesia e zemres, cdo pore te trupit ta hap, duke i lene vend gjithe qenies tende te thithe ajrin e paster te nje mengjesi pranveror.

~~~Veshet e tu, vathet e floririt apo te diamantit nuk i zbukurojne dot. Eshte degjimi i fjales se mire dhe qendrimi larg fjaleve te pamoralshme ai qe e ruan pastertine e veshit dhe i jep hijeshi atij. Si nje melodi e embel, fjala e mire deperton deri ne skutat me te thella te shpirtit, duke zene rrenje te thella.

~~~Veshja jote me fisnike eshte Devotshmeria. Ajo te mbron nga djersitja dhe i ftohti. Por kjo marke ofrohet vetem ne dyqanin e Islamit, prandaj motėr e dashur te keshilloj qe ta blesh sa me pare qe ta vendosesh ne garderoben tende.

Me keto do te jesh e brishte si gjelberimi i pranveres, e fresket si vesa e agimit, e embel si gonxhja e trendafilit qe sapo ka filluar te hape petalet e saj, kristal e paster si debora e bardhe ne maje te Himalajeve mbi te cilen nuk ka shkelur askush.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    myslimani krenar. Une prisja te lexoja pergjigjetn tende, dhe ti u rotullove dhe nuk the gje. Pergjgiju peytejs: kush esht enjeriu i pare i cili besoi se toka eshte e rumbullaket?
    Nese nuk e di nuk ka gje, por mos gjyko te tjeret, per faktin se nuk jane myslimane si dhe kundershtoje islamin, ashtu si ju krishterizmin.
    Si mund te fyesh ti nje person qe vjen e shkruan ne kete faqe Shqiptare? Sa per linke antiKrishtere ju kini sjelle me qindra. Periquni te pergjigjeni kur dini, dhe mos gjykoni mendimin e tjetrit, kete bejeni vetem ne rast se ai ju fyen ju personalisht apo besimin tuaj.

i/e regjistruar Maska e MyslimaniKrenar
    Anėtarėsuar
    06-11-2003
    Vendndodhja
    Aktualisht USA
    Postime
    7
    Deshmuesi,
    Argumentit me njerez tek i cili ky nuk ben dobi une si Cim i qendroj larg sepse nga jeta kam mesuar qe nuk mund t'i ndryshoj njerezit, ok? Ishin profetet e kur vjen puna kishte njerez nga familjet e tyre qe kurre se pranuan fjalen e Zotit megjithese e kishin ne shtepi mrekulline.
    Debati i shendetshem eshte i mire sepse te mundeson zhvillimin e diapazonit por jo kur ai kalon caqet njerezore. Jo kur ti thua tere ato fjale ne websit per fene time. Ti do qe ti perkthej tani qe ta shohe njerezia se si shprehesh ti ndaj vellezerve te tu shqiptare myslimane? E prandaj thashe; ne jemi shqiptare mbi te gjitha, prandaj ruaj normat e bisedes.

Une nuk po gjykoj pse ti s'je mysliman, ok? Aq me teper qe kam qene fe tjeter dikur. Lexo pak me ngadale sepse ndoshta e lexove me nxitim postimin tim. Mua s'ka c'me duhet se ne c'fe beson ti dhe se si e kalon ti jeten tende. Zoti ta ka dhuruar jeten e bashke me te dhe trurin e diturine. Se si e nderton ti, eshte puna jote sepse ti (DHE JO UNE) do te japesh llogari per veprimet e tua nje dite.

Citim nga posti yt: dhe mos gjykoni mendimin e tjetrit, kete bejeni vetem ne rast se ai ju fyen ju personalisht apo besimin tuaj.

Nga njera ane me thua mos gjyko e nga ana tjeter thua qe gjyko vetem kur te kane fyer personalisht apo besimin tuaj? LOL! S'di si ta marr kete kontradikte sepse kjo ishte gjeja e vetme per te cilen une u ankova tek Albo. Ti me ate link ke fyer ate ne te cilen besoj une, OKKKKK? Prandaj dhe te gjykova.

Pyetjen tende mbi rrotullimin e tokes as e perfilla fare sepse mu duk absurde te komentoj mbi nje pyetje pergjigjen e se ciles ti e di mire sepse ja e thua dhe me poshte.....
    Citim nga posti yt: Megjithate une do te sfidoja jo vetem exorcist po cdo muslimane te me thote kush ishte njeriu i pare qe besoi qe toka ishte nje rruzull dhe jo e sheshte

Pra si konkluzion, ai qe i bien anash je ti, jo une. Sepse po te ishte ashtu s'do na pyesje neve por do jepje mendimin tend ne lidhje me ceshtjen ne fjale. E ndoshta do mesonim dicka te re prej teje. Dhe une s'pretendoj se di gjithcka. Nese s'e di apo dhe kur jam gabim, jam aq burre sa ta pranoj.

TUNG
    dhe mos harro, jemi shqiptare!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MyslimaniKrenar : 26-12-2003 mė 16:01
    "Truly in the heart there is a void that can not be removed except with the company of Allah. And in it there is a sadness that can not be removed except with the happiness of knowing Allah and being true to Him. And in it there is an emptiness that can not be filled except with the love for Him and by turning to Him and always remembering Him. And if a person were given all of the world and what was in it, it would not fill this emptiness."

Vajzes myslimane:
    ~~Ngjyra qe i shkon me shume fytyres tende bardhoshe eshte e kuqja, ngjyra e turpit (shyness). Ate mund ta blesh vetem ne supermarketin e besimit, prandaj rend!

~~~Bukuria e buzeve te tua eshte Fjala jote e sinqerte e cila qendron e patundur si shkembi. E kjo arrihet vetem nepermjet ndergjegjesimit se ka nje Krijues qe na mbikeqyr e na studjon.

~~~Parfumi yt me i shtrenjte eshte Morali. Ate mund ta pervetesosh vetem duke ndjekur traditen profetike.

~~~Sapuni me i mire per trupin tend te brishte eshte PENDIMI. Nese vjen nga thellesia e zemres, cdo pore te trupit ta hap, duke i lene vend gjithe qenies tende te thithe ajrin e paster te nje mengjesi pranveror.

~~~Veshet e tu, vathet e floririt apo te diamantit nuk i zbukurojne dot. Eshte degjimi i fjales se mire dhe qendrimi larg fjaleve te pamoralshme ai qe e ruan pastertine e veshit dhe i jep hijeshi atij. Si nje melodi e embel, fjala e mire deperton deri ne skutat me te thella te shpirtit, duke zene rrenje te thella.

~~~Veshja jote me fisnike eshte Devotshmeria. Ajo te mbron nga djersitja dhe i ftohti. Por kjo marke ofrohet vetem ne dyqanin e Islamit, prandaj motėr e dashur te keshilloj qe ta blesh sa me pare qe ta vendosesh ne garderoben tende.

Me keto do te jesh e brishte si gjelberimi i pranveres, e fresket si vesa e agimit, e embel si gonxhja e trendafilit qe sapo ka filluar te hape petalet e saj, kristal e paster si debora e bardhe ne maje te Himalajeve mbi te cilen nuk ka shkelur askush.

Postuar mė parė nga MyslimaniKrenar
    ne fillim te sugjeroj te mesosh ta shkruash gjuhen tone te bukur pak me mire sepse tingellon keq dhe me duket sikur po e flet nje njeri i pa-edukuar me te cilin s'ia vlen te debatoj.]
    Hmm kjo gjuha shqipe gjithmone kur muslimanet nuk ju pelqen argumenti do te gjejna nje glecke ku te kapen

Se dyti, te sugjeroj qe dhe anglishten ta mesosh me mire para se te postosh ne websitin tend (nese eshte krijuar nga ty). Jo per ndonje gje, po me vjen te qesh sepse kohet e foljeve jane gabim dhe duhet qe cdo fjali ta lexoj nga dy here.
    sigurisht ajo paqe eshte krijuar nga mua megjithate ne dashte Zoti se shpejti do te kemi nje faqe ne shqipe .

Se treti, ky eshte forum shqiptar, mbi cdo gje tjeter, ok? Une e shikoj si ulje kur ti vendos nje link per nje websit anti mysliman. Cdo njeri ne kete forum e di vete se si e jeton jeten e tij; prandaj mos u bej shkak i percarjeve midis bashkatdhetareve. Apo e kam gabim Albo?
    Jam dakort se kjo eshte nje forum shqipetar megjithate nuk jam une ai qe nuk po i permbahet gjuhes shqipe
    dhe sa per kureshtje shqipja letrare as se njeh fare fjalet (ok) & (tung) apo e kam gabim ?? Ne qofte se pretendon se kjo eshte nje forum shqipetar pse atehere nuk i permbahesh gjuhes shqipe ??

me vete se ndoshta do pendohesh nje dite dhe do urosh qe koha te kthehej dhe njehere qe t'i rregulloje gabimet e tua.]
    Faleminderit per sygjerimin . E cfare eshte nje njeri i humbur ??? E si mund te pretendoj dikush se ka te verteten ?? pa e ditur se cfare eshte ajo ?

P.S: Albo, nese nickat tone do kishin link tek nje faqe pro al-qaida, a do ta shuaje? Pa dyshim! Dhe si nje person mendimin e te cilit e respektoj, besoj se do besh ate qe eshte e drejte dhe ne kete rast. Flmd! [/B
    Kur flasim per profilin tone eshte gje ndryshe . Duhet te dime se gjithmone e verteta eshte gjithmone fituse kunder genjeshtres dhe ne qofte se kranari pretendon se faqja ime eshte vetem nje genjeshter do ti sygjeroja qe e verteta eshte gjithmone fitimtare sado e madhe te jete genjeshtra edhe ska pse ndihet i ulur , megjithate do te ishte gje e mire krenar te debatojme dhe nese mendon se e ke te VERTETEN une jam i mirepritur te debatojme per kete gje , si thua ???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga doktori4u : 27-12-2003 mė 13:30

Postuar mė parė nga deshmuesi
    myslimani krenar. Une prisja te lexoja pergjigjetn tende, dhe ti u rotullove dhe nuk the gje. Pergjgiju peytejs: kush esht enjeriu i pare i cili besoi se toka eshte e rumbullaket?
    Nese nuk e di nuk ka gje, por mos gjyko te tjeret, per faktin se nuk jane myslimane si dhe kundershtoje islamin, ashtu si ju krishterizmin.
    Si mund te fyesh ti nje person qe vjen e shkruan ne kete faqe Shqiptare? Sa per linke antiKrishtere ju kini sjelle me qindra. Periquni te pergjigjeni kur dini, dhe mos gjykoni mendimin e tjetrit, kete bejeni vetem ne rast se ai ju fyen ju personalisht apo besimin tuaj.
    Deshmus ....

Shume veta jane gati te fyejne, ashtu sic edhe vete Jezusi tha ( Te gjithe do tju errejne dhe do te thone gjithcka te keqe kunder jush )
    Megjithate une do te citoja dicka tjeter dhe shpresoj qe ti ta kuptosh Pema njihet nga fryti i saj
    Sa per ofendim us nuk do ta bej dhe nuk kame nderment te ta bej
    Sepse ne e dime se e verteta gjithone eshte fituse.... nga Doktori

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    o doktor je vizituar ti ndonjehere ?? Per cfare dege ke mbaruar ? Gomarollogji ?

Postuar mė parė nga The exorcist
    o doktor je vizituar ti ndonjehere ?? Per cfare dege ke mbaruar ? Gomarollogji ?
    O te dashur miq Muslimane a go to mbahemi temes te forumit e te flasim per Biblen dhe Kurani apo do vashdoni te shkruani gomarlliqe sa per te humbur kohe kote .

O exorcist deshiron te flasim per Biblen dhe Kuranin ??? eshte nje pyetje e thjeshte .

Sa per visitime dhe cfare dege kam mbaruar mendoj ne nuk ndodhem ne forumin e duhur per te shkruajtur per keto gjera

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    O doktori4u ti me duket se luake 0 ne porte 5 ne mbrojtje dhe 6 ne sulem te kame hapur nje teme "Sa i fuqishem eshte krishti" hidhi nje sy dhe na sill ndonje FAKT nga bibla qe eshte fjal e zotit

ps: dilni me nickat tuaj real mos u meshini me nicka te rinj jo per gje po beheni me shume bajat sec jeni
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Une mendova se ti e kishe kuptuar Altin se tema "sa i fuqishem eshte Krishti" eshte nje kalamanllik i mirefillte, me ca sfida qesharake (per te cilat ke marre pergjigje, sidoqofte).

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •