Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 119
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    kJO ESHTE BIBLA QE TE TERE I QUAN QENER E IZRAE LITET POPULL I ZGJEDHUR. P[OR VALLE PSE?
    E PASTAJ JAM IDJOT UNE. mE MARRSHI TE KEQEN
    Injoranca nuk zhduket me top

Postuar mė parė nga INDRITI
    kJO ESHTE BIBLA QE TE TERE I QUAN QENER E IZRAE LITET POPULL I ZGJEDHUR. P[OR VALLE PSE?
    Me duket se je shume jashte teme ketu.

Gjithashtu, me vjen cudi, paske te keqija ti qe pret te t'i marre njeri?
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Bibla nuk i quan Izraelitet te zgjedhur ne kuptimin qe ata jane me te mire se te tjeret, por ne kuptimin qe ata u zgjodhen per te sjelle dhe jetuar Ligjin e Perendise ne bote. Ashtu sic thoni ju qe Muhamedi eshte profet i Zotit, dhe qe nuk jau shan njeri, sepse ju mendoni se kjo ishte thirrja e tij, ashtu dhe Izraelitet u thirren me nje qellim. Si te thuash ishin populli "profet", ose populli i thirrur per nje thirrje te vecante, qe sic shkrova me siper ishte te jetonin Ligjin e Perendise.

Nuk po them se sa e jetuan, sepse nuk eshte per mua te gjykoj kete gje, por kjo ishte thirrja e tyre. Jo vecimi i tyre sepse ata jane me te mire, perkunderazi, Bibla eshte shume e qarte, eshte hiri i Perendise, dhe jo miresia e njeriut, apo e nje populli.

Dhe Bibla nuk i trajton njerezit me pabarazi, te gjithe jane njelloj, por gjithkush ka thirrjen e vet ne jete sipas asaj qe ka caktuar Perendia per gjithesecilin.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,455
    Postimet nė Bllog
    23
    Indriti, Bibla eshte libri nga i cili Kurani huazon historine e njerezimit. E di se kur eshte shkruajtur Bibla, po Kurani?

Sa per budallain dhe te mencurin une do te thosha, ai budalla qe e di qe eshte budalla nuk eshte me budalla, por i zgjuar. Budallai e mban veten per njeriun me te zgjuar ne bote dhe vetem nje budalla pasi mbaron se gjykuari njerezit, fillon se gjykuari Zotin.

Nuk thone kot, ai ka "guxim budallai".
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Postuar mė parė nga Manulaki
    Me duket se je shume jashte teme ketu.

Gjithashtu, me vjen cudi, paske te keqija ti qe pret te t'i marre njeri?
    edhe sikur te me lutesh qe te ti jap te keqijat nuk do ti jepja pasi ato do te ishin te mira per ty.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Postuar mė parė nga Mr_Right
    Po mire more Indrit po te ndimoj pak qe ta kuptosh!
    Jesusi ndimon te gjith ata qe besojne ne te, dhe jo ata qe nuk besojn ne te, Zoti ja u qoj Jezusin Juishve sepse ato ishin populli i zotit dhe populli qe besoshin ne Zotin.
    Besoj se te tjerat i te lehta me u kuptuar.
    Dhe feja eshte nje gje misterjoze dhe nuk mundena as ti as un me e kuptuar.
    Kur nje fe e kuptojn te gjithe athere nuk do kishim shum fe siq kena.
    Nese pranojme se Zoti ka krijuar gjithcka, atehere patjeter duhet te dish se te gjithe njerezit jane te Zotit.

Ti thua qe Jezusi ndihmon te gjithe ata qe besojne ne te, ok, po pajtohem me ju per nje moment, por si e shpjegon ti fjalen qe une jam derguar vetem tek kopeja e humbur e bijve te izraelit?

une e kuptoj keshtu:" nuk me intereson asgje pervec popullit te Izraelit"
    pra a mund ta thonte kete fjale nje profet i Zotit, apo edhe Zoti vete?

Feja eshte dicka e lehte dhe kuptohet nga te tere sigurisht nese duan te kuptojne.
    Islami thote kupto edhe beso, ndersa krishterimi thote beso qe te kuptosh, po valle cfare te besoj qe krishti eshte Zot?
    marrezira.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Postuar mė parė nga Albo
    Indriti, Bibla eshte libri nga i cili Kurani huazon historine e njerezimit. E di se kur eshte shkruajtur Bibla, po Kurani?

Sa per budallain dhe te mencurin une do te thosha, ai budalla qe e di qe eshte budalla nuk eshte me budalla, por i zgjuar. Budallai e mban veten per njeriun me te zgjuar ne bote dhe vetem nje budalla pasi mbaron se gjykuari njerezit, fillon se gjykuari Zotin.

Nuk thone kot, ai ka "guxim budallai".
    Nuk ka rendesi shkrimi i dashur, e rendesishme eshte se cfare permbajne ne brendesi te tyre.
    nese bibla do te ishte e pandryshuar ajo do te mbatej e re per cdo kohe.

Atehere ne baze te fjaleve qe shkruan me lart, une dal ne konkluzjon qe ju jeni shume i zgjuar pasi e keni kuptuar edhe vete budallallekun.
    Pergjigju me poshte.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Pra me sa po kuptoj une te gjithe te krishteret e besojne dhe e paraqisin Jezusin si Zot, tani une do i pyesja se si shpjegohen keto versete:

1-mateu 5:48- Silluni mire pasi edhe Ati juaj qe eshte ne qiell eshte i perkryer”
    2-Mateu 6:1-“perndryshe ju nuk keni asnje shperblim nga Ati juaj qe eshte ne qiell”
    3- Mateu 7:21”jo cdo njeri qe me thote mua Zot, Zoti do ta fuse patjeter ne mbreterine e qiellitor ai qe punon vullnetin e Atit tim qe eshte ne qiell”

atehere po filloj me pyetjet une pavaresisht se nuk me jep kush pergjgigjie.

1-A deshmohet ketu nenshtrimi i Jezusit ndaj Vullnetit te Zotit?
    2-Nese mendoni se Jezusi eshte Zot, kush eshte Ati ne qiell?
    3-Nese Ati ne qiell nenkupton Jezusin, atehere si mundet ai te jete prezent ne dy vende ne ne njenjten kohe?
    4-Nese Ati ne qiell nenkupton dike tjeter vec Jezusit, a do te thote kjo qe Jezusi ka qene thjeshte nje profet?
    5-Nese nuk nenkupton profetesine e jezusit, por kupton qenien e tij si Zot, a do te thote kjo qe te krishteret besojne ne dy zotera, pra nje Jezusi dhe i dyti Ati per te cilin ai flet?
    Kaq per sonte me qellim qe mos tju ngarkoj shume.
    Indriti.

edhe sikur te me lutesh qe te ti jap te keqijat nuk do ti jepja pasi ato do te ishin te mira per ty.
    Une nuk kam nevoje per asgje prej teje, sepse c'me duhet ma ka dhene Perendia.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    shume prekese kjo!

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Krishti, pėrmbledhja e gjithēkaje frymore.
    Nga marcus1 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  3. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  4. Ka qėnė Krishti revoltues apo anarkist?
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-09-2006, 10:55
  5. Shtate Fjalet e Fundit (Porosia nga Kryqi)
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 19:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •