O Indrit,
asnje barre nuk me shkon rende mua! Madje mua me behet qejfi qe ju nuk mund te veproni ndryshe, se keshtu ju ma beni me te lehte me duart tuaja per tu treguar njerezve, lexuesave, se ku qendron puna me ju e me besimin tuaj.
O Indrit,
asnje barre nuk me shkon rende mua! Madje mua me behet qejfi qe ju nuk mund te veproni ndryshe, se keshtu ju ma beni me te lehte me duart tuaja per tu treguar njerezve, lexuesave, se ku qendron puna me ju e me besimin tuaj.
nje shprehje karakteristike kjo per te mundurin.Postuar mė parė nga Seminarist
Exorcist, nuk e kam fajin une qe ti mund te jesh edhe Indriti.
sidoqofte shifi mire postimet qe ben, se i ke te shumta nga keto, e shume te pakta ne lidhje me temat.
Me beso qe as nuk e njoh fare. Por kjo rendesi nuk ka shume pasi profeti yne na porosit:"Mulimanet jane si dy ndertesa qe mbajne njera tjetren" po ashtu thote qe "...jane nje trup i vetem edhe nese nje organ i ketij trupi ndjen dhembje dhembja perhapet ne tere trupin" thjeshte keto norma e parime na bejne qe te jemi ne krah te njeri tjetrit.
Injoranca nuk zhduket me top
Seminarist!
problemi eshte qe ti fillove vete i pari dhe une nuk eci me moton kur dikush te godet nje faqe ti kthej tjetren mbaje mend kete.
Atehere vazhdojme ne me pyetjet megjithese pergjigjie akoma skemi marre asnje.
Nje ndodhi Biblike:
Mateu (15:22-28)
Dhe ja nje grua prej kanani dili nga te njenjtat brigje dhe I thirri atij duke I thene:Kij meshire ne mua o Zot ti o biri I davidit, bija ime eshte tmerresisht e munduar nga nje djall, por ai nuk ju pergjigj asnje fjale. Dhe dishepujet e tij erdhen duke I thene:Largoje ate sepse ajo na therret ne, por ai ju pergjigj dhe tha: une nuk jam derguar vecse tek kopeja e humbur e shtepise se Izraelit.
Pastaj erdhi ajo dhe duke rene permbys I tha:Zot me ndihmo mua por ai ju pergjigj duke thene:Nuk shkon te marresh buken e femijeve e tua hedhesh ate qenve. Por ajo tha:Vertet Zot: megjithate qente hane therrimet qe bien nga tavolina e padronit te tyre pastaj jezusi ju pergjigj asaj dhe tha: O grua I madh eshte besimi yte te behet per ty ashtu sic do ti dhe vajza e saj u sherua ne cast.
Nese besojme biblen te vertete atehere na duhet te pranojme:
1-Mungesen e meshires dhe dashurise se ngarkuar Jezusit.
2-Diskriminimin poshterues dhe ndritjen lart te fisit te tij ne krahsim me te tjeret.
3-Paragjukimet e ofendimet e te gjithe popujve te tjere duke I quajtur ata qener.
4- nje grua injorante politeiste hahet me te dhe e mund, por si mun ti ndodhe kjo nje profeti te Zotit apo dhe vete zotit sic besohet.?
Jepini ketu.
Sa mraba je mor indrit ti, me vjen shum keq per ty.
A don me te dhan pergjigje? e po mire lodhu vete dhe gjeje spse eshte shum e leht mos e prokupo aq shum per besim Kristian.
Po pse ke hapur kete tem kot?
Jezusi eshte biri i Zotit, dhe tash me pak fjal ja nzjerr konkluzjonin se kush eshte Jezusi.
bye.
(Me fal po nuk i kam lexhuar shkrimet e tjera, por po rri brenda temes)
Indriti, ne Bibel gjithashtu shkruhet:
"Mos u hidhni argjend derrave, pasi nuk dine se cfare te bejne me te!"
Edhe pse ti jeton ne vitin e 2003 pas vdekjes se Jezu Krishtit, njeriut qe ndryshoi rrjedhen e kohes per gjithe njerezimit, ti perse pyet kush eshte Jezu Krishti.
Albo
"Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"
Albo, Jezusi eshte profet, jo Zot. Nje Zot ka, i vetem dhe i plotefuqishem- pa shoke, pa motra, vellezer, gra e femije. I madhi Zot ka sjellur disa misjonere/profete (jo djem) qe te verteton egzistencen e tij. Islami s'mohon asnje nga keto dhe i paraqet ashtu sic jane. Krishterizmi jo vetem qe mohon te gjithe pervec Jezusit, por edhe e barazon kete te fundit me vete Zotin.
Ne varesi se i interpretohet teza e Jezusit nga te krishteret, jane krijuar dhe ndamjet ne krishterizem, qe sot cenojne nje kaos vertete ideollogjishe.
StterollA
Stterolla, hape Kuranin dhe lexo se si lindi Jezu Krishti dhe me thuaj cili eshte ai 'profet' tjeter qe lindi me frymen e Perendise ne Kuran apo ne Bibel.
Profet = njeri i lindur nga njerez i bekuar nga Perendia per te psallur Fjalen e Tij
Biri i Zotit = Zot = njeri i lindur me Shpirtin e Shenjte nga nje virgjereshe.
Albo45. Pėrkujto kur engjujt i thanė: "Oj Mejreme, All-llahu tė pėrgėzon me fjalėn e vet (me lindjen e njė fėmije si rezultat i fjalės sė Zotit) emri i tė cilit ėshtė Mesih, Isa, bir i Merjemes, i famshėm nė dynja e ahiret dhe nga tė afėrmit (e Zotit).
46. E qė duke qenė nė djep (foshnje) u flet njerėzve, e edhe si i rritur e qė ėshtė nga tė pėrsosurit.
47. Ajo tha: "Zoti im, si mund tė kemė unė djalė e mua s'mė ka prekur njeriu (nuk jam e martuar)? Ai (All-llahu) tha: "Ja, kėshtu, All-llahu krijon ēka tė dojė. Kur Ai vendos pėr njė ēėshte, vetėm i thotė: Bėhu! Ajo menjėherė bėhet
"Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"
lol ti lexoji mire te dyja edhe biblen dhe Kuranin seps ne bibel tregohet se fjala e Zotit qe thuhet per jezusin ishte fjala Behu.Le ta shikojme se bashku ne bibel dhe ne kuranPostuar mė parė nga Albo
Stterolla, hape Kuranin dhe lexo se si lindi Jezu Krishti dhe me thuaj cili eshte ai 'profet' tjeter qe lindi me frymen e Perendise ne Kuran apo ne Bibel.
Profet = njeri i lindur nga njerez i bekuar nga Perendia per te psallur Fjalen e Tij
Biri i Zotit = Zot = njeri i lindur me Shpirtin e Shenjte nga nje virgjereshe.
Albo
Jezusi u krijua ne trupin e Maries pa asnje nderhyrje nga jashte, mjaftoi
vetem urdheri i Allahut "Behu" dhe ai u krijua ashtu siē thuhet ne te njejte Sure 3:47: "AJo (Merjemja) tha: Zoti im, si mund te kem une djale e mua s'me ka prekur njeriu. Ai (Allahu) tha: Ja, keshtu Allahu krijon ēka te doje. Kur Ai vendos per nje ēeshtje, vetem i thote "Behu" Ajo menjehere behet."
Dhe 3:59: "Vertet ēeshtja e Isait (Jezusit) (te lindur pa baba) tek Allahu eshte sikurse ēeshtja e Ademn (Adamit). Ate e krijoi Ai nga dheu, e pastaj atij i tha: "Behu ai u be."
Po kete gje e sqaron dhe bibla tek
Zanafilla1 Zoti tha u befte drita e drita u be
l Pastaj Perėndia tha: "Le tė jetė njė kupė qiellore mes ujėrave, qė t`i ndajė ujėrat nga ujėrat".
Pastaj Perėndia tha: "Tė mbushen ujėrat nga njė numėr i madh qeniesh tė gjalla dhe tė fluturojnė zogjtė lart mbi tokė nėpėr hapėsirėn e madhe tė kupės qiellore
Pastaj Perėndia tha: "Tė prodhojė toka qenie tė gjalla sipas llojit tė tyre: kafshė, rrėshqanorė dhe bisha tė tokės, simbas llojit tė tyre". Dhe kėshtu u bė. pra siē e shikon ēdo gje u krijua nga fjala e Zotit behu ose urdherit te tij me ane te Fjales se tij. Po te njejten gje shpjegohet dhe tek[B] Gjoni 1-1-2-3}
Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi.Ai (fjala) ishte nė fillim me Perėndinė. Tė gjitha gjėrat u bėnė me anė tė tij (fjala), dhe pa atė nuk u bė asnjė nga ato qė u bėnė. eshte me se e qarte qe kuptimi I fjales nuk ishte per Jezusin por per urdherin e Zotit BEHU
o sterolla ma lin mua kete shefin tend :P lol
Postuar mė parė nga INDRITI
1. Si mund te matet dashuria, me kortezi fjalesh, apo me rezultate?Nese besojme biblen te vertete atehere na duhet te pranojme:
1-Mungesen e meshires dhe dashurise se ngarkuar Jezusit.
2-Diskriminimin poshterues dhe ndritjen lart te fisit te tij ne krahsim me te tjeret.
3-Paragjukimet e ofendimet e te gjithe popujve te tjere duke I quajtur ata qener.
4- nje grua injorante politeiste hahet me te dhe e mund, por si mun ti ndodhe kjo nje profeti te Zotit apo dhe vete zotit sic besohet.?
Jepini ketu.
Krishti la Lavdine e Tij, u be Njeri, duroi te gjitha perbuzjet njerezore, krijeses se Tij, u rrah e mundua, u Kryqezua e i fali botes ndjesen e mekatave, e ju po na gjykoni Krishtin per mungesa dashurie?
Ky cmim i larte i dashurise se Krishtit nuk mund te merret ashtu sic mendoni juve, me nga nje buzeqeshje, reklama apo fushata elektorale. Eshte nje ceshtje serioze, ku njera pale, njeriu, e ka ndyre veten me keq se kafshet ne mekate, ndersa pala tjeter, ajo hyjnore, ofron zemergjeresisht Meshire, por e ofron qe te kete rezultat, e jo qe ti neser ta shkelesh ate me kembe.
Pikerisht per kete Krishti po e "provonte" kete grua, per ta pare se sa deshire kishte per sherim e shpetim. Per ta pare nese ajo kishte ardhur per spektakel mrekullish apo per te gjetur dicka jetike?
E po ashtu, pikerisht me ane te "refuzimit" e "perbuzjes" ai e nxorri ate grua nga te refuzuarit e perbuzja e vertete, pushteti djallezor, e i fali sherim e shpetim. Lexoje mire shembelltyren.
Krishti as nuk e mori per skllave, sic bente Muhamedi.
As nuk ra ne shtrat me te se i pelqeu.
E as nuk e rreshtoi tek konkubinat
por i dha sherim e shpetim e e beri njeri ashtu sic duhej te kish qene qe nga fillimi
po na tregon ti dashurine?
Krijoni Kontakt