Close
Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 119 prej 119
    ...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    a eshte Krishti Zot?

Naahhhhh
    HOLLAND...

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Postuar mė parė nga Astrit77
    [B

Djalli i ka tunduar njerezit qysh nga fillimi me Adamin dhe Even, e me radhe dhe askush nuk ka mundur ti rezistoje atij, sepse ai perdor mashtrimin per tja arritur qellimit te tij. Qellimi i tij eshte te na largoje nga Perendia qe na ka krijuar dhe te na beje armiq me Perendine, per kete atij i vjen ne ndihme edhe natyra jone e rene egoiste. Ne se ne ndihemi te prekur ose ne nje fare menyre te ofenduar reagimi yne i pare eshte te kundershtojme, edhe ne se jemi fajtore e kemi te veshtire te pranojme fajin, por thuajse gjithmone tjetri eshte ne faj. Keto jemi ne, por Jezu Krishti solli nje standart tjeter.
    Per kete aresye ai edhe u tundua, por e perballoi tundimin e mposhti ate, ne vendin tone dhe na tregoi se si ti rezistojme tundimit, duke perdorur Fjalen e Perendise.

tij,
    [/b] [/B]
    Ti Astriti77 e ke kapur po vetem persiptas

E pasi te kryhet ceshtja (te hyjne te ata te xhennetit dhe te xhehenemit ne te xhehenemlinjte) djalli (u mbane ligjeraten e shemtuar) dhe u thote Vertet All-llahu ju pat premtuar premtim te vertet dhe un ju pat premtuar dhe nuk zbatova premtimin ndaj jush Po un nuk pata fare pushtet ndaj jush (qe tju detyroj) perpos qe u thira (ne rruge te gabuar ) e ju mu pergjigjet ;ateher pra mos me qortoni mua po qortoni veten Un nuk mund tju shpetoj juve e as ju nuk munde te me shpetoni mua Une mohoj shoqerimin tuaj qe me bete me pare (me adhuruat ne vende te Zotit) S'ka dyshim jobesimtaret kane denim te dhemshem{Suretu Ibrahim 22}

Ata i benin (krahasonin ) shoke All-llahut per ti shmangur (njerzit)nga rruga e Tij.Thuaj ;Shfrytezoni premtimet se e ardhmja juaj eshte te Zjarri!{Suretu Ibrahim 30}

Nese ti (Mhammed) perpiqesh per ti vene ne rruge te drejte ata (dije se) All-llahu nuk udhezon ate qe ka humbur dhe per te nuk ka ndihmetar {Suretu En Nahl 37}
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Altin, me te vertete une nuk i kam permendur te gjitha ato qe thuhen ne Bibel, per tundimin qe vjen prej djalli. Mendoj se kryesorja nuk qendron ne tundimet qe na vijne, por se si ti perballojme ato dhe si ti dallojme, sepse shpesh here edhe vete ndjenjat tona na mashtrojne.
    Jo pa qellim ne Bibel permendet tundimi i Jezu Krishtit prej djallit, por me shume ka rendesi menyra se si Jezu Krishti e perballoi ate, duke perdorur Fjalen e Perendise. Tre here Jezusi citoi nga Ligji i perterire, 8:3; 6:16; 6:13. Ky eshte edhe modeli qe duhet te perdorim ne ne perballimin e tundimeve qe na vijne.
    Perendia eshte besnik dhe ne Fjalen e Tij Ai premton se nuk do te lejoje qe tundimet te na mposhtin, 1 Korintasve 10:13:

Asnjė tundim nuk ju ka gjetur juve, pėrveē se tundimi njerėzor; por Perėndia ėshtė besnik dhe nuk do tė lejojė qė t’ju tundojnė pėrtej fuqive tuaja, por me tundimin do t’ju japė dhe rrugė dalje, qė ju tė mund ta pėrballoni.

Rruge dalja qe Perendia premton eshte Jezu Krishti, qe i perballoi te gjitha dhe i mbajti te gjitha per ne qe te kemi mundesi te perballojme gjithshka.

Uroj per ty Altin dhe per Indritin qe ta pranoni edhe ju Jezu Krishtin si rruge daljen nga tundimet qe na vijne. Tek 1 Gjonit 4:10, thuhet:

Nė kėtė ėshtė dashuria: jo se ne e kemi dashur Perėndinė, por qė ai na ka dashur ne dhe dėrgoi Birin e tij pėr shlyerjen e mėkateve tona.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    O Astriti77 me ngadal me keto ftesat mos u nxito

ne disa shkrime thua qe jezusi lindi zot dhe me pamje njeriu

tani na thua se si jezusi ishte njeri dhe perballoj djallin

nuk meren vesh shkrimit tuaja

hajde te kethehemi sipas llogjikes tuaj

kur jezusi lindi zot dhe si njeri atehere djallin e perbelloj si njeri apo si zot po qe si njeri si mund ta besojm????????

apo ato monente me djallin ishte njeri !!!!!!!dhe pastaj u be zot

shkrimet e tya per mua jane komplet jashte llogjike

Tani ne fene tuaj djalli ka fuqi kurse tek ne nuk ka aspak pervec se atyre qe mashtrohen nga bukurit mashtruse te kesaj bote (mendjelehteve)

Pra ne Kur'an All-llahu i Lartemadheruaj qe eshte nje dhe pa partner na sqaron se pervec se shirkut te gjitha mekatet i fale

shirk (per donjerin qe nuk e di) eshte kur ju i shoqeroni bir shoke etj etj ose budistet qe adhurojne buden ose ju qe adhuroni jezusin

Pra gje qe ndodhe me ju te krishteret budistet indut

Tani po te futemi ne keto ujra eshte histori e gjate ju e dini shume mire qe djalli eshte armik i perbetuar i njeriut
    dhe i ka katandisur njerzit te gjithe kunder Islamit pse????

Ose kur lexon biblen nuk te shqeteson aspak(madje ta zbukuron deri sa te besh shirk) apo ju mendoni se eshte fryma e shenjet???? kurse kur lexon Kur'anin duhet te kerkosh here pas here ndihmen e All-llahut te Lartemadheruar se shejtani te gacmone shume

te urroj te clirohesh nga pengu qe te mbane dhe te gjesh rrugen e drejte te Zotit NJe

me nderime !
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Po prap ti Indrit a nuk po ja gjen fundin kesaj teme?

Aq e veshtir eshte me gjet se kush eshte Jesusi?

NUK ESHTE NDONJE SHKENCE E MADHE SHUM, Jesusi eshte djali Zotit!!!!

Tek e fundit ka kush me e gjukuar Jesusin, nuk besoj qe eshte puna juaj me gjukuar Jesusin!

Ti Indrit dhe te tjeret me duket se jeni Zoti dhe gjykoni qdo gje qe nuk ju pelqen juve sepse une nuk mund ta quaj kete teme bashkebisedim.

Besoj se Zoti din me e bere vet punen e ti, dhe nuk i nevoiten njerz me i gjykuar djalin Jesusin, nje fakt qe po ju jap tani "qfar mesonte Jesusi ishte perfek ne te gjitha drejtimet" por jo per njerz si puna e Indritit qe nuk i kuptojon mesimet e Jesusit (se me mire te them nuk duan ti kuptojn siq thash me perpara).

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Postuar me pare nga altini55:

I dashur Altin, nuk jam une ai qe te bej ftese, sepse nuk e kam ate fuqi dhe autoritet, une vetem se te tregova se kush te ka ftuar ty dhe te gjithe njerezit e tjere mekatare (si puna ime). Eshte Biri i Perendise, Ai qe po te fton dhe ftesa eshte per te gjithe, ata qe do ta pranojne ftesen e Tij, do te pranohen, dhe ata qe do ta refuzojne, do te refuzohen. Kete premtim na jep Perendia nepermjet Fjales se Tij, Bibles. Ja dhe thirrja e Tij Mt. 11:30:

28 Ejani tek unė, o ju tė gjithė tė munduar dhe tė rėnduar, dhe unė do t’ju jap ēlodhje.
    29 Merrni mbi vete zgjedhėn time dhe mėsoni nga unė, sepse unė jam zemėrbutė dhe i pėrulur nga zemra; dhe ju do tė gjeni prehje pėr shpirtrat tuaj.
    30 Sepse zgjedha ime ėshtė e ėmbėl dhe barra ime ėshtė e lehtė!”.

Dhe ne nje vend tjeter ne Bibel, Jezusi thote: Mt: 9:13:

Tani shkoni dhe mėsoni ē’do tė thotė: "Unė dua mėshirė dhe jo flijime". Sepse unė nuk erdha pėr tė thirrur nė pendim tė drejtėt, por mėkatarėt”.

Uroj, qe kjo thirrje te thote dicka per ty.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-03-2003
    Vendndodhja
    ceki
    Postime
    88
    Pse i vini rendesi kesaj teme kot?!
    Te dyja palet flisni endra ne diell.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Postuar mė parė nga altini55

I nderuar Astriti77 po mire ne gjithe ate shkrimin time kete replike gjete per tu pergjigjur ???????!!!!!!!?!

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Postuar mė parė nga Mr_Right
    Po prap ti Indrit a nuk po ja gjen fundin kesaj teme?

Aq e veshtir eshte me gjet se kush eshte Jesusi?

NUK ESHTE NDONJE SHKENCE E MADHE SHUM, Jesusi eshte djali Zotit!!!!

Tek e fundit ka kush me e gjukuar Jesusin, nuk besoj qe eshte puna juaj me gjukuar Jesusin!

Ti Indrit dhe te tjeret me duket se jeni Zoti dhe gjykoni qdo gje qe nuk ju pelqen juve sepse une nuk mund ta quaj kete teme bashkebisedim.

Besoj se Zoti din me e bere vet punen e ti, dhe nuk i nevoiten njerz me i gjykuar djalin Jesusin, nje fakt qe po ju jap tani "qfar mesonte Jesusi ishte perfek ne te gjitha drejtimet" por jo per njerz si puna e Indritit qe nuk i kuptojon mesimet e Jesusit (se me mire te them nuk duan ti kuptojn siq thash me perpara).
    Eh fundin kesaj teme se gjen njeri ne kete bote e jo ta gjej une.
    Kjo puna e Jezusit ne Bibel eshte bere kacurrel fare
    Dikush thote zot dikush i biri i Zotit, sdi ke te degjosh, sinqerisht.
    Gjithesesi per mendimin tim asnjera nuk qendron, nese do te dish pse ta them me vone.
    Indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Krishti, pėrmbledhja e gjithēkaje frymore.
    Nga marcus1 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  3. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  4. Ka qėnė Krishti revoltues apo anarkist?
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-09-2006, 10:55
  5. Shtate Fjalet e Fundit (Porosia nga Kryqi)
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 19:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •