Close
Faqja 30 prej 38 FillimFillim ... 202829303132 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 376
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-06-2006
    Postime
    354
    Citim Postuar mė parė nga lissius
    Mesa duket nuk po merrke vesht shqip,une nuk mund te akuzohem qe po ofendoj bashkkombasit e mi kur them apo citoj dike apo nji ligj apo tradite shqiptare meqe eshte fjala per nje gje te tille.
    Nuk kam une faj qe je ti apo te tjeret muslimane dhe e ndjen veten te ofenduar, kur flitet per shqiptarizem.
    Ka vende te tjera mjaft ku lavdohet islamizmi

O i uruar,

kupto : nuk e ndjej veten te ofenduar kur flitet per shqiptarizem.Ne te kunderten,
    gezohem kur lexoj shkrime patriotike(jo patetike!!) te forumisteve ketu.

A kupton ti qe shqiptarizem, respektivisht atedhe dashuri, gjene te shume shqiptare ne te kaluaren,qe kane qene musliman(dhe rilindas) dhe poashtu edhe te shqiptaret e sotem musliman.Pra , per shqiptarin e vertete feja nuk luan rol fare.As te bene me shume as me pak shqiptar.

Nese ti mendon se feja eshte vendimtare, atehere te them se s`kam kohe te merrem me te tillet.

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anėtarėsuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Citim Postuar mė parė nga Kandili 1
    Nese ti mendon se feja eshte vendimtare, atehere te them se s`kam kohe te merrem me te tillet.
    Po pra po te ishte qe ne shqiptaret te zgjidhnim fene, sot o do ishim ne Turqi o do ishim serbizuar e grekizuar. Por ne kemi zgjedhur qysh moti se per ke luftojme.
    Shum padrejtesi i jane bere ketij populli por eshte qudi se si ka mbijetuar, sbesoj qe ndonje popull tjeter i ballkanit do te mbijetonte per kaq shum vite, pra sishin edhe aq te paditur shqiptaret kur behej fjale per kombin.

Proud to be albanian
    Barca

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar mė parė nga Arb
    Ai i Madhi, perfaqesonte Institucionin numer nje ne Kosove, prandaj edhe Flamuri dhe Hymni shteteror ekzistojne, pasi jane pranuar nga vete populli.

Ate flamur e has kudo, ne shtepi, zyra, celulare, e kudo tjeter.

Edhe hymnin tashme qytetaret e Kosoves e kane ne MP3-te, e ne celularet e tyre...
    Grupit i Unitetit pėrcaktoi kornizėn e veprimit pėr periudhėn nė vijim
    "Grupi i Unitetit do tė funksionojė deri nė zgjidhjen e statusit politik tė Kosovės shtet i pavarur dhe sovran. Grupi i Unitetit obligohet t’i jetėsojė nė Kuvendin e Kosovės tė gjitha vendimet e marra me konsensus nė Grupin e Unitetit. Grupi i Unitetit vlerėson qė tė gjitha ēėshtjet nė vijim, me tė cilat do tė ballafaqohet, kėrkojnė marrjen e vendimeve me konsensus nė Grupin e Unitetit", thuhet nė njoftimin pas takimit tė sotėm tė Grupit tė Unitetit.
    Nė vazhdim tė njotimit, tė cilin e sjelim nė tėrėsi, thuhet:

Korniza e veprimit tė Grupit tė Uniteti pėr periudhėn nė vijim pėrmban kėto dejtime:

1. Qėndrimi pėr Pakon e Martti Ahtisaarit, Emisarit Special tė OKB-sė pėr statusin e Kosovės.

2.Dhėnia e orientimeve themelore politike nė pėrgatitjen e draftit tė Kushtetutės sė shtetit tė Kosovės.

3.Harmonizimi i Listės sė ligjeve qė do tė ndikohen nga Pakoja e Ahtisarit (Agjenda Legjislative).

4. Dhėnia e orientimeve themelore politike nė Pėrgatitjen e Draftit tė Ligjit pėr simbolet e shtetit tė Kosovės.

5. Dhėnia e orientimeve themelore politike nė Pėrgatitjen e Draftit tė Ligjit pėr zgjedhje.

6.Vendimi pėr afatin kohor brenda tė tė cilit duhet tė mbahen zgjedhjet lokale dhe tė pėrgjithshme.

7. Koordinimi i tė gjitha aktiviteteve dhe veprimeve diplomatike tė Kosovės pėr zgjidhje tė drejtė tė ēėshtjes sė Kosovės.

8. Vendimmarrja konsensuale duhet tė aplikohet edhe nė ēėshtjet tjera qė lidhen me statusin e Kosovės e qė do tė paraqiten nė ndėrkohė.

Grupi i Unitetit vlerėson qė, duke marrė parasysh rėndėsinė sipėrore qė kanė pėr proceset politike nė Kosovė, Kushtetuta e Kosovės, Ligji pėr sistemin zgjedhor dhe Ligji pėr simbolet shtetėrore duhet tė miratohen me mė sė paku dy tė tretat e votave tė deputetėve tė Kuvendit tė Kosovės.

Grupi i Unitetit mori qėndrim t’i rekomandojė Grupit pėr Sistem Zgjedhor qė zgjedhjet e ardhshme nė Kosovė duhet tė mbahen mė sė voni nė nėntor tė kėtij viti, tė organizohen nė bazė tė sistemit tė pastėr proporcional, me lista tė hapura, dhe me Kosovėn si njė njėsi unike zgjedhore, thuhet nė njė kumtesė pėr media tė lėshuar nga Zyra e Presidentit tė Kosovės, njėherit edhe udhėheqės i Grupit tė Unitetit.
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anėtarėsuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Citim Postuar mė parė nga master2006
    Dem eshte te thuhet se Rugova ka vdek si i krishtere. Zyrtarisht e kam degjuar nje hoxhe (kam harruar si ishte emri) kur ka treguar se vet ai e ka pastruar trupin e te ndjerit dhe kishte aplikuar te gjitha kriteret sipas tradites islame. Nuk e di se si mund te ket vdekur Rugova si i krishter? Gjithsesi dua sqarim nga ata qe thane se ka vdek si i krishter se si mund te ndodh kjo
    Eshtė dėm i madh qė njerėzit, do tė thoja injorantet, merren me thashetėthėme, me budallėqe tė tilla! Njeriu, kur tė lind, nuk lind si i krishterė, si musliman, si cifut, si budist, si jehovist, por lind sikur njė fėmijė, nė dac edhe si njė engjėll, i pa fe. Njeriu edhe kur tė vdes nuk ėshtė musliman, nuk ėshtė i krishterė, nuk ėshtė njė ebrej, nuk ėshtė budist, por njė njeri i vdekur, dhe shpirti i tij, ashtu sic erdhi nė kėtė botė, do tė shkoj tė Zoti(nėse jemi besimtar)! Se mos mendoni se Zoti, krijuesi i tė gjithėve dhe i tė gjithave, krijuesi edhe i njeriut, do bėjė dallime mes njerėzve, do i kategorizoj ata, ashtu sic u kategorizuan nė kėtė jetė dhe sic i karakterizoni ju nė kėtė forum dhe do t“u thotė atyre, pasi qė tė vdesin:"Jo ti nuk bėnė se ishe i krishterė, apo ju ti nuk bėnė sepse ishe musliman....Hajde vbudallėnjė hajde!
    Dhe tani kėta budallėnjtė, gojėkėqijtė, pasi qė nuk kanė me cfaė tė mirren tjetėr vecse si vdiq ai e ai dhe nė kėtė rast si vdiq Rugova, nė vend qė tė kenė pak dhėmbje pėr njė njeri, i cili nė njė kohė qė nė ball tė kombit, bėri shumė pėr tė, shpifin e nxijnė dhe hedhin farėn e urrejtjes jo mes feve, por brėnda edhe vet kombit tonė, pjesėtarėt e tė cilėve besojnė nė tri fe. Po c“rėndėsi ka nėse Rugova ishte musliman a jo, u varros me ritet islame, apo atyre tė krishtere? Nuk ju mjafton e dhėna se ai ishte shqiptarė, shqiptarė i madh qė bėri atė qė mundi tė bėjė pėr kombin dhe atė nė atė mė tė vėshtira tė tij. Ju more, gojėkėqinj, ju more intrigant, ju more aspak besimtarė(besimtarėt e kanė tė ndaluar tė bėjnė intriga), ju more faqezinj, ju more kurkusha, a nuk e pat varrimin madhėshtor tė Rugovės arrimi i tij nuk u bė fshahtas, trupi i tij i pajetė nuk u hodhė greminave, por gjithėcka u pa pėrmjet TV kombėtare, Tv antikombėtare, tv-ve nga mbarė bota, tė cilėt drejtėpėrdrejtė,l apo pjesėrisht transmetuan varrimin madhėshtor tė Rugovės, gjithė ceromoninė! Dhe ju nuk i patė( sepse u futet nė birė tė minit nga urrejtja dhe frika), ore intrigant, ore antipatriot, ore ju fare besimtar? Ndoshta edhe e patė pastaj ju terruan dhe verbuan sytė nga madhėshtia e njė varrimi tė njė pėrsonaliteti, tė cilin, sic u pa, e nderoi kombi, e nderoi Europa, e nderoi bota! E nderoi, sepse meritonte njė nderim tė dėnjė! Dhe i dėnjė ishte nderimi, ashtu sic e meritonte! Dhe ju nuk ju pėlqen fakti se Rugova ishte ashtu sic ishte, pra njė njerii i madh, njė shqiptar i kulluar, burrėshteti i parė i Kosovės, patriot dhe largpamės, qė zuri aq miq dhe thej aq mendje pėr interes tė Kosovės, nuk u pėlqen kjo, si mburraveca qė jeni, si kurrkusha qė jeni, si antikombėtarė qė jeni, si antibesimtarė qė jeni, si intrigant qė jeni, si mosmakeq qė jeni!
    Dhe ju vazhdoni me kėto sharje e fyerje, sepse pėr kėtė jeni lindur! Dhe ju vazhdoni tė intrigoni, sepse inytrigant jeni! Dhe ju vazhdoni tė shtiheni dhe "atdhetar" e fetar, por nuk jeni besimtar tė Zotit, dhe larg qoftė tė jeni atdhetar! Besimtarėt e Zotit dhe atdhetarėt pėrkulen para tė ndjerėve tė kombit tė vet, para prijėsve tė vet, para bindjes, vullnetit dhe pikėllimit tė kombit tė vet! Dhe ju, me intrigat tuaja, gjithėcka bėni kundėr kombit, kundėr Zotit! Nuk jeni shumė, por jeni injorant! Injorant dhe intrigant pa besim, pa atdhedashuri, pa rrespekt pėr tė gjallėt, pa rrespekt pėr tė vdekurit! Si ju mė!
    Si i vogėl qė isha me merrnin pėr dore pleq dhe plaka dhe benim udhė tė bijat dhe miqtė! Dhe gjatė udhės hasnim nė varre tė vjetra dhe tė reja dhe pleqtė dhe plakat, qė mė mbanin pėr dore, nuk flisnin, drejtoheshin nga varret dhe i nderonin me njė, lutje, apo ashtu heshturazi! Pėrse bėni kėshtu i pyesja. Mė thonin: Janė varre, varre tė shėnjta dhe njeriu kur kalon afėr tyre nuk duhet tė flasė, duhet tė ndalet pak tė bėjė njė lutje! Nuk bėnė tė hysh nė to, nuk bėnė tė gjuash gurė nė to..., ma tėrhiqnin vėrejtjen!
    Dhe ju hidhni gurė mbi varre! Hidhni gurė mbi traditat dhe urtėsihnė shekullore tė popullit tonė! Cfarė jeni ju, vec farė dj...!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-03-2006
    Postime
    74
    Citim Postuar mė parė nga Kandili 1
    O i uruar,

kupto : nuk e ndjej veten te ofenduar kur flitet per shqiptarizem.Ne te kunderten,
    gezohem kur lexoj shkrime patriotike(jo patetike!!) te forumisteve ketu.

A kupton ti qe shqiptarizem, respektivisht atedhe dashuri, gjene te shume shqiptare ne te kaluaren,qe kane qene musliman(dhe rilindas) dhe poashtu edhe te shqiptaret e sotem musliman.Pra , per shqiptarin e vertete feja nuk luan rol fare.As te bene me shume as me pak shqiptar.

Po nje i tille ishte Eqrem Qabej
    ,
    dhe eqremi i shkrete ka thene ne kohen e tij se ne shqiptaret jemi aq shum te zhytur ne "ujra te zeza" saqe nuk shohim dot nga pislleku se ne cfare gjendje jemi ne shqiptaret.
    Pra ai nuk gjeti asnje fjale te mire per islamizmin dhe per perandorine fundamentaliste islamiste-osmane bashke me Faik Konicen dhe te tjere perparimtare vecse fjalet me perbuzese si zgjebot,salepgjinje, qe me bismilah hanin pilaf, kermat etj,etj,etj.
    Se mos ke lexuar apo degjuar polemikat e ndonje te vetequajturi sociolog apo itelektuali i qyteteruar europian qe propagojne se islamizmi eshte nje thesar per shqiperine apo si eshte puna.
    Njeri nga keta shqiptare musliman qe jeton ne france dhe qe eshte here pro here kontra islamizmit shkon vetem pas avazit t europianeve me qellim qe te marre cmimin nobel apo tjetri ne kosove mjekrrosh levdon islamizmin pasi nuk pa rruge tjeter te profilohet vec se duke ja shtuar yllit gjysme henen qe te perqeshe nxenesin e tij qe e la ne hije pergjithmone.
    Prandaj te lutem me shume mprehtesi ne vleresimin e shqipatrizmes.

Shqiptarizma eshte antonim i islamizmes dhe mos ushqe illuzione te tilla qesharake qe gjoja qenke edhe musliman i mir por edhe shqiptar i mire.
    N.q.s. je musliman i mire ateher je nje urryes i shqiptarizmes.
    pasi ke pervetesuar mynyren e te jetuarit si musliman gje qe bie ndesh me menyren e te jetuarit si shqiptar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-06-2006
    Postime
    354
    Shqiptarizma eshte antonim i islamizmes dhe mos ushqe illuzione te tilla qesharake qe gjoja qenke edhe musliman i mir por edhe shqiptar i mire.
    N.q.s. je musliman i mire ateher je nje urryes i shqiptarizmes.
    pasi ke pervetesuar mynyren e te jetuarit si musliman gje qe bie ndesh me menyren e te jetuarit si shqiptar.[/QUOTE]

Ne kemi dale moti nga tema,po nejse…

O ti djale,
    qe ti e urren Islamin une e kam te qarte,por une nuk mund te te ndihmoj per kete pune.
    Edhe me provokue po ditke mjaft.Nuk kam nevoje te te rrefehem ty,por edhe nje ceshtje do ta sqaroj:

Une jam se pari shqiptar.Me besim jam musliman.Pra, se pari shqiptar e pastaj musliman.Por besimi im nuk te hyn ne pune ty e askujt tjeter,sepse eshte nje pune private e imja.
    A jam musliman i mire a s`jam, kete nuk e di.Une nuk shkoj t`idegjoj predikimet e askujt sepse s`kam nevoje.Kam lexue mjaft per te dy fete dhe kjo me mjafton.

Ti qe mendon se une e urrej shqiptarizmen, je per mua i krisur.

Une i urrej ata qe kane qendrim armiqesor ndaj popullit tim.Poashtu i urreje shqipfolesat qe e perqajne kombin tone,qofte ne baze te fese apo ne baze krahinore.
    Une ndoshta po shoh enderra ne pik te dites,por gjithnje besoj qe ne shqiptaret jemi nje,pa dallim feje dhe rajoni.

Me ty s`ia vlene te diskutohet,sepse edhe nese je shqiptar,je i dobet,perqares.Te ti s`ka fjale afrimi per te forcue te perbashketen,por fjale fyese e perqarese per ta nda kombin.
    Ti je nje pakice.Shumica e shqiptareve nuk mund te mendojne si ti.Ne Kosove,prej nga jam une, si ti ndoshta mendojne 0,1%.Pakicat e tilla jane te parendesishme.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-03-2006
    Postime
    74
    Citim Postuar mė parė nga Llapi

Ky eshte Flamuri qe po jau proppzon rugovna minoriteteve qe jetoin ne kosove !!!

shiko llapi

ky eshte flamur i shqiptareve dardan me histori 12mije vjecare
    kur“se ti je shqipec prandaj nuk e identifikon veten ti me kete flamur.
    Don s“don ti kjo asht historia dardano-ilire qe rereprezanton ky flamur.
    Me siguri ti dhe shume te tjere si ty i bejne pytje vetes se qfar domethenie ka ky flamur qe ka nje permbledje komplekse,te cilen mund ta kuptosh kur i futesh studimeve dhe jo te presesh mendimet qe japin lloj magjupesh kosovare qe e kane hale ne sy shqiptarizmin e mirfillte qe jane pozicionuar si te majte me ne krye ashkaliun drenicak Hashim Thaci.
    Tradhetia historike qe i beri udheheqja e pdk luftes clirimtare te dardanise
    do te dale shume shpejt para drejtesise shqiptare.
    Sikur rugova te kishte qellim qe me kete flamur te reprezantonte minoritet atehere do shkruante kosova dhe jo dardania.
    ateher trogoju njerezve ketu se cfar brumi je
    ashkali apo egjiptjan apo gabel se shum e urrekeshe nacionalizmin shqiptar.

Mesa duket ne shqiptarest jo me cdo kusht duhet ti mbajme akoma ca principe qe jane teper karakteristike dhe qe na lartesojne por qe sic e tregon histori e jone e hidheruar mund te vij ne konkluzionin se neve nuk duhemi ti permbahemi me cdo kusht
    tradites ne baze te se ciles thuhet qe

nuk ta rrespektoj mendimin tend,por do ve dhe jeten time ne rrezik ,me qellim qe ti te kesh mundesine qe ta thuash ate gjithmone pa frike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lissius : 21-01-2007 mė 18:57

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anėtarėsuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Citim Postuar mė parė nga Llapi
    lissius

Po po ajo leck e mire eshte per WC me fshi me ta haaaaaa
    Ata qė flamurin me shqiponjė dytkrenėshe dhe tė zezė e quajnė "leckė" dhe tė mirė pėr WC, me fshi me tė....., nuk duan tjetėr vecse trobojnen ish jugosllave, apo flamurin e tashėm serb.
    Kujtuan se janė mveshur me pupla patriotizmi, por nuk e dinė se kaherė e kanė treguar dhe po e tregojnė vehtėn lakuriq me idetė e tyre antikombėtare!
    Sa mirė i njeh populli ata, ndaj nuk i pėrfill fare!

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    1234567890
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Llapi : 28-01-2007 mė 06:23
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

O SA MIR ME QEN SHQIPTAR! Maska e Besnik.S
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Postime
    82

Flamuri kombetar

Si mendoni si duhet te jete ceshtja e flamurit kombetar?
    Kosova me pamvaresim, duhet te kete flamur dhe simbolet e veta. Flamuri yne kombetar nuk do te jete shume i ngjashem me flamurin e ri te Kosoves. Flamuri kombetar, ne fakt ngelet flamuri i Shqiperise.

A e perkrahni mendimin qe edhe Shqiperia te nxjere flamur te ri, me qellim qe flamuri yne kombetar te ngelet flamur i te gjithe shqiptareve kudo qe jane?

Faqja 30 prej 38 FillimFillim ... 202829303132 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Onomastikė - Etniku dardan dhe horonimi Dardania
    Nga Shėn Albani nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 13:30
  2. Shqipėria etnike dhe Dardania antike
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-03-2007, 19:36
  3. Flamuri i Dardanisė mungon nė festimet e 28 nėntorit nė Kosovė
    Nga Arb nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 19:34
  4. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shėn Albani nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  5. Emri ynė Dardan dhe krahina jonė Dardani
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 16-08-2004, 19:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •