Close
Faqja 29 prej 38 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 378
    i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Dem eshte te thuhet se Rugova ka vdek si i krishtere. Zyrtarisht e kam degjuar nje hoxhe (kam harruar si ishte emri) kur ka treguar se vet ai e ka pastruar trupin e te ndjerit dhe kishte aplikuar te gjitha kriteret sipas tradites islame. Nuk e di se si mund te ket vdekur Rugova si i krishter? Gjithsesi dua sqarim nga ata qe thane se ka vdek si i krishter se si mund te ndodh kjo

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar mė parė nga master2006
    Dem eshte te thuhet se Rugova ka vdek si i krishtere. Zyrtarisht e kam degjuar nje hoxhe (kam harruar si ishte emri) kur ka treguar se vet ai e ka pastruar trupin e te ndjerit dhe kishte aplikuar te gjitha kriteret sipas tradites islame. Nuk e di se si mund te ket vdekur Rugova si i krishter? Gjithsesi dua sqarim nga ata qe thane se ka vdek si i krishter se si mund te ndodh kjo
    Citim Postuar mė parė nga Llapi

Gjergji: Rugova ka vdekur si i krishterė

D. Reshiti
    Prishtinė/Bruksel/Romė - “Predikuesi katolik shqiptar Lush Gjergji, nė njė deklaratė pėr mediat italiane, ka thėnė se lideri i ndjerė i shqiptarėve, Ibrahim Rugova, ka vdekur si i krishterė, mirėpo pėr shkak tė oportunizmit politik nuk ka mundur ta bėjė publike konvertimin e tij nė katolik”.“Rugova shpirtėrisht dhe nė planin kulturor ka qenė i krishterė. Mendja dhe zemra e tij kanė qenė thellėsisht krishtere, mirėpo kėtė nuk ka mundur ta bėjė publike, sepse nuk duhet harruar se nė Kosovė jetojnė shqiptarėt, pjesa mė e madhe e tė cilėve deklarohen si myslimanė”, ka thėnė Don Lush Gjergji.

Predikuesi personal i Rugovės, nė mėnyrė indirekte ka pranuar se ish-presidenti i konvertuar i Kosovės ėshtė rrėfyer pėrpara vdekjes.

“Themi se vuajtjet e tij ia ka ofruar zotit dhe nėnė Terezės. Hapat e tij drejt kthimit nė rrėnjėt katolike i ka filluar shumė mė herėt. Shumė intelektualė shqiptarė i zbulojnė rrėnjėt e tyre tė krishtera dhe thonė: ne jemi pasardhės tė Skėnderbeut dhe Nėnė Terezės, nėse i mohojmė ata, mohojmė vetveten”, ka shpjeguar predikuesi katolik shqiptar. Gjergji gjithashtu ka thėnė se Rugova nuk do tė varroset sipas ritit mysliman, mirėpo ai nuk ėshtė i sigurt akoma nėse mbi varrin e tij do tė vendoset kryqi. “Qe njė muaj ėshtė pėrgatitur vendi i varrit nė varrezat e Prishtinės, ku varrosen njerėzit e tė gjitha besimeve. Rugova kurrė nuk ka dashur qė tė orientohet drejt islamizmit, as nė kuptim pozitiv e as negativ”, ka thėnė Gjergji. Nė fund, Gjergji ka pėrkujtuar takimin e javės sė kaluar tė Rugovės me kardinalin e Venedikut Angjelo Skolon: “I vetmi person tė cilin Rugova ka dashur ta pranojė nė kohėn e fundit, pėr shkak tė dobėsimit tė tij, ka qenė kardinal Skola. Nė njė moment Rugova ėshtė pėrpjekur tė ngritet dhe tė pėrkulet pėrpara tij, por nuk ka mundur. Pastaj ia ka puthur unazėn dhe ka thėnė: kėtė po e bėj nė shenjė pėrkushtimi pėr Papėn Xhon Palin tė Dytin dhe Papėn Benedikti tė Gjashtėmbėdhjetin, si dhe pėr kryepeshkopin e Kosovės i cili ka vdekur para disa ditėsh. Tė gjithė jemi prekur pas kėsaj deklarate tė tij”, ka pėrfunduar dėshminė e tij Don Gjergji.
    master2006 besoi kuj te duash ti vet veq nja te gjithe e dim qe ai u vorrs pa rite fetare prandaj aj far hoxhe qe ja paske harrue emrin se di si e paska la a mos ndoshta kur ka qen i vogel.
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Mir, tek varrezatosht e vertet qe nuk eshte varros sipas riteve fetare islame, mirepo pastrimi i trupit te te ndjerit dhe falja e xhenazes iu eshte bere me heret. Kete e kam degjuar me veshet e mi ne Radio Kosova e Lire nga Imami i Xhamis se madhe ne Prishtine Shefqet Krasniqi, do te ishte mir ta pyesni ate dhe me siguri se do tju tregoj.

Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Mir, tek varrezatosht e vertet qe nuk eshte varros sipas riteve fetare islame, mirepo pastrimi i trupit te te ndjerit dhe falja e xhenazes iu eshte bere me heret. Kete e kam degjuar me veshet e mi ne Radio Kosova e Lire nga Imami i Xhamis se madhe ne Prishtine Shefqet Krasniqi, do te ishte mir ta pyesni ate dhe me siguri se do tju tregoj.
    I nderuar gabim gabim e ke se nuk ju ka fale kurfar namazi i gjenazes as imami shefqeti as nji hoxh tjeter
    ket mund ta vertetosh po deshte pyti keta te bashkesis islame te Kosoves BIK e te tregoin une per vete i kame pyetur dhe kam marr ket pergjigjie qe jo dhe pik .

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Mir ateher po e shpallim Prof. Dr. Shefqet Krasniqin genjeshtar?

Shiko Asnjeri nuk ta thot kete direkt pa bere presion, keshtu sikur ti shum degjues benin pyetje pa vend vazhdimisht por hoxha asnjeher nuk tregonte gje, perderisa situata u nderlikua kur nje degjues u lajmerua dhe tregoj me emer e mbiemer se kush ia ka kryer ritet fetare, dhe aty Shefqet krasniqi vet e pranoi se ashtu eshte. Por zyrtarisht B.I.K. nuk e jep kete. E verteta eshte kjo

dhe shikoni se sa ne pozit te keqe keni ra o te mjer, nuk ka me rend se te fyhet njeriu ne fe e aq me pak pasi te vdes. Une nuk di si ta vertetoj kete me mir

Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

dhe shikoni se sa ne pozit te keqe keni ra o te mjer, nuk ka me rend se te fyhet njeriu ne fe e aq me pak pasi te vdes. Une nuk di si ta vertetoj kete me mir
    nuk e di kuj ju ke drejtue me keto fjal une e kam siell ate qfar ka than ky gjergji per rugoven une as nuk ja ndrrova fen as kombin as qe po ma nien per ta se si eshte vdek a me qfar besimi por ky gjergji se besoi qe ka pas nevoi te genjen msa nuk besoi qe as BIK-u me ka genjye mua .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-03-2006
    Postime
    74
    Citim Postuar mė parė nga Kandili 1
    Eshte dobesi njerezore te merret neper goje njeriu qe e nderron fene.Cdo njeri ka te drejte ta mban fene qe atij i pelqen me shume.Pse te jet Rugova perjashtim ketu?

Disa ketu kane alergji ndaj fese Islame.Per derisa te mos imitohen popujt tjere,ne veshje e gjera tjera,une nuk shoh kurrefare problemi tjeter te shqiptaret musliman.Feja Islame eshte nje fe univerzale,siq eshte edhe feja Krishtere.

Pse te luftohet Islami te shqiptaret?Ti qe kerkon nje gje te tille, duhet ta prekesh koken e te perpiqesh t`i pergjigjesh pyetjes :

Kush i shtje me zor shqiptaret ta mbajne besimin Islam?Askush s`mund t`i shtje me zor;ata e mbajne besimin nga bindja personale.Njelloj ,siq e mbajne te krishteret nga bindja besimin e Krishtere.
    Ti nese je i krishtere, une e respektoj kete,sepse i respektoj te gjithe bashkekombasit e mi,te qfaredo feje qofshin.Por ti si i krishtere nuk mund te jesh me shqiptar se une,qe jam musliman.Te jesh i sigurt per kete.

Ne duhet te kemi kujdes te mos lejojme ndikimin e te huajve,qofshin musliman ,qofshin te krishtere, ne kulturen tone,ne politiken tone kombetare dhe ne te ardhmen tone.

Te lutem shume une nuk e identifikoj veten me kriatianizmin por me shqiptarizmin e mirfillte, sepse po te isha une ne kuptimin e plote te fjales kristian atehere nuk do kisha asgje kunder teje si musliman por do te rrihja shpatullat dhe do te thoja se bravo se islamizmi eshte me te vertet fe e mir.
    Qe flas kunder islamizmit me shtyn ne rralle te pare origjinaliteti shqipatr imi dhe tradita e pastert shqiptare qe e kam trashiguar nga te paret e mi.
    Mbase ti nuk e kupton domethenien e gjunjezimit qe kam shkruar me lart,qe ka te beje direkt me fene islame te cilen e praktikon ti dhe shume te tjere shqiptare.
    Tradita shqiptare eshte e shkruajtur ne kush e di sa qindra te ashtu quajtura "nyje" qe sdo thote gje tjeter vec ligje apo paragrafe te ligjit.
    Kjo nuk ishte e rastit qe e beri nje gje te tille Lek Dukagjini ne mesjete por pasi e pa qe hordhite osmane te egra po rrezikonin ta zhduknin kulturen shqiptare vendosi te mbledhe traditen shqiptare ne nje kodeks apo sic dhe e quajti kanun.
    Atehere do te kshilloja qe n.qs. nuk e ke lexuar qe ta lexo“jsh,aty do lexosh se ne fillim te cdo nyje"kush eshte shqiptar ben kete kete kete etj."Atehere perse une si shqiptar te mos e luftoj islamizmin ne shqiptarizem perderisa islamizmi e lufton shqiptarizmin.
    Pra don apo nuk don ti nga tradita shqiptare nuk je shqiptar qe bie ne gjunj kur falesh ne xhami por je i vdekun moralisht.Kete nuk e them une por te paret tane shqiptare te mirfillte.
    Pra qe mos ti futemi diskutimeve te pafundme per pro apo kunder islamizmit smbete gje tjeter vec se te thuash se islamizmi nuk eshte per shqiptaret por per aziatiket.Shum bukur i shkon zezakeve beduineve sauditeve por jo shqiptareve.
    Qfar shkruan kanuni nuk eshte propagande qe vjen nga jashte por eshte nje fakt historik i shkruar.
    Islamizmi eshte propagande nga jashte,shikoj mire siguresat.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Po mirė, secilit le ti pelqeje si te vdiset !
    Saper mendimin tim, Rugova ka pasur bindjet e tije te koncentruara ne kulturen europiane per te vetmin shkake dhe arsye qe t'iu shmanget kultures orientale, de fakto...

Mbasi nuk e dini ne ke donte te ngjante Rugova perse e ngarkoni edhe atje ku pushone ne paqe ?

Ai kishte ndoshta nje idol e qe ju ende nuk jeni ne gjendje ta keni sepse ju mungojn vizionet, apo ede nuk jeni askushi qe te keni ndonje idol qe do ju prije perpara, nje lloje kopje, e ai kishte Bogdanin, kurse une e disa ketu nuk e kemi as nje model te ndokujt qe te na prije ne kete fushate vetem se flasim mbar e mbrapsht, si na teket !
    Ec e kupto mendjen e tijė ti or Llapi ? Duhesh te jesh psiko....
    i kujt eshte faji ?
    Ai kishte vizionet e Pjeter Bogdanit dhe te gjithe te shenjteve te tjere ilire duke filluar nga Shen Zheromi e deri te Nene Tereza.

Ne nje raste qe pata te takohem me te, ai me tregoi se si e kishte parė nje liber ne nje librari kolekcionistesh te vjeter mbi Shen Zheromin tone ilirė( perkthyesi i pare i bibles) por qe kushtonte shtrenjtė dhe menjehere shkone per te huazuar para dhe kthehet ne ate vende por libri ishte shitur dhe kurre me nuk pati rastin qe ti bie ne dore nje liber i tille i vlefshem per qeshtjen kombtare, se ishte shitur...
    Pra rugova ishte nje lloje prijsi i renesances ilire se sa nje krytare shteti.
    Mbi te gjitha ai e donte popullin shqiptare teper te perkryer dhe ketu me duket se eshte zhgenjimi i tije se e tere bota shqiptare nuke munde te behet si rugova me kultur ilire e me shpirte krishtianė, qe tu ktheje njehere e pergjithemone shpinen orientalizmit.
    Me duket se kjo ishte beteja e madhe e tjė si udheheqes i shqiptarve te kosovės.
    As mua nuke me pelqejne fare ato takime e zgerdhirdheje me Milloshin, jo vetem juve, as mua nukme pelqejne disa deklarata te tije qe jane katastrofale e qe ndikojne edeh tani, as mua nuke me pelqen mos shkuarja e tije prane varrezave te deshmorve as ne Polacė e as te Familja Jashari por ec e kuptoj keto te meta te tija, e une nuke jam gjeni ti dije te gjitha psehet...ama ka gabuar rende ketu, shume rende e qe ende se kuptoje kete...

Pra Llapi, mos u habit se une jam vetem se nje veshtres i rendomet dhe asgjė tjeter, e ka kohe ende qe te rishkruhet biografia e pa fund e rugoves, si njė Don Kishoti i kosovarve, apo jo !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 17-01-2007 mė 19:13

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-06-2006
    Postime
    354
    Citim Postuar mė parė nga lissius
    Te lutem shume une nuk e identifikoj veten me kriatianizmin por me shqiptarizmin e mirfillte, sepse po te isha une ne kuptimin e plote te fjales kristian atehere nuk do kisha asgje kunder teje si musliman por do te rrihja shpatullat dhe do te thoja se bravo se islamizmi eshte me te vertet fe e mir.
    Qe flas kunder islamizmit me shtyn ne rralle te pare origjinaliteti shqipatr imi dhe tradita e pastert shqiptare qe e kam trashiguar nga te paret e mi.
    Mbase ti nuk e kupton domethenien e gjunjezimit qe kam shkruar me lart,qe ka te beje direkt me fene islame te cilen e praktikon ti dhe shume te tjere shqiptare.
    Tradita shqiptare eshte e shkruajtur ne kush e di sa qindra te ashtu quajtura "nyje" qe sdo thote gje tjeter vec ligje apo paragrafe te ligjit.
    Kjo nuk ishte e rastit qe e beri nje gje te tille Lek Dukagjini ne mesjete por pasi e pa qe hordhite osmane te egra po rrezikonin ta zhduknin kulturen shqiptare vendosi te mbledhe traditen shqiptare ne nje kodeks apo sic dhe e quajti kanun.
    Atehere do te kshilloja qe n.qs. nuk e ke lexuar qe ta lexo“jsh,aty do lexosh se ne fillim te cdo nyje"kush eshte shqiptar ben kete kete kete etj."Atehere perse une si shqiptar te mos e luftoj islamizmin ne shqiptarizem perderisa islamizmi e lufton shqiptarizmin.
    Pra don apo nuk don ti nga tradita shqiptare nuk je shqiptar qe bie ne gjunj kur falesh ne xhami por je i vdekun moralisht.Kete nuk e them une por te paret tane shqiptare te mirfillte.
    Pra qe mos ti futemi diskutimeve te pafundme per pro apo kunder islamizmit smbete gje tjeter vec se te thuash se islamizmi nuk eshte per shqiptaret por per aziatiket.Shum bukur i shkon zezakeve beduineve sauditeve por jo shqiptareve.
    Qfar shkruan kanuni nuk eshte propagande qe vjen nga jashte por eshte nje fakt historik i shkruar.
    Islamizmi eshte propagande nga jashte,shikoj mire siguresat.

Ti po flet me shume paragjykime qe tu kane ngulitur nen vetedijen tende.
    Nuk ke nevoje te me shpjegosh cka thote kanuni i L.Dukagjinit.Ate e kam lexue(edhe kuptue) para disa viteve dhe e kam ne shtepi.
    Ti je shume gabim kur me quan moralisht te vdekur.Une me moral qendroj mjaft mire. Ti para se te flasish per moral, duhet ta kuptosh domethenjen e asaj fjale.
    Nje njeri,qofte i krishtere apo musliman, qe e beson sinqerisht Zotin, ka gjasa shume te medha te del moralisht i qendrueshem.
    Nje tjeter,qe i fyen te tjeret vetem pse s`mendojne si ai , ka nje moral te dobet.E mbi te gjitha nuk ka edukate njerezore.

Vetem emri nuk e bene askend shqiptar.Shqiptare(e para se gjithash njerez),te mire a te keq, na bene sjellja jone,puna jone.
    Ata qe i gjykojne bashkekombasit e vet ne bazen fetare, per mua jane te dobet si njerez dhe nuk mund te dalin atdhetare te vertete.Ata te mdhenjet,rilindasit tane, e kane bere te kunderten.Ata te ndriturit kane thirre shqiptaret,pa dallim feje,qe te kuptojne e te bashkohen se jane nje komb.

Kanuni i Leke Dukagjinit ,qe permbane kodin ligjor per nje pjese te shqiptareve ne mesjete, eshte pasuri e kultures sone. Por, ti le Kanunin le te pushon e lexo Rilindasit ,e mos i fyej njerezit qe s`mendojne e s`besojne si ti.

.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kandili 1 : 17-01-2007 mė 20:48

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-03-2006
    Postime
    74
    Citim Postuar mė parė nga Kandili 1
    Ti po flet me shume paragjykime qe tu kane ngulitur nen vetedijen tende.
    Nuk ke nevoje te me shpjegosh cka thote kanuni i L.Dukagjinit.Ate e kam lexue(edhe kuptue) para disa viteve dhe e kam ne shtepi.
    Ti je shume gabim kur me quan moralisht te vdekur.Une me moral qendroj mjaft mire. Ti para se te flasish per moral, duhet ta kuptosh domethenjen e asaj fjale.
    Nje njeri,qofte i krishtere apo musliman, qe e beson sinqerisht Zotin, ka gjasa shume te medha te del moralisht i qendrueshem.
    Nje tjeter,qe i fyen te tjeret vetem pse s`mendojne si ai , ka nje moral te dobet.E mbi te gjitha nuk ka edukate njerezore.

Vetem emri nuk e bene askend shqiptar.Shqiptare(e para se gjithash njerez),te mire a te keq, na bene sjellja jone,puna jone.
    Ata qe i gjykojne bashkekombasit e vet ne bazen fetare, per mua jane te dobet si njerez dhe nuk mund te dalin atdhetare te vertete.Ata te mdhenjet,rilindasit tane, e kane bere te kunderten.Ata te ndriturit kane thirre shqiptaret,pa dallim feje,qe te kuptojne e te bashkohen se jane nje komb.

Kanuni i Leke Dukagjinit ,qe permbane kodin ligjor per nje pjese te shqiptareve ne mesjete, eshte pasuri e kultures sone. Por, ti le Kanunin le te pushon e lexo Rilindasit ,e mos i fyej njerezit qe s`mendojne e besojne si ti.

.

Mesa duket nuk po merrke vesht shqip,une nuk mund te akuzohem qe po ofendoj bashkkombasit e mi kur them apo citoj dike apo nji ligj apo tradite shqiptare meqe eshte fjala per nje gje te tille.
    Nuk kam une faj qe je ti apo te tjeret muslimane dhe e ndjen veten te ofenduar, kur flitet per shqiptarizem.
    Ka vende te tjera mjaft ku lavdohet islamizmi

Faqja 29 prej 38 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Onomastikė - Etniku dardan dhe horonimi Dardania
    Nga Shėn Albani nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 13:30
  2. Shqipėria etnike dhe Dardania antike
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-03-2007, 19:36
  3. Flamuri i Dardanisė mungon nė festimet e 28 nėntorit nė Kosovė
    Nga Arb nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 19:34
  4. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shėn Albani nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  5. Emri ynė Dardan dhe krahina jonė Dardani
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 16-08-2004, 19:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •