Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 104
    The Keeper Maska e genckas
    Anėtarėsuar
    05-05-2004
    Vendndodhja
    Gjeneve, CH
    Postime
    4
    Pajtohem me Betimin,

A kame te drejte apo cka po degjoj eshte qe nje pjese e popullates se Kosoves kerkon bashkim te Shtetit me Intitucione Fetare?

Feja, krejt qellimi pas saje, eshte te kete perparim shpirterore per individin, jo per cdo kend, pra Rugova cka bene eshte pune e tije. Mire qe e kemi nje Kryetare i cili po tregohet (tash a me qellim te rrejshem apo te vertet nuk e di) si mendje hapur sesa dikend si Serbia qe e ka, ose Maqedonia.

Z.Kryetar kthehu ka te duash, sikur une qe kthehem e sikur cdo kush qe kthehet.

Dardania do te jete demokratike, me liri personale per cdo kend dhe Shtet i hapur ndaj personave me fe te ndryshme. Me keto Dardania do te jete shteti me i forte ne Iliri dhe Traki (Turqisht eshte Ballkan), shifeni Sllovenet qe votuan kunder drejtave per pakica, a s'eshte turp?

gks

P.S. me siper eshte thene Rugovskin qe tingellon Bullgarisht qe eshte ne te vertet Ortodokse, jo Katolike siq do te ishte Pal, Gjon etc. Kjo nuk eshte e drejte se ather ata qe jane pro-Islam duhet ti quajm Abu-Ismail ose ata qe jane pro-Katolike duhet te quajme Gjuzepe e Gjian-Franko. Emrat Shqip jane emra Shqip, kulturat, gjuhet perzihen per ate sot Shqipetaret kan 3 grupe emrash, Ilir (sikur Tetuta, Besnik, Arber), Musliman (Ahmet, Muhamet, Ibrahim) dhe Krishten (Gjon, Gjergj, Pale). Pra Shqipetaret jane me perparimetare se krejt Europa, Francezet ndaluan shamite Islame ne shkolla, Shqipetaret ekzistojne qe 3000 vite me fe te ndryshme.

Per Iliri dhe Per Dardani

i/e regjistruar Maska e plumbi
    Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    Iliridė
    Postime
    74

Question

Citim Postuar mė parė nga Betimi
    Lefter e bere nje gabim fillestar. Ti e ule poshte shkrimtarin tone te madh Gjergj Fishten. E Pse??? vetem e vetem se feja te mbushi inat dhe e priotizove ate para Kombit. Nuk pajtohem aspak me mendimin tend Lefter "feja eshte ajo qe te shtyen qe te jesh sa me i lidhur me atdhen" Mua me mban ngushte per atdhe tradita jone ilirane e shqiptare, e aspak feja.
    Sa i perket Rugoves une ate asnjehere nuk e kam perkrah. Nese ai e ndryshon fene, atehere eshte problem i tij personal, e i asnjerit prej nesh. Pastaj cka ka lidhje feja me ate qe eshte president ai. A mos ne (Kosovaret) e zgjodhem per fe... Jo, aspak, asnjeri s'ka komentuar bile per ate pune. Keshtuqe Rugova nuk ia kthej shpinen popullit sa i perket fese.

Tjeter sic u shpreh edhe Plumbi. Une s'po shoh asgje kontradiktore me fjalet qe i thash me larte. Eshte e vertete se te gjitha fete jane ideologji qe te dergojne ne rruge te drejte e te mbare. Por ne te njejten kohe njerzit s'veprojne cka thojne ato libra. Disa jane fetare te medhenj (shkojne ne kishe te dieleve apo gjinojne ramazane), por ne te vertete disa prej tyre nuk i kan rrespektuar principet kryesore ne jete. Ato jane qe me me punu, me mesu, me qene i mire ndaj njerzve, me i ndihmu njerzve e te gjithat te mirat.

Por njeriu i vetedijesuar rruget e mbara mund te ndjek edhe vete. Me vetedijen qe ja ka fal Zoti, ai mund ta ndjek Zotin vete qe eshte nje dhe vetem nje. Ose nese i percjell librat me fetare, me i mbajt ato shume personale e jo me i ekzagjeru ne publik. Secili person e ka menyren e vet se si te afrohet me zotin. Une besoj ne zot dhe e kam menyren time se si i afrohem atij.

Une nuk kam kurrefar inati ndaj njerzve fetar, se vet besoj ne Zot. Vetem se po ju bej thirrje qe fete po ndikojne qe ne popullin tone te kete mosmarreveshje, sikurse po e shoh se me cfare pasioni te madh flasin disa kur vjen puna te feja, e kombin, herojte e shkrimtaret tone te medhenj i harrojne.

Nese grindemi per fe, athere Turku e Greku ia arriti qellimit. Ai arriti qe ndermjet shqiptareve te shkaktoj konflikte.

E sa per ate qe kam rrenje nga Gjakova, kam edhe nga Prizreni e bile bile edhe nga Saranda edhe mos fut elemente konflikti te kote ketu.

Te gjithe jemi shqiptar, dhe feja jone eshte shqiptaria. Muslimanizmi e Krishterimi jane gjera shpirterore. Mos i perzieni ato me komb. Ato jane sende personale dhe mos i ekzagjeroni ne publik. Kur flisni per figura shqiptare, ne kete rast te Rugoves, mos permendni fene, se nuk na intereson publikisht. Ajo eshte gje personale e tij. Dhe nese e ndryshuat mendimin per te se si ai e ndryshoi fene, atehere automatikisht e bete edhe nje gabim. E identifikuat ate me fe e jo me komb, dhe automatikisht e priotizuat fene ne krahasim me kombin.

Falemnderit per mirekuptim,

Betimi ilirian.

oh sa gabim je Betimi, po ti vete prej temes se pare ke kontradikta te medha me kete te dyten. ne temen e pare ftoje popullin te zgjohet nga gjumi per ta lene fene e tyre per nje fe te re te quajtur "shqipatri" kurse ne temen e dyte po thua se feja eshte dicka personale dhe se nuk duhet te meremi se cilet njerez kujt feje i takojne.... une ende nuk te kuptoj... ncncncnc
    Liria nuk dhurohet, ajo me gjak fitohet.

SiLeNt_PlAyEr Maska e Lefter
    Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    kendej pari...
    Postime
    87
    Citim Postuar mė parė nga genckas
    Pajtohem me Betimin,

A kame te drejte apo cka po degjoj eshte qe nje pjese e popullates se Kosoves kerkon bashkim te Shtetit me Intitucione Fetare?

Feja, krejt qellimi pas saje, eshte te kete perparim shpirterore per individin, jo per cdo kend, pra Rugova cka bene eshte pune e tije. Mire qe e kemi nje Kryetare i cili po tregohet (tash a me qellim te rrejshem apo te vertet nuk e di) si mendje hapur sesa dikend si Serbia qe e ka, ose Maqedonia.

Z.Kryetar kthehu ka te duash, sikur une qe kthehem e sikur cdo kush qe kthehet.

Dardania do te jete demokratike, me liri personale per cdo kend dhe Shtet i hapur ndaj personave me fe te ndryshme. Me keto Dardania do te jete shteti me i forte ne Iliri dhe Traki (Turqisht eshte Ballkan), shifeni Sllovenet qe votuan kunder drejtave per pakica, a s'eshte turp?

gks

P.S. me siper eshte thene Rugovskin qe tingellon Bullgarisht qe eshte ne te vertet Ortodokse, jo Katolike siq do te ishte Pal, Gjon etc. Kjo nuk eshte e drejte se ather ata qe jane pro-Islam duhet ti quajm Abu-Ismail ose ata qe jane pro-Katolike duhet te quajme Gjuzepe e Gjian-Franko. Emrat Shqip jane emra Shqip, kulturat, gjuhet perzihen per ate sot Shqipetaret kan 3 grupe emrash, Ilir (sikur Tetuta, Besnik, Arber), Musliman (Ahmet, Muhamet, Ibrahim) dhe Krishten (Gjon, Gjergj, Pale). Pra Shqipetaret jane me perparimetare se krejt Europa, Francezet ndaluan shamite Islame ne shkolla, Shqipetaret ekzistojne qe 3000 vite me fe te ndryshme.

Per Iliri dhe Per Dardani
    Hej o shqiptar i ngrat ne spo mujm me e mbajt kete groshe KOSOVE qe nuk e kena ne dore se ti flet per ILIRI e TRAKI!!!!
    Shum kam qejf te kemi po ne nuk mujtem as me forca tona t'a clirojme KOSOVEN po mos te kishin nderhyre forcat e NATOS.Mua vete me kan kaluar 13 muaj ne lufte dhe shum me shum kisha pas qejf mos ta shoh si PRESIDENT kete njeri qe e kan tash,ai te kthehet kah te don vetem ne duam te dijme se kah eshte kthyer???
    Hajt shnet.
    because i love u!!!!
    and maybe i need u!!
    but of course i miss u
    and i don't even know you!!!

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    kendej pari...
    Postime
    87
    [QUOTE=Labeati]
    Citim Postuar mė parė nga Lefter
    Cka je ka flet kshtu o njeri?????
    Neve per kete fe na masakroi shkau me qindra vite,fjalet e tua jan aq kondradiktore sa qe me bjen ne mend AT GJERGJ FISHTEN qe ka thene t'i lejme kishe e xhamia se feja jone eshte shqiptaria,e vet vazhdonte ne rugen e vet te zgjerimit te krishterimit,pra ku mbeten fjalet e tij???QUOTE]
    Sa klase shkolle ke more demir? Cfare shqiptari na e mban veten kur thua se At Gjergj Fishta paska thene ashtu? Ka qene nje shqiptar tjeter i madh ai qe e ka thene Vaso Pasha, guvernator i Libanit i emeruar nga sulltani, i konvertuar ne musliman kur mori ate pozite. Dhe poezine e tij lexoje prej fillimit e deri ne fund se aty thote qe shoket e tu qe shofin fene ma shume se kombin, te shperdame ne njiqind ceta (njeni thot jam turk, tjetri shkja - ne njiqind ceta jeni shpernda) e kane lane Shqipnine me krye ne hi. Por kjo vjershe nder ma patriotiket mbaron me keto rreshta:
    Prej Tivarit deri n'Preveze
    Kudo lshon dielli vape edhe rreze
    Asht toke e jona te paret na e kane lane
    Kush mos ta preki se vdesim te tane
    Nuk je ba ala as ti as shoket tuaj me marre neper goje keto Pashko Vasen e At Gjergj Fishten. kolosa te popullit shqiptar, themele te identitetit tone kombetar, se per shoket tuaj do te kishim kene Turqi e nda 14 copash e as me ekzistue si komb.
    Njeri nuk e kena lane dhe nuk e lome ATDHEUN ne hi ,por na keni lon ju qe thuani se jeni shqiptar e i qoni njerzit neper male e kur vjen pune tata-mata ne jemi ata qe mbesim ne lloq,as une nuk kam qejf perqarje midis popullit tane,po me keqardhje e them se ne luften e KOSOVES me se shumti jetera te ILAZAVE te ADEMAVE e ta AHMETAVE jane hargjuar 99.9% perqind e ata tjeret as sjan kall as jan djeg as jan vrare,dhe ti qohesh te na thuash se ne e lam atdheun,ATDHEUN e DOREZOI AI QE LUFTEN E KALOI NE SHTEPIN E VET tuj shiku cartoon network, ejo trimat qe e lan jeten ne ATE ruge.
    Sa i perket TURQEVE 1912 kur jan terhekur nga KOSOVA ia kan lon armet popullates se LUMES,dhe keta te fundi luftuan panderprere dhe vdiqen kunder shkaut,po sta nxo fajin ty se historine na ka mesuar shkolla KOMUNISTE,hajt shnet.
    because i love u!!!!
    and maybe i need u!!
    but of course i miss u

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Sa i perket TURQEVE 1912 kur jan terhekur nga KOSOVA ia kan lon armet popullates se LUMES,dhe keta te fundi luftuan panderprere dhe vdiqen kunder shkaut,po sta nxo fajin ty se historine na ka mesuar shkolla KOMUNISTE,hajt shnet.
    Po more lefter, njashtu vec mos harro se turqit kur iken i kishin lane Kosoven serbit, Ulqinin Malit te zi, Jugun grekut, hallall u qofte se u paskan lane pushket lumjaneve. Vec Luma paska prite me marre pushke prej turqve, se pjesa tjeter e Shqipnise e kane pase gjithmone pushken ne krah e skan prite cka po u fale turku kur te ike.
    kam thane more lefter te mungon arsimi fillestar. Turqit kurre nuk na kane njofte si komb shqiptar sikur kane njofte gjithe te tjeret. Ata na kane quejte ose turq ose grek, po kurre shqiptar. Deri qe e thyen qafen ata pretendojshin se Shqipnia asht turqi e bajshin pazar me toket tona per me ruejte te vetat. Sa shkolla shqipe ke pase ne Kosove ne kohe te turkut more lefter?
    Kur iku turku vec atyne pushkeve qe i paska lane Lumes, cfare tjeter la ne kete vend mbas 500 vjetsh o lefter pervec xhamijave?
    A la ndoj shkolle, a ndoj rruge, a ndonji fare administrate. 500 vjet more lefter na la ma zi se na gjeti.
    Shko more Lefter ne shkolle e meso historine mandej hajde e shkruaj ketu.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Per Lefterin dhe shoket e tij qe kaq shume e dine historine sa ngaterrojne Pashko Vasen (Vaso Pasha mbasi per meritat e shqueme u emerua nga Sulltani ne postin e guvernatorit te Libanit) me At Gjergj Fishten.
    Kjo asht vjersha e Pashko Vase shkodranit, lexonie e me thoni se a perhap krishterimin apo u ban thirrje popullit se mbi te gjitha Shqipnija. Dhe a e meriton ky patriot i madh te pergojohet prej Lefterit me shoke.

PASHKO VASA
    PO moj Shqypni, e mjera Shqypni

O moj Shqypni, e mjera Shqypni,
    Kush tė ka qitė me krye n'hi?
    Ti ke pas qenė njė zojė e randė,
    Burrat e dheut tė thirrshin nanė.
    Ke pase shumė t'mira e begati,
    Me varza t'bukura e me djelm t'ri,
    Gja e vend shumė, ara e bashtina,
    Me armė tė bardha, me pushkė ltina,
    Me burra trima, me gra tė dlira;
    Ti ndėr gjith shoqet ke qenė ma e mira!

Kur kriste pushka si me shkrep moti,
    Zogu i shqyptarit gjithmonė i zoti
    Ke qenė pėr luftė e n'luftė ka dekun
    E dhunė mbrapa kurr s'i mbetun.
    Kur ka lidhe besen burri i Shqypnisė,
    I ka shti dridhen gjithė Rumelisė;
    Ndėr lufta t'rrebta gjithėkund ka ra,
    Me faqe t'bardhė gjithmonė asht nda!

Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?
    Po sikur lisi i rrxuem pėrdhe,
    Shkon bota sipri, me kambė, tė shklet
    E nji fjalė t'ambėl askush s'ta flet.
    Si mal me borė, si fushė me lule
    Ke pas qenė veshun, sot je me crule,
    E s'tė ka mbetun as em'n as besė;
    Vet e ke prishun pėr faqe t'zezė!

Shqyptar', me vllazen jeni tuj u vra,
    Ndėr nji qind ēeta jeni shpėrnda;
    Sa thonė kam fe sa thonė kam din;
    Njeni:" jam turk", tjetri:"latin"
    Do thonė: " Jam grek", "shkje"-disa tjerė,
    Por jemi vllazen t'gjith more t'mjerė!
    Priftnit e hoxhėt ju kanė hutue,
    Pėr me ju damun me ju vorfnue!
    Vjen njeri i huej e ju rri n'votėr,
    Me ju turpnue me grue e motėr,
    E pėr sa pare qi do t'fitoni,
    Besėn e t'parėve t'gjith e harroni,
    Baheni robt e njerit t'huej,
    Qi nuk ka gjuhen dhe gjakun tuej!

Qani ju shpata e ju dyfeqe,
    Shqiptari u zu si zog ndėr leqe!
    Qani ju trima bashkė me ne,
    Se ra Shqypnia me faqe n'dhe!
    E s'i ka mbetun as bukė as mish,
    As zjarm nė votėr, as dritė, as pishė;
    As gjak nė faqe, as nder ndėr shokė,
    Por asht rrėzue e bamun trokė!

Mblidhniu ju varza, mblidhniu ju gra,
    M'ata sy t'bukur q'dini me qa,
    Eni t'vajtojmė Shqypninė e mjerė,
    Qi mbet' e shkretė pa em'n, pa nder;
    Ka mbet e vejė si grue pa burrė,
    Ka mbet si nanė, qi s'pat djalė kurrė!

Kujt i ban zemra m'e e lan' me dekė
    Ket fare trimneshe, qi sot asht mekė?
    Ketė nanė tė dashtun a do ta lamė,
    Qi njeri i huej ta shklasė me kam?

Nuk, nuk! Kėtė marre askush s'e do
    Kėtė faqe t'zezė gjithkush e dro!
    Para se t'hupet kėshtu Shqypnia,
    Me pushkė n'dorė le t'desė trimnia!

Ēoniu, shqyptarė, prej gjumit ēoniu,
    Tė gjithė si vllazėn n'nji besė shtėrngoniu,
    E mos shikoni kisha e xhamia:
    Feja e shqyptarit asht Shqyptaria!

Qysh prej Tivarit deri n'Prevezė,
    Gjithkund l'shon dielli vap'ė dhe rreze,
    Asht tok' e jona, prind na e kanė lanė
    Kush mos na e preki, se desim t'tanė
    Tė desim si burrat qė vdiqnė motit
    Edhe mos marrohna pėrpara Zotit.

Gentoo Maska e Betimi
    Anėtarėsuar
    14-12-2003
    Vendndodhja
    Far From the Land of Eagles.
    Postime
    8
    Citim Postuar mė parė nga plumbi
    oh sa gabim je Betimi, po ti vete prej temes se pare ke kontradikta te medha me kete te dyten. ne temen e pare ftoje popullin te zgjohet nga gjumi per ta lene fene e tyre per nje fe te re te quajtur "shqipatri" kurse ne temen e dyte po thua se feja eshte dicka personale dhe se nuk duhet te meremi se cilet njerez kujt feje i takojne.... une ende nuk te kuptoj... ncncncnc
    O more Plumbi, s'po kupton qellimin tim, apo ndoshta po e kupton shume mire, mirepo nuk po te pelqen nga zemra. Qellimi im eshte: Kombi eshte primar e Feja eshte sekondare. Ate qe e thash "Harroni fete" ishte sepse me shume po ju brengos feja se kombi, dhe prandaj po ju bej thirrje disa prej juve qe te vetedijesoheni dhe te mbani fene personale dhe mos te futni ate si parameter te kombit.

ne luften e KOSOVES me se shumti jetera te ILAZAVE te ADEMAVE e ta AHMETAVE jane hargjuar 99.9% perqind e ata tjeret as sjan kall as jan djeg as jan vrare

S'po t'vjen turp more Lefter me cka e identifikon popullin tend. Mos i thuaj dikujt se je shqiptare se po na pergjtheson. Ne te njejten kohe e lendove rende Skendebeu-n.

Ja pra, Shkjau, Turku e Greku e fituan edhe nga nje poen. Ata perseri arriten ti frymezojne disa ketu ne forum. Fal zotit se ka pak shqiptare si disa ketu, se sa per ata, ne sot nuk do te folnim shqip.

Betimi Ilirian

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-02-2004
    Vendndodhja
    afer jush
    Postime
    81
    shume kame deshire ta dije se kush kokane ata shqiptaret qe kokan ne kete forume........mos e nderoni temen........
    turku qe 100 vjete nuk eshte po ju ku jeni qe luftoni nepere forume ku jeni, ne per 5 vite kaluame ne 3 luftera ku ishite ju o shqiptaret qe dirigjoni luften preje kariges trimave si ju edhe me ju dhene bombene atomike ne dore ju nuk do te luftoni se nuk keni..............
    djema mos u ngutni se do te vie fundi i cdo privitvizmi dhe agresiviteti......

Gentoo Maska e Betimi
    Anėtarėsuar
    14-12-2003
    Vendndodhja
    Far From the Land of Eagles.
    Postime
    8
    Citim Postuar mė parė nga fundamentalisti
    shume kame deshire ta dije se kush kokane ata shqiptaret qe kokan ne kete forume........mos e nderoni temen........
    turku qe 100 vjete nuk eshte po ju ku jeni qe luftoni nepere forume ku jeni, ne per 5 vite kaluame ne 3 luftera ku ishite ju o shqiptaret qe dirigjoni luften preje kariges trimave si ju edhe me ju dhene bombene atomike ne dore ju nuk do te luftoni se nuk keni..............
    Fundamentalisti krejt keto lufterat e vonshme jane pasoje e historise. Derisa ne perendim eshte zbulu elektriciteti ne kemi mendu se qysh me i shpetu turkut t'poshter. Turku na mbajti 500 vjet edhe Nuk na la te ecim perpara dhe ne fund na la ne doren e sllaveve e grekve. Tash ne kapemi per cikerrime me Unmik e te tjere si pasoje e historise se keqe. Tingellon palidhje po krejt keto jane zingjir dhe te lidhuna ngushte njera me tjetren.

Megjithate krejt shqiptaret e kane nje qellim. E sa i perket asaj se ku ishim gjate lufterave te fundit. Une luften e Kosoves personalisht e kam prek me dore, dhe besoj qe shume anetare te forumit kane qene te prekur nga lufterat e fundit ne menyre direkte e indirekte.

Megjithate mos te dalim prej temes se forumit...

peace bro.

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    kendej pari...
    Postime
    87
    Citim Postuar mė parė nga Labeati
    Po more lefter, njashtu vec mos harro se turqit kur iken i kishin lane Kosoven serbit, Ulqinin Malit te zi, Jugun grekut, hallall u qofte se u paskan lane pushket lumjaneve. Vec Luma paska prite me marre pushke prej turqve, se pjesa tjeter e Shqipnise e kane pase gjithmone pushken ne krah e skan prite cka po u fale turku kur te ike.
    Lefter ne shkolle e meso historine mandej hajde e shkruaj ketu.
    Serbi ka mberitur ne KOSOVE vetem pas 4 vite mbasi ka shkuar turku,ne ishim ata vet qe ne amnestin e RANKOVIQIT i kena dorezuar armet tona e jo ata qe shkun vite me pare,ti meso pak histori te vertet e jo histori SLLAVE,hajt tung.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lefter : 05-05-2004 mė 19:18
    because i love u!!!!
    and maybe i need u!!
    but of course i miss u

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shinasi Rama: Ju rrėfej kujtimet e mia mbi lėvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  2. Roli i Akides sė Selefėve nė bashkimin e muslimanėve
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  3. Bashkim Fino kandidati i sė majtės pėr president
    Nga shefqeti11 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 07:59
  4. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  5. Emėrtoni fėmijėt tuaj me emra tė bukur
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 17:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •