Close
Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 104
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-08-2003
    Vendndodhja
    Toronto Canada
    Postime
    37
    Ne qoftese e urreni Perendimin shkoni jetoni ne lindje.
    Ne duhet te kerkojme rrenjet tona.
    Shume Shqiptar po perqafohen me perendimin ata po vazhdojne nga ate qe nuk e perfundoi Gjergj Kastrioti

Nano Ik!!!!!!!!!!!!!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Leni njerzit te besojne ne cka te done, derisa nuk kercnojne te tjeret per besimin qe kan. Feja eshte per jeten tjeter.
    Randesi ka te jene shqiptar dhe te luftojne per te miren e popullit.
    Sikur te donte Perendia qe te kete vecse nje fe AI do te mundte thjeshte ta zgjedhe ate problem. Me gjithe ate fuqi qe ka...........o Zot!
    Po sikur te kishte sunduar Serbia ne Kosove edhe 500 vjete sikurse bene rromaket e turqit me par? Po do te ishin shperngulur 1 900 000 shqiptar, kurse 100 000 do te ishin bere pravosllav.
    Keshtu ben feja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 20-03-2004 mė 20:07
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-02-2004
    Vendndodhja
    afer jush
    Postime
    81
    ne nuk e urejme askende as perendimin as lindjen e as veriun po nese ndonjeri ka problem me busullen e vet ne koken e tij qe nuk e kthene ka bota qe ju ka blloku ne perendim atehere nuk eshte problemi jone me ja zhblloku siq eshte rasti i rugoves e shume te tjereve............
    djema mos u ngutni se do te vie fundi i cdo privitvizmi dhe agresiviteti......

SiLeNt_PlAyEr Maska e Lefter
    Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    kendej pari...
    Postime
    87
    Citim Postuar mė parė nga DRIN FIERI
    Ne qoftese e urreni Perendimin shkoni jetoni ne lindje.
    Ne duhet te kerkojme rrenjet tona.
    Shume Shqiptar po perqafohen me perendimin ata po vazhdojne nga ate qe nuk e perfundoi Gjergj Kastrioti

Nano Ik!!!!!!!!!!!!!
    E cka pat me e perfundu GJERGJI SE????Popullin tone te gjore qe ra ne lufte vetem e vetem te mbrohet Vatikani e Evropa a.Jo shoko ne duhet te krijojm politiken tone dhe meqe nuk jemi popull i afte per te mbrojtur vehten te mbajm lidhjet me PERENDIM po nuk duhet nencmuar as lindjen.
    Sa i perket IBRAHIM SHITESIT ai ashtu ashtu na ka tradhetuar edhe qe e ndron FENE une do te jem shum me i lumtur qe nuk i perkas te njejtes fe me ate.Hajt shnet.
    because i love u!!!!
    and maybe i need u!!
    but of course i miss u
    and i don't even know you!!!

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    kendej pari...
    Postime
    87
    Nje foto qe kishte qene me i preferuar per te gjithe dashamiret e popullit shqiptar.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    because i love u!!!!
    and maybe i need u!!
    but of course i miss u

Gentoo Maska e Betimi
    Anėtarėsuar
    14-12-2003
    Vendndodhja
    Far From the Land of Eagles.
    Postime
    8
    Lexova me kujdes postimet e juaja dhe verejta se shume me seriozitet e merrni fene. Feja eshte dicka personale edhe sa per mua feja mjafton te kultivohet vetem brenda dyerve te shtepive dhe kishave e xhamiave. Nuk eshte pune e madhe se presidenti a i uron apo nuk i uron festat fetare publikisht. Mjafton nje leter simbolike.
    Shume me brengos fakti qe shqiptaret dhe njerezit neper bote e shohin fene si big deal. Feja sa per mua eshte dicka shpirterore. Edhe une mendoj se ne te vertete nuk ekziston feja, krejt keto jane ide te njerzve per arsye te ndryshme. Mirepo besoj qe ka Zot (jam deshmitar per kete, sepse i kam besu dhe e kam verejt se ai i don njerzit qe e duan e jo se cfare feje kane) dhe ai eshte nje, dhe ai nuk din dallim ne mes feve.

Lexova postimet e Llapit edhe disa tjereve. Me brengos fakti se pse po e futni fene si parameter ne identitetin e shqiptareve. Neve te huajt jane munduar te na perqajne duke futur parametra sikur feja. Fale Zotit nuk kemi ra ne gracka te medhaja. Vetedijesoni popull!!! Harroni fete, dhe kujtoni kulturen e tone te vjeter. Une jam kosovar (i perzier nga Prishtina, Gjakova dhe Peja) dhe e kam pa nje element se ne disa vende e sidomos ne Llap emrat e qytetareve jane me prapavi orientale, qe eshte humbje e identitetit tone kombetar. Poashtu kam verejt emra ne Tirane e ne Vlore me prapavi krishtere e jo vendase. Thuajse nuk ekzistojne emra ilir e te paster shqiptar. Une jam lindur ne familje muslimane, por praktikisht nuk jam musliman apo i ndonje fese tjeter. Shumica kosovare jane te tille, perveq nje pjese te banoreve rural. Mos te harrojme se heroi yne i madh Skenderbeu me trimat shqiptare ka derdh gjak vetem e vetem qe turku te mos bente cfare donte ai, dhe ne tash kur po e fusim islamizmin (apo cfardo feje tjeter) po ja humbin vlerat Trimave tone.

Popull vetedijesohuni, harroni fete se ato vetem krijojne perqarje. Besoni ne Zot dhe behuni njerez te mire, mos debatoni per fe. Ate le ta bejne e le te luftojne fundamentalistat e lindjes se mesme bashke me misionaret e ndryshem te krishtere. Per shqiptaret eshte me rendesi te shikojne pune me te rendesishme. Shikoni se ne cfare pozite ndodhemi sot ne evrope!

Feja e shqiptarit eshte Shqiptaria, dhe ne kemi qene ketu kur nuk kishte Jezus e Muhamet, dhe ne do te jemi ketu den babaden kur mali do te behet fushe e fusha mal perseri.

Betimi Ilirian
    ---------------------------------------
    May the peace be with you

i/e regjistruar Maska e plumbi
    Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    Iliridė
    Postime
    74

oh mor "Betimi"

Citim Postuar mė parė nga Betimi
    Lexova me kujdes postimet e juaja dhe verejta se shume me seriozitet e merrni fene. Feja eshte dicka personale edhe sa per mua feja mjafton te kultivohet vetem brenda dyerve te shtepive dhe kishave e xhamiave. Nuk eshte pune e madhe se presidenti a i uron apo nuk i uron festat fetare publikisht. Mjafton nje leter simbolike.
    Shume me brengos fakti qe shqiptaret dhe njerezit neper bote e shohin fene si big deal. Feja sa per mua eshte dicka shpirterore. Edhe une mendoj se ne te vertete nuk ekziston feja, krejt keto jane ide te njerzve per arsye te ndryshme. Mirepo besoj qe ka Zot (jam deshmitar per kete, sepse i kam besu dhe e kam verejt se ai i don njerzit qe e duan e jo se cfare feje kane) dhe ai eshte nje, dhe ai nuk din dallim ne mes feve.

Lexova postimet e Llapit edhe disa tjereve. Me brengos fakti se pse po e futni fene si parameter ne identitetin e shqiptareve. Neve te huajt jane munduar te na perqajne duke futur parametra sikur feja. Fale Zotit nuk kemi ra ne gracka te medhaja. Vetedijesoni popull!!! Harroni fete, dhe kujtoni kulturen e tone te vjeter. Une jam kosovar (i perzier nga Prishtina, Gjakova dhe Peja) dhe e kam pa nje element se ne disa vende e sidomos ne Llap emrat e qytetareve jane me prapavi orientale, qe eshte humbje e identitetit tone kombetar. Poashtu kam verejt emra ne Tirane e ne Vlore me prapavi krishtere e jo vendase. Thuajse nuk ekzistojne emra ilir e te paster shqiptar. Une jam lindur ne familje muslimane, por praktikisht nuk jam musliman apo i ndonje fese tjeter. Shumica kosovare jane te tille, perveq nje pjese te banoreve rural. Mos te harrojme se heroi yne i madh Skenderbeu me trimat shqiptare ka derdh gjak vetem e vetem qe turku te mos bente cfare donte ai, dhe ne tash kur po e fusim islamizmin (apo cfardo feje tjeter) po ja humbin vlerat Trimave tone.

Popull vetedijesohuni, harroni fete se ato vetem krijojne perqarje. Besoni ne Zot dhe behuni njerez te mire, mos debatoni per fe. Ate le ta bejne e le te luftojne fundamentalistat e lindjes se mesme bashke me misionaret e ndryshem te krishtere. Per shqiptaret eshte me rendesi te shikojne pune me te rendesishme. Shikoni se ne cfare pozite ndodhemi sot ne evrope!

Feja e shqiptarit eshte Shqiptaria, dhe ne kemi qene ketu kur nuk kishte Jezus e Muhamet, dhe ne do te jemi ketu den babaden kur mali do te behet fushe e fusha mal perseri.

Betimi Ilirian

O ti vllau im, a je ne vete cka flet? Po ti na thirren te besojme ne Zot e t'i harrojme fete, e kjo eshte kontradiktore... feja na meson si te besojme Zotin, dhe ai Zoti qe ti thua ta besojme ne Kur'anin Famelarte thote: "Sot pėrsosa pėr ju fenė tuaj, plotėsova ndaj jush dhuntinė Time, zgjodha pėr ju islamin fe." (Maide, 3) A ka pergjigje me te mire se kjo? Zgjohu ti i pari nga gjumi e mos e fto popullin te zgjohet, sepse populli yne eshte i zgjuar moti, dhe me nje larmi te begatshme i posedon te tre fete me te medha, a nuk eshte kjo zgjim??? Cfar zgjimi kerkon ti???? Ulu e mendohu me mire, lexo shume e shkruaj pak...
    Liria nuk dhurohet, ajo me gjak fitohet.

Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    kendej pari...
    Postime
    87
    Citim Postuar mė parė nga Betimi

Betimi Ilirian
    Cka je ka flet kshtu o njeri?????
    Ti po thu qe ke familje muslimane e vet nuk e din se cka je,se feja eshte ajo qe te shtyen qe te jesh sa me i lidhur me atdhen,sa i perket atdheut tane shum udheheqes tane po kan qefe te jemi pagan si puna jote.
    Neve per kete fe na masakroi shkau me qindra vite,fjalet e tua jan aq kondradiktore sa qe me bjen ne mend AT GJERGJ FISHTEN qe ka thene t'i lejme kishe e xhamia se feja jone eshte shqiptaria,e vet vazhdonte ne rugen e vet te zgjerimit te krishterimit,pra ku mbeten fjalet e tij???Teper je kontradikt dhe qe thu se faja manifastohet vetem neper vende rurale,se mduket ashtu paske qejf me pa ti kosoven bashk me RUGOVSKIN,se jo vetem ne vende rurale po ne gati te gjitha qytete te kosoves fene e mbajn siq i ka hije,po mbasi pothu qe paske rreenje te GJAKOVES muj me te kuptu,hajt shnet.
    because i love u!!!!
    and maybe i need u!!
    but of course i miss u

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    [QUOTE=Lefter]Cka je ka flet kshtu o njeri?????
    Neve per kete fe na masakroi shkau me qindra vite,fjalet e tua jan aq kondradiktore sa qe me bjen ne mend AT GJERGJ FISHTEN qe ka thene t'i lejme kishe e xhamia se feja jone eshte shqiptaria,e vet vazhdonte ne rugen e vet te zgjerimit te krishterimit,pra ku mbeten fjalet e tij???QUOTE]
    Sa klase shkolle ke more demir? Cfare shqiptari na e mban veten kur thua se At Gjergj Fishta paska thene ashtu? Ka qene nje shqiptar tjeter i madh ai qe e ka thene Vaso Pasha, guvernator i Libanit i emeruar nga sulltani, i konvertuar ne musliman kur mori ate pozite. Dhe poezine e tij lexoje prej fillimit e deri ne fund se aty thote qe shoket e tu qe shofin fene ma shume se kombin, te shperdame ne njiqind ceta (njeni thot jam turk, tjetri shkja - ne njiqind ceta jeni shpernda) e kane lane Shqipnine me krye ne hi. Por kjo vjershe nder ma patriotiket mbaron me keto rreshta:
    Prej Tivarit deri n'Preveze
    Kudo lshon dielli vape edhe rreze
    Asht toke e jona te paret na e kane lane
    Kush mos ta preki se vdesim te tane
    Nuk je ba ala as ti as shoket tuaj me marre neper goje keto Pashko Vasen e At Gjergj Fishten. kolosa te popullit shqiptar, themele te identitetit tone kombetar, se per shoket tuaj do te kishim kene Turqi e nda 14 copash e as me ekzistue si komb.

Gentoo Maska e Betimi
    Anėtarėsuar
    14-12-2003
    Vendndodhja
    Far From the Land of Eagles.
    Postime
    8
    Citim Postuar mė parė nga Lefter
    Cka je ka flet kshtu o njeri?????
    Ti po thu qe ke familje muslimane e vet nuk e din se cka je,se feja eshte ajo qe te shtyen qe te jesh sa me i lidhur me atdhen,sa i perket atdheut tane shum udheheqes tane po kan qefe te jemi pagan si puna jote.
    Neve per kete fe na masakroi shkau me qindra vite,fjalet e tua jan aq kondradiktore sa qe me bjen ne mend AT GJERGJ FISHTEN qe ka thene t'i lejme kishe e xhamia se feja jone eshte shqiptaria,e vet vazhdonte ne rugen e vet te zgjerimit te krishterimit,pra ku mbeten fjalet e tij???Teper je kontradikt dhe qe thu se faja manifastohet vetem neper vende rurale,se mduket ashtu paske qejf me pa ti kosoven bashk me RUGOVSKIN,se jo vetem ne vende rurale po ne gati te gjitha qytete te kosoves fene e mbajn siq i ka hije,po mbasi pothu qe paske rreenje te GJAKOVES muj me te kuptu,hajt shnet.

Lefter e bere nje gabim fillestar. Ti e ule poshte shkrimtarin tone te madh Gjergj Fishten. E Pse??? vetem e vetem se feja te mbushi inat dhe e priotizove ate para Kombit. Nuk pajtohem aspak me mendimin tend Lefter "feja eshte ajo qe te shtyen qe te jesh sa me i lidhur me atdhen" Mua me mban ngushte per atdhe tradita jone ilirane e shqiptare, e aspak feja.
    Sa i perket Rugoves une ate asnjehere nuk e kam perkrah. Nese ai e ndryshon fene, atehere eshte problem i tij personal, e i asnjerit prej nesh. Pastaj cka ka lidhje feja me ate qe eshte president ai. A mos ne (Kosovaret) e zgjodhem per fe... Jo, aspak, asnjeri s'ka komentuar bile per ate pune. Keshtuqe Rugova nuk ia kthej shpinen popullit sa i perket fese.

Tjeter sic u shpreh edhe Plumbi. Une s'po shoh asgje kontradiktore me fjalet qe i thash me larte. Eshte e vertete se te gjitha fete jane ideologji qe te dergojne ne rruge te drejte e te mbare. Por ne te njejten kohe njerzit s'veprojne cka thojne ato libra. Disa jane fetare te medhenj (shkojne ne kishe te dieleve apo gjinojne ramazane), por ne te vertete disa prej tyre nuk i kan rrespektuar principet kryesore ne jete. Ato jane qe me me punu, me mesu, me qene i mire ndaj njerzve, me i ndihmu njerzve e te gjithat te mirat.

Por njeriu i vetedijesuar rruget e mbara mund te ndjek edhe vete. Me vetedijen qe ja ka fal Zoti, ai mund ta ndjek Zotin vete qe eshte nje dhe vetem nje. Ose nese i percjell librat me fetare, me i mbajt ato shume personale e jo me i ekzagjeru ne publik. Secili person e ka menyren e vet se si te afrohet me zotin. Une besoj ne zot dhe e kam menyren time se si i afrohem atij.

Une nuk kam kurrefar inati ndaj njerzve fetar, se vet besoj ne Zot. Vetem se po ju bej thirrje qe fete po ndikojne qe ne popullin tone te kete mosmarreveshje, sikurse po e shoh se me cfare pasioni te madh flasin disa kur vjen puna te feja, e kombin, herojte e shkrimtaret tone te medhenj i harrojne.

Nese grindemi per fe, athere Turku e Greku ia arriti qellimit. Ai arriti qe ndermjet shqiptareve te shkaktoj konflikte.

E sa per ate qe kam rrenje nga Gjakova, kam edhe nga Prizreni e bile bile edhe nga Saranda edhe mos fut elemente konflikti te kote ketu.

Te gjithe jemi shqiptar, dhe feja jone eshte shqiptaria. Muslimanizmi e Krishterimi jane gjera shpirterore. Mos i perzieni ato me komb. Ato jane sende personale dhe mos i ekzagjeroni ne publik. Kur flisni per figura shqiptare, ne kete rast te Rugoves, mos permendni fene, se nuk na intereson publikisht. Ajo eshte gje personale e tij. Dhe nese e ndryshuat mendimin per te se si ai e ndryshoi fene, atehere automatikisht e bete edhe nje gabim. E identifikuat ate me fe e jo me komb, dhe automatikisht e priotizuat fene ne krahasim me kombin.

Falemnderit per mirekuptim,

Betimi ilirian.

Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shinasi Rama: Ju rrėfej kujtimet e mia mbi lėvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  2. Roli i Akides sė Selefėve nė bashkimin e muslimanėve
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  3. Bashkim Fino kandidati i sė majtės pėr president
    Nga shefqeti11 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 07:59
  4. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  5. Emėrtoni fėmijėt tuaj me emra tė bukur
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 17:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •