Fanatizmi ėshtė i dėmshėm ngado qė tė vijė. Ka fanatizėm nė tė tri fetė tona, por pėr shkak se shqiptarėt janė nė shumicė tė pėrkatėsisė islame, pa marrė parasysh sa janė afetarė apo nuk i praktikojnė apo edhe nuk i dinė tė gjitha ritet fetare /siē nuk i di e nuk i praktikoj as unė ritet e fesė sė prindėve tė mi, edhepse jam religjioz/, fanatizmi e ekstremizmi fetarė islam janė mė tė rrezikshmit. Mendoj se, sikur shumica e shqiptarėve tė kalojė nė veshje arabe, mashkujt edhe femrat, dhe tė hiqet dorė prej islamit shqiptarė, e tė kalohet nė vahabizem ekstrem apo isal intolerant arab/ qė sa di unė shqiptarėt nuk e kanė praktikuar kurrė, qė lexoj se nuk ėshtė aspak tolerant, ne mendoj se marrim fund si popull shqiptarė. Nuk mund tė mbesė e qėndrojė vetėm nė tė krishterė kombi jonė. Unė mendoj se pa vllezėrit e motrat muslimane, ne jemi nė prag tė zhdukjes.
Nuk ėshtė nevoja tė mbroj presidentin e Kosovės Rugova. Jam qė feja t'u lėhet klerikėve, por nėse Rugova nuk i ka uruar Festat e shenjta - Bajramet?, ka gabuar shumė. Megjithate unė nė faqen e QIK-ut kam lexuar se i ka uruar edhe muslimanėt me rastin e festave - nuk po tham tash - se i kam lexuar pėr ēdo festė urimet e tij. Kam respekt dhe kam mėsuar nga secila fe. Jemi nėn vėzhgimin e rreptė tė miqėve /qė kemi mė pak por ėshtė mė i madhi mbi Tokė/ dhe tė armiqėve, qė kemi mė shumė. Rugova me LDK, kanė meritė qė i kanė treguar faktorit ndėrkombėtar qė shqiptarėt e Kosovės janė properėndimor. Kjo ėshtė parėsore, qė nuk na ka ndodh si Ēeēenisė, por edhe pėr faktin qė na nanė ndihmuar SHBA. Nuk ėshtė me rėndėsi a kanė vdekė nė luftėn e fundit imamė apo priftėrinjė. Ata qė janė tė ndershėm, tė paktėn e dinė sa ndihma humanitare e shpėtim nė kisha katolike kanė gjetur edhe muslimanėt tanė tė persekutuar e ndjekun nga kriminelėt serbė. Ata qė nuk kanė respekt pėr Dom Lush Gjergjin e Ip. Mark Sopin, qofshin edhe musimanė, ata nuk kanė respekt as pėr popullin e vet. Neve na duhet TOLERANCA= BASHKĖJETESA = SOLIDARITETI, dhe orientimi Properėndimor, por tė jemi nė mirėkuptim me tė gjitha shtetet e Tokės qė na pranojnė si tė barabartė. Besoj se ndėr ata qė sillen kah Kibla ka edhe kriminelė e mėkatarė nė tė gjithė Botėn siē ka kriminelė e mėkatarė tė krishterė dhe tė feve tjera apo ndėr tė pafetė. Rugova nėse nuk respekton muslimanėt shqiptarė nuk e meriton atė vend, sepse nuk respekton popullin e vet. As ata tė krishterė qė nuk respektojnė muslimanėt nuk mund tė jenė as njerėz tė mirė as besimtarė tė mirė.
Krijoni Kontakt