Thelbi ėshtė qė tė gjithė tė shkruajmė nė shqip, e jo nė albanisht.
Thelbi ėshtė qė tė gjithė tė shkruajmė nė shqip, e jo nė albanisht.
Sikur shihet dhe po lexohet jeni duke bastarduar vetem gjuhen sepse si flet njeri nuk flet tjetri.
Tani gjuha shqipe ka shume dialekte te saj dhe ne keta dialekte ka dhe fjale te vjetra Shqipe,dhe keta fjale te vjetra shqipe duhet ti ruajme dhe jo te marrim fjale te tjera qe nuk jane dhe nuk kane te bejne me fjalet e gjuhes Shqipe.
Ka shume shtete qe dialektin e saj e rruajne me fanatizem por dhe gjuhen letrare e moderizojne neper bazen e fjaleve te vjetra,nuk jam duke shkruar per fjale qe nuk kane te bejne fare me gjuhen shqipe po e kam fjalen per ato fjale te vjetra qe nuk duhen te humbin sepse kemi humbur historine tone dhe gjuhen tone.
Postuar mė parė nga Borix
![]()
![]()
Sa mir qe qdogje ka dhe fundin e vet,si puna e "kshillave "tua.
Duajeni njėri tjetrin.
Po si te duash ti. Megjithate, nese ndonjehere do te te degjoj teksa flet gjuhen shqipe ne publik, ta siguroj se nuk do te rresht se qeshuri...
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Ta e flasesh gjuhen eshte nje gje tjeter e ta e shkruash eshte tjeter,po me vjen shum keq se nuk do ta e japi at knaqesi per te qeshurPostuar mė parė nga Borix
pasi e flas shum shum bukur gjuhe si letrare poashtu dhe dialektin e Pejes dhe te Tirones
.
Me te mira nga Bela-ja![]()
Duajeni njėri tjetrin.
Mua me mbysin me se shumti disa tituj te mdhenje me gabime, si duash ti themi gabime teknike apo imitime e shtrembrime...
Ky titull te vret
VIZITA E BUSH NE SHQIPERI !
Katastrofa ndryshe nuk vjen ore...
Perse zonja apo zoteriu nuk ia ka ven keshtu;
VIZITA E PRESIDENTIT BUSH NE SHQIPERI !
...keshtu do i ikte skajores; e Bush-it ....
Mjerishte ne ende nuk e gjeztem nje rregullore si duhet per citimin e emrave te huaje ne shqipe por ka mundesi qe ti evitohemi shtremberimit te panevojshem.
Zoti Bush tha....
Bush ka thene....kjo eshte nje e shkuar e largėt, si te themi, para 8 vite Bush ka thene se do te vie ne Shqiperi...etj....
Presidenti i shteteve te Bashkuara te amerikes Gjeogjė Bush ceku se, kosova duhet te jete e pamvarun...etj.
Presidenti Bush foli per...
Zoti Bush arriti ne Rinas...
Presidenti Bush deklaroi me kete rast se, Shqiperia duhet ti bashkangjitet forcave te verio-atlantikut...etj.
Ti vete e nise temen duke cituar nje postim me gabime drejtshkrimore dhe tani thua qe po flet per bastardimin (qe eshte fjale e huaj meqe ra fjala) te gjuhes shqipe nga influenca te huaja?Postuar mė parė nga bela70
![]()
Ne Kosove, cfare shqipe ju mesojne? Cfare dialekti e kam fjalen? Eshte si ne Shqiperi ku dialekti zyrtar eshte ai i Toskeve apo ndonje tjeter?
Not ready to make nice!!!
pershendetje kam degjuar shpesh edhe kur isha me pushime vjet ne shqiperi (per ne kosove nuk di gje)qe shqiptaret po pervetesojne dita-dites fjale te huaja per ti perdorur ato ne jeten e perditshme shqiptare...por e dini ku eshte e keqja fajin e kishin mare emigrantet,ishin ata qe perdornin fjale nga shteti ku jetonin dhe nje gazetare thoshte <<"bastardimi" i gjuhes shqipe>> me falni moj gazetare dhe ju te tjeret po fjala "BASTARDIM"nuk eshte fjale e huaj??Postuar mė parė nga bela70
![]()
keshtu qe e tema eshte e formuluar gabim..
mendimi im ky...![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fabio_gr : 13-06-2007 mė 12:22
fabi..
mos e teproni fare sepse dhe fjala 'emigrant' eshte e huaj, edhe fjala 'gazetare' vjen nga fjala 'gazete' qe eshte gjithashtu e huaj, edhe fjala 'teme' eshte e huaj, edhe 'formulim' eshte e huaj. te gjitha keto fjale ishin ne shkrimin e mesiperm......!!
Nėse e ke fjalen pėr kėt tem ather e ke gabim pasi un nuk e kam hapur temen e as qė kam cituar ndokend ,e as qė e kam pas nė mendje tė hap tem nė lidhje me korigjime,por siq e kam thėn dhe shumė herė bėhet fjalė pėrė bastardime(ku dhe kėtė e kam sqaruar pėrse e kam shkruar tamam bastardim,lexoj postimet me radhė e do e vresh)mamer mendja se e ke ngatruar citimin e fjales blu pasi ay nuk e korigjoj se si ėsht shkruar por se fjala blu ėshtė fjal e huaj.Postuar mė parė nga Dageus
Sa pėr mėsimin qė na e bėjnė nė kosovė,mundė tė themė se mėsonjėsit kėtu pretendojnė se na e mėsojnė gjuhėn e njėsuar,por jan larg asaj pasi tė gjith, spjegimin e bėjnė nė dialekt(secili nė at dialekt, se nga ėshtė).
Dhe dialekti zyrtar nė shqipėri nuk ėshtė siq thua ti ai toskė,mund tė thuash se ėshtė shumica toskė, ama ka dhe nga ai gegė .
Duajeni njėri tjetrin.
Krijoni Kontakt