Close
Faqja 25 prej 39 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 387
    i/e regjistruar Maska e bela70
    Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    812
    Citim Postuar mė parė nga babybell
    nuk ngaterroj e-ne me ė-ne e dashur bela70 sepse nuk shkruaj "gabojn" si ti por "gabojne" dhe ta them sinqerisht nuk besoj se fakti qe une pertoj te shtyp ė-ne mund te krahasohet me dike qe shkruan "po ske qi bėsh se mu pė kėt..." megjithese eshte shtypur ė-ja.
    E kam vrejtur se ti nuk e bėnė nga se gabon nė atė ndrim por nga neglizhenca jote pėr shkrimet qė bė si me thė shkruan veq sa pėr tė shkruar e doli si doli,e mė e keqja ėshtė se ti din tė shkruash shum mir(spaku ashtu pretendon ti)e ja fut shkel e shko, me gjith kėto gabime qė ke nė postimin e mėsipėrt merė "guximin e pa fije "turpi" kritikon tė tjerėt se si skan "turp' e shkruajn me plot gabime sėpaku ne e pranojm se sdim tė shkruajm dhe aq mir(si ti qė di)dhe presim pra ndihm nga njerėz si puna jote qė di,ama tė na ndihmojn por jo me fyerje e me nėnqmim,por thjesht ndihm tė sinqert.

Me tė mira, Bela
    P.S; mund tė ma e korigjosh tekstin e mėsipėrm... ama aman veq mos shaj
    Duajeni njėri tjetrin.

Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    812
    Kur ka postime ku gjuha shqipe eshte e pamundur te lexohet, une as qe merrem fare me deshifrimin e ideve te diskutantit. Mund te permend disa prototipa: bela70, dorontina, brari, kandili, e shume te tjere![/QUOTE]

Faleminderit pėr sinqeritetin tėnd,kėshtu vlla futja shiptarqe e mos na ngatro me lajka se nuk i mar vesh veq tė tė pyes atėher qfar po bėn kėtu?,pse humb koh nė kėt temė pasi un jam nismėtari i kėtij diskutimi,pse po meresh me "deshifrim e ideve tė kėtij diskutanti kur ėshtė e pamundur nga ana jote ta e lexosh(qudi se si po mė lexojn tjerė ) .
    Duajeni njėri tjetrin.

Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    812
    Citim Postuar mė parė nga DAJO
    E respektuar bela70.
    Te jeni e bindur se gezoni respektin tim (keto qe thashe ishin per gjuhen dhe jo per juve).
    Respekte.
    Faleminderit pėr kėshillat dhe respektin tuaj nė lidhje me shkrimet e mia,un pėr veten time me aq sa po mundem tė arijė tė vetkorigjohem po korigjohem pra jeni dhe juve qė duhet tė ndihmoni nė kėtė,e qė do tė jeni tė mirseardhur,ama jo si puna e disave qė korigjojn dhe fyejn (nė pėrgjithsi tė gjith se jo veq mua,se nuk do ishte dhe aq problem sikur mė ngacmoj vetėm mua pasi un e pranoj se nuk jam i pėrkryer pėr nga shkrimi).Poashtu nė kėt tem kam menduar tė diskutohet pėr fjalė tė huaja qė janė futur nė gjuhėn ton dhe jo pėr drejtshkrim tė gjuhės son,nė lidhje me drejtshkrim duhet tė ketė temė tjetėr(tė paktėn un kėshtu mendoj).

P.S; Nuk jam E respektuar por I respektuar

Me tė mira nga Bela
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bela70 : 20-04-2007 mė 13:48
    Duajeni njėri tjetrin.

Larguar
    Anėtarėsuar
    17-11-2006
    Postime
    282
    P.S; Nuk jam E respektuar por I respektuar
    Falmeni ju lutem, per moskuptimin e gjinise se personit tuaj!
    Aresyeja : BELA tingellon me teper ne gjinine femerore , prandaj jam gabuar (ne ital :bela-e bukur ne mos gabohem ).
    Vazhdim te mbare ne diskutim (ose sic thote nje shoku im: - Pleqerim te mbare, ne kete teme!)

Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    812
    Citim Postuar mė parė nga DAJO
    Falmeni ju lutem, per moskuptimin e gjinise se personit tuaj!
    Aresyeja : BELA tingellon me teper ne gjinine femerore , prandaj jam gabuar (ne ital :bela-e bukur ne mos gabohem ).
    Vazhdim te mbare ne diskutim (ose sic thote nje shoku im: - Pleqerim te mbare, ne kete teme!)
    Jo mos u bezdis fare ,se nuk je i vetmi ti qė mė ngatron, pėr shkak tė pseudonimit qė kam, Bela,pasi tingėllon i gjinisė femrore,ku tek ne gati tė gjith ata qė kan emrin Blerim si pseudonim kan Bela,sdi se si ka mbet kjo ama qysh nga fėmijria kėshtu mė thrasin.
    Me tė mira nga Bela-gjija
    Duajeni njėri tjetrin.

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anėtarėsuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    mė perkthen dikush fjalen " zajbat" nė gjuhen shqipe mendoj se duhėt te jet "ngacmim" po nuk me duket mirė a ėshtė keshtu apo ka ndonje perkthim tjeter?
    Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    812
    Fjala"Zajebat" nuk e ka kuptimin ngacmim,por ne e perdorim ne at kuptim per shkak te mosdijes se shumices, ne lidhje me kuptimin e mirfillt te saj(zajebat-zajebeti--per te qi're P. sh, zajebant- njeri i shkerdhyer,i pacip)Kete sqarim e kam jap dhe ne fillim te temes.
    Duajeni njėri tjetrin.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Citim Postuar mė parė nga bela
    Faleminderit pėr sinqeritetin tėnd,kėshtu vlla futja shiptarqe e mos na ngatro me lajka se nuk i mar vesh veq tė tė pyes atėher qfar po bėn kėtu?,pse humb koh nė kėt temė pasi un jam nismėtari i kėtij diskutimi,pse po meresh me "deshifrim e ideve tė kėtij diskutanti kur ėshtė e pamundur nga ana jote ta e lexosh (qudi se si po mė lexojn tjerė)
    Fillojme nga korrigjimi.

vlla - vėlla
    shqiptarqe - shqiptarēe
    ngatro - ngatėrro
    mar - marr
    veq - veē
    atėher - atėherė
    qfar - ēfarė
    koh - kohė
    kėt - kėtė
    un - unė
    meresh - merresh
    deshifrim - deshifrimin
    ta e - ta
    qudi - ēudi
    lexojn - lexojnė

Disa statistika ne lidhje me listėn e mėsipėrme:
    Citimi permban gjithsej 65 fjale. Nga keto, 15 jane korrigjime gramatikore. Duke i shtuar shkrimit tend korrigjimet e koherences, mund te them pa frike se rreth 30% te kohes ti ben gabime ne gjuhen shqipe. Me specifikisht, ne nje fjali te dhene ti ben pothuaj ne cdo fjale nga nje gabim. Sic e shpreh edhe ne titull, meqe e thekson se je hapesi i temes, ti kontribuon ne bastardimin e gjuhes shqipe. Kjo e fundit i pergjigjet edhe ironise tende ne citim.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anėtarėsuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    812
    Citim Postuar mė parė nga Borix
    Fillojme nga korrigjimi.

vlla - vėlla
    shqiptarqe - shqiptarēe
    ngatro - ngatėrro
    mar - marr
    veq - veē
    atėher - atėherė
    qfar - ēfarė
    koh - kohė
    kėt - kėtė
    un - unė
    meresh - merresh
    deshifrim - deshifrimin
    ta e - ta
    qudi - ēudi
    lexojn - lexojnė

Disa statistika ne lidhje me listėn e mėsipėrme:
    Citimi permban gjithsej 65 fjale. Nga keto, 15 jane korrigjime gramatikore. Duke i shtuar shkrimit tend korrigjimet e koherences, mund te them pa frike se rreth 30% te kohes ti ben gabime ne gjuhen shqipe. Me specifikisht, ne nje fjali te dhene ti ben pothuaj ne cdo fjale nga nje gabim. Sic e shpreh edhe ne titull, meqe e thekson se je hapesi i temes, ti kontribuon ne bastardimin e gjuhes shqipe. Kjo e fundit i pergjigjet edhe ironise tende ne citim.
    Qy qy te koke korigjues i mir ti a!!?ama ktu sosht fjala per drejtshkrim (hap ni tem ti ather se paske lidhje me drejtshkrim)po ktu po flitet per bastardim te gjuhes nga fjal te huaja ,si serbe ,italjane ,turke,ku ne vend te tyre mund ti perdorim fjalet tona shqipe,e po se ti nuk priton futju e na trego per te gjitha se si shkruhen drejt se un i di veq ne dialektin kosovar (edhe ate veq se si ti shqiptoj e jo se si ti shkruaj drejt ).Po me vjen mir se paskemi nje drejtshkrues te mir ne forum e qe na korigjon e sna len te bojm gabime,por ky korigjuesi jon seq ka nje mangsi qe i vrehet meniher ,mirsjellje,e ku pa ate nuk te perfillin njerzit,nuk ju han palla njerzve per korigjimet tua kur i ben ne menyr cinike,sepse nuk je i denj te korigjosh ti tjeret kur je aq cinik ne shprehjet tua per te tjeret.Me te mir mun te arish qdogje.respektin e bashkpunimin e tjerve,ndersa me keshtu se si ti ke fillu ,krijon veq armiq se asigjr tjeter smund tju bejsh anetarve ketu,kaq mbrin aj cinizmi yt te baj,asigja me shum.
    Edhe lexo mir e nese nuk e kupton me pyet ta e perkthej pasi kam shkru ne dialektin kosovar dhe ate ne nje deg te tij ne at Pejon,e ku te kisha lut te mos mundohesh fare ta e korigjosh se nuk kam nevoj per ksi lloj korigjime tuat cinike.Ik qel nje tem tjeter dhe atje po shkruva ather me korigjo se ketu mundesh veq te na e zevendesosh ndonje serbizem a turqizem me fjal puro shqipe.

Me te mira nga Bela.
    Duajeni njėri tjetrin.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Per te fundit here, ti qe flet me dialekt Pejon nga Kosova, bastardimin e gjuhes shqipe kerkoje tek vetvetja, pastaj germo per huazime nga gjuhe te tjera. Une te sugjeroj te fillosh te mesosh gjuhen letrare shqipe, ne menyre qe te jesh me i afte te evidentosh te gjitha nuancat gramatikore dhe sintaksore jo ne shqip, ne menyre qe te kontribuosh ne eliminimin e tyre eventual. Jam i sigurt se as nuk do ta konsiderosh kete keshille...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Faqja 25 prej 39 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dėshtimi i gjuhės standarde shqipe te gegėt!
    Nga Davius nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtė e gjuhės shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •