Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 68
    HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324

Sa i fuqishem eshte krishti

Dihet qe Kur'ani eshte mrekulli qe All-llahu i Lartemadheruar shpalli per gjithe dunjane dhe dihet qarte qe kjo mrekulli i zebriti krijeses me te ndershme dhe njeriut me te dashur per ne muslimanet Muhammedit a.s

Ne me madherin tone po e zebresim kete Kur'an dhe Ne gjithsesi jemi brojtes te tij {Kur'an 15:9}

Ne kete ajet Kur'anor vetem Zoti mund te flasi me kaq kopentenca dhe per kete eshte FAKTI qe Kur'ani ka 1400 vjete qe eshte shpallur dhe nuk eshte ndryshuar asnje presje

All-llhu i Lartemadheruar na sqaron per Isaun a.s (Jezusis) qe ka qene i derguari i All-llahut dhe jo Zot ose bir Zoti

Perkujtoni o njerez Diten kur All-llahu i tubon te derguarit e u thone:"Cfar pergjigje popujte u dhane juve ?Ata pejgamberet thone "Ne nuk dime vertet .Ti je qe i di te gjitha te fshtetat!{El Maide 109}

All-llahu ate dite thote O Isa bir i Merjemes perkujtoj te mirat e mija ndaj teje dhe ndaj nenes sate, kur te fuqizova me shpirtin e shenjte (Xhibrilin)e ti u fole njerzve kur ishe ne djep dhe kur ishe i pjekur si burre kur ta mesova ty librin e urtesis Tevratin e Inxhrillin kur me lejen Time formove nga balta si forem shpeze e i fryve asaj dhe me urdherin Tim u be shpeze kur i sherove te verbrit dhe te semurin nga semundja e lekures me deshiren Time kur me urdherin Time i nxore te gjalle te vdekurit kur i zbrapa beni israelet prej teje qe deshen te mbysnin atehere kur u erdhe me argumente e bisa prej tyre thane Kjo mrekullia e Isait nuk eshte gje tjeter vetem se magji e qarte {El Maide 110}

Dhe kur All-llahu tha O Isa bir i Merjemes a ti njerzve u the: Me besoni mua dhe nenes time dy zota pos All-llahut ;Isai tha Large asaj te mete je ti o Zot i ime.Nuk me takon mua ta theme ate qe seshte e vertete .Ta kisha thene une ate Ti do ta dije Ti e di cka ne mua ,e une nuk e di cka ne ty .Ti je me i dijshmi i te fshetave {El Maide 116}

Me keto ajete Kur'anore All-llahu na thote qe Isau (Jezusi ) nuk eshte as Zot apo bir zoti
    Kur'ani u zebrit nga All-llhu qe njerzit ti permbahen ketij libri hyjnor dhe se ska Zot tjeter pervec se All-llahut dhe se Muhammadi a.s eshte rob dhe i derguari i tij

Tani po te ishte Jezusi Zot ose bir Zoti a duhet te kishte treguar fuqin e tij tju thoshte njerzve se Kur'ani eshte thjesht shpallje e Muhammedit????????????

Ku eshte fuqia e krishtit??????? pse serdhi dhe njehere ne Toke Jezusi pas shpalljes te Kur'anit per njerzin ai vdes dhe e ringjallet
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Sepse Krishti shfaq fuqi dhe madheshti ndaj atyre qe e duan, dhe jo ndaj atyre qe e mohojne. Ndaj atyre qe e mohojne ai ofron vetem hir dhe falje. Nese nuk ka mundesi per njeri te pranoje faljen e Krishtit, nuk ka per te pare as lavdine as fuqine e tij.

Nqs, une ha nje molle dhe e shijoj, askush nuk ka per t'ia ditur shijen nese une nuk i jap prej saj. Provojeni Krishtin qe eshte buka e gjalle, uji i gjalle, jeta dhe ringjallja, dhe atehere do kuptosh fuqine e tij. Nqs, dikush eshte vertet i penduar, mund te jete i tille vetem ne Krishtin.

Pershendetje
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Manulaki un kame qene si i krishter per nje kohe 6 vjecare mirepo kjo ishte nga injorancia ime qe nuk kisha lexuar Kur'anin dhe feja muslimane me dukej e repte

Tani ju thoni qe Jezusi eshte zot dhe vdiq dhe u ringjall etj etj
    A duhet ta kishte treguar fuqin e tij si zot Jezusi mbas shpalljes te Kur'anit????????
    Ai i doli Palit dhe i foli dhe ashtu fare thjesh mund te fliste dhe njerzimimit
    Ku eshte fuqia e krishtit??????????? Mbas shpalljes se librit hyjnor Kur'ani
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Vertet eshte per te qeshur me ju. Ju pyesni per Krishtin dhe shkruani per kuranin. sa per fuqine e Krishtit , po te jap vetem nje aspekt te vockel te fuqise se tij: ai mundi VDEKJEN me ringjallje, gje qe Muametui tend sqe i zoti qe ta beje, pasi vdiq dhe u be dhe.Si e ka emrin kjo?

Ps.nuk e kuptoj se cfare do te thuash me fjalet: " kam qene si i krishtere per 6 vjet". Ty te eshte dukur se ke qene i krishtere, pasi po te ishe vertet i tille do te qendroje. Si mendon ti, a mund te jesh ne fillim flori dhe me pas te behesh baker? Floriri eshte flori dhe i tille mbetet, po keshtu dhe bakri eshte baker dhe i tille mbetet edhe po ta lucidosh e ti japesh shkelqim, sapo te bjere ne uje do te oksidohet dhe do te vertetoje te qenit e tij baker dhe jo flori. Kam digjuar dhe dike tjeter qe thote se, ne fillim ka qene i krishtere, dhe pasaj pa se feja me e mire ishte islami dhe keshtu u be mysliman. Cdo kush eshte i lire te behet si te doje, por nuk mund te thuash se isha ne fillim flori dhe me pas u bera baker.
    deshmuesi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 10-11-2003 më 00:59

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    mos u nxito ti deshmues ...

Mateu 26
    39 Dhe, si shkoi pak përpara, ra me fytyrë për tokë dhe lutej duke thënë: ``Ati im, në qoftë se është e mundur, largoje prej meje këtë kupë; megjithatë, jo si dua unë, por si do ti``.

Si e shpjegoni naten e arrestimit te Jezusit kur ai i lutesh Atit ??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Gjon:19:7-11.
    " Judenjte iu pergjigjen ( Pilatit) : ne kemi nje ligj dhe simbas ligjit ai duhet te vdese, sepse e beri veten Bir te Perendise. kur Pilati i degjoi keto fjale , kishte akoma me shume FRIKE; dhe si u kthye ne pretorium i tha Jezusit: Nga je ti? por Jesusi nuk i dha kurfare pergjigje. per kete arsye Pilati i tha: ti nuk e di qe une kam pushtet te te kryqezoj dhe pushtet te te liroj? Jezusi ju pergjigj: TI NUK DO TE KISHE ASNJE PUSHTET MBI MUA , PO TE MOS TE QE DHENE PREJ SE LARTMI.."

Jezusi e tregoi FUQINE e tij jo duke thyer vullnetin e Atit Perendi, prandaj tha: u befte vullneti yt. Ai e tregoi FUQINE me ringjallje nga vdekja, te cilen ju e mohoni, duke e bere te plote vullentin e Atit Perendi.
    deshmeusi
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 10-11-2003 më 01:24

Nese ti i altin55 do te doje t'iu komunikoje milingonave nje lajm se nje kokerr gruri qe do t'iu jepte ushqim tere jeten ndodhej ne doren tende, ne c'gjuhe do t'ia u komunikoje? Po te mos beheshe milingone, nuk do te te kuptonin milingonat. Mirepo kur behesh milingone, milingonat nuk te besojne qe je njeri, sepse ju duket cudi, qe ti mund te besh nje gje te tille!

Kuptoje c'te kam shkruar.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

jeto i lire ose vdis Maska e shahisti
    Anëtarësuar
    28-09-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    122
    Se sa i fuqishem eshte JEZUSI kete nuk e di as njeri prej neshe ketu ne forum .Dhe do ishte me mire qe JEZUSIN ta lini te qete, dhe mos pergojoni birin e perendise.Dhe ju altini55 qe hapet kete teme, qe te mbushet mendja ty apo ndonje tjeteri mos ndoshta do qe JEZUSI te dali para teje dhe te thote hip ne pellemben time te ngre lart ne qiell dhe shiko se sa i fuqishem jam. Epra do ishe me i nderuar te hapje nje teme tjeter dhe jo te meresh me fuqin e JEZUSIT
    Nuk ka me qorre nga ai qe nuk do te shohi me syte e tija[/FONT][/COLOR]

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Zelli i mire nuk perbuzet asnjehere, sidoqofte, nuk do te thote se Deshmuesi, ne zellin e tij ndaj Krishtit, flet gjera te drejta.

Mesazhi i Deshmuesit permban mesime jo te krishtera.

Mesimi i krishterimit eshte i QARTE: NUK KA njerez qe te jene nga natyra FLORI, e ca te tjere BAKER, apo cfaredo qofte.

Por se Njeriu eshte i krijuar me potencialin per te qene ose Flori, nese do ta marrim si simbol te vleres, ose balte apo kashte.

Prandaj nuk eshte cudi rrenia e dikujt.

Nga ana tjeter, une them se Altini, per me teper nga menyra se si pyet, do te kete qene anetar i ndonji grupi "ore ore lule bore".

Sepse te them te drejten, kushdo qe te jete ne shoqeri te tilla "te krishtera" me krahasime e paralelizime "ore ore lule bore", sic ben Manulaki, kur thote se qe tu tregosh milingonave se ke nje kokerr gruri ne dore, u dashka te behesh milingone, nuk do mend se jo pak vete do degjenerohen nga ky siperfaqesitet njerezor.

ps: une e kam parasysh historine qe manulaki do ta kete degjuar nga ndonje pastor mbi ate se si nje induist qe donte te shpetonte milingonat nga nje karroce qe po vinte kundrejt, i shkoi ne mend se bertitjet e tij nuk do ti benin milingonat qe ta kuptonin, perderisa ai vete te behej si to.

Sidoqofte, me ben pershtypje jo vetem venia keq e kesaj historie, por po ashtu konfidenca se po thote gjera te medha.

Une ju kam thene, shume Altinera do largohen nga krishterimi, perderisa krishterimi ore ore lule bore, te predikohet pasi ke vesh pantallona tub ngjit pas....; pasi te kesh bere pak floket me lajle lule e te kesh lyer thonjte me manikyr, e te flasesh duke pire kafe kembe mbi kembe, se si Zoti e ka prekur jeten tende!

Altin, po mire

po pse nuk ka dale ndonje muhamed tjeter te thte se Bahaullahu nuk eshte ndonje qe duhej te vinte pas Muhamedit?

Kam pershtypjen se ti seminarist je shume i vetmuar, prandaj nuk te vihet re asnje fjale qe shkruan. E ke nga vetmia, dhe mbase merzitja qe ke ndaj vetes, sepse kuptohet kur je vete, arrin te njehesh vetveten dhe e kupton vleren qe ke si njeri. Uroj qe Perendia te te jape shoqeri dhe te te zbute edhe zemren, sepse qenkerke shume i trishtuar, dhe shume per te ardhur keq.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Justin Dëshmori: Apologjia e parë
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48
  3. Shërbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  4. Ka qënë Krishti revoltues apo anarkist?
    Nga Tannhauser në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-09-2006, 10:55
  5. Shtate Fjalet e Fundit (Porosia nga Kryqi)
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 19:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •