A eshte e arsyeshme te besosh te dicka pa patur prova te mjafetueshme per te? Cfare eshte prova? Dhe si mund ta dime se kur eshte e mjafetueshme?
A eshte e arsyeshme te besosh te dicka pa patur prova te mjafetueshme per te? Cfare eshte prova? Dhe si mund ta dime se kur eshte e mjafetueshme?
Qe te arrish ne te verteten absolute duhet te heqesh me pare nga vetja shume dyshime , mendime te futura ne tru nga mesime te meparshme etj etj pasi te kesh ber enje wash te mire trurit atehere do fillosh ti shohesh gjerat me qarte ......
Postuar mė parė nga Veshtrusja
me duket e parsyeshme te besosh kur nuk ke prova ... deri kur te kesh provat e duhura dhe atehere mund te arrish ta bindesh veten se eshte e arsyeshme te besosh ...por gjithmone kur ke prova te mjaftueshme ..nuk duhet tja ushqesh vetes dicka ...pa patur provat e duhura ..pasi sometimes ... te cojne aty ku nuk deshiron .
cfare eshte prova ... prova eshte dmth ti ke enough te dhena ose material te besosh se dicka po ndodh mbrapa kraheve te tua ..
kur e dime se eshte e mjaftueshme .... kur me ato prova qe kemi mund ta veme tjetrin perballe pergjegjesise ...
pink
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Pink dhe Babe, ato qe keni postuar jane pergjigje te llogjikshme por hajde marrim nje shembull : Zotin.
A besoni te Zoti?
A mendoni se keni prova per te justifikuar besimin?
A jane provat tuaja te mjafetueshme per te tere apo vetem per ju?
Pyetja: A eshte e arsyeshme te besosh dicka ne qoftese provat jane te mjafetueshme vetem per ty?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Veshtrusja : 30-10-2003 mė 17:00
Kuptoj si ata qe besojne,edhe ata qe nuk besojne.
Une dhe personi im i besojme me teper asaj qe shohim,qe prekim,qe ndiejm...
por besoj edhe ne zot sepse e ndjej brenda meje qe ai eshte..eksiston edhe pse se kam pare..
nje njeri ne te cilin besimi eshte i forte nuk ka nevoje per konsensin e te tjereve..une.
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Eshte e llogjikshme te besosh ne dicka te mire te pakten kaq di ta ndjej njeriu kufirin midis se keqes dhe te mires ...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Babe : 30-10-2003 mė 21:38
Bukur.nje njeri ne te cilin besimi eshte i forte nuk ka nevoje per konsensin e te tjereve----leci
Por pikerisht aty qendron pyetja ime. Sepse njerez te ndryshem mund te ken koncept te ndryshem per te ndare kufit midis te mires dhe se keqes.Eshte e llogjikshme te besosh ne dicka te mire te pakten kaq di ta ndjej njeriu kufirin midis se keqes dhe te mires---babe
A duhet te jete dicka e mire sepse ashtu thot shoqeria apo duhet te jete e mire sepse je ti e bindur se eshte e mire?
Shoqeria ka regulla dhe bindje qe vijne si resultat i eksperiences ne shekuj.
Mendoj qe duhet te gjejme ekuilibrin midis asaj qe ne shohim,dhe si konseguence i besojme,dhe asaj qe shoqeria ofron.
Personalisht ve ne rradhe te pare bindjet e mija,te drejta ose te gabuara me takojne mua.
Jame une qe do te paguaj si konseguence e bindjeve qe kam ose asaj qe i besoj...
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Pa sulmuar askush, besimi eshte besim... jo e vertete.
Mendoj se mund te genjesh veten sa te duash, por kur kercenon ata qe s'besojne, kur fillon te prishesh shkollat, kur injoroni aktet me te poshtra qe ka duruar njerezia ne emer te besimit tuaj e prej njerezve qe besojne si ju & nuk merrni pergjegjesi per to, atehere bota fillon e behet nje vend i frikshem per te jetuar.
Ne anen tjeter, besimi te jep gravitet, baze, toke, dicka ku mund te qendrosh. Kur nuk beson ne dicka, 100%... je ne ajer pa inerti, pa drejtim, pa pikesynim...
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Shume bukur. Pyetja ime: Cfare e ben nje besim te jete i vertete?besimi eshte besim... jo e vertete
Krijoni Kontakt