Helena, i je afruar shumė sė vėrtetės, e po fillon ta shikosh edhe ti, tė duhet vetėm dikush tė tė thonė Po, e di se pėr ēfarė e ke fjalėn. Sa gėzohem, sepse e ke thėnė edhe ti vetė mė sipėr se ēfarė ėshtė Ky Ēast. E vėrteta ėshtė se e kaluara, e tashmja, dhe e ardhmja po ndodhin TANI, tė gjitha njėkohėsisht. Koha nuk ėshtė nė vij tė drejtė siē mendon shumica e njerėzve, por koha ėshtė multi-dimensionale, domethėnė si puna e njė libri me faqe tė PAFUNDA njėra mbi tjetrėn, por njėkohėsisht ėshtė vetėm NJĖ libėr, domethėnė vetėm Ky Ēast. Unė nuk e dija kur e titullova temėn time kėshtu nė fillim, por mė vonė mėsova dhe tani shoh edhe vetė se i pata rėnė nė shinjestėr. Prandaj e kam thėnė se thesari qė kėrkojmė ėshtė nė zemrėn tonė, pra nė Kėtė Ēast, jo duke nėnkuptuar shkrimet e mija, por kėtė ēast TANI. Gjithēka qė ekziston ėshtė vetėm TANI, prandaj ėshtė e vėshtirė pėr tu kuptuar. Tė ka ndodhur ndonjėherė ndonjė De ja vu, domethėnė tė qėllosh nė njė vėnd qė e ke parė kohė mė parė nė ėndėrr dhe tė tė bjerė nė mėndje E kam parė kėtė skenė mė parė nė ėndėrr? Po pėr profecitė e Nostradamusit ke dėgjuar ndonjėherė, domethėnė pėr parashikimet qė arriti tė bėj ai shumė shekuj para se tė ndodhin? Sekreti ėshte se gjithēka ndodh TANI, tek Ky Ēast. Ai arrinte ti shikonte nė ėndėrr, dhe kur zgjohesh i mbante shėnim. Tė gjithė ne e kemi parė tė ardhmen nė ėndėrr, se nė gjum shpirtat tanė jan tė lirė e shumė shpesh kemi shkuar tek ndonjė faqe tė mėsipėrme duke parė se ēfarė ndodh, dhe mėpas jemi kthyer nė dimensionin qė ndodhemi tani. Uuh, sa shumė kam pėr tė treguar rreth neve...
Tė solla njė bekim tė thjeshtė alla shqipēe pėr Ėndrrėn tėnde Helena:
Nė emėr tė Zėrit, Ethėnės, dhe Shqirtit tė Shqipes
Tu Zgjastė Jeta (Tungjatjeta)!
Shiko ngashmėrinė: Ati solli Birin, Zeusi nxorri Athinėn, Shpirti i Shėnjtė nė krishterim ėshtė sikur Shpirti i Shqipes nė Shqipėri, prandaj janė e NJĖJTA gjė. Nuk shpiku Gjergj Fishta kur tha Feja e shqiptarit ėshtė shqiptaria, pėrkundrasi ėshtė nė vetvete njė Ethėnė fjalia qė tha ai. Ka shumė njerėz qė dėgjojnė Zėrin dhe Ethėnėn nė rruzullin tonė, tė tė gjitha feve e farave, nė fakt tė GJITHĖ ne e dėgjojmė, sepse Zoti vepron nė tė gjitha mynyrat e mundėsitė qė ne ta ndjejmė atė...
Tė Falem Nderit qė i lexove shkrimet e mia Helena,
me gjithė zemėr e pėrzemėrsi,
Drini.
Krijoni Kontakt