Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22

Tema: Kurthi

It's not enough to speak.
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    353
    Dime

edhe nqs te ka shkuar mendja fillimisht ta marresh lehte ket pune...ke hyre kaq thelle tani....sa duhet te mendohesh seriozisht per cfare do hapi qe do hedhesh...besoj e kupton qe se kam fjalen per ngjarjet...por per menyren se si ke rrefyer...pak me qarte, ne pamje te pare duket se e ke marre pa pike pergjegjesie..por ke nxjerre rrefimin me fantastik...me te vetvetishem....
    Urimet me te sinqerta
    Bravo!!!
    Kur nisi lufta isha i vogėl
    dhe nepėr tym diēka mbaj mend.
    Fill mbas ēdo lufte, bėhej si gogėl
    Atdheu im! Ja kjo mė ēmend!

Thumbs up

Dimegeni !Kur e lexova kete tregim ,mu duk sikur shikoja nje film live ne kino ,tregimit i ke dhene nje realizim te persosur Si do qe te jete ngjarja e imagjinuar apo reale ,tregimi eshte shume fantastik ,qe e terheq lexuesin ta lexoje ,dhe te kuptoje shume gjera . Te lumte .Ishte vertet nje tregim per te mesuar nga realiteti ,qe duke u nisur nga mahnia per te cfrytezuar ndjenjat e pafrenuara te mashkullit apo te femres , bien viktim e moralit dhe e shendetit dhe automatikisht kthehen ne role negative . Urime dhe te falenderoj qe na e solle ketu per ta lexuar .

Pershendetje nga Lexusja
    Pėrmbi za, qė lėshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

Nje pjese e realizuar, me humor dhe domethenie...
    Urimet me te mira, Dimegeni!
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Te rregullohem thashe njeher te hedh dhe parfumin tim te fundit "Mania" dhe ateher do isha gati ti takoja....per te lene pak pershtypje pra mo!!

Sidomos tek fjalia e nenvizuar, dallohet qe rrefimin e ke shkruar se pari per qejfin tend. Po cfare qejfi se, me te qeshur e te qare. Pjesen deri kur takoje Frederikun e kisha lexuar javen e shkuar. Pjesa e dyte ishte kulminacioni. Shume i bukur si tregim, pershkrimet si dine t'i bejne cunat. Mos e ler pa perpunim.

In Flames Maska e dimegeni
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371
    Dikea si gjithmone komentet e tua me bejne te mendohem.
    Drini ajo kenge u be nja 9 vjet me duket,do cuditeshe po te te tregoja dicka dhe nuk do me besoje.
    Lexuesja,te falenderoj shume qe e kuptuat ne ate menyre se nuk isha i sigurte ne duhej ta hidhja ketu.
    Shigjeta rrofsh per mbeshtjetjen tende.
    Dita faleminderit.Tani qe e lexova prap vete e pashe se kisha harruar shume gjera te vogla qe kisha ne mendje sidomos "ne aeroport duke menduar per cfare ndodhi"

kulla,ty me duhej te t'zhbllokoja me nigju se ca doje me thon

"Dimegenironi"?????......"gjera te vjetra sa bota"?????
    Ke mendimin tend por une e shoh se duhet ti kerkoj albasoul-it
    kuti me shume te lista e shperfilljes se e kom plot.
    Discover me like emptiness.......

be yourself by yourself Maska e denku
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    in the casket garden
    Postime
    362
    Nuk e ndjeva lajmerimin qe avioni po ulej.Ne fund te fundit nuk me plaste shume te vija rripin e sigurimit.Mu afrua me te shpejte stjuardesa,e cila insistoi ta vija rripin.Zeri i saj me zgjoi nga dremitja me sy hapur qe po kaloja.Mu kujtua ai moment i embel-hidhur qe kisha kaluar ne Gothenburg.Stjuardesa nisi te qeshte,pasi une bera nje gjest si per te larguar mendimet,ashtu sic largohen mizat e vapes.
    -Ke kam takuar?-Mu pergjigj me embelsi ajo.
    Dreq o pune!-Kisha folur me ze te larte.
    Hic ,hic!-I thashe dhe u sforcova ti jepja nje buzeqeshje.
    Rruga per ne apartament mu duk e gjate dhe me zi i durova llogjet e shoferit.Ne dhome kishte rregull dhe gjithshka ishte ne vendin e vet.Pastruesja sapo kishte mbaruar dhe po behej gati te ikte.
    -Sabrije!-e thirra.
    -Emri im eshte Sanije-mu pergjigj duke rrudhur buzet ajo.
    -Me fal -i thashe me nje ze te qete.
    -Ja ku e ke pagesen-dhe i zgjata leket.
    Ajo i mori dhe po me shikonte me cudi.
    -Ka ndodhur ndonje gje me ju zoteri ?-mu drejtua me nje pamje qe nuk po mindja ta dalloja ne ishte shtirje,ironi apo habi.
    -Asgje,asgje-ju pergjigja i turbulluar.Ne te vertete ku ta dija une ne me kishte ndodhur dicka.
    Sanija iku ne heshtje si gjithmone.Ne korridor degjoheshin hapat e saj te shoqeruar me psheretimat e saj.
    Pas nje dushi,u ula ne kolltuk dhe mbusha nje gote me J&B.
    Nuk po me shijonte shume .Kot nuk thone qe pija do shoqeri.Edhe une deshiroja shoqeri.Doja te hiqja mendjen nga kjo dileme e frikshme qe po me pushtonte.
    Dola shpejt dhe u nisa ne nje bar ,ku me siguri do takoja Denkun.
    I ftohti kishte pushtuar rruget.Gjithshka dukej e kerrusur nga pesha e acarit.
    -E ke takuar.... nuk e ke takuar...-Edhe ne nje reklame po me dukej sikur po lexoja keto fjale.
    Nxitova hapat te hiqja mendjen,kete doja me shume se cdo gje tjeter ne keto momente.
    Afshi i ngrohte dhe era e alkoholit me dhane te kuptoj qe kisha arritur ne klub.Roja me pershendeti...
    -Kemi kohe pa te pare zoteri-me foli.
    -I zene si gjithmone me pune Beni-ju pergjigja me medyshje se mos nuk ja thashe emrin tamam.
    -Do doja dhe une te kisha punen tende zoteri dhe te beja jeten qe ben ti-me tha duke qeshur.
    -Oh jo, mos ja uro vehtes-i fola-Sidomos .........E mbylla fjaline ne mes.
    -Eshte Denku brenda?-e pyeta.
    -Po zoteri,prane barit eshte-mu pergjigj Beni duke me hapur deren.E gjeta Denkun tek po rrokulliste nje gote me uiski.Me pa nga larg dhe i tha dicka barman-it.U cua me takoi me qetesi sikur takoheshim perdite.Ne fund te fundit njifeshim prej vitesh dhe duhet te kalojne po aq vite sa njifemi qe te na marre malli perseri.
    -Hej,hej ku je mer lal,se u bo kohe pa u pa-me tha duke qeshur.
    -Po,po shume kohe ka kaluar -i thashe duke vene buzen ne gaz.
    -Nje jave apo me pak-qeshi dhe ai.
    Barman me afroi goten.
    -J&B plako sic e do ti apo jo?-tha Denku dhe ngriti goten.
    -Gezuar !-me tha.
    -Gezuar?-me rreshqiti pyetja ironike.
    Denku e kapi,me veshtroi nje cast.Qeshi.Me siguri kujtoi se ishte nje nga ato momentet e mija zevzeke.Por perseri me nguli syte sikur donte te nxirrte c'fare kisha.
    -Ti dicka ke ...-me pyeti
    -Asgjo mer plak,asgjo..-ndjeja tek i pergjigjesha me ze te shuar.
    -Leni mor ato ti,po me thuj er dreq c'po ndodh me ty!?
    -Thjesht jom pak i lodh nga udhetimi-i thashe
    -Mire lal si te dush,po ti dicka ke -foli Denku me nje ton si per te thene qe hoqi dore nga hetimi i gjendjes time.Ishte mjeshter per te lene rehat ai.Disa e therrisnin "Let it be!",vetem nga menyra sa thejsht e drejt i merrte gjerat.
    -C'thote puna?-me pyeti per te thyer qetesine.
    -Mire!
    -Mire?Vetem kaq ?Sot qenka quiz night,po me pergjigjesh shkurt, paster,bukur-me tha
    -Dime po afrohet njona!-me peshperiti Denku.
    Pas pak na arriti ne hunde era e nje parfumi shume seksi .Ndoshta me seksi se vete femra qe e kishte vene.Zhurma e takave tregonte elegancen e ecjes se saj.Pa e pare nga fytyra nisa te mendoj se si mund ta kishte zerin lekuren.Dhe e gjeta veten tek mendoje per naten ne Gotheborg.
    -Nonen ku ta kesh!-mendova me inat.Asgje s'ka ndodhur.....Asgje!
    Me ne fund ja pame dhe fytyren,ose me mire profilin.
    -Hej qenka si nje nga to skicat e tua-i thashe Denkut.
    -Ehe me te vertet-mu pergjigj ai.
    Doja te hutohesha dhe nisa te shikoja pa pike turpi te sapoardhuren ne bar.Na vuri re qe po e shikonim dhe nisi lojen e mosperfilljes.Tipike e femrave terheqese.
    -Po shikon ca po shikoj une?-me tha Denku.
    -Ehe......Ne fakt jo-i thashe duke qeshur me ne fund me lirshmeri.
    Porosita dhe shots te tjera dhe dy birra qe ti shoqeronim.
    -Ajo po pret ti ofrojme dicka me duket-i thashe Denkut.
    -Je i shajt po i dhe dicka-me tha ai duke qeshur.
    -Ti e di qe i kom inot femrat qe te mosperfillin ne fillim.-vazhdoi ai.
    -Mire,mire ti te le pa gjo me menjen tate -ju pergjigja.
    -Edhe pse paska pak pordhe,i shkokan-vazhdova une.
    -Nje vodka and tonic- u degjua me ne fund zeri i saj.
    Veshet tane u zgjaten pipez,per te degjuar me mire dialogun e saj me bartenderin.
    U pame ne sy dhe te dy thame me te njeten gojeMMM shume shagable !!!!!!
    Pasi kaluan ca momente ajo e perqendroi vemendjen tek ne.
    -Me ne fund,se po me dukej sikur ketu kishte dhe nja njeqind meshkuj te tjere,per rivalitet-thaDenku duke pare verdalle barin e qete.
    Na veshtroi dhe leshoi nje buzeqeshje te thjeshte.
    -Dime sa seconda e kishte veshtrimin?-me pyeti Denku.
    -Nuk di ta them me saktesi-i thashe-Po me duket e palexueshme qeshja e saj-shtova
    -Ngelet vetem nje menyre per ta marre vesh.Ti flasim!-tha Denku.
    -Ti flasim?Ha ha ha.Shih kush flet!Ti qe je i ndrojtur deri ne palce!-e ngacmova Denkun.
    -Ouuuu po me shtyn me pa gallate me mu -tha ai dhe qeshi.
    -Mire pra se po iki ti flas -shtoi dhe ktheu me fund goten.
    -Me falni-u degjua zeri i emocionuar i Denkut-Por dua te di nese emri jot eshte po aq terheqes, sa je dhe ti....
    Ajo ktheu koken dhe nga Denku pastaj nga une.........
    Nuk mund te qortohem,sepse dhe vete njeriu model ka skadencen e tij....!!!!!!!!

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371
    Dime dhe Denku.....tani me zuri frika me ter mend!!!!!!
    Denk,te lutem mos e vazhdo se nuk do kete goce ne kete rruzull tokesor,ca na njeh,qe te na afrohet mo!!!!!

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371
    Po pjesa e pare si nga permbajtja dhe nga lloji i ngjarjes te jep mundesi per tu shpjeguar e mbrojtur po pjesa e Denkut eshte "me kembe ne toke" dhe e jetojme cdo fundjave, di une ke mund te kete zgjedhur ai per ketu.
    Une jam me ate parimin "shijoje Jeten pa u lexuar si liber se vuan pasojat" dhe kur shoh se nje goc interesante si ti mund te krijoj nje ide te gabuar insistoj me shume qe mos te vazhdohet(vetem nese Denku ka ne mendje dicka tjeter nga sa mendoj une )

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    hej , dime....une e lexova vetem sot gjithe pjesen qe ke shkruar.
    Eshte shume i bukur e krejt i vecante edhe ne stil , edhe ne ngjarje , packa se mund t'i duket dikujt shume i vjeter subjekti.
    Mua me pelqeu dyfish dhe do te te propozoja krejt miqesisht, kur gjate ikjes te ngaterrohet neper kembe ajo vizita per tek nje mik, dhe fjetja symbullur me ate te cilen nuk e more vesh kush ishte.(lol)
    dhe nuk e di pse me duket si i vecuar nga tregimi i pare, packa se mund ti shkoj njesoj si te parit titulli "kurth"
    Edhe njehere, nese me lejon ta quaj , "tregimi i dyte" per mua eshte i madh fare, ka befasine, emocionin qe ne fjaline e pare, ka surprizen me te dyja pamjet (te miren dhe te keqen), flet me shume se nje personazh ne veten e pare, kohen qe e mat qe nga sekondat me shekujt, pra per mua eshte sic e thashe i madh, i bukur, i vertete(ne besueshmeri) dhe krejt artistik.
    Urime, dhe me fal qe e lexova kaq vone, por te siguroj se e kam lexuar pikerisht sot qe me mori gjithe perkushtimin.
    ...
    Ne lidhje me mbylljen,do te thoshja se, mund ta mbyllesh ku te duash, e si te duash, tregimi ia ka arritur qellimit qe ne momentin qe ndahesh me mikun percjelles.
    Edhe nje here eshte kryeveper....(dhe me fal qe kembngul t'i ndash nga njeri tjetri keto dy "kurthe")!!!
    macia_blu
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371
    Macia.
    Ke te drejte dhe une i pranoj propozimet nga ty me kenaqesi.
    Po menyra si e shoh une kete tregim eshte nje kurth qe i kam bo vetes dhe po ja boj akoma,nuk dua te tingelloj dramatik ketu se e kom bezdi dhe nuk ka te beje me ngjarjen fare.
    Mund te vazhdohet si te duash po me pelqen qe te mbaroj keshtu te rrotullohet brenda vetes..dmth..kur mua me pyesin "cfare ndodhi?" ...cfare shkruaj me poshte eshte cfare me ndodhi dhe po te jet pyetja "cfare do ndodhi?"...pergjigja ime do jet "lexoje nga fillimi dhe ja cfare ndodh".Loop.
    Te faleminderit sunshine.....per kohen qe i kushtove per ta lexuar dhe per komentin.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kuriozitete ne Islam !!!
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 209
    Postimi i Fundit: 10-10-2017, 04:03
  2. Kurthi gazetarit Mazher Mahmoodt arreston Besnik Qemen
    Nga Shijaksi-London nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 26-12-2008, 10:04
  3. Kryeministri i Kosovės jep dorėheqjen
    Nga rudo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  4. "Gafa" qė bllokoi titullin pėr Janullatos
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 31-07-2005, 15:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •