Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21

Ndikimi fetar ne nje lidhje

Per shume kohe, dallimet fetare ne nje lidhje nuk kishin ndikim te theksuar (te pakten ne diskutimin e pergjithshem). Kohet e fundit kam degjuar shume raste ne shoqeri, qe prinderit iu thone femijeve te lidhen brenda fese se tyre.
    A duhet feja te jete faktor ndikues ne nje lidhje, qofte per ta shtyre me tutje apo penguar nje gje te tille? Po nese partneri qe do te merrnit eshte i nje feje tjeter, do i kerkonit atij/asaj ta ndryshonte ate?

(Ju lutem mos e ktheni diskutimin, ne debat se cila fe eshte me e mire)

I DASHURUAR PAS DETIT Maska e FJORIN
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    E.U.** SHQIPTAR DHE JO FETAR
    Postime
    432
    Pershendetje

Per fat te keq moj ti motra tani ne shume persona ka hyre dhe ky sunim i keq .Se nje pjese e madhe te njerezve jane VERBUAR nga fete e shumta qe kane hyre ne Shqiperi dhe keto po krijojne percarje tek njerezit

UNE PARTNEREN TIME DESHIROJ TE JETE NJERI NE RRADHE TE PARE SE PER FETARE AS QE BEHET LLAF FARE SE PASTAJ DO TE KEM PROBLEME SEPSE NUK BESOJ TEK FETE
    LOGJIKA ESHTE AJO QE E BEN NJERIUN TE MENDOJ DREJTE

SHENDET dhe te mbledhin KOMITETIN QENDROR ca persona te flakte mbas fese
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    1. ARSYEJA E GRUAS QENDRON NE BUKURINE E SAJ ,BUKURIA E BURIT NE QENDRON NE ARSYEN E TIJ
    2.ESHTE E LEHTE TE BEHESH HOXHE APO PRIFT, POR ESHTE E VESHTIRE TE BEHESH NJERI
    WEN MY LOVE SWEARS THAT SHE IS MADE OF TRUTH, I DO BELIVE HER,THOUGH I KNOW SHE LIES....(W.Shekspire)

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Ne jemi nje brez qe jemi edukuar larg ideve fetare dhe ne pergjithesi nuk kemi patur influence te kesaj natyre. Kam degjuar ne disa raste qe jane prishur lidhjet per kete shkak. Nuk me duket e drejte. Femijet e mi jane te lire te zgjedhin bindjen fetare po keshtu edhe shoqen e jetes. Nuk me intereson nese eshte e krishtere apo muslimane.
    Mendoj se shqiptaret jane tolerante ne kete pike.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Kohet e fundit kam degjuar shume raste ne shoqeri, qe prinderit iu thone femijeve te lidhen brenda fese se tyre.
    Qe nje cift te kete fen e perbashket eshte nje "plus" por per mendimin tim, e ardhmja e ciftit nuk duhet te varet te feja.

Sigurisht qe feja ka rendesine e saj, por per mendimin tim, si te jesh katolike apo mysliman, nuk ka dhe aq rendesi. Pse? Sepse ne rradhe te pare, gjenerata jone ska patur aq shume influence fetare per arsye politike. Se dyti, disa (jo te tere) nga ata qe kane perkrahur nje fe e kane bere per arsye materiale (sepse kan patur nevoj per ndihme). Dhe se treti, cdo fe duhet ta influencoj jeten e njeriut per me mire, pra cfare te keqe mund ti sjelli nje cifti nje fe e ndryshme?

Biles, une mendoj se sa me shume fe te arrim te njohim, sa me te pregatitur do te jemi.

E vetmja gje eshte mos te vendosni "kushte" per fen. Sepse nuk mund te detyrosh nje njeri se cfare "duhet" te besoj, por duhet qe ta zjedhi vete.

PS: Ndryshon puna nese kemi te bejm me nje ateist dhe me nje besimetare. Ato qe kam shprehur me siper kane te bejn me fe te ndryshme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2003
    Vendndodhja
    prishtine
    Postime
    67
    Pershendetje !

Une jam me besim mysliman, por s'do me prishte aspak qefin te dashurohesha ne nje goce te krishtere, bile ndoshta do te ishte dhe kenaqesia ime e vertete po te ndodhte nje gje e tille. Kur flas keshtu, kam parasysh vetem ato femra qe jane te krishtera dhe qe jane shqiptare e jo te huaja.

Sinqerisht Zėri

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319

Re: Ndikimi fetar ne nje lidhje

Postuar mė parė nga shigjeta
    Kohet e fundit kam degjuar shume raste ne shoqeri, qe prinderit iu thone femijeve te lidhen brenda fese se tyre.
    A duhet feja te jete faktor ndikues ne nje lidhje, qofte per ta shtyre me tutje apo penguar nje gje te tille? Po nese partneri qe do te merrnit eshte i nje feje tjeter, do i kerkonit atij/asaj ta ndryshonte ate? [/I]
    Nuk me ngelet qe tjeter te them , pervec se , shyqyr Zotit qe jam rritur ne nje familje pa komplekse te ketij lloji , se kushedi si do me ishte bere mendja dhalle po te ecja ne te tilla parime...

Pershendetje !

Ps... Sinqerisht po ju them edhe kete : Me duket gjeja me qesharake kjo puna e marrjes se fese me kaq seriozitet. Thirrini mendjes o popull sa nuk eshte akoma vone
    Po ku u bene edhe shqiptaret kaq extremiste mer jahu !!!!

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120

Mos u nxitoni o njerez dhe jo jeni vone o njerez

Nje pergjigje te sakte dhe te kuptueshme do ta merrnit ne kete teme.
    KLIKO KETU
    Dashuria dhe Martesa

E para punes pyetja ishte Ndikimi fetar ne lidhje" dhe disa qe perto nuk ka rendesi feja kane dhene pergjigje per dicka duke qene saj dhe rregulla te saj.Pra si me fol per embelsiren dhe vete nuk e ha por mendoj se eshte keshtu apo ashtu..Pra shume vete i thojne muslimane ketu ne forum por keto mund te jene me te keqinj se te krishteret,.Lind pyetja pse.Sepse nese njeriu beson ne Zotin dhe nuk beson ne fene eshte mosbesimtar sepse detyrimisht ka mohuar shpalljet e Zotit librat e shenjte dhe profetet.Kurse Nje krishter beson se Zoti ka percaktuar fe por gabimi i tij eshte ne konceptin e trinitetit dhe te quajturit jezusit Zot.Me falni per kete shpjegim fetar por ishte e detyrueshme ta shpjegoj.

E dyta pa i nen vlehtesuar femrat

Eshte nje shprehje qe femrat vendosin shembullin para parimeve.
    Kurse burrat vendosin parimet para shembujve.

Tani per mua ky shembull nuk ka baze por i pershtatet disa meshkujve dhe disa vajzave ne forum pa dashur te bej armiq.

Tani e treta eshte se ju qe thoni ska rendesi ose nuk njihni qellimet e lidhjes dhe marteses ose per ju lidhja eshte thjesht kenaqesi e castit seks emocion spontan etj.

Kurse per nje fetar lidhja martesore eshte shume e gjere ne qellimin e saj.
    Jo me kot e kam hapur temen Dashuria dhe Martesa
    Sepse aty tregohen qellimet e lidhjeve mynyrat dhe llojet e dashurise qe njeriu bie.

Njerzit qe jane injorante thojne une keshtu une ashtu pra flasin shume per veten e tyre.Njerzit qe kane nje fare diturie thojne ai keshtu ky keshtu pra flasin per te tjeret.Njerzit qe jane te ditur flasin per parime dhe ideale.

Pra te dashur motra dhe vellezer doja tiu beja me dije se dashuria dhe lidhja nuk eshte seks kenaqesie rastit ose emocion spontan.Por ka shume faktore qe lidhja te jete e forte dhe e qendrueshme.Po i permend vetem si tituj se sdua tiu shpjegoj se do me akuzoni si terrorist intelektual pastaj.
    Qellimet e marteses
    Nė ruajtjen e gjinisė njerėzore
    S'KA MURGĖRI NĖ ISLAM
    Nė ruajtjen e familjes:
    Nė shpėtimin e shoqėrisė nga prishja e moralit
    Nė ndihmėn e bashkėshortėve nė formimin e familjes:
    Nė shpėtimin e shoqėrisė nga sėmundjet:
    Nė qetėsimin shpirtėrorė
    Nė nxitjen e dashurisė prindėrore

KLIKO KETU
    Dashuria dhe Martesa

po keshtu
    Llojet e dashurise
    Dashuria per hire te Allahut
    Dashuria me terheqje fizike
    Dashuria sipas interesit ose reciprokitetit
    Dashuria sipas shpirtit binjak
    Dashuria me ngacmim ndjenjash.

KLIKO KETU
    Dashuria dhe Martesa

Pra sic e shikoni lidhjet nuk jane kaq "modeste" sa i merrni ju per nje besimtar dhe seriozisht nuk mundet qe ju te jepni mendime per gjera qe jeni shume larg tyre .do te ishte me mire te pyesnit pse keshtu ose pse ashtu.Po dhe vete e quani veten dashje padashje ateiste dhe doni te gjykoni per nje besimtar kur ju nuk i dini parimet e tij ndjenjat e tij idealet etij ne jete konceptin qe ky ka per jeten dhe mynyrat e zgjedhjeve te gjerave.Prandaj nese doni nje pergjigje me te sakte per kete teme mund te lexoni kete temen do ta merrni nje pergjigje te duhur nese do te keni miresine te informoheni sinqerisht per kete ceshtje.

KLIKO KETU
    Dashuria dhe Martesa
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Klevis2000 : 20-11-2003 mė 08:40

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    E shkreta dashuri...
    Mbasi ka mbijetuar luftrave ne shekuj duhet te kaloje edhe pengesen perrallore te fese..
    Sa bote e trishtuar dhe pa ngjyra miqte e mi......
    te pakten midis jush lexoj komente interesante.
    dikush ka shkruar "nuk dua te njoh asnje ligj qe me pengon te dashuroj"..
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Nuk di te qaj apo qesh.
    E verteta eshte mese e sigurte se DASHURIA,po qan dhe njekohesisht po qesh me ne.
    Thone qe fjala e pare e ZOTITeshte dashuri.E para gje qe buroi prej neurozave te tijkur tha "TE BEHET DRITE",ishte lindja e dashurise.
    O njerez dashuria eshte pune shpirti ,pune zemre dhe jo pune feje,identitesh,zakonesh.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

"KINGU-1"
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga kolombi

O njerez dashuria eshte pune shpirti ,pune zemre dhe jo pune feje,identitesh,zakonesh.
    Kolomb ka nje lidhje midis shpirtit te njeriut dhe fese.Po keshtu shume njerez i formojne karakteret dhe personalitet e tyre duke zbatuar parimet hyjnore te fese.Megjithate une mendoj se njeriu nuk bie ne dashuri vetem me pamjen e jashteme pa u ndikuar nga personaliteti dhe karakteri i njeriut qe do sepse do te ishte sikur te bie ne dashuri me nje kukull ose manikin.
    Pra si perfundim njerzit qe bashkohen ne baze te parimeve dhe vlerave shpirterore jane me te qendrueshem ne dashurine tyre se njerzit qe bashkohen nga vlerat materiale ose vizive.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si mund tė ulet ndikimi grek nė shqipėri ?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Lidhje me njė kompjuter me lidhje telefonike (dial-up)
    Nga teknika1 nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-01-2011, 14:37
  3. Mėsime tė pėrgjithshme rreth Akides [8]
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 11:32
  4. Shpjegim i lehte mbi temat e Teuhidit
    Nga rapsod nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 08:01
  5. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •